پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20120519

    رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید Empty رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید

    پست  admin

    رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید 1118

    بن لادن با خانمش در لندن

    شیخ الاسلام مجاهد کبیر بن لادن قبل از شرکت در جنگ تحمیلی امریکا و پاکستان برضد جمهوری دموکراتیک افغانستان در دهه 80 میلادی .

    برژنسکی یهود ناظم جنگ و حامی گلبدین و ربانی به آن جنگ نام جهاد داده بود

    مامور سابق سیا: بن لادن سال 2006 و بر اثر بیماری از دنیا رفته است
    خبرگزاری فارس: مأمور سابق سازمان سیا فاش کرد که بن لادن در سال 2006 و بر اثر بیماری از دنیا رفته است و عملیات روز 2 می سال گذشته برای کشتن وی عملیاتی نمایشی بوده و آمریکا نقشی در کشتن وی نداشته است.




    رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید 13910230000168_PhotoA

    به گزارش فارس، "برکان یاشار" از سیاستمداران برجسته ترکیه و مأمور سابق سرویس جاسوسی آمریکا (سیا) فاش کرد که اسامه بن لادن به مرگ طبیعی از دنیا رفته و آمریکا در کشتن وی نقشی نداشته است.


    وی که با شبکه "یک" تلویزیون روسیه گفت‌وگو می‌کرد، هنگامی که درباره مرگ بن لادن در روز "دوم می" سال گذشته سئوال شد، موارد عجیبی را فاش کرد و گفت: حتی اگر تمام مردم دنیا مرگ وی را باور کنند من نمی‌توانم چنین موضوعی را باور کنم زیرا من شخصا سه فرد چچنی به نام های "محمود"، "سامی" و "ایوب" را می‌شناختم که محافظ وی بودند و تا پایان عمر نیز از بن لادن جدا نمی‌شدند.
    وی در ادامه اظهاراتش این گونه ادعا کرد: من روز 26 جون 2006 را به خوبی به یاد دارم، روزی که هفت نفر از جمله یک انگلیسی و یک آمریکایی به پناهگاه بن لادن رفتند ولی جنازه وی را که بر اثر بیماری از پا در آمده بود در آنجا پیدا کردند و پس از آن همین سه محافظ چچنی بودند که وی را غسل داده و به خاک سپردند.
    یاشار در ادامه اظهار داشت: فقط همین سه محافظ چچنی جسد بن لادن را تشییع کرده و بنا بر خواست وی جسد او را در کوه‌های مرزی بین پاکستان و افغانستان دفن کردند و آمریکایی‌ها نیز بعدها بدون درگیری محل دفن وی را یافتند و جنازه بن لادن را از خاک بیرون کشیدند.
    وی با اشاره به حمله آمریکا به محل اختفای بن لادن گفت: حال پس از یافتن جسد بن لادن، آمریکایی‌ها نیاز داشتند تا به مردم خود اینگونه نشان دهند که کشتن بن لادن بر اساس فناوری‌های سرویس‌های امنیتی آمریکا و همچنین کنترل مرحله به مرحله این عملیات، صورت گرفته و آن را پیروزی بزرگی برای آمریکا جلوه دهند.
    این مأمور سابق سازمان سیا گفت: من نخستین کسی بودم که در یک کنفرانس در نوامر 2008 در واشنگن تاریخ مرگ وی را اعلام کردم و این نقطه آغاز پیگیری تماس‌های من از سوی آمریکا بود.
    وی با اشاره به دستگیری سامی یکی از سه محافظ چچنی بن لادن توسط سیا گفت: من اعتقاد دارم چون وی قبل از اینکه اعلام شود بن لادن کشته شده است دستگیر شده، به احتمال زیاد سامی محل دفن بن لادن را برای آمریکایی‌ها فاش کرده است.
    برکان افزود: نخستین بار در سپتامبر 1992 در خانه‌ای دو طبقه در شهر "گریزنی" کشور "چچن" با اسامه بن لادن ملاقات کردم که در طبقه بالای این خانه خانواده رئیس جمهور سابق گرجستان زندگی می‌کردند.
    وی اشاره کرد که بعد از این سفر، مردم چچن در حلقه یاران بن لادن ظاهر شدند اما آن‌ها هیچ‌گاه به طور مستقیم در بمب گذاری‌های تروریستی دست نداشتند.
    برکان در ادامه افزود: مردم چچن بنابرخواست خود بن لادن از وی محافظت می‌کردند زیرا بن لادن به طور کامل به آن‌ها اعتماد داشت و می‌دانست که آن‌ها هرگز به وی خیانت نمی‌کنند.



