پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    يادادبود علامه «محمود طرزي»

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080705

    يادادبود علامه «محمود طرزي» Empty يادادبود علامه «محمود طرزي»

    پست  admin

    یادبود علامه «محمود طرزی»
    يادادبود علامه «محمود طرزي» Mahmudtarzi


    «کمیسون سازماندهی سالگرد یاد بود علامه «محمود طرزی»، جلسه یی را با شرکت آقای «عمر طرزی»، رییس، خانم شاهدخت «هندِ افغانستان»، معاون، آقای داکتر احمد حبیب «ذکریا»، عضو «هیئت امنا»، خانم ملالی «وردک»، هم آهنگ کننده «بنیاد فرهنگی محمود طرزی»، نماینده گان وزارتخانه های «اطلاعات و فرهنگ»، «تحصیلات عالی»، « معارف» و «مرکز بررسی های رزم آرایانه یا استراتجیک وزارت امور خارجه»، روز:نهم مارچ ۲۰۰۸ ع. در تالار «موسسه سیاسی»، وابسته به «وزارت امور خارجه»، برپا داشت.

    همایش بین المللی



    قرار است تا «همایش بین الملی علامه محمود طرزی»، سر از تاریخ بیست وسوم ماه اگست ۲۰۰۸ع.با ابتکار «وزارت خارجه»، همراه با یاری «بنیاد فرهنگی محمود طرزی»، بر گزارگردد. در این همایش و یا سمینار، بُـعد ها و رخ های گونه گونه زنده گی علامه «محمود طرزی» از آن میان نقش وی در آموزش، سیاست و دموکراسی به حیث اولین وزیر خارجه افغانستان، به بررسی گرفته می شود.



    آقای «عمر طرزی»، در حالی که از شرکت کننده گان در این جلسه تشکر نمود، نوشته یی را که به وسیله آقای «صدیق رهپو طرزی»،عضو هئیت امنای بنیاد فرهنگی محمود طرزی، درمورد زنده گی محمود «طرزی»، نوشته شده بود، به شرکت کننده گان جلسه ارایه داشت. او اضافه نمود که برآن است تا با اعضای «کمیته سازماندهی سالگرد یاد بود علامه «محمود طرزی»، که قرار است از روز بیست و سوم اگست ۲۰۰۸ ع.ــ زاد روز علامه «محمود.طرزی»،ــ در «وزارت خارجه»، آغاز گردد و تا بیست وسوم نوامبر ۲۰۰۸ ع.، ــ سالمرگ علامه «محمود طرزی»،ــ با برنامه های گونه گون، ادامه یابد، مشوره نماید.

    يادادبود علامه «محمود طرزي» Mamoud_Tarzi-203


    سپس آقای یاسین «رسولی»، رییس «مرکز بررسی های رزم آرایانه یا استراتجیک وزارت امور خارجه»،.رشته سخن را به دست گرفت. او در جریان این که از تصمیم برگزاری مراسم یاد بود، ستایش به عمل آورد، بر بخش ها و بــُعد های گونه گونه شخصیت او و نقشش در سیاست خارجی، تاکید نمود. او همچنان به آگاهی شرکت کننده گان جلسه رساند که به همه وزارتخانه ها، ساختار ها و نهاد های مربوط اطلاع داده شده است تا نوشته ها، مقاله ها و بررسی هایی را که در مورد شخصیت سترگ علامه «محمود طرزی»، تهیه نموده اند، هرچی زودتر بفرستند. وزارت خارجه بر آن است تا آگاهی ها و اطلاع های بیش تری را در مورد شخصیت شاد روان علامه «محمود طرزی»، به حیث اولین وزیر خارجه، ارایه بدارد. همچنان وزارت خانه های دیگر می توانند، در مورد زاویه های گونه گونه دیگر شخصیت علامه «محمود طرزی»، و زنده گیش، معلومات و آگاهی هایی را تهیه بدارند.



