پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    فاجعه حلبچه؛جناات سرمايه­داري جهاني

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    فاجعه حلبچه؛جناات سرمايه­داري جهاني Empty فاجعه حلبچه؛جناات سرمايه­داري جهاني

    پست  admin الأحد 31 أغسطس 2008 - 4:28

    فاجعه حلبچه، سندی از هزاران سند جنایات سیستم سرمایه داری جهانی است!

    بهرام رحمانی
    حلبچه سالها ست که در سوگ عزیزان از دست رفته خود میسوزد. ترمیم زخم عیمقی که بر پیکر حلبچه وارد شده است بی شک نسل ها طول خواهد کشید. حلبچه، یادآور هیروشیما و ناکازاکی است. آمریکا در جنگ جهانی دوم، در یک اقدامی هولناک برای اولین بار در تاریخ بشر، بمب اتمی خود بر روی مردم شهرهای ناکازاکی و هیروشیما پرتاب کرد. اکثریت مردم این شهرها زنده زنده در میان فریاد و ضجه های دردناک و دلخراش سوختند و آنهایی هم که زنده ماندند دنیایی از درد و رنج و بیماری;ها را با خود حمل می;کردند.
    هم چنین در بمباران حلبچه، ده;ها تن از پیشمرگان کومه له، که در واحدی به نام «گردان شوان» سازماندهی شده بودند، جان باختند.
    هر انسانی که به فاجعه حلبچه فکر میکند پس از گذشت سال‌ها هنوز هم صدای ضجه کودکان، مادران، پدران و هر جانداری را در گوشش حس می کند. بنابراین، فاجعه حلبچه، سندی از هزاران سند جنایات سیستم سرمایه داری جهانی است!
    روز هفتم ژوئن 1981 برابر با 17 خرداد 1360 در بحبوحه جنگ عراق و ايران، جنگنده بمب‌افكن‌های نيروی هوايی اسرائيل در يك عمليات برنامه‌ريزی شده و دقيق موسوم به «عمليات بابل»، رآكتور هسته‌ای «اوزيراك» عراق را با موشك‌های هدايت‌شونده مورد حمله قرار دادند. سپس با ايجاد حفره در رآكتور، بمب‌های دو هزار پوندی را به روی مركز رآكتور انداختند و آن را برای هميشه متلاشی کردند. خسارت وارده آن ‌قدر عظیم بود كه رآکتور هستهای اوزيراك نابود شد و غيرقابل بازسازی اعلام گردید. دولت عراق، سال‌ها با مخفی‌كاری توانسته بود ساخت رآكتور اوزيراك توسط فرانسه را به مرحله پیشرفته ای برساند.
    این اقدام اسرائيل، خشم دولتهای عربی را برانگيخت. اسرائیل، یکی از کشورهای منطقه است که علاوه بر اشغال بیش از پنج دهه فلسطین و هجوم پی در پی به لبنان، دارای سلاح هسته ای نیز هست. این کشور، در واقع مهم ترین پایگاه و دژ نظامی آمریکا محسوب میشود و بزرگترین زرادخانه نظامی را دارد.
    از سوی دیگر، دولت وقت عراق، با خريد مواد شيميايی از شركت‌های آمریکایی، هلندی و آلمانی غربی و...، ساخت كارخانجات توليد سموم كشاورزی و حشره‌كش در شهرهای سامرا و فلوجه گسترش داده بود. ده‌ها شركت و كنسرسيوم آلمانی و غیره در این بخش از صنایع شیمیایی عراق فعالیت می کردند. همچنین كارخانجات موسوم به توليد مواد شيميايی آفت‌كش، پوششی برای توليد ايپريت (گاز خردل)، تابون، اسيد پروسيك و سيانور هيدروژن بود. این گازها به حدی عصبی کننده و خفه‌كننده است که جان فرد گرفتار شده را در میان دردهای شدید و سوزناک در مدت زمان کوتاهی می گیرد.
    در این دوره از جنگ ایران و عراق، تسخیر شهر هفتاد هزار نفری حلبچه، برای حکومت اسلامی مهم و یک پیشروی استراتژیک به شمار می رفت. برخی از نیروهای کردستان عراق و از جمله گروه های مذهبی حلبچه با حکومت اسلامی در این جنگ همکاری می ;کردند. نزديك شهر خوش آب و هوای حلبچه، درياچه‌ای به نام به درياچه سد دربنديخان قرار دارد که نیروهای ایرانی قصد داشتند این سد را بشکنند. اگر نیروهای ایرانی موفق به شکستن این سد می شدند چهار ميليارد متر مكعب آب پشت اين سد استان‌های ديالی و بغداد و چند استان ديگر عراق را زير آب می برد.
    صدام حسین، رییس جمهوری وقت عراق که از همكاری برخی گروه های كرد کردستان عراق و هم چنین گروه های مذهبی با ايران خشمگين بود، فرمان جانیانه قتل عام مردم حلبچه را صادر كرد.
    حلبچه در‪ ۱5 -۱0 كيلومتری مرز ايران و‪ ۲۲۵ كيلومتری شمال شرقی بغداد واقع شده است كه در جريان جنگ خانمانسوز ایران و عراق، در تاريخ ‪ ۱۵مارس‪ ۱۹۸۸ ميلادی برابر با‪ ۲۵ اسفند سال‪ ۱۳۶۶ توسط حکومت بعث عراق و در عملياتی موسوم به انفال(نسل كشی) بمباران شيميايی شد. پنجاه فروند هواپيمای ارتش دولت عراق كه هر يك چهار بمب شيميايی به وزن 500 كيلوگرم محتوی گازهای عصبی کننده و خفه کننده مرگبار سارين، تابون و خردل داشتند، برای اولين بار حلبچه را بمباران شيميايی كردند.

