پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    مشرف چهرهء زائد براي آينده

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    مشرف چهرهء زائد براي آينده Empty مشرف چهرهء زائد براي آينده

    پست  admin الخميس 26 يوليو 2007 - 17:28

    مشرف چهرهء زائد برای آینده
    واشنگتن از نقش پاکستان در امر مبارزه علیه تروریزم ناراضی است





    ماتیهاس روب Matthias Rüb

    از هفته نامه Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung



    برگردانند از آلمانی به فارسی ـ دری ف.ن. بهرمان



    واشنگتن. در هفته ها و ماه های اخیر، کمتر حرفهای دلگرم کننده از جانب حکومت امریکا در بارهء (پرویز مشرف) یکی از متحدینش در جنگ علیه تروریزم شنیده می شود. همچنان حکومت امریکا از تعهد پرویز مشرف، رییس جمهور پاکستان درین مبارزه کمتر راضی است. بدینگونه انتقادات واشنگتن به آدرس حاکم نظامی اسلام آباد وضاحت بیشتر می یابد. به نظر آنها مشرف مددتهاست که جزء از مشکلات شده نه حلال آن.

    گزارش این هفته اداره استخبارات ملی NIE در باره سازمانهای تروریستی بنیادگرای اسلامی به مثل القاعده، که به تهدید گسترده علیه امریکا و صلح جهانی مبدل شده است، شاید همزمان قضاوت اساسی در مورد توانایی های مشرف در جنگ علیه تروریزم محسوب شود. اداره NIE، که اطلاعات تمام 16 اداره استخباراتی امریکا را بدست می آورد، از پیشرفت مبارزه علیه تروریزم اسلامی یک تصویر نامطلوب به نمایش میگذارد. القاعده اکنون به اندازه زمان پیش از حمله 11 سپتامبر 2001 قدرتمند شده است. از پنج سال بدینسو برنامه خیلی با ثبات آموزشی را در پاکستان به راه انداخته است. در برنامه های آموزشی حتا مبارزین از اروپا نیز سرازیر می شوند. ارچند که اطلاعات مشخص در بارهء حملات تروریستی در امریکا و اروپا بدست نیامده اما بالتبع خطر ترور به شکل گسترده همه را تهدید می کند.

    یکی از داوری های خاص اداره استخبارات مربوط به وضعیت در مناطق مرزی افغانستان ـ پاکستان میگردد. در ایالت شمالغربی پاکستان و در ناحیه وزیرستان، تروریستان القاعده و رهبران آن اسامه بن لادن و ایمن الظواهری همراه با مبارزین طالبی پناهگاه های مطمئن یافته اند. آنها پس از سقوط رژیم طالبان در اکتبر 2001 در افغانستان، که منجر به تضعیف انفراسترکتور (زیرساختار) بین المللی شبکه تروریستی شده بود، سازمان شان را بازسازی و تجدید نمودند. نشانه تقویت القاعده عبارت از عقد پیمان صلح اسلام آباد با رهبران قبایل پشتون مناطق سرحدی بود. در نتیجه عقد آن پیمان، از سپتامبر 2006 قوای حکومتی پاکستان می بائیست به عقب منطقه حائل برمیگشت. در مقابل رهبران قبایلی ملزم گردیدند تا جلو رفت و برگشت جنگجویان خارجی را به داخل افغانستان بگیرند. اما رهبران قبایلی با عهد شکنی توافقات خود را زیرپا کرده و گذاشتند: جهادی ها به سان خیزابه ها به سوی افغانستان سرازیر شوند. سرنخ آنها را رهبران قبایلی و القاعده مشترکا به دست گرفتند. پس از تهاجم قوای حکومتی بر لال (سرخ) مسجد در اسلام آباد، رهبران قبایلی وزیرستان شمالی آتش بس را با حکومت منتفی اعلان نموده و به حملات تروریستی علیه سربازان و پولیس پاکستان دست زدند.

