پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    سايت مشعل حقايق وحدت را فاش ساخت.

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20070709

    سايت مشعل حقايق وحدت را فاش ساخت. Empty سايت مشعل حقايق وحدت را فاش ساخت.

    پست  admin



    پیرامون مذاکرات وحدت نهضت فراگیر با حزب متحدملی
    مورخ 16سرطان 1386


    شهرکابل

    نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان درواقعیت امر از نیاز وحدت نیروهای میهن پرست , ترقی خواه وتحول طلب کشور ناشی شده است و در تلاش برای تامین وحدت این نیروها از هيچگونه تلاش دريغ نورزيده وبرای تحقق این داعیه ومامول بدون خود محوری وخود مرکز بینی با اراده راسخ وصداقت سعی ميدارد .

    چنانچه درنخستین اطلاعیه ء مورخ 24جدی 1384خورشیدی ودرست چند روز پس از کسب مجوز قانونی به نیروهای مترقی و تحول طلب کشور مراجعه نموده وچنين ابراز داشت: " نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان دراوضاع وشرایطی درصحنه سیاسی کشور ظهور می نماید که وحدت نیروهای ترقی خواه کشوربه نیاز اساسی , داعیه ووظیفه مبرم ملی مبدل شده است . نهضت فراگیر مبتنی براین ضرورت مبرم ووطیفه ء تاخیر ناپذیر وبه تاسی از فراخوان مرامی خود یک بار دیگر , بدون ادعای خود محوری به شما همه شخصیت ها وفعالان , احزاب وسازمانهای سیاسی وطن پرست , دموکراتیک , ترقی خواه و تحول طلب مراجعه می نماید که بیايید همه با مساعی مشترک از طریق تماس ها ،مذاکرات وبراه اندازی جنبش وسیع وحدت عمل وسرانجام دعوت وتدویر کنگره وحدت در زمان هر چه ممکن کوتاه تر داعیه وحدت نیروهای مترقی دریک سازمان واحد را تحقق بخشیم ." وسپس دراعلامیه ء مورخ 13 جوزای 1385 اصول مرامی واهداف عمومی , مبانی سازمانی وتشکیلاتی ومیکانیزم وحدت وتدویر کنگره وحدت را طرح وپیش کش نمود وترقی خواهان کشور را باردیگر به وحدت دعوت نمود .

    بنابران داعیه وحدت ترقی خواهان کشور یکی از وظایف اساسی نهضت به شمار میرود ودر تحقق این امر با صداقت واراده راسخ سیاسی سعی و تلاش می کند .اما وحدت یک امر اصولی است . اصول و موضعگیری ما در اسناد مرامی و اعلامیه وحدت نهضت صراحت دارد.

    نهضت فراگیر مبتنی بر این ضرورت ووظیفه اساسی به گروه های متعدد همسو وهمفکرمراجعه نموده وتماس برقرار کرد وبه مذاکرات اغاز کرد . به سلسله وادامه این مساعی به حزب متحدملی نیزتماس تامین گردید ودر خارج کشور میان نماینده گان هردو جانب مذاکرات آغاز وادامه یافت.

    -- نخستین جلسه ء کمیسیون و سند ان :

    " کمیسیون های تفاهم حزب متحد ملی و نهضت میهنی دموکراسی و ترقی افغانستان به تاریخ 27-5-2005 در کشور هالند ، طی جلسه ء مشترک با توجه به اوضاع سیاسی افغانستان بر ضرورت تشریک مساعی و وحدت سازمانی تاکید نموده و در موارد آتی به توافق رسیدند.

    1- ایجاد کمیسیون مشترک تشریک مساعی.

    2- کمیسیون دارای وظایف ذیل می باشد.

    -- بررسی زمینه ها ، اشکال و شیوه های وحدت عمل.

    -- تهیه و تدوین اسناد اساسی کنگره

    -- نظارت بر طرزالعمل انتخابات برای کنگره

    -- نظارت بر جریان انتخابات برای نماینده گان کنگره

    3-دعوت و تدویر کنگره در داخل کشور به منظور تصویب اسناد اساسی و مسایل تشکیلاتی.