    بمباران شيميايی حلبچه وسيع‌ترين مورد استفاده از جنگ افزارهای شيميايی از زمان جنگ جهانی اول تاكنون بوده است. در اين جنايت ضدانسانی تاریخی، بیش از 5000 انسان غيرنظامی با پيكرهايی تاول‌زده و كبود شده قتل‌عام شدند. حدود 7000 نفر نیز مادام‌العمر معيوب و فلج شدند. همچنین فضای حلبچه و اطراف آن، به حدی آلوده و مرگبار بود که بر روی ساکنان این منطقه تاثیر مخربی گذاشته است.

    از پير و جوان تا كودكان، همه موجودات زنده بوی مرگ، نيستی و نابودی گرفتند. هر كس فریاد می کشید و در پی پناهگاهی میگشت. نفس کشیدن غیرممکن شده بود و در میان فشارهای عصبی نابود کننده، به سرعت صدای فريادها به شيون و ناله و به خاموشی گراییدند.
    بنا به اظهار کارشناسان، كاربرد نظامی اين گاز به تاول زايی و مرگ با درد و رنج ناشی از آن مربوط می شود. عوارض درونی آن كه هفت مرتبه از هوا سنگين تر است، به تخريب سريع شش ها و مسموميت خون می‌انجامد. استنشاق آن در‪ ۱۰ دقيقه مرگ و خفگی در برخواهد داشت.


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الأحد 31 أغسطس 2008 - 5:26 ، و در مجموع 4 بار ويرايش شده است.
    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    فاجعه حلبچه؛جناات سرمايه­داري جهاني Empty رد: فاجعه حلبچه؛جناات سرمايه­داري جهاني