    مامورین عالی رتبه حکومتی در واشنگتن، آتش بس جنرال مشرف با رهبران قبایلی وزیرستان شمالی را شکست خورده می پندارند. ریچارد باوچر Richard Boucher معاون وزارت خارجه امریکا در امور آسیای مرکزی و جنوبی اعلان نمود: مشرف باید قاطعانه از نیروی نظامی استفاده کند تا خطر در منطقه ء شمالغرب کاهش یابد. باوچر 4 شنبه گذشته 18 جولای 2007 گفت:« به یک عده عناصر باید ضرب شصت نشان داد و قوه نظامی بکار برد.» «آنها گروه هایی اند که بمگذاری میکنند و در دیگر مناطق پاکستان حملات تروریستی را گسترش میدهند. ما میدانیم که پیمان منعقده با وزیرستان شمالی شکست خورده است؛ زیرا حکومت کنترول بالای آن مناطق را از دست داده است.» باوچر همچنان گفت:« واشنگتن حضور 80 هزار عسکر پاکستانی را در مناطق قبایلی به خاطری حمایت میکرد تا به یاری آن مشکلات اساسی برکنار شده و ثبات در منطقه حاکم شود.» رییس جمهور بوش و مشاور امور امنیتی وی ستیفن هادلی به اشکال مختلف واضح ساختند که قوای هوایی امریکا به اهداف شان در منطقه حمله خواهد کرد، هرگاه اطلاع در بارهء محل بود و باش رهبران ردهء بالایی القاعده بدست آید ـ آنچی را که مشرف ممنوع میداند.

    واشنگتن میخواهد تا ظرف 5 سال آینده 750 میلیون دالر برای بهبود وضع آموزشی و امور صحی و رونق اقتصادی ایالت شمالغربی پاکستان به مصرف برساند. همچنان مبلغ 300 میلیون دالر اضافی را برای حمایت از اردوی پاکستان تخصیص داده تا به کمک آن پوزهء قیام کنندگان طالبان وتروریستان القاعده در منطقه را به خاک بمالند. در کانگرس امریکا پیوسته پرسش هایی مطرح میگردد که چرا مالیه دهندگان امریکایی باید یک میلیارد دالر را به کشوری بدهند که رییس جمهور و حاکم نظامی آن، که در اکتبر 1999 پس از یک کودتای نظامی قدرت را تسخیر کرد، نه از یک مشروعیت حداقل بهرمند است و نه وظیفه اش را در مبارزه علیه تروریزم به خوبی انجام میدهد. حتا در جون (2007)، جان نگروپونتی John Negroponte معاون وزیر خارجه امریکا در اسلام آباد گفته بود:« تنها مشرف باید تصمیم بگیرد که: چه وقت یونیفورم نظامی اش را عوض میکند و از مقام فرمانده ستاد مرکزی ارتش کنار میرود و صرف به مقام ریاست جمهوری بسنده میکند.»

    بعد از ماه ها نزاغ، محکمه عالی پاکستان در یک اقدام بی سابقه، افتخار چودری قاضی القضات و یکی از منتقدین پرویز مشرف را که در ماه مارچ (2007) از مقامش به دلیل سؤ استفاده از قدرت به حالت تعلیق قرار گرفته بود، دوباره اعادهء وظیفه نمود. وزارت خارجه امریکا از آن اقدام راضی گردیده و آنرا «پیروزی حاکمیت قانون» نامید. در واشنگتن هیچکس شک ندارد که مشرف به اشغال «لال مسجد» به خاطری مبادرت کرد، زیرا مقابله با چودری خیلی برایش گزاف تمام می شد.

    مشرف سالهای زیاد به حیث فکتور نظم و ثبات برای کشور اتمی پاکستان و در مبارزه علیه تروریزم اسلامی به شمار میرفت. اما امکان دارد او به زودی خلع قدرت شود؛ زیرا وی دیگر به حیث متحد امریکا در مبارزه علیه تروریزم یک مهره زائد به حساب می آید.
    [/center]
    برگرفته از سایت وزین ديدگاه

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 2 مايو 2024 - 18:35 ميباشد