    یک ‌سال پس از مرگ "بن لادن" افغانستان همچنان در آتش
    خبرگزاری فارس: با گذشت یک‌سال از کشته شدن رهبر شبکه القاعده و نوید مقامات آمریکایی مبنی بر محو تروریسم در منطقه، افغانستان همچنان در آتش می‌سوزد.

    رهبر جهانی جهاد اسلامی چگونه به قتل رسید 356869_PhotoA

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، حادثه یازده سپتامبر بسترساز حضور نظامیان خارجی به رهبری آمریکا در افغانستان و منطقه شد.

    این حضور با شعار مبارزه با تروریسم و مواد مخدر، دولت‌سازی در افغانستان و استقرار صلح و ثبات در این کشور و منطقه همراه بود.

    آرزویی که برآورده نشد

    مردم افغانستان و جهان از یک دهه گذشته تاکنون مرحله به مرحله روند فعالیت نیروهای خارجی را در افغانستان پیگیری می‏کنند.

    در سال‏های نخست، مردم افغانستان از ورود نیروهای خارجی و شکست طالبان استقبال و در برابر این حضور درخواست‏ها و تقاضاهای ابتدایی اما بنیادین خود را مطرح کردند.

    جنگ‏های 30 ساله، فقر، تعدد حاکمان دست نشانده و مستبد و درگیری‏های قومی، قبیله‏ای و مذهبی عواملی هستند که باعث خستگی و اندوه بی پایان مردم افغانستان شده است.

    سرازیر شدن نیروهای غربی به مثابه راه حلی برای حل تمام این نابسامانی‏ها بود و آن‌ها توانستند به زودی جایگاه خود را در دل مردم افغانستان باز کنند.

    تقابل نو و کهنه بستر رشد مخالفان

    با گذشت هر سال، وضعیت افغانستان وخیم‌تر شد و بی ثباتی در این کشور افزایش یافت.

    درگیری‏ها و اختلافات این بار نه به صورت سنتی بلکه به شکل جدید آغاز شد و عده‏ای خود را سردمدار افغانستان نوین معرفی کردند.

    آنان اغلب کسانی بودند که از غرب آمده و در سال‏های اندوه و مقاومت از مردم دور بودند.

    دسته دیگر مجاهدینی بودند که موفق به ایجاد یک سیستم و میکانیسم بومی برای ایجاد دولت و ملت مدرن پس از شکست شوروی سابق نشده بودند اما همواره در درون مردم بودند و ناگواری‏های این مرز و بوم را در کنار آن‌ها چشیده بودند که این دسته به دلیل هژمونی حضور خارجی‌ها، به جنگ سالار معروف شدند.

    2دستگی و پراکندگی از یک سو و عدم انسجام ساختاری عملکرد خارجی‏ها از سوی دیگر شورشیان و مخالفان مسلح دولت افغانستان را قوی‏تر کرد، طوری که در حال حاضر پس از 11 سال حضور خارجی‏ها در افغانستان، مخالفان قادر به اجرای عملیات تروریستی در متن پادگان‏های نظامی و خارجی هستند.

    مرگ اسامه پایان بهانه مبارزه با تروریسم

    مرگ اسامه بن لادن در دوم مه سال 2011 نقطه عطفی برای انجام مأموریت آمریکا در منطقه و افغانستان بود.