    پست  admin الأحد 31 أغسطس 2008 - 4:32

    سرلشكر وفيق سامرايی، رييس پيشين استخبارات (اطلاعات) نظامی عراق، در مورد بمباران شيميايی گفته است: «جنايتی كه در حلبچه اتفاق افتاد، توسط ‪۵۰ فروند جنگنده عراقی صورت گرفت. محموله هر يك از اين جنگنده‌ها چهار بمب شيميايی بود. اين حمله به دستور صدام انجام شد.»
    فرماندهانی كه دستور صدام را مبنی بر بمباران شیمیایی حلبچه اجرا كردند، فرماندهان نیروی هوایی، سرلشكر حمید شعبان، معاون فرماندهی عملیات، سرلشكر ستاد سالم سلطان البصو و فرماندهان دیگر بودند. اما خلبانان پنجاه نفر بودند و همه آنان كاملا اطلاع داشتند كه هواپیماهایشان حاوی بمب های شیمیایی است. صدام حسین، قبل از فاجعه حلبچه نیز از سلاح های شیمیایی در مناطق دیگر عراق در شمال و جنوب این كشور، و هم چنین در جنگ ایران و عراق، در ابعاد محدودتر و کوچک تر استفاده كرده بود.
    در مورد کشتار مردم حق طلب کرد، در کشورهای ایران، عراق، سوریه و ترکیه آمارها و گزارشات تکان دهنده ای منتشر شده است. در یک آماری آمده است که شمار کشته شدگان عملیات نسل کشی کردها توسط حکومت حزب بعث عراق، بالغ بر 182000 نفر بوده است.
    انعکاس فاجعه حلبچه در رسانه های بین المللی
    ابعاد جنايت عراق در حلبچه، به حدی وحشیانه بود كه برای نمونه، روزنامه انگليسی «گاردين»، بمباران شيميايی حلبچه را بزرگ ;ترين جنايت جنگی عراق در طول هشت سال جنگ ايران و عراق معرفی كرد و نوشت: «دو انگيزه باعث اين عمل وقيحانه شد، يكی ضربه زدن به نيروهای ايرانی در حال پيشروی و ديگری سركوبی اقليت مورد غضب كرد.»
    بی بی ;سی، رادیو دولتی انگلستان در 6/1/1367، گزارش داد: یك دكتر بلژیكی و یك دكتر هلندی از سازمان بهداشت بین المللی موسوم به پزشكان بدون مرز و یك متخصص مسایل شیمیایی به اتفاق آرا تایید كردند كه در حلبچه و مناطق اطراف آن علیه مردم غیرنظامی از سلاح ;های شیمیایی استفاده شده است.
    خبرگزاری فرانسه، 12/1/1367 اعلام كرد: «حلبچه شهری از كردستان عراق كه به تصرف ایران در آمده و طی روزهای 27 و 28 اسفند ماه توسط عراق بمباران شیمیایی شده، منجمد و ساكن در خوابی عمیق فرو رفته است.»
    نیویورك تایمز آمریكا، در 16/1/1367 نوشت: «این عمل از هر جهت و به هر مفهوم یك جنایت جنگی است كه با انكارهای سست و رسمی عراق و عذر و بهانه های غیررسمی در مورد استفاده از یك سلاح ناجوانمردانه در آمیخته است.»

    نقش «فرانس فان آنرات»، در تسلیح شیمایی عراق
    در اين بمباران و فاجعه جنگی، معامله گر هلندی «فرانس فان آنرات» كه تحويل‌دهنده مواد خام محصولات شيميايی به عراق بوده ، نقش كليدی داشته است.
    فان آنرات، از بازرگانان هلندی بود كه متهم به فروش مواد سمی برای توليد جنگ افزار شيميايی به دولت صدام بوده است. وی، پس از دستگيری در سال ‪۱۹۸۹ميلادی، به عراق گريخت و تا پايان حكومت حزب بعث، يعنی به مدت ۱۴ سال در آن جا زندگی كرد. فان آنرات، پس از سرنگونی حکومت حزب بعث با حمله نظامی آمریکا و انگلستان و... در سال ۲۰۰۳ به هلند بازگشت و در ششم دسامبر ۲۰۰۴ پس از‪ ۱۶ سال كه از فاجعه حلبچه و ديگر فجايع شيميايی صدام حسین می‌گذشت، به جرم دست داشتن در جرايم جنگی و نسل كشی دستگير و در دادگستری لاهه به ‪ ۱۵ سال حبس محكوم شد. بنابراین، این فقط صدام و ديگر اعضای دولت اش نبودند كه در اين فاجعه عظيم نقش داشتند، بلكه دولت های كشورهايی هم چون آمريكا، فرانسه، هلند، آلمان غربی و... نیز بيش ;ترين زرادخانه‌ها و توليد سلاح ;های شیمیایی و هسته‌ای جهان را دارا هستند، از جمله برای كشور عراق بودند.

    براساس گزارش های منتشر شده، عراق با خريد مواد شيميايی از آمريكا، آلمان غربی، هلند و با كمك كارشناسان آلمانی موفق شد چندين تن گاز اعصاب در هر هفته توليد كند. بنابراین، هر چند که فرانس فان آنرات، درباره تسلیح شیمایی عراق مورد محاکمه قرار گرفت و محکوم گردید گامی مثبت است. اما، در این موارد و بسیار از موارد دیگر، به ویژه در عرصه تولید و تسلیح دولت­های دیکتاتوری، دولت ;های به اصطلاح دمکراتیک و پیشرفته جهان، نقش اساسی ایفاء می کنند. سازمان ملل نیز به ویژه در دو دهه اخیر، به ابزاری در دست این دولت ها، برای محاصره اقتصادی و یا حمله نظامی به کشورهایی که منافع شان ایجاب می کند، تبدیل شده است.



