پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080608

    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان Empty پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان

    پست  admin

    فيشر:پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان است


    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان 0,,3059083_1,00 یوشکا فیشر وزیر خارجه پیشین آلمان

    از نظر يوشکا فيشر وزير خارجۀ پيشين آلمان، ارتش آن کشور بايد به زودي در مناطق پرخطر جنوبي افغانستان نيز مبارزه کند.

    . او اين مطلب را در گفتگويي با روزنامۀ آلماني "تاگيس شپيگل" اظهار کرده است. او علاوه کرد که بعد از انتخابات رياست جمهوري پيش رو در ايالات متحده امريکا که تغيير حکومت را در پي دارد، دولت آلمان ديگر نمي تواند چنين تقاضا هاي را از جانب متحدين ناتو ناديده بگيرد. فيشر در ديد اري از مرکز مونک براي پژوهش هاي بين ا لملي در تورنتو اظهار داشت:
    "ما با روي کارآمدن حکومت جديد امريکا دير يا زود در جنوب افغانستان نيز خواهيم جنگيد، اما ما ( در غير آن صورت درانظار)هميشه اين ملامت را متقبل خواهيم شد که امکانات مساعدي را از دست داده ايم تا کاري را براساس ابتکار خود مان انجام دهيم."

    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان 0,,1833658_1,00

    يوشکا فيشر وزير خارجۀ پيشين و سياست مدار حزب سبز ها، اين امر را به عنوان "اشتباه بزرگ" حکومت آلمان به رهبري انگيلا مرکل تلقي مي کند که آلمان در دو سال گذشته به تقاضا هاي متحدين پيمان ناتو مثل کانادا و ايالات متحده امريکا پاسخ مثبت نداده است که بر آن اساس بايست ارتش آلمان نه فقط در مناطق نسبتا ً آرام شمال، بلکه در مناطق پر خطر ِ جنوب که طالبان و القاعده در آن جا مسلط اند، نيز داخل عمليات گردد.
    فيشر علاوه کرد که آلما ن و اتحاديه اروپا تا امروز اصلا ً "فاقد سياست در قبال پاکستان" هستند و آنهم در حالي که پاکستان (کشور همسايه افغانستان) مسوول سه چهارم مشکلات در اين کشور ويران شده اي جنگ زده مي باشد و به صورت روز افزون به پايگاهي براي جنگجويان القاعده رشد کرده است. فيشر از حکومت کشورش آلمان تقاضا کرده است که به ماموريتش در افغاستان و در قبال مردم افغانستان جديت بيشتر به خرچ دهد فيشر گفته است:
    "اين امر در آلمان فراموش شده است که ما براي چه در آن جا هستيم."
    DW
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 5:19  admin