    بعد آقای حامد «علمی»، مشاور ارشد و سخنگوی وزارت «تحصیلات عالی»، ضمن صحبتش گفت که چنین به نظر می آید که در این باره تصمیم ها گرفته شده و کمیته سازماندهی تا حال هشت بار جلسه نموده است. اما، ما را در جریان این امر قرار نداده و دعوت ننموده اند. او به این باور هست که تمام وزارت خانه های مربوط، با هم دست یاری بدهند. همایش یا سمینار در مدت دو و یا سه روز ادامه بیابد و هر وزارتخانه مقاله ها و بررسی های خویش را در مورد نقشش در ساحه آموزش یا معارف، سیاست و روزنامه نگاری ارایه بدارد. او همچنان یاد آور شد که علامه «محمود طرزی»، را به لقب «پدر روزنامه نگاری»، خوانده اند و به همین دلیل باید به این جنبه و رخ زنده گیش که بخش روزنامه نگاری می باشد، در همایش، توجه بیش تر صورت بگیرد.



    نمایده وزارت «اطلاعات و فرهنگ»، بیان داشت که علامه «محمود طرزی»، در عرصه فرهنگ شخصیت سترگی بود، اما، سازماندهی دو همایش و یا سیمنار، چیزی است که ما به آن موافقت نمی نمایم، زیرا از یک سو خرچ و مصرف زیادی را بر می دارد و از جانب دیگر اهمیت همایش را پایین می آورد. ما، نقش وزارت خارجه را در این زمینه می ستاییم و آماده هستیم تا با آن ساختار در مورد انتخاب به ترین مقاله ها در باره نقش علامه «محمود طرزی»، در ساحه های سیاست، فرهنگ، معارف و روزنامه نگاری همیاری نماییم. با آن هم «بنیاد فرهنگی محمود طرزی»، این روند را در جریان سال های آینده ادامه خواهد داد. همچنان این نهاد، به گرد آوری آگاهی های جدید و بررسی آن ها در مورد این شخصیت بزرگ، دست خواهد یازید. ما می توانیم یار و یاور نزدیک وزارت خارجه باشیم. با آن هم، ما تجربه های تلخی از «نهاد های غیر حکومتی»، داریم و به همین دلیل، مخالف این امرکه آن ها در این همایش و سیمنار نیز شامل گردند، می باشیم. ما، باید سعی بر آن نماییم تا هویت ملی خویش را حفظ نمایم و در این گونه موردها، کار مستقل انجام دهیم. به نظر من، هرقدر که ما در این همایش خرچ و مصرف کم تر نماییم، و به صورت مستقل کار کنیم، ارزشش بلند تر می گردد. آقای «تنویر»، به این باور است که دو کنفرانس، یکی در «کابل» و دیگری را در «ترکیه»، دایرنماییم. او همچنان درمورد مساله باز گرداندن جسد این شخصیت سترگ ، صحبت نموده و ابراز نظر نمود تا آن را درکنار آرمگاه «سید جمال الدین»، به خاک بسپارند.



    آقای غلام سخی «غیرت»، معاون «موسسه سیاسی» در «وزارت امور خارجه»، چنین گفت که وزارت خارجه ماهنامه یی دارد و می تواند یک شماره اش را به این شخصیت سترگ، وقف نماید. تعداد زیادی از این شماره باید به چاپ برسد. ما حاضر هستیم تا مساله توزیع و پخشش را به دوش بکشیم. بر گزاری این مراسم یک روند دراز مدت است. بخش این جریان، به خرچ و مصرف نیاز دارد، و قسمت دیگر نیازی به این امر ندارد. در بخشی که نیازی به خرچ نیست، وزارت های مربوط می توانند با هم همکاری نمایند. به صورت نمونه ما می توانیم همایش هایی را در هر مکتب به راه بنیدازیم ویا با یاری وزارت «اطلاعات و فرهنگ»، رادیو و تلویزیون، بررسی ها و تخحلیل هایی را در بــُعد های گونه گونه زنده گی علامه «محمود طرزی»، به دست نشر بسپاریم.

