پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080610

    افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا Empty افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا

    پست  admin





    افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا
    صديق ذليق
    افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا 1_report
    موضعگيري هاي دوگانه كشورهاي بريتانيا و امريكا در قبال توافق صلح دولت پاكستان با طالبان آن كشور نگراني ها و انتقاداتي را در افغانستان بر انگيخته است.
    اوايل ماه جاري دولت پاكستان با بيت الله محسود رهبر طالبان پاكستاني توافقنامه اي پانزده فقره اي را امضا كرد كه بر مبناي آن طالبان پاكستاني و ارتش آن كشور از ادامه درگيري ها در خاك پاكستان خودداري مي
    كنند. بيت الله محسود بعد از امضاي اين توافقنامه به رسانه ها گفت كه او به خاطر جلوگيري از خرابي در پاكستان از جنگ با ارتش اين كشور دست مي كشد؛ اما به جهادش در مقابل نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان ادامه مي دهد.
    نيروهاي ناتو و وزارت دفاع افغانستان در اولين واكنش خويش از ازدياد نا امني ها در جنوب كشور بعد از امضاي اين توافقنامه خبر داده و نگراني خود را ابراز داشتند.
    مارك ليتي سخنگوي غير نظامي ناتو به هفته نامة كابل گفت كه ما از قبل نگراني خود را ابراز كرده ايم كه هر توافقنامه اي در پاكستان نبايد به خلاف افغانستان باشد.
    او ادامه داد كه ما از قبل هم تلاش داشتيم و حالا هم تلاش مي كنيم كه از عبور تروريستان از مرز جلوگيري كنيم.
    وزارت خارجه نيز ضمن ابراز نگراني در مورد پيامدهاي زيانبار توافقنامه براي افغانستان اعلام كرده است كه وزير خارجه پاكستان در آينده نزديك به كابل سفر خواهد كرد و اين مسأله در سطح بالاي ميان مقامات دو كشور مطرح خواهد شد.
    شماري از تحليلگران مسايل حقوقي توافق يك جانبه پاكستان با طالبان آن كشور را يك عمل غير قانوني مي دانند و باور دارند كه پاكستان در قبال عملكرد اتباع خويش مسوِول و پاسخگو است.
    ودير صافي استاد حقوق در دانشگاه كابل مي گويد: "پاكستان از هر عمل آقاي محسود مسوِول است.""
    به گفته صافي تا هنگامي كه توافقي انجام نشده بود گله هاي افغانستان تا حدي جاي داشت؛ ولي بعد از امضاي توافق، دولت پاكستان از عملكرد بيت الله محسود در نزد جامعه جهاني مسوِول مستقيم است.
    محمد طاهر هاشمي يكي ديگر از استادان حقوق عملكرد پاكستان را ناموجه خوانده مي گويد: "اين مسأله غير قانوني است كه بخشي از مردم يك كشور در مقابل دولت قانوني كشور ديگري كه با رأي مردمش انتخاب شده است جهاد اعلان كنند.
    وي معتقد است گروه بيت الله محسود از طرف خود پاكستان حمايت مي شود بنابر اين هيچ كسي به شمول دولت آن كشور مانع از دخالت آنها در افغانستان نمي شود.
    هاشمي تأكيد مي كند كه با عقد اين موافقت نامه حاكميت پاكستان زير سوال مي رود؛ زيرا توافق يك دولت مستقل با يك گروه شورشي در واقع شناخت غير مستقيم آن گروه توسط همان دولت مي باشد. به اين ترتيب دولت پاكستان گروه بيت الله محسود را به صورت غير مستقيم به رسميت شناخته است.
    با اين حال، موضعيگري هاي دوگانه امريكا و بريتانيا در قبال اين موافقت نامه يكي از عمده ترين نكاتي است كه تحليلگران به آن اشاره مي كنند.
    امريكايي ها نگراني خود را از امضاي اين موافقتنامه توسط پاكستان ابراز داشته اند و به مبارزه بر ضد تروريزم تأكيد كرده اند؛ اما بريتانيا از اين موضوع اظهار رضايت كرده است.
    شماري از تحليگران موضعگيري بريتانيا در اين قضيه را نادرست دانسته، مي گويند كه حتا امضاي اين موافقت نامه به اشاره بريتانيا انجام شده است.
    داد نوراني كارشناس مسايل سياسي به توزيع بيش از 250 فرستندة راديو به ملاهاي مناطق قبايلي از طرف انگليس ها به خاطر تبليغ بنيادگرايي اشاره كرده مي گويد: "توزيع اين راديوها نشان مي دهد كه انگليس ها حامي اين اقدام پاكستان اند و مي خواهند يك منطقه نيمه خود مختاري از بنيادگرايان اسلامي و ناسيوناليست هاي پشتون به وجود آيد تا در آينده از اين منطقه رقباي سياسي خود را زير تهديد بگيرند.""
    اما با اين حال، برخي از تحليلگران در حاليكه نگراني امريكا در قبال عقد موافقت نامه را نادرست مي دانند باور دارند كه سياست انگليس در منطقه به سود صلح تمام خواهد شد.
    وحيد مژده تحليلگر مسايل سياسي در اين زمينه مي گويد كه انگليس ها در اين منطقه وارد بوده اند و از ابتدا دانسته اند كه معضله طالبان راه حل نظامي ندارد و از قبل با پاكستان كار كرده اند و مي دانند كه بايد يك راه حل پيدا شود.
    اين در حاليست كه برخي ديگر از تحليلگران واكنش هاي بريتانيا را مورد انتقاد قرار داده و خواهان مبارزه نيروهاي بين المللي بر ضد تروريستان اند.
    نورالحق علومي نماينده ولايت قندهار در ولسي جرگه با انتفاد از عملكرد يك جانبه و دور از شفافيت پاكستان در امضاي اين موافقت نامه مي گويد كه عدم هم آهنگي ميان امريكا و انگليس كشور ما را به تباهي كشانده است.
    او درحاليكه معتقد است در سياست هاي هر دو كشور صداقت ديده نمي شود مي گويد: "امريكا مي خواهد با تروريستان مبارزه كند؛ اما بريتانيا با پشتيباني از موافقت نامه پاكستان با تروريستان بر مردم ظلم مي كند، در حاليكه بايد با تروريستان كه به هيچ قانوني پابند نيستند مبارزه كرد.""
    محمد عبده يكي ديگر از نماينده گان شوراي ملي نيز با انتقاد از دوگانه گي سياست هاي امريكا و بريتانيا در مورد اين موضوع مي گويد كه تروريزم را بايد شكست داد و راه منطقي شكست تروريزم مبارزه جدي عليه آن است.

    سخنگويان دولت نيز اين دوگانه گي سياست هاي انگليس و امريكا را تاييد مي نمايند.
    سيامك هروي معاون سخنگوي رياست دولت مي گويد كه اختلافات نظر ميان امريكا و انگليس وجود داشته و ما نگراني خويش را به اين كشور ها نيز ابراز داشته ايم.
    افغانستان در منجلاب اختلاف انگليس بــــا امريكا Banner
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 26 أبريل 2024 - 18:52 ميباشد