    منشی عمومی ناتو: مروری بر عمل کرد های ناتو و چالش های قوای آن در افغانستان



    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان NATO_site_Secretary_General_Jaap_de_Hoop_2_9jun05_eng_150
    اسخفر: ماموریت در افغانستان یک ضرورت است نه یک انتخاب.
    یاپ دی هوپ اسکفر منشی عمومی پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در سفر خود به ایالات متحده و پس ازدیدارهایش با مقامات ارشد حکومت ایالات متحده، در موسسه بروکینگز که یک نهاد تحقیقاتی و مطالعاتی مشی خارجی درواشنگتن دی سی است، سخنرانی کرد و مروری بر عملکرد ناتو و چالش های این قوا در افغانستان داشت.
    فشرده سخنرانی وی:
    آقای اسکفر گفت در عصری که امنیت خارجی و داخلی با همدیگر در پیوند هستند، ماموریت در افغانستان یک ضرورت است نه یک انتخاب.
    او گفت هفت سال قبل افغانستان مرکز تروریزم بود و اگر این ماموریت به موفقیت نمی رسید، این کشور به طور واضح یک خطر باقی می ماند؛ آنهم خطری فراتر برای یک کشور، یعنی خطری برای جامعه جهانی باقی می ماند.
    منشی عمومی ناتو گفت ایران پاکستان و چین سه کشوری است که انکشافات شان کاملا در جهان تاثیر گذار بوده و هر یک از این کشور ها، به علاوه هند، از شرایط افغانستان متاثر خواهد گردید.
    او تصریح کرد پاکستان واضحا یکی از این موارد است.
    او گفت: اسلام آباد از ماموریت ما حمایت کرده است، اما این کشور باورمند است که ما در افغانستان مدت طولانی نخواهیم ماند و درصورتی که ناتو این کشور را ترک نماید، افغانستان به دست طالبان خواهد افتاد.
    اسکفر: " ثبات در افغانستان ثبات، در پاکستان است و برعکس آن - یعنی بی ثباتی در پاکستان بی ثباتی در افغانستان است."
    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان Ap_belgium_nato_jaap_de_hoop_scheffer_210_07Dec07
    اسخفر: ثبات در افغانستان ثبات، در پاکستان است و برعکس آن.
    یاپ دی هوپ اسکفر ادامه داده گفت ما نمی خواهیم فرهنگ خود را بر این کشور اعمال نماییم، بلکه در واقع برای اسلام میانه رو، یک فرصت می دهیم که مستحق آن است. و چنین است که ماموریت ما در افغانستان بعد جهانی دارد و این کار حمایت جامعه جهانی را نشان می دهد که افغانستان خود را از چنگ افراطی گرایی و بنیاد گرایی رها سازد.
    آقای اسکفر گفت: "این واضح است که ما در برخی از نقاط در جنوب افغانستان در جنگ هستیم و با فساد اداری گسترده نیز در آن کشور و تریاک که شورشها را تقویت میکند، مواجه هستیم. این مشکلات ما واقعی است و ما باید صادقانه وعادلانه با آن مواجه گردیم."
    منشی عمومی ناتو درسخنان اش گفت 70 درصد رخ دادهای امنیتی در افغانستان به 10 در صد در سطح ولایات کاهش یافته است.
    در ولایاتی که والیان خوب فعالیت کرده اند، امنیت بهبود یافته و تولید مواد مخدر کاهش یافته است.
    او علاوه کرد: " اکثریت قاطع در افغانستان خواستار به پایان رساندن وظیفه جامعه جهانی درقبال افغانستان است که آن را آغاز کرده است و به این کشور کمک نماید تا بر سر پای خود بایستد."
    آقای اسکفر گفت طالبان هرگونه ابتکار عمل بر فعالیت های ما را ازدست داده اند آنها حملات انتحاری وانفجارات بم کنار جاده انجام می دهند وخود را دربرابر مردم افغانستان نشان می دهند.
    و ازآنجاییکه حضورنیروهای ناتو در آن کشور موجود است طالبان فرصت بازپس گیری افغانستان را ندارند تا این کشور را به دست القاعده بسپارد.
    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان Tv_Jaap-de-hoop-scheffer_150_22feb05
    اسخفر: ما باید آموزش اردوی ملی را تسریع ببخشیم و اردوی ملی افغانستان را در انجام عملیات ها در کنار آیساف فعال بسازیم."
    منشی عمومی ناتو گفت: " ما باید موانع ومحدودیت های باقی مانده فراروی استفاده از نیروهایمان را برطرف نماییم و تقویت ببخشیم و بهبود نماییم. ما در فرماندهی، نیاز به انعطاف داریم. ما باید آموزش اردوی ملی را تسریع ببخشیم و اردوی ملی افغانستان را در انجام عملیات ها در کنار آیساف فعال بسازیم."
    او درجمع خبرنگاران رسانه های مختلف گفت درحال حاضر 40 کشور در عضویت نیروهای آیساف است این ضرورت جهانی شدن نشان می دهد که کشور ها از سرتاسر جهان امنیت اجتماعی معین و مشترکی را احساس می کنند، همچنین نشان می دهد که ناتو یک مکانیزم عالی برای بیان منافع مشترک به انجام عملیات های مشترک است.
    او علاوه کرده گفت امنیت قوی تر با کمک پیوسته دیگر کشور های کمک کننده میسر میگردد؛ به این معنی که بازیگران نظارتی باید حمایت شان را انجام بدهند و باید درجهت موثریت تیم های بازسازی ولایتی همکاری نمایند.


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الأحد 8 يونيو 2008 - 9:33 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 5:44  admin