    دولتمردان آمریکا مرگ اسامه را پایان انجام ترور و عملیات‌ تروریستی در جهان و به ویژه در افغانستان دانستند اما سئوالی‏که باید به آن پاسخ داده شود این است که آیا در عمل، این آرزوی دولتمردان آمریکایی برآورده شده است یا خیر؟

    از دید استراتژیست‏های آمریکایی چنین اتفاقی افتاده است و اکنون القاعده و حامیان آن به صورت چشمگیری تضعیف شده‏اند اما واقعیت چنین چیزی را نشان نمی‏دهد.

    در عمل، فعالیت‌های تروریستی افزایش چشمگیری داشته و طالبان که از پیروان فکری القاعده هستند، قادرند به راحتی به اهداف استراتژیک خود دست یابند.

    عملیات اخیر گروه طالبان در کابل و حتی حمله روز چهارشنبه آنان به مرکز فرماندهی نیروهای خارجی در منطقه "پل‌چرخی" به خوبی نشان داد که کنفرانس‌های مطبوعاتی مقامات واشنگتن مبالغه‌‌ای بیش نیست.

    تنها کسانی‏که در این میان واقعیت تلخ این ناکامی را با جان حس می‏‏کنند، شهروندان افغانستان هستند.

    کشت و گسترش قاچاق مواد مخدر

    از اهدف مطرح شده برای حضور نیروهای خارجی در افغانستان در سال 2001 مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بود.

    مواد مخدر مهم‌ترین منبع برای تأمین نیازهای گروه طالبان به شمار می‏رود که با حضور نیروهای خارجی در افغانستان، باید به این مشکل پایان داده می‌شد اما آمارهای ارائه شده از سوی منابع معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد که افغانستان همچنن در صدر کشورهای تولیدکننده و صادرکننده مواد مخدر در جهان قرار دارد.

    شهروندان افغان حق دارند از نظامیان خارجی و فرماندهان آنان بپرسند که چرا در بخش مبارزه با مواد مخدر مانند سایر حوزه‌ها، پیشرفتی صورت نگرفت؟

    آیا نیروهای خارجی توان مبارزه با این پدیده شوم را ندارند، یا این که با شعار مبارزه با مواد مخدر به حضور خود در افغانستان مشروعیت می‏بخشند؟

    مردمی که توان تأمین نیازهای اولیه خود را ندارند، چگونه ممکن است در برابر سیل تقاضاهای خارجی برای مواد مخدر که اغلب به نظر می‏رسد، خاستگاه غربی دارد، مقاومت کنند؟

    حضور درازمدت آمریکا در منطقه با هدف ایجاد پایگاه دائمی

    پس از امضای پیمان استراتژیک میان آمریکا و افغانستان این گمانه‌زنی که نیروهای آمریکایی برای پوشش اهداف بلندمدت خود به منطقه آمده اند، قوت می‌گیرد.

    اگر چه در ظاهر رئیس جمهور آمریکا در آخرین اظهارات خود در پایگاه نظامی "بگرام" افغانستان، ایجاد پایگاه دائمی در افغانستان را رد کرد اما چنانچه آنان در ابتدا از استراتژی حضور بلند مدت در افغانستان امتناع می‏کردند، اکنون نیز برخلاف گفته‏های خود برای حضور بلند مدت در منطقه، این پیمان را منعقد کرده‏اند و ایجاد پایگاه نظامی نیز از اهداف بلندمدت آنان خواهد بود.

    نتیجه گیری

    یک سال پس از کشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده، شعارها و اهداف مطرح شده از سوی آمریکا مبنی بر نابودی تروریسم و استقرار ثبات در افغانستان و منطقه تحقق نیافت و تنها پیامد آن برای افغانستان و منطقه گسترده‌تر شدن جنگ‏ و درگیری‏ برای افغانستان و برای آمریکا انعقاد پیمان استراتژیک بوده است.

    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 17 مايو 2024 - 9:40 ميباشد