پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    زمزمه پيروزي طالبان

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    زمزمه پيروزي طالبان Empty زمزمه پيروزي طالبان

    پست  admin الأربعاء 26 نوفمبر 2008 - 7:12

    روزنامه پيمان چاپ افغانستان روز سه شنبه نوشت كه با نزديك شدن به تاريخ برگزاري دومين دوره انتخابات رياست جمهوري افغانستان در سال آينده بار ديگر زمزمه پيروزي طالبان و تبليغ براي اين گروه آغاز شده است.

    اين روزنامه افزود: در سايت اينترنتي وال استريت ژورنال نوشته شده است كه طالبان در مناطق جنوبي افغانستان دادگاه و ديگر موسسات محلي را فعال ساخته‌اند تا از طريق فراهم ساختن نظم و آرامش به حكومت مركزي دست يابند.

    به گزارش ايرنا، در اين مطلب آمده است كه سياست‌گذاران واشنگتن بر اين باور هستند كه با اعزام ‪ ۲۰‬هزار نيروي جديد آمريكايي به افغانستان مانع پيشرفت طالبان خواهند شد.

    در اين گزارش به نقل از ديويد مك كرنان فرمانده عمومي نيروهاي آمريكايي در افغانستان آمده است كه طالبان درحال حاضر ‪ ۲۴‬دادگاه را در مناطق جنوبي اين كشور در مناطق تحت حاكيمت خود ايجاد كرده اند.

    وي افزود كه شورشيان مي‌خواهند داراي سيستم قضايي و اداري مستقل باشند ، زيرا استاندار و شهردار از طرف آنها تعيين شده و همزمان با انتخاب والي و شهردار تعيين شده از طرف حكومت مركزي به اجراي امور مي‌پردازند.

    وي گفته است كه با وجود حضور بيشتر از ‪ ۵۰‬هزار سرباز آمريكايي و ناتو و گذشت هفت سال همراه با اقدامات نظامي ، هنوز نتوانسته‌ايم كه مانع پيشرفت اين گروه شويم.

    روزنامه پيمان كه منتقد سياست‌هاي دولت افغانستان است به نقل از سيد طيب جواد سفير اين كشور در واشنگتن نوشته است كه طالبان روز به روز مناطق تحت قلمرو خود را توسعه مي‌بخشند.

    وي اضافه كرد: جاي تاسف است بعد از هفت سال عمليات نظامي در افغانستان با ‪ ۱۸۰‬درجه عقب نشيني مي‌كنيم ، به زماني برمي گرديم كه قبل از حادثه ‪ ۱۱‬سپتامبر ‪۲۰۰۱‬در آن جا قرار داشتيم .

    در گزارش وال استريت ژورنال ، آدام مايكل مولن مشاور ارشد نظامي كاخ سفيد گسترش فعاليت طالبان را تائيد كرده است.

    هنري كروميتون يك مامور ارشد سيا هم مي‌گويد كه نخستين بار اين احساس كه طالبان مي‌خواهند دوباره قدرت را به دست آورند، بيش از يك سال قبل بود كه راه اندازي محاكم و تعيين ماليات در تابستان سالجاري اين گمانه زني ها را به حقيقت مبدل ساخته است.

    وي اضافه كرد كه طالبان رهبران قومي محلات را تهديد به اطاعت مي‌كنند و درصورت سرپيچي ، آنها را به قتل مي‌رسانند.

    وي گفت: ايجاد محاكم سبب از بين بردن مكانيزم‌هاي اجتماعي در اين مناطق شده و طالبان را بيشتر بر اوضاع مسلط مي‌سازد.

    به گفته اين مقام، طالبان در اين مناطق به غصب زمين‌هاي مردم پرداخته و مخارج شان را از عابرين وسايط نقليه تحت نام ماليات به دست مي‌آورند.
    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    زمزمه پيروزي طالبان Empty رد: زمزمه پيروزي طالبان

    پست  admin الأربعاء 26 نوفمبر 2008 - 7:33

    وزیر امور خارجه افغانستان حضور تروریست‌های طالبان، قاچاقچیان مواد مخدر در این كشور را با وجود هزاران سرباز بین‌المللی در كشورش غیرقابل تحمل خواند و تأكید كرد كه با حضور نیروهای خارجی قابل تحمل نیست كه افغانستان در اشغال طالبان باشد.