    دومین جلسه ء کمیسیون و اطلاعیه آن :

    اطلاعیه ء کمیسیون واحد حزب متحد ملی و نهضت میهنی دموکراسی و ترقی افغانستان

    مورخ 9-9-2005

    " کمیسیون واحد حزب متحد ملی افغانستان و نهضت میهنی دموکراسی و ترقی افغانستان به ادامه نشست های قبلی به منظور تحقق تصامیم تاریخی مورخ 27-5-2005 در باره وحدت سازمانی در موارد ذیل به موافقه رسیدند:

    -- تنظیم اصول کلی خط فکری به مثابه ء بنیاد وحدت سازمانی و تشکیلاتی.

    -- تشکیل کمیسیون های تشریک مساعی و وحدت سازمانی در تمام سطوح.

    -- کميسیون به مقصد حمایت از پروسه ء وحدت سازمانی هم چنان از مفکوره دعوت اجلاس وسیع اعضا مربوط ، هواخواهان و نماینده گان سایر نیروهای ملی و دموکراتیک پشتیبانی به عمل آورد."

    کمیسیون رفقا هریک حبیب منگل از جانب نهضت میهنی و محمد یاسین بیدار را از جانب حزب متحد ملی موظف نمود تا طرح خطوط فکری وحدت سازمانی را تدوین و به جلسه بعدی کمیسیون ا رایه نمایند.

    اما با تاسف که فقط پس ازچند روز محدود بعد ازصدور این اطلاعیه , برخلاف فضا و تصامیم کمیسیون ، آقای یاسین بیدار مسوول شورای اروپایی و سخنگوی حزب متحد ملی در کمیسیون وحدت در مصاحبه ء با سایت ( مهر ) ارگان نشراتی این حزب ، تصامیم و مفاد اطلاعیه کمیسیون وحدت را زیر سوال برد و رد نمود و در واقع چنین وانمود ساخت که اطلاعیه مذکور فاقد اعتبار است.( مراجعه شود به مصاحبه محترم بیدار)

    ولی با این وجود نهضت , به مساعی در راستای وحدت با حزب متحد ملی ادامه داد و خواهان تطبیق تصامیم و اسناد کمیسیون وحدت گردید . تا سرانجام پس ازیک سال وقفه حزب متحد ملی اماده گی ادامه مذاکرات را نشان داد .

    سومین جلسه کمیسیون و اسناد آن :

    بتاریخ 10 جنوری 2006 نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان که به تاریخ 13 جوزای 1384 خورشیدی تاسیس شده بود جواز فعالیت بدست آورد.

    بنابر مراجعه و تقاضای مکرر نهضت ، سرانجام سومین جلسه کمیسیون واحد در کشور هالند تدویر یافت . در این جلسه پس از یک سال وقفه و پس از بحث های صریح طرح خطوط فکری تدوین و ضمیمه یاداشت به رهبری هر دوسازمان به کابل ارسال گردید.

    متن یادداشت کمیسیون قرار ذیل است:

    به هیات رهبری حزب متحد ملی افغانستان!

    به هیات رهبری نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان!

    " کمیسیون مشترک نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان و حزب متحد ملی افغانستان در باره وحدت به تعقیب نشست ها و توافقات قبلی ، بتاریخ 9 نوامبر 2006 در کشور شاهی هالند تشکیل جلسه داد. کمیسیون با تدوین طرح نهایی " خطوط کلی دیدگاه ها و مبانی فکری " برای ادامه کار مشترک در راستای تصامیم اتخاذ شده به این فیصله رسید که جهت تسریع پروسه ء وحدت و تعین استقامت های بعدی کار همه اسناد ترتیب و تایید شده در جلسات کمیسیون را جهت تصویب به هیات های محترم حزب متحد ملی و نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان ارسال نماید.