    تاریخچه استفاده از سلاح های کشتار جمعی شیمیایی

    تاریخچه استفاده از سلاح شیمیایی، یک تاریخچه قدیمی است. قبل از جنگ جهانی اول در سال 1763 میلادی، آمریكایی ها سلاح شیمیایی را علیه سرخپوستان كه صاحبان اصلی سرزمین آمریكا بودند، به كار گرفتند.

    در جنگ جهانی اول، در سال 1915 میلادی سلاح شیمیایی از سوی نیروهای آلمانی به كار گرفته شد و سپس دیگر كشورها استفاده از آن را در برنامه های جنگی خود گنجاندند.

    پس از جنگ جهانی دوم، انگلیسی ها در سال 1951 میلادی از ماده «فیتوتوكسین» در مالایا علیه استقلال طلبان این کشور استفاده كردند.
    آمریكا در جنگ ویتنام، كامبوج و لائوس، مواد شیمیایی و میكروبی را به كار برد.
    در سال 1975، ویتنامی ;ها مواد شیمیایی را در كامبوج علیه خمرهای سرخ، به كار بردند.
    حکومت نژادپرست آفریقای جنوبی، در 8 مارس 1982 میلادی از یك نوع ماده سمی علیه نیروهای سواپو در نامیبیا استفاده کرد.
    در سال 1995 میلادی - 1374 خورشیدی، گروه تروریستی «آیوم شینریکیو» گاز «سارین» را که یک گاز اعصاب است، در متروی توکیو ژاپن به کار برد...
    تلاش برای خلع سلاح
    اولین تلاش ها برای اعمال ممنوعیت استفاده از جنگ افزارهای شیمیایی و بیولوژیك در اعلامیه های 1868 سن پطرزبورگ، 1874 بروكسل و 1898 لاهه نمایان شد، اما هیچ كدام از آن ها به تنظیم یك معاهده بین المللی نیانجامید.
    سرانجام در سال 1907، یك معاهده بین المللی كه از نظر حقوقی تعهدآور بود تنظیم شد. با شروع جنگ جهانی اول، كنوانسیون 1907 لاهه نتوانست از وقوع جنگ شیمیایی ممانعت كند. كاربرد جنگ افزارهای شیمیایی كشورها را به امضای پروتكل 17 ژوئن 1925 ژنو درباره منع كاربرد جنگ افزارهای شیمیایی و بیولوژیك وادار كرد، اما این پروتكل، توسعه، تولید یا ذخیره سازی جنگ افزارهای شیمیایی و بیولوژیك را منع نكرد.

    استفاده از سلاح های شیمیایی، مکانیسم های کنترل و پیش گیری بسیار ضعیف تر اعمال می ;شوند. اقدام بین المللی برای منع به کارگیری چنین سلاح هایی مشخصا در ابتدای سال 1925 آغاز شد. اکثریت کشورهای جهان در این سال، پروتکل منع به کارگیری سلاح های خفه کننده، سمی و دیگر سلاح های ایجاد کننده گازهای شیمیایی و میکروبیولوژی را امضاء کردند. سلاح های شیمیایی و میکروبی به عنوان سلاح های «کشتار جمعی» معروفند و این از نظر در رده بمب های هسته ای قرار دارند. اولین سلاح شیمیایی که در جنگ به کار رفت، ماده «گاز کلرین» را در خود داشت. گاز کلرین باعث تخریب و سوزاندن بافت ریه می ;شود. کلرین ماده ای که امروزه اغلب در سیستم های تصفیه آب از آن برای کشتن باکتری ها استفاده می کنند. این ماده را به آسانی می توان از نمک خوراکی به دست آورد. در جنگ جهانی اول، ارتش آلمان، هزاران کیلو از این گاز را برای ایجاد ابری که باد آن را بر فراز نیروهای دشمن ببرد، استفاده کرد.

    در 16 دسامبر 1917، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه منع، توسعه، تولید و انباشت جنگ افزارهای میكربی و سمی و نابودسازی آن ها را تصویب كرد.