    "رنگین دادفر اسپنتا" در یك نشست خبری مشترك با همتای دانماركی خود با انتقاد از عملكرد نیروهای خارجی در افغانستان، گفت: "ما نمی‌توانیم بپذیریم كه سربازان زیاد جامعه جهانی در كشورمان باشد و همان مناطق در كنترل دشمن باشد."
    وی افزود: به همین دلیل از همه آنانی كه می‌خواهند سربازان بیشتری به افغانستان اعزام كنند می‌خواهیم كه این سربازان باید در مناطقی كه بتوانند مرزهای افغانستان را كه جای عبور و مرور تروریست‌ها است، مستقر شوند. در غیر این صورت افغانستان با اعزام نیروهای بیشتر موافقت نخواهد كرد."
    اسپنتا در عین حال اظهار امیدواری كرد كه جامعه جهانی افغانستان را در این امر یاری خواهد كرد و سربازان را به مناطق مرزی خواهد فرستاد.
    وزیر خارجه افغانستان در سخنان خود جغرافیای بدون حضور دولت را غیرقابل قبول خواند و از جامعه جهانی خواست تا در همكاری با پلیس و ارتش ملی افغانستان بخش‌هایی از افغانستان را كه در كنترل دولت نیست را در كنترل دولت درآورند.
    وی گفت: "یا جامعه جهانی با ما كمك می‌كند یا ما به شیوه خود این مناطق را آزاد می كنیم."
    وی توضیح مختصری در مورد شیوه آزادسازی این مناطق توسط دولت افغانستان داد و گفت: ما به شیوه‌های سنتی این كار را خواهیم كرد.
    به عقیده اسپنتا گرچه این راه خطراتی را دارد اما اگر ناچار شویم از آن استفاده خواهیم كرد و مناطق اشغال شده را پاكسازی می كنیم.
    وزیر امور خارجه افغانستان در مورد مذاكره با طالبان نیز تأكید كرد: بدون شك رئیس جمهور افغانستان حرف آخر را می زند و موضع رسمی افغانستان این است كه ما با همه آنهایی كه سلاح را بر زمین بگذارند و قانون اساسی افغانستان و آزادی‌های مندرج در او را بپذیرند، آماده گفتگو هسیتم".
    "پیر استیگ مولر" وزیر امورخارجه دانمارك نیز كه روز جمهه وارد افغانستان شده است، در این نشست خبری با اشاره به آموزش پلیس افغانستان توسط مربیان دانماركی وعده داد كه كشورش انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را از لحاط تكنیكی و مالی یاری خواهد كرد.
    وی در مورد مذاكره با طالبان نیز اعلام كرد كه در مذاكره با مقامات افغان نظرات همسویی داشته‌اند.
    وزیر خارجه دانمارك از اعزام نیروهای بیشتر دانماركی به افغانستان خبر داد و گفت كه این نیروها از ماه ژانویه سال ۲۰۰۹ به افغانستان اعزام خواهند شد.
    دانمارك در نظر دارد تا ۲۰۰۰ بورس تحصیلی برای دانش‌آموزان افغان ارائه دهد و همچنین نه خوابگاه در ولایت هلمند تأسیس كند.
    وزیر امور خارجه دانمارك همچنین خبر از افزایش بودجه بازسازی افغانستان داد و اعلام كرد: بودجه بازسازی افغانستان را دوبرابر خواهد كرد.
    وی بر شدت مبازره با طالبان تاكید كرد و گفت: اگر طالبان در افغانستان به پیروزی برسند این پیامی خواهد بود برای سایر همفكران طالبان در دیگر نقاط جهان كه پیروزی ممكن است، بنابراین راهی جز پیروزی نداریم.
    مولر تصریح كرد: در این جنگ ما با افغان‌ها هسیتم و با هم پیروز خواهیم شد، نیاید افغانستان را دوباره طالبانیسم سازیم و باید سعی كنیم طالبان را متمدن سازیم.
    وی گفت: تنها راه شكست طالبان این است كه مردم احساس كنند فردا بهتر از امروز است و امروز بهتر از دیروز.
    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    زمزمه پيروزي طالبان Empty رد: زمزمه پيروزي طالبان