    از نظر کمیسیون اکنون زمان آن فرا رسیده است که در داخل افغانستان نیز برخی تدابیر ضروری بر پروسه ء وحدت بررسی شود . به این ارتباط کمیسیون مشترک وحدت پیشنهاد می نماید تا کمیسیون های واحد وحدت و تشریک مساعی هردو حزب در داخل و خارج کشور در تمام سطوح ممکن تشکیل گردد. کمیسیون انتظار دارد که هیات رهبری هر دو حزب فیصله های خود را در مورد کار های انجام شده که اسناد آن ضمیمه است ، برای استقامت های بعدی کار کمیسیون به زود ترین فرصت ممکن اطلاع دهند. "

    بدین گونه کمیسیون واحد و مشترک وحدت در مورد مهمترین مسله یعنی تدوین خطوط فکری به توافق رسید و در واقعیت امر به مبانی فکری وحدت که همواره خواسته میشد که نخست افکار راباید یکی کرد وسپس تشکیلات را , در اصول توافق به عمل امد ؛ کار کمیسیون بنابر تقاضای جانب حزب متحد ملی در خارج کشور پایان پذیرفت و با خوشبینی و خوشی فراوان , مجموع اسناد به منظور کار بعدی ونهایی ساختن پروسه وحدت در داخل کشور, به رهبری هر د وسازمان طور جداگانه به کابل ارسال گردید.

    رهبری نهضت فراگیر به مجرد دریافت یاداشت واسناد مذاکرات در جلسه تاریخی 25 عقرب هیت اجرائیه روی پیشنهاد کمیسیون مشترک اروپایی بحث نمود و آنرا با صدور مصوبه ء با تکمیلات محدود به تصویب رسانید ودراین مصوبه امده است که : " هیات اجرائیه نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی توافقات و پیشنهادات کمیسیون مشترک نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان و حزب متحد ملی افغانستان را درباره خطوط کلی دیدگاه ها و مبانی فکری وحدت و تشکیل کمیسیون های وحدت و تشریک مساعی در داخل و خارج کشور وسایر اسناد ضمیمه را تصویب می نماید و از مساعی کمیسیون مشترک وکار آن حمایت و تقدیر به عمل آورد. هیأت اجرايیه به تاسی از اعلامیه ء مورخ 13 جوزای 1385 مجلس موسسان نهضت فراگیر, بار دیگربه احزاب , گروه ها , سازمانها وشخصیت های ملی- مترقی همفکر وهمسومراجعه می نماید که بیایيد یک جا باهم داعیه وحدت دریک سازمان واحد , فراگیر وسراسری را بر مبنای میکانیزم تدویر کنگره وحدت تقویت وتحقق بخشیم . "

    اما با تاسف که جانب حزب متحد ملی مانند گذشته چند روز بعد در سایت " مهر " تحت عنوان " سخن روز " همه تفاهمات , توافقات ومساعی مشترک دوساله کمیسیون مشترک وحدت هردو سازمان را زیر پا نموده ودر واقعیت امر از ان انکار نمود . و تا هنوز هیچ عکس العمل رسمی ازخود نشان نداده است .



    عجیب وشگفت اور است که کمیسیون وحدت برمبنای اصل وحدت کار خود را آغاز و ادامه داد نه پیوستن به یکدیگر و در این زمینه به توافقات بزرگ ومهم نایل امد . اما حزب متحدملی در "سخن روز" بلند پروازانه مارا به پیوستن فرا خواند . واظهار می نماید که اگرنهضت دموکراسی و ترقی افغانستان خواهان وحدت با حزب متحدملی است ,میتواند که نماینده گان خود را به اجلاس کنگره حزب متحد ملی که در آینده نزدیک تدویر می گردد اعزام نماید. ( به متن سخن روز در سایت مهرارگان شورای عالی حزب متحدملی مراجعه شود )