    در 11 نوامبر 1987، سازمان ملل قطعنامه ای در مورد جنگ افزارهای شیمیایی به تصویب رساند. این كنوانسیون دارای یك مقدمه، 24 ماده و 3 متن پیوست است و دبیركل سازمان ملل، دبیر این كنوانسیون است. تهیه و تنظیم فنی كنوانسیون مزبور قریب 24 سال به درازا انجامید و مذاكرات تدوین آن در ماه ژوئن 1992 در كنفرانس خلع سلاح پایان پذیرفت. سپس طی قطعنامه ای در اجلاس چهل و هفتم مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا به تصویب رسید.

    با وجود همه توافقات و پروتکل های مصوبه جوامع بین المللی و پذیرش دولت ها، هنوز هم تولید و صدور سلاح های کشتار جمعی، یکی از منابع مهم کسب سود شرکت ها و دولت هاست. از این رو، مسلم است تا روزی که یک جنبش قدرت مند بین المللی گسترده و اجتماعی مخالف جنگ و سلاح های کشتار جمعی شیمیایی و هسته ای راه نیافتد و خواهان نابودی سلاح ها و حتی کارخانه های تولید کننده این سلاح ها نشوند، سخت است که بتوان تصور کرد دولت ها به این معاهده هایی که خود امضاء کرده اند پایبند باشند. فقط با جنبش های اجتماعی که در آن، فعالین جنبش کارگری سوسیالیستی نقش رهبری کننده و سازمان ده داشته باشند بی شک تحمیل این خواست نیز بر دولت ها هم عملی و هم امکان پذیر است.
    جان باختگان گردان شوان

    روزهای 26 و 27 اسفند ماه 1367، جمعی از رفقای پیشمرگ کومله (سازمان کردستان حزب کمونیست ایران) در گردان شوان، به دنبال حمله شیمیایی حکومت بعث عراق و درگیری نابرابر با نیروهای حکومت اسلامی در منطقه حلبچه، همراه با 5 هزار انسان بی گناه جان باختند.

    هر سال کمیته مرکزی کومه له، به مناست گرامی داشت یاد جان باختگان حلبچه، مراسم های با شکوهی را بر سر مزار این جان ;باختگان، با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جان باختگان راه آزادی و سوسیالیسم برگزار می کنند و سپس رفقایی از مرکزی کومه له به همین مناسبت سخنانی را ایراد می کنند. مراسم با تجدید پیمان به ادامه راه و آرمان رفقای گردان شوان و تمامی جان باختگان راه آزادی و سوسیالیزم برگزار می شود.

    در واقع 27 اسفند ماه، یکی از روزهایی است که خاطره جان باختگان گردان شوان و کلیه جان باختگان راه آزادی و سوسیالیسم با تاکید به مبارزه پیگیر سوسیالیستی بر علیه سرمایه داری گرامی داشته می شود.

    در مورد حماسه ها و قهرمانی های گردان شوان، در جنگ های نابرابر پیشمرگان کومه له با نیروهای سرکوبگر حکومت اسلامی در دفاع از کارگران و مردم حق طلب کردستان، باید بیش تر نوشت و در سخن گفت. نیروی پیشمرگ و در پیشاپیش آن گردان شوان، سمبل و نماد مبارزه مسلحانه یک جریان سوسیالیستی با سیستم سرمایه داری و حکومت حامی آن است. کومه له، یک جنبش کمونیستی اجتماعی است که نیروی مسلح آن نیز بازوی قدرت مند جنبش کارگری کمونیستی است. و در این سال ها، نه تنها یک قدم از آرمان های سوسیالیستی که گردان شوان و بسیاری از پیشمرگان کومه له بر سر آن جان باخته اند عقب نشینی نکرده است، بلکه با شفاف تر کرد سیاست های کارگری کمونیستی خود عزم کرده است که تا نابودی سرمایه داری و برقراری یک جامعه نوین کمونیستی از پای ننشینند. مسلما، بهترین گرامی داشت رفقای جان باخته گردان شوان، تعمیق هر چه بیش تر مبارزه طبقاتی برعلیه سرمایه داری و در راه آزادی و سوسیالیسم است. مبارزه جان باختگان گردان شوان را باید در ادامه راه کمونیست ها در تاریخ علیه سرمایه داری محسوب می شود.

    یاد کلیه انسان‌های بی‌گناهی كه فارغ از هر نژاد و زبان و باوری، در فاجعه تاریخی حلبچه، جان باختند گرامی باد!

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون السبت 27 أبريل 2024 - 9:31 ميباشد