    پست  admin الأربعاء 26 نوفمبر 2008 - 7:37

    طالبان به رئیس جمهور رأی می دهند

    در حالی که همه روزه به تعداد مخالفان مسلح دولت افزوده می شود، رئیس جمهوری به طرح مذاکره با طالبان با میانجیگری عربستان سعودی اعتراف کرد. پیش از این در مورد مذاکره کشور های غربی با طالبان در پایتخت های اروپایی، گزارش هایی منتشر شده بود. همزمان وزارت دفاع اسپانیا بر اساس گزارشی اعلام کرد که دستگاه استخباراتی پاکستان در ایجاد و تقویت طالبان نقش مستقیم دارند و مقام های امریکایی نیز به تازگي گفته اند که گلبدین حکمتیار و ملا محمد عمر رهبر گروه طالبان در پاکستان مخفی شده اند.


    يكي از دلايل نزديكي به طالبان اين است كه احتمالا رئیس جمهوری با توجه به نزدیکی انتخابات ممکن است از این مساله برای کسب رای استفاده کند
    با توجه به تشدید حملات تروریستی در افغانستان، کشور های «حامی» ظاهرا بیشتر درگیر موضوع تروریزم و طالبان اند و در این اواخر اظهار نظر های متفاوتی از سوی رهبران کشور های غربی در این مورد گزارش شده است. تا جایی که جورج بوش رئیس جمهور امریکا نیز گفته که چالش های فرا راه تامین ثبات در افغانستان کماکان به قوت خود باقی است. یکی از فرماندهان امریکایی در افغانستان نیز اخیرا گفته که امکان افزایش نا امنی ها در کشور وجود دارد. در مجموع با آن كه راهبرد واحدي در امر مواجهه با تروريزم و طالبان وجود ندارد، اما كشور هاي حامي و افكار عمومي نكات مشتركي در مساله مبارزه با تروريزم و طالبان دارند. در عين حال دولت و يا دست كم حلقاتي در دستگاه دولت سعي در القاي اين مساله دارند كه مي شود باب گفتگو با طالبان را گشود.
    اما آیا مذاکره با طالبان چقدر در وضعیت کنونی می تواند موثر باشد و اساسا هدف رئیس جمهور از مذاکره با طالبان چیست و سقف مذاکره چه موضوعاتی را احتوا خواهد کرد؟! گروه طالبان به عنوان هم پیمان القاعده در لیست سیاه جهان قرار دارد و صرف نظر از این که کشور های حامی افغانستان در امر مبارزه با تروریزم با طالبان نیز طرف هستند، کارنامه این گروه در دوران زمامداری و پس از آن، در خود افغانستان نیز کارنامه ای واضحا سیاه است.

    دولت و به ویژه رئیس جمهوری و گروه نزدیک به او، از آغاز دولت موقت تا کنون روشی را در مواجهه با این گروه در پیش گرفتند که برای بسیاری از مردم افغانستان غیر قابل قبول بود. مماشات بیش از حد دولت با این گروه کار را به جایی کشانید که سران طالبان با دستورات ویژه از بند رهایی یافتند و انواع چراغ های سبز از سوی حلقات نزدیک به رئیس جمهور به آن ها چشمک زد.

    در حالی که در آغاز دولت موقت طالبان به گروهی ساقط شده از عرصه سیاسی افغانستان بدل شد ولی همزمان دست های پیدا و پنهانی برای تقویت و تجدید قوای طالبان در درون حکومت فعالیت کرد.

    نتیجه عملکرد رئیس جمهوری و حلقات نزدیک به او در این هفت سال این شد که طالبان به گروه قدرتمند و « مشروع» در عرصه سیاست کشور تبدیل شود. امری که گمان می رود بسیاری از حلقات سیاسی درون حکومت و اصحاب قدرت در این سال ها در پی تحقق آن بودند. بخش بندی های طالب تندرو و میانه رو و افغان و پاکستانی و نیک و بد در این سال ها بارها از سوی دولت مطرح شد.

    دولت از دو رهگذر زمینه رشد طالبان و در کل مخالفان مسلح خود را فراهم کرد. نخست این که دولت هرگز نتواست به عنوان نظام مقتدر و تنها قدرت حاکمه افغانستان ابراز وجود کند و حتا همین دولت ضعیف نیز در بسیاری از نقاط کشور هیچ گونه استیلایی نداشت. از جانب دیگر در درون همین دستگاه دولتی که نتوانست حتا امنیت نسبی را تامین کند، راه برای بروز و ظهور طالبان بازشد.