    به همین گونه اقای علومی رییس حزب متحد ملی نیز درجلسه مورخ 17 مارچ 2007 شورای اروپائی همان حرف های " سخن روز " را تکرار مینماید از یک سو ما را به تشکیلات به اصطلاح سراسری خود فرا میخواند واگر چنین نمی شود , تقصیر از ماست و چنین میگوید "در باره دوستان ما در نهضت فراگیر برای ترقی و دموکراسی باید گفت در نتیجه مذاکرات مثمر کمسیون تفاهم شورای اروپائی حزب متحد ملی افغانستان با دوستان ما در نهضت ترقی و دموکراسی(نهضت دموکراسی و ترقی افغانستان.نویسنده) طرح خطوط کلی دیدگاها ومبانی فکری را به منظور وحدت تشکیلاتی به شورای عالی حزب متحد ملی افغانستان فرستادند که هیئت اجرائیه شورای عالی حزب بلا درنگ کمسیونی را موظف ساخت تا درتفاهم با رهبری نهضت ترقی ودموکراسی این طرح را نهائی ساخته تا بعد از امضای طرفین گامهای عملی وحدت حزب متحد ملی ونهضت برداشته شود این سند با تفاهم نهایت مفید نهائی شد وما بان صحه گذاشته بعداز امضا به رهبری نهضت فرستادیم که زمان فراوانی ازان گذ شت با وصف مطالبات مکرر ما ، متاسفانه دوستان اعضای رهبری نهضت از امضای این سند که در تفاهم کامل خود شان نهائی گردید ابا ورزیده و تا جای معلوم امادگی قدمهای عملی را درین راستا ندارند."
    چنین یک ادعا مایه تعجب ما می باشد که چگونه پروسه ء که پیش روی چشم ما گذشته است , تحریف گرديده و مسایل غیر واقعی به نشر میرسد . به طور نمونه در گزارش به جلسه فعالین شواری اروپایی شان آمده است" که این سند (اصول کلی خطوط فکری به مثابه بنیاد وحدت ) با تفاهم مفید نهایی شد" سوال می گردد که این تفاهم با کی ها صورت گرفت ( لطفا ً نام ببرید ) و در کدام جلسه نهایی شد و کدام پروتوکولی به امضا رسید حزب متحد ملی سندی را که به آن صحه گذاشته است و به اصطلاح به تفاهم نهایت مفید نهایی شد،در کدام جلسه به تصویب رسانیده است و طرفین آن کیها بوده اند ( در احزاب تصامیم به شکل جمعی اتخاذ می گردد. )



    [/right]
    سايت مشعل حقايق وحدت را فاش ساخت. Wahdat1


    سايت مشعل حقايق وحدت را فاش ساخت. Wahdat


    ]


    اين مطلب آخرين بار توسط در الإثنين 9 يوليو 2007 - 7:03 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الإثنين 9 يوليو 2007 - 7:02  admin

    این در حالیست که حزب متحد ملی هنوز هیچ عکس العمل رسمی را در زمینهء پیشنهادات کمیسیون وحدت در اروپا به نشر نرسانیده و منعکس نساخته است. حال باید این پرسش را مطرح نمائیم که کی ها آماده گی قدم های عمل وحدت را ندارند ماهنوز هم منتظر اعلام فیصله رسمی حزب متحد ملی هستیم.

    به همین گونه درباره پروسه وحدت و اتحاد تا جائیکه به ولایات خصوصا هرات ،ننگرهار،پکتیا وقندهار ارتباط می گیرد. نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی به کلیه شورا های ولایتی خود دستور صادر نموده و طی مصوبات اعلام نموده است که در تماس نزدیک با نیروهای ملی و مترقی اعم از احزاب ، سازمان ها ، گروه ها ، گرایش ها ، شخصیت ها و فعالان وطندوست خصوصا ً حزب متحد ملی قرار داشته باشند ضرورت وحدت و اتحاد را طرح نمایند ، طبیعی است که چنین برخورد و روش رهگشا برا ی کار پروسه اتحاد و وحدت بوده میتواند ولی معنای وحدت یا اتحاد را ندارد اتحاد و وحدت برمبنای اصول فکری وعملی معین بوجود می َآید که باید شورا ها حداقل آنرا به تصویت برسانند و امضا کنند ، در حالیکه این مسیر طی نشده و این پروسه هنوز به آن پختگی نرسیده که حزب متحد ملی از آن سخن می راند.

