پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    گنجينه ي از ميراث موسيقي ما

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20140209

    گنجينه ي از ميراث موسيقي ما Empty گنجينه ي از ميراث موسيقي ما

    پست  admin

    گنجينه ي از ميراث موسيقي ما Sharef10
     شريف الله   
    گنجينه ي از ميراث موسيقي ما
    ( موسيقي ميراثمز گنجينه سي)
    گنجينه ي از ميراث موسيقي ما مجموعۀ از گرد آورده هاي  ژورنالست وپژوهشگر موفق کشور ما محترم شريف الله است که به شکل تذکره موسيقي ترتيب و در آن از زندگاني  هنر هاي موسيقي  درسده ها و هزاره ي   گذشته در ساختمان نظام اجتماعي مختلف که پيشقراول هنر وساز وآواز در سطح منطقه و جهان تبلور نموده وارزشهاي ملي  مردم مارا بيان و درحفظ آن ازسينه به سينه به نسل ها و تبار آينده ي ما  انتقال مي يابد و تصوير از آن براي ابد در صفحات تاريخ بياد مي ماند.
    محترم  شريف الله درين  گرد آورده هاي خويش  درطي چهار قسمت:
      اول:  آهنگ هاي  که توسط موسيقي نوازان مسلکي و   ممتاز اوزبيکي به خصوص در هنر (شش مقام) کمپوز گرديده است.
     بخش دوم آن  سرودهاي قديمي و ملي اوزبيکي با هنر خاص زمان ما و ذوق شنونده اجرا گرديده است.  
     قسمت سوم با هنر موسيفي منطقه وکشور هاي همسايه تلفيق يافته  و غنا مندي اين هنر روان بخش است .
    دربخش  چهارم اين اثر  هنر موسيقي نو و کلاسيک  با هم اميخته  ديده ميشود و ساده ترين سروده هاي اين شيوه را  ميتوان در خوانش اهنگ آهيسته برو (يايار) ملاحظه نمود.
     
    اقاي شريف الله در(موسيقي ميراثميز گنجينه سي) با خدامات بي شايبه خويش فرهنگ ملي ما را توانايي و روان موسيقي دانان ملي ما را بيشتر شاد ساخته است. 
     درين گنجينه  از اثر موسيقي دانها وموسيقي شناساي گذشته ما،ابو نصر فارابي،  کتاب بنام  ((کتاب الموسيقي کبير))و ((کلام في الموسيقي))   راجع به پرده موسيقي در( مقام) ياد آور شده و ابو نصر فارابي را که عالم بزرگ درين عرصه است مخترع  واساس گذار هنر موسيقي دانسته  و دوره سامانيان را که از اين تاريخ ( _10-9) (12-11) در بر دارد دوره ي شگوفايي موسيقي به حساب آورده است.
    دراين اثر  با ياد آوري از  هميشه جاويدان ابن سينا(980-1037)اين فرزند  گرامي و جامع العلوم جهان که زاده ي بخاراه است و تاليفات بزرگ آن عبارت اند از: کتاب النجات،علم ،رياضيات وکتاب جامع العلم الموسيقي مي باشد، مثالهاي آورده است که چگونه  اثرات رواني و شفا يابي مردم  به وسيله ي موسيقي و طريق روشن آن امکان پذير است.
         همچنان اقاي شريف الله در اثر خود از وزير دانا ، شاعر، عالم  و متفکر بزرگ، علي شير نوايي ياد آور شده  که وي از  (1441-1501) حيات به سر برده است و مولود تفکر آن کتابهاي :محبوب القلوب و مجالس النفايس و.... مي باشد.
    حضرت علي شير نوايي  در نواختن آلات موسيقي :ني،غژک،تنبور،چنگ،رباب،قوبيز،قانون،چغانه-دف،نغاره که از الات موسيقي مدرن آن زمان اند مهارت از خود نشان داده است . نوايي يکي از استادان هنر موسيقي دوران زمامداري سلطان حسين بايقرا بوده اند.
    عليشير نوايي از دوران طفلي به هنر موسيقي علاقه ي مفرط داشته عنعنه و رسوم ملي را در اين هنر به درستي انعکاس ميداده  و در آموختن جوانان نقش مهم را نيز ايفا مي نموده است. 
    همچنان آقاي شريف الله درين گنجينه ميراثي وتاريخي  از آهنگ سازان هنر موسيقي ما همچو:ظهرالدين محمد بابر- نادره بيگم- وده ها هنر مند وموسيقي دانهاي زمان را تذکر داده است
    اين اثر گرد آمده داخل يک قوطي زيباي کاغذي با دو سي دي با آواز از هنرمندان ملي  در کمپوز سده هاي قبل  همراه  دو جلد کتاب که به حروف لاتيني وازبيکي قديمه  نويشته شده  و هنر موسيقي آن زمان  با تصوير ميناتوري شده که بيان احوال موسيقي پارينه ما است يکجا  نموده است.
    همچنان در جمع اين گرد آورده ها  يک جلد کتاب  در 51 صفحه از نمونه هاي کمپوز هنري عصرپيشين  بشکل نوت اورده   موجود است که آموختن آن براي آهنگسازان و جوانان عصر خالي از مفاد نيست.
    نوت:افراد علاقمند ميتوانند اين اثر ها را از آدرس زير بدست بياورند.
    فيسبوک:شريف الله
    Sharifullah Murtazakul
    برنامه ي راه ابريشم به گردانندگي خانم فوزيه ارال (حبيبي) تلويزون نور
    Silk Road
    امان معاشر، خبرنگار آزاد
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 17 مايو 2024 - 8:16 ميباشد