    يادادبود علامه «محمود طرزي» Kabr1

    آقای داکتر «حبیب ذکریا»، عضو هیئت امنای «بنیاد فرهنگی محمود طرزی»، بیان داشت که به باور من بحث و گفتگوی امروز، دارای جنبه های گونه گون داشت. ما نمی توانیم تا شخصیت علامه «محمود طرزی» را دردو بخش معارف و دموکراسی محدود بسازیم. مهم ترین و مرکزی ترین بخش اندیشه علامه «محمود طرزی»، استقلال بود و این که چگونه به آن دست یافت. با آن که آموزش و معارف همراه با روزنامه نگاری و سیاست، جایگاه بزرگی نزد او داشت، اما دیدگاهش درمورد استقلال، جایگاه مرکزی را اشغال نموده بود. از همین رو، بایست به آن پرداخت.

    آقای «علمی»، از جانب وزارت«معارف»، وعده سپرد که این وزارت حاضر است تا به تعهد هایش در امر سازماندهی این همایش، عمل نماید.




    ~


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در السبت 5 يوليو 2008 - 4:58 ، و در مجموع 3 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست السبت 5 يوليو 2008 - 4:17  admin

    آقای «عمر طرزی»، در پایان به این نتیجه گیری دست یافت :

    1) این امر مهم است که همین کمیسون، بخش های گونه گون همایش مانند : کی ها دعوت شوند، کدام موضوع های مورد بحث قراربگیرند و چگونه امور خرچ و مصرف همایش تدارک دیده شود را بررسی نماید. می توان در بخش آموزش، همایش هایی را به راه انداخت. این امر درحالی صورت می گیرد که وزارت «تحصیلات عالی»، می تواند با مقام های ترکی، همایش هایی را در دو کشور سر و سامان بدهد.

    2) جلسه های این کمیسون بایست هر پانزده روز دایر گردد.

    3) همایش بین المللی، روز بیست و سوم ماه اگست ۲۰۰۸ع. در وزارت «امور خارجه»، تدویر یافته و دیگر مراسم تا روز بیست و سوم ماه نوامبر ۲۰۰۸ع. در جای های دیگر، برپا گردند.

    4) کمیسون می تواند دو «دبیر خانه» یا «دارالانشا»، که اعضایش به زبان های پارسی و انگلیسی مسلط باشند، داشته باشد.

    5) همچنان این کمیسون می تواند گروه های کاری را سازمان بدهد.

    6) کمیسون تا روز بیست و سوم نوامبر به کارش ادامه می دهد. به روز دهم نوامبر، بایست آخرین جلسه اش را برای ارزیابی کار های انجام شده ، دایرنماید.

    او درپایان اضافه نمود که با درنظر گرفتن تنگنای زمان، این امر ضروری و حتمی است تا به سر و سامان دادن جدی هر چی به تر این یاد بود، تمام نیرو را متمرکز ساخت.



    قرار است تا در این همایش بین المللی، که فرصت شاز و نادری را برای بررسی، کاوش و پژوهش در مورد شخصیت علامه «محمود طرزی»، فراهم می نماید، بر نکته های زیر تاکید صورت بگیرد :

    (1) نقش علامه «محمود طرزی»، در خط اصلاح های گونه گون دوران «امان الله»، شاه افغانستان؛

    (2) مقوله هایی مانند: وطن، ملت، استقلال، ترقی و رشد، در اندیشه های علامه «محمود طرزی»؛

    (3) چالش ها و مخالفت های نیروهای باز دارنده داخلی و خارجی، در ساحه های سیاست سازی در دوران «امانی»؛

    (4) بررسی، کاوش و تحلیل دیدگاه ها و اندیشه های علامه «محمود طرزی»، دررابطه با روند دولت و سیاست سازی ملی؛

    (5) بررسی نقش علامه «محمود طرزی»، در راه دستیابی به استقلال در مناسبت های خارجی؛

    (6) ارزیابی اندیشه ها و فکرهای علامه «محمود طرزی»، در مورد وظیفه های یک عضو حرفه یی در دستگاه سیاست خارجی کشور؛