    نماینده گان حزب متحد ملی مطابق به تصامیم اتخاذ شده در کمیسیون واحد مشترک بر اصل وحدت سازمانی مبتنی بر تدویر کنگره مشترک تاکید دارد. اما رهبری حزب مذکور بدون حداقل اعتنا به اراده و نظر نماینده گان خویش در کمیسیون واحد ، نهضت فراگیر را به کنگره خود فرا میخواند.و تقصیر را نیز بر رهبری ما می اندازند .

    وی ادامه میدهد " بیایئد نباید خود را اغفال کنیم پیشنهاد ما به همه دوستان ما اینست که اولا ً در همین سازمانهای ایجاد شده که بصورت حقیقی در سراسر افغانستان دارای تشکیلات و شبکه های سراسری حزبی سیاسی هستند شامل شده بعدا ً روی طرح کنگره تصمیم اتخاذ بداریم ."

    درین جا به وضاحت دیده میشود که حزب متحد ملی و رهبری آن به کار و توافقات کمیسیون مشترک هیچ گونه ارزشی قایل نیست و از نگاه آن ها نزدیک ترین راه وحدت همانا پیوستن بی قید و شرط و اعزام نماینده گان به کنگره حزب مذکور می باشد . کمیسیون سه سال کار میکند ولی هر بار تصامیم آن با نشر مقالات " در سخن روز " به استهزا گرفته میشوند . این است صداقت و شفافیت رهبری متحد ملی .

    موضع نهضت فراگیر درباره ادامه کار با حزب متحد ملی :

    معلومات و جریان مذاکرات که درفوق تقدیم گردید , نشان دهنده این امر است که حزب متحدملی با وجود شعار های وحدت طلبی به امر وحدت یک نوع بازی را براه انداخته است و تنها حرف می زند وعمل نمی کند . ازجانب دیگر پروسه ء وحدت ما اکنون , و به ویژه پس از انکه آقای علومی با تنظیم ها در جبهه ء ملی پیوست , با دریغ به یک مساله پیچیده مبدل گردیده و حل آن دشوار شده است . و از نگاه ما این مساله زمانی قابل حل بوده میتواند که اولا ً حزب متحد ملی به خانواده خود که همواره بر آن تأکیدبعمل می آورد، برگردد و ثانیا ً به پیشنهادات کمیسیون مشترک و طرح " خطوط کلی دیدگاه ها و مبانی فکری " در عمل تن داده و آنرا از جانب رهبری شان در کابل تصویب نموده و نشردارند .این است موضع ما و پایه اصولی وحدت ما با حزب متحد ملی .



    مصوبهء هیأت اجرايیه مجلس موسسان نهضت فراگیردموکراسی وترقی افغانستان
    درباره تصویب توافقات وپيشنهادات کمیسیون مشترک نهضت فراگیر دموکراسی وترقی وحزب متحدملی درباره وحدت




    هیات اجرايیه نهضت فراگیردموکراسی وترقی توافقات وپيشنهادات کمیسیون مشترک نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان وحزب متحدملي افغانستان را درباره " خطوط کلی دیدگاه ها ومبانی فکری وحدت " و"تشکیل کمیسیون های وحدت وتشریک مساعی درداخل وخارج کشور " وسایر اسناد ضمیمه را تصویب مي نمايد واز مساعی کمیسیون مشترک ودوام کار ان حمایت وتقدیر به عمل مي آورد .

    نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان از همان ابتدای تاسیس خود , تحقق داعیه ء وحدت نیروهای ملی ومترقی اعم از سازمانها , گروه ها , گرایش ها , شخصیت ها وفعالان وطندوست وتجدد طلب , دموکرات , عدالت خواه وتحول طلب رادریک سازمان واحد ،بزرگ وسراسری در سرلوحه ء وظایف وفعالیت خود قرارداده وفعالانه درین راستا سعی وتلاش می نماید .