    گروهی که از بدو ظهور تا حال با تمام ارزش های بشری عملا مخالفت و دشمنی کرده است و هنوز مردم افغانستان به خصوص مردم جنوب قربانی حملات تروریستی این گروه اند. در تمام افغانستان کارنامه این گروه چه در زمان قدرت و چه پس از آن روشن و واضح است و حمله و حضور نیرو های کشور های مختلف جهان نیز محصول همین کارنامه است.

    جامعه بين المللي افغانستان را با ساقط نمودن طالبان از عرصه سياسي به دولت موقت سپرد، اما اينك با گذشت هفت سال اين گروه به قدرت نظامي تبديل شده و روياروي افغانستان و جامعه جهاني ايستاده است. چرايي اين مساله پرسشي است كه هم از سوي كشور هاي حامي و هم از سوي افكار عمومي در برابر دولت قرار دارد.

    يكي از دلايل نزديكي به طالبان اين است كه احتمالا رئیس جمهوری با توجه به نزدیکی انتخابات ممکن است از این مساله برای کسب رای استفاده کند و یا مساله را چنین توجیه کند. پرسش اساسی این است که این دولت وقتی «براساس رای مردم» به وجود آمده و اکنون با تکیه به همین «اراده ملی» فرمان می راند، رای مردم و مشروعیت خود را از مردم گرفته است و یا طالبان؟! حالا چشم رئیس جمهوری به سوی رأی طالبان است و یا «اراده ملی» و یا طرح دیگری در میان است؟! عدم موفقیت دولت در ایجاد ثبات و مجموع ناکامی ها و ناکارآمدی های این روند، اکنون ظاهرا کار را به جایی رسانده است که طالبان بر «اراده ملی» که شعار و پشتوانه اصلی و اساسی دولت بود، ترجیح داده می شود.

    اگر «اراده ملی» مورد بحث زمینه مشروعیت بخشی به دولت را ایجاد کرده است، چرا دولت به جای پاسخ به خواسته های منطقی مردم، رو به سوی دشمنان مردم می کند. مردم امروز در جوی از ناامنی، فقر و قربانی شدن در بحران کلانی قرار دارند که نا امنی محرک اصلی آن است و طالبان نیروی محرکه این بحران اند. توان امروزی طالبان و القای این مساله که این گروه از نظر اجتماعی در کشور ریشه دارد، محصول مستقیم کارکرد دولت است.

    در هفت سال پس از سقوط طالبان «جامعه جهانی» و مردم افغانستان در حالی که شاهد فروپاشی قدرت سیاسی و نظامی طالبان بودند، با پرداخت هزینه و قربانی اکنون شاهد حضور دوباره طالبان اند و این مساله نه محصول قدرت طالبان که نتیجه ضعف دولت است. ضعف دولت به علاوه این که بخش هایی از دولت در رسیدن به این هدف عملا تلاش کردند.

    حالا رئیس جمهور با چه طرحی به سراغ طالبان می رود. آیا خوشبین بودن به مشارکت احتمالی طالبان و تامین ثبات به وسیله آن ها منطقی می نماید؟ یا این که رئیس جمهوری از این مساله برای انتخابات قرار است استفاده ای ببرد. رئیس جمهوری در حالی به سراغ طالبان می رود که کشور در بحرانی گسترده تر از آرا و ارداه طالبان به سر می برد و دولت هیچ طرح و برنامه ای برای تغییر اوضاع روی دست ندارد.

    »اراده ملی» که دولت رئیس جمهوری را بر سر کار آورده است امروز حق دارد خواهان پاسخ به این پرسش باشد که چرا این دولت نتوانسته است هيچ کدام از مشکلات کلان کشور را حل کند و به جای آن طرح سازش با گروهی را دارد که سیاه ترین کارنامه را در تاریخ معاصر رقم زده است و از همه مهم تر این که اراده و آرای ملی با اراده و آرای گروهی معامله و تعویض می شود كه با جهان بشري اعلام دشمني كرده است.

    ايوب صادقي

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الأحد 28 أبريل 2024 - 11:37 ميباشد