    (7) شیوه های کار، ثبت مذاکره ها و فعالیت مجریان سیاست خارجی افغانستان درزمان وزارت علامه «محمود طرزی»؛

    ( بررسی موافقت نامه ها و قرارداد ها میان افغانستان وکشور های خارجی در دوران فرمانروایی «امان الله»، شاه کشور؛

    (9) بررسی اولین موافقت نامه میان افغانستان و «بریتانیا »ی کبیر، هنگام سلطنت «امان الله»، شاه کشور؛

    (10) ارزیابی و بررسی موافقت نامه های میان افغانستان و همسایگانش، هنگام فرمانروایی «امان الله»، شاه افغانستان؛

    (11) امنیت ملی و اثر هایش در رشد سیاست خارجی افغانستان در آغاز سده بیستم عیسایی؛

    (12) رشد و انکشاف کشور و اثر های آن بر گسترش سیاست خارجی افغانستان در آغاز سده بیستم عیسایی؛

    (13) مناسبت های خارجی افغانستان بر پایه سند های آرشیف وزارت امورخارجه؛

    (14) رابطه های خارجی افغانستان دردوران «امانی»، بر پایه سند های آرشیف کشور های خارجی.

    یادداشت :از سوی دیگر به روز بیست و چارم ماه اگست، همایشی برای یاد بود از فعالیت های محمد ولی خان «دروازی»، وزیر خارجه دیگر دوران «امانی»، برپا می گردد.

    ***



    از سوی دیگر، «کمیسون سازماندهی سالگرد یاد بود علامه «محمود طرزی»، دومین جلسه اش را با ریاست شاهدخت «هند افغانستان»، معاون «بنیاد فرهنگی علامه «محمود طرزی»، در همان تالار «موسسه سیاسی»، مربوط به وزارت«امور خارجه»، در حالی که نماینده گان وزارت خانه ها، نهاد ها وموسسه مربوط، نیز شرکت داشتند، روز بیست و سوم ماه جون ۲۰۰۸ع. دایر نمود.

    در این جلسه تصمیم های زیر گرفته شد :

    • همایش بین المللی روز بیست و سوم ماه اگست ۲۰۰۸ع. در وزارت «امورخارجه »، تدویر بیابد.
    • جستجو برای دست یابی به منبع های مالی برای چاپ دوباره مقاله های علامه «محمود طرزی»،
    • مقاله های علامه «محمود طرزی»، از سوی وزارت «امور خارجه»، به مناسبت همین همایش نشر می گردد.
    • جلسه «کمیسون تدارک» همایش، هر هفته روز های دوشنبه به ساعت ۱۰، بایست دایر گردد.
    • «کمیسون»، همزمان بایست به تلاش هایش برای مدیریت درست «همایش بین المللی»، در مورد علامه «محمود طرزی»، ادامه بدهد و گزارش کارکرد هایش را در جلسه بعدی ارایه بدارد.
    • در جریان دو هفته دیگر، اقدام های زیر انجام گیرد:


    a) آماده سازی سیاهه نام شخصیتان ملی و بین اللملی برای شرکت در همایش،

    b) آماده سازی فهرست مقاله ها و سخنرانی ها،

    c) آراستن، چاپ و پخش ورق های دعوت برای مهمانان داخلی و خارجی،

    d) آماده سازی بیرقی برای همایش همراه با تصویرعلامه «محمود طرزی».



    چشمه ها:

    1. دفتر همآهنگ کننده « بنیاد فرهنگی علامه محمود طرزی»
    2. خبر نامه «و زارت خارجه».
    ~
    avatar

    پست السبت 5 يوليو 2008 - 5:09  admin

    تارنمای پندار از خواننده های گرانقدر خواهشمند است تا لینکهای نوشته ها ی برگزیده به زبانهای فارسی ، پشتو و انگلیسی و تصویرهای علامه محمود طرزی را به به این مبحث ارسال بدارند.

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون السبت 27 أبريل 2024 - 3:31 ميباشد