    هیأت اجرايیه به تاسی از اعلامیه ء مورخ 13 جوزای 1385 مجلس موسسان نهضت فراگیر دررابطه به دعوت وتدویر کنگره وحدت , بار دیگربه احزاب , گروه ها , سازمانها وشخصیت های ملی- مترقی همفکر وهمسومراجعه می نماید که بیایيد یک جا باهم داعیه وحدت دریک سازمان واحد , فراگیر وسراسری را بر مبنای میکانیزم تدویر کنگره وحدت تقویت وتحقق بخشیم .

    هیأت اجرايیه فیصله می نماید که کمیسیون موظف از جانب نهضت فراگیر, با تمام صلاحیت وپیگیرانه به کار خود ادامه دهد ومجلس موسسان نهضت را به طور منظم در جریان فعالیت خویش قراردهد .

    هیأت اجرايیه نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان
    مورخ 25 عقرب 1385
    کابل - افغانستان


    نوت :متن طرح خطوط کلي ديدگاهها و مباني فکری نهضت فراگير دموکراسي و ترقي افغانستان و حزب متحدملي افغانستان در بارهء وحدت که قبلاً نيز در سایت مشعل نشرگردیده بود،بازهم غرض آگاهي هموطنان عزيز در زير تقدیم می گردد.


    avatar

    پست الإثنين 9 يوليو 2007 - 7:20  admin



    بسم الله الرحمن الرحیم



    طرح :

    خطوط کلی ، دیدگاه ها و مبانی فکری



    کشور ما افغانستان درمرحله جدید حیات سیاسی خود قرارگرفته است . جامعه افغانی برغم عقب گردها راه تکامل خودرا پیش میگیرد و مردم زحمتکش وآزادی دوست افغانستان درراستای تحقق ارمانها و خواست های دیرینه وبرحق شان به مرحله جدید مبارزه پا میگذارند که مضمون آنرا رنسانس ملی وپیشرفت عمومی ,تعمیم ونهادینه ساختن ارزشهای دموکراتیک وفراهم ساختن زمینه های ضروری برای اعمار جامعه مدنی , مرفه وعادلانه تشکیل میدهد.

    انکشافات سالهای اخیر در عرصه جهانی وحصول تفاهم باهمی(consensus (بین المللی درباره بازنگری وتغییر بنیادی برخورد به " مسئله افعانستان " وپدید آمدن زمینه های مساعد داخلی درپی سقوط نظام طالبان, بخصوص تصویب قانون اساسی با تسجیل ارزشهای دموکراتیک و قانون احزاب فرصت وامکانات با لنسبه خوبی را برای تشکل وتحرک بیشتر نیروهای طرفدار صلح, دموکراسی وپیشرفت اجتماعی بوجود آورد. با تاسف باید گفت که کوتاهی جامعه بین المللی در تاسیس یک اداره و مدیریت موثر و خدمت گزار مردم، اجرای تعهدات در باره مشارکت سایر نیروهای ملی و اجتماعی خارج از کنفرانس بن در حیات سیاسی واجتماعی، باز سازی موسسات زیر بنایی و ایجاد شغل، تشکیل اردوی ملی با قابلیت دفاعی لازم، خاتمه دادن به نظام جنگ سالاری از طریق خلع سلاح و انحلال ساختار های نیمه نظامی غیر دولتی ، مبارزه علیه مافیای مواد مخدر و جنایات سازمان یافته وقطع مداخلات خصمانه خارجی در امور افغانستان از یک طرف, عدم موفقیت و عملیات کور کورانه نیروهای خارجی بویژه قوت های موسوم به ائتلاف بین المللی در مبارزه بر ضد تروریزم بین المللی که بیشترین آسیب آنرا افراد ملکی متحمل میشوند، از جانب دیگر سبب یاس و نارضایتی فزاینده مردم گردیده است. این وضعیت فرصت مناسبی را برای نیروهای شکست خورده عقبگرا و ضد ترقی بوجود آورد، تا در تبانی با دشمنان معلوم الحال افغانستان در خارج مرز دوباره متشکل شوند و به مثابه یک خطر بالقوه عقبگرد سیاسی عرض وجود کنند.