    پاکستان، پشت جبهه تروریسم و افراط‌گرایی اسلامی


    پاکستان مسوول سه چهارم مشکلات افغانستان 0,,2680114_1,00 شورش اسلام‌گرایان افراطی در مسجد لعل یک بار دیگر نشان داد که به رغم دستگیرهای بی‌شمار و بع رغم مبارزه خونین ضدتروریستی ، هنوز هم پاکستان کانون و آموزشگاه اصلی افراط‌گرایی اسلامی و حمایت از تروریسم باقی مانده است.
    ۶ سال پس از سوء قصدهای تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، پاکستان همچنان یکی از پایگاه‌های رهبری و آموزش شبکه تروریستی القاعده است. طلاب افراطی، ‌مانند آنانی که در مسجد لعل اسلام‌آباد سنگر گرفته بودند، بخش مهمی از هواداران این شبکه را تشکیل می‌دهند. کریستف هاینتسله، گزارشگر شبکه اول رادیو تلویزیون آلمان نگاهی‌ دارد به ساختار سازمانی و فعالیت‌های القاعده در پاکستان:
    به رغم دستگیرهای بی‌شمار و مبارزه خونین ضدتروریستی و با وجود فشارهای بین‌المللی، هنوز هم شبکه القاعده در پاکستان حی و حاضر است. در همین کشور است که برنامه‌ریزی و سازماندهی ترورها صورت می‌گیرد و نیروهای جدید جذب می‌شوند. این نیروها تعلیمات ایدئولوژیک می‌بینند و در اردوگاه‌های آموزشی ، به ویژه در مناطق قبیله‌ای بلوچستان تعلیم می‌یابند، تا بعدتر در داخل پاکستان یا در افغانستان و نقاط دیگر دست به ترور و سوءقصد بزنند. رد و سرنخ شمار متعددی از ترورهای سال‌های اخیر به همین منطقه صعب‌العبور پاکستان رسیده است.
    به گفته احمد رشید، نویسنده و روزنامه‌نگار پاکستانی، برای خشونت‌گرایان بسیار آسان است که به پاکستان بروند و با رهبری القاعده ملاقات کنند: "اسامه بن لادن و نزدیک به ۱۰۰ تن از اعضای عرب رهبری القاعده همراه با متحدانشان از آسیای مرکزی، چچن و جنوب آسیا در پاکستان به سر می‌برند. آنها در کمربند قبیله‌نشین این کشور اقامت دارند. علاوه بر آن شماری از شبه‌نظامیان پاکستانی وجود دارند که در کشمیر و جاهای دیگر جنگیده‌اند و با القاعده در رابطه هستند. آنها به سایر گروه‌های پاکستانی در گوشه و کنار دنیا یاری می‌رسانند."
    این در حالی است که رهبر نظامی پاکستان، یعنی پرویز مشرف، نزدیک‌ترین متحد آمریکا در جنگ علیه تروریسم در منطقه به شمار می‌رود. از عملیات تروریستی ۱۱ سپتامبر تا کنون، پاکستان بیش از ۵۰۰ نفر را‌، که گمان می‌رفته ارتباطاتی با شبکه القاعده دارند، دستگیر کرده است که برخی از آنها از اعضای ارشد این شبکه بوده‌اند. مشرف بارها از پیروزی بر القاعده سخن گفته است. او از جمله گفته است: «ما پناه‌گاه‌های تروریست‌ها را به تصرف درآورده‌ایم و آنها را وادار کرده‌ایم در دستجات کوچک به کوه‌ها فرار کنند. ما سازمان تروریست‌ها را از هم پاشید‌ه‌ و پراکنده کرده‌ایم.»
    ولی بن لادن و معاون او، ظواهری، کماکان در حال فرارند و گمان می‌رود که در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان پناه گرفته باشند. اسلام‌گرایان افراطی ، نیز، در پیوند با القاعده کماکان در مراکزی مخصوص به نحوی موفقیت‌آمیز مشغول برانگیختن کینه و نفرت علیه آمریکا و غرب و تدارک جهاد مسلحانه علیه آنها هستند. مدارس قرآن در پاکستان که هدایت آنها به دست تندروهاست از جمله این مراکز هستند.
    مسجد لعل که دیروز مورد حمله قرار گرفت، از سال‌ها پیش با ۱۰ هزار طلاب دختر و پسر، بزرگترین مدرسه قرآن و یکی از افراطی‌ترین این مدارس در پاکستان به شمار می‌رود. از مدت‌ها پیش ظن پرویز مشرف این بود که در این مسجد، اعضای مسلح گروه غیرقانونی "جیش محمد" حضور دارند که یک گروه افراطی مرتبط با القاعده است. روحانیون مسجد لعل نیز گاه و بی‌گاه با اظهارات مثبت و جانبدارانه خود به نفع القاعده و طالبان، نامشان بر سر زبان‌ها افتاده است. چهره شاخص این روحانیون، معاون مدرسه طلاب مسجد ، عبدالرشید غازی بود که سخنگویی شورشیان را به عهده داشت و در حمله ارتش به مسجد کشته شد. او قبل از کشته‌شدن چنین گفته است:
    «آمریکا علیه مسلمان‌ها تبلیغ و به آنها حمله می‌کند. این حملات به کشتن افراد بی‌گناه در نقاط مختلف منجر می‌شود. جوان‌های مسلمان نسبت به این حمله واکنش می‌دهند. ما آموزش‌دهنده اسلام هستیم. اسلام البته کشتن افراد بی‌گناه را منع می‌کند، ولی وقتی که انسان مورد حمله واقع می‌شود، حق دارد که از خود دفاع کند.»
    عده بسیاری فراخوان به جهاد را لبیک می‌گویند، جهاد علیه کسانی که دشمنان اسلام در افغانستان خوانده می‌شوند. به عقیده کارشناسان، بخش بزرگی از جنگجویان، مهمات و پول برای عملیات القاعده ، طالبان و سایر گروه‌های افراطی در افغانستان یا منشاَ پاکستانی دارند و یا با استفاده از خاک این کشور تهیه و تدارک می‌شوند. از همین رو، از مدت‌ها پیش دولت افغانستان پاکستان را برای قطع این جریان زیر فشار قرار داده است. رنگین سپنتا، وزیر خارجه افغانستان، از گفتن این حرف خسته نمی‌شود که:
    «بدون مبارزه با ریشه‌ها و منشاَ ترور، یعنی با اردوگاه‌های آموزش، منابع مالی و مراکز ایدئولوژیک ترور و بدون مسدودکردن این منابع ما توفیقی در مبارزه با ترور به دست نخواهیم آورد.»
    صدای آلمان

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 26 أبريل 2024 - 22:42 ميباشد