    از نظرما دراوضاع واحوال کنونی مهمترین ومبرمترین وظیفه که دربرابر نیروهای ترقی خواه کشور قرار دارد این است که بادر نظرداشت درسهای تلخ از چند گانگی , انقطاب و رویا روئی نیروهای همسو و دارای آرمان های مشترک درگذشته که بالاثر قسمت اعظم از ابتکار وانرژی یک نسلی از وطن پرستان ومبارزین راستین راه ازادی وسعادت انسان در کشمکش های داخلی به هدر رفت , با درک مقتضیات زمان و وا قعبینی سیاسی دریک سازمان واحد سیاسی متشکل شوند وبا حضور فعال ,متحدانه و یک پارچه درمبارزات سیاسی واجتماعی مرحله کنونی وسمت دهی دگرگونی های جاری در جهت دموکراتیک ,رفاه عامه وعدالت اجتماعی تعهدات ودین خودرا دربرابر وطن محبوب ما افغانستان ومردم رنجدیده ان به انجام رسانند .

    بر مبنای این ضرورت مبرم وتاخیر ناپذیر و به خاطرتداوم مبارزه هدفمند و موثر برای انجام تحولات عمیق اقتصادی ,اجتماعی وفرهنگی و در غايت تا مین سعادت مادی ومعنوی انسان این سرزمین , که درراه ان مبارزات طولانی قهرمانانه به عمل امده وقربانی های بی نظیر داده شده است , نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان وحزب متحد ملی افغانستان بر بنیاد دیدگاه ها و مبانی فکری - سیاسی وتشکیلاتی ذیل بصورت کل, در باره وحدت سازمانی به موافقه رسیدند:

    1- تاریخ سده پیشین افغانستان مشحون ازمبارزات مردم این کشور به خاطر ازادی وترقی است که درنهضت های استقلال طلبانه و ترقی خواهانه و دموکراتیک کشور انعکاس یافته است . حزب متحد ملی افغانستان ونهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان در حالیکه خودرا ادامه دهنده گان این مبارزات میدانند باارزیابی نقادانه موازین وشیوه های مبارزات سیاسی پارینه , میکوشند تا سیاست ها و عملکرد های شانرا با واقعیت های مسلم زندگی ، تحولات در سطح جهان ، ضروت زمان و روان جامعه ما عیار سازند.

    2- ما مخالف تحمیل یک ایدیالوژی خاص بر سیستم سیاسی و مناسبات اجتماعی بوده، در تدوین وتحقق برنامه و خط مشی سیاسی از مجموع دانش وتجربه بشریت, بهره میجویم ، به مبارزه مسالمت امیز وقانونی و حل تضاد های اجتماعی از طرق مسالمت امیز اعتقاد داریم و به افراطیت چپ وراست و تمامی اشکال خشونت سیاسی و تروریزم مخالف هستیم.

    3- افغانستان دولت مستقل و دارای حاکمیت واحد ویک پارچه وغیر قابل تجزبه میباشد . دفاع از استقلال وتمامیت ارضی، وحدت ویک پارچه گی , تحکیم وحدت و حاکمیت ملی و حفظ موقف عنعنوی افغانستان به حیث کشور غیر منسلک در سر خط وظایف ما قرامر دارد.

    مااز نظام و ساختار دولتی مبنی بر اصول مردم سالاری و دموکراسی , حاکمیت قانون حمایت نموده بخاطر تامین حقوق وازادیهای اساسی اتباع افغانستان طبق معیار های قبول شده بین المللی، رشد و انکشاف نهاد های جامعه مدنی مبارزه می نماییم و بر علیه همه اشکال تبعیض و تمایز بر مبنای قوم, نژاد, جنس, مذهب,موقف اجتماعی و اقتصادی قرار داریم. ما اساسات دین مبین اسلام را رعایت و ازتامین ازادی واجرای مراسم دینی برای پیروان سایر ادیان حمایت می نمايیم وبه موارد سواستفاده ازدین ومعتقدات دینی به خاطر مقاصد سیاسی , گروهی وشخصی مخالفیم .

    4- افغانستان خانه مشترک همه افغانها اعم از پشتون, تاجک, هزاره, ازبک, ترکمن, نورستانی, پشه ئی وبلوچ وسایراقوام ساکن این کشور است .ما بر انیم که تامین مشارکت عادلانه در حیات سیاسی و ایجاد فرصت های برابر در عرصه انکشاف اقتصادی و فرهنگی برای همه اقوام و انکشاف متوازن اقتصادی-اجتماعی محلات، معقولترین راه وروش تحکیم وحدت ملی واستقرار ثبات دایمی در افغانستان است.

    5- عدالت اجتماعی و رفاه عامه آرمان ماست . بعقیده ما استقرار دولت دموکراتیک متعهد به عدالت اجتماعی , توزیع عادلانه عواید ودرامد ملی درراه تامین رفاه عامه, ایجاد وگسترش سیستم تامینات و بیمه های اجتماعی راه ا صولی تامین رفاه و عدالت اجتماعی می باشد. به باورما دموکراسی وازادی درصورتي ارزش می یابد که به عدالت اجتماعی توام باشد .

    6- کشورما از نظر اقتصادی درقطارعقب مانده ترین وتوسعه نیافته ترین کشور های جهان قراردارد . رشد کند نیروهای مولده ومناسبات کهنه اقتصادی , انهدام کامل زیر ساخت ها ی اقتصادی, اقتصاد جنگ ومواد مخدر, فساد, نبود تولیدات داخلی و مبدل شدن جامعه افغانی به یک جامعه مصرفی، عدم موجودیت سیستم کار و استاندرد مالیاتی وپولی، ضعف اداره ومدیریت اقتصادی, مظاهر عمده عقب ماندگی اقتصادی کشورشمرده میشوند .بنابرین ما با توجه به اشکال تاریخی ملکیت و روان جامعه ،در حالیکه اقتصاد بازار را طبیعی ترین راه ء انکشاف اقتصادی افغانستان میدانیم، بمنظور تامین عدالت اجتماعی و کوتاه تر ساختن فاصله میان دارا و نادار از فکتور مداخله فعال دولت در اقتصاد و حفظ توازن منطقی میان سکتور های مختلف به خصوص در مراحل احیای مجدد زیر بنای اقتصادی وایجاد شبکه های تامینات اجتماعی پشتیبانی می نماییم.

    7- افغانستان عضو متسا وی الحقوق جامعه بین المللی است. ما در حالیکه به حفظ هویت افغانستان بحیث کشور غیر منسلک تا کید داریم به این باور هستیم که اشتراک فعال درحل مسایل جهان شمول وهمکاری های بین المللی ومنطقوی به اعتبار کشور ما می افزاید. ما مخالف بر خورد دگماتیک با واقعیت ها وایدیو لوژیک ساختن روابط بین الدول بوده از افراط و تفریط به حیث شیوه حل مسایل داخلی و بین المللی جانبداری نمی نماییم. از خود بیگانگی و انزوا طلبی را مردود دانسته باور داریم که منافع ملی کشور ما در همزیستی مسالمت آمیز و همگرایی و همکاری با جامعه بین المللی بر اساس اصول احترام به حاکمیت و تساوی حقوق تامین شده میتواند.

    8- اصول کلیدی تشکیلاتی و سازمانی وحدت ما را دموکراسی گسترده درون سازمانی , وحدت مرامی وتشکیلاتی ؛ تنوع نظریات , حقوق برابرودسپلین یک سان , انتخابی بودن همه مقامات ازطریق کاندیتاتوری الترناتیوی, مسوولیت انفرادی ورهبری جمعی , تناوب رهبری و تقسیم صلاحیت ها تشکیل میدهد .







      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 26 أبريل 2024 - 16:22 ميباشد