پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080606

    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان Empty انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان

    پست  admin

    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستیزه جویان




    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان Tانتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان 20080309080945x-afghan-fm-spanta_203
    وزیر خارجه پاکستان درخصوص عواملی در پاکستان که ممکن است بخواهند از تروریسم بعنوان ابزار سیاست خارجی استفاده کنند، هشدار داد
    رنگین دادفر اسپنتا، وزیر خارجه افغانستان از تلاشهای صلح دولت پاکستان با ستیزه جویان طرفدار طالبان در این کشور، انتقاد کرده است.


    آقای اسپنتا گفته است که پاکستان به تروریستها پناه می دهد. به گفته آقای اسپنتا این سیاست می تواند منجر به افزایش حملات ستیزه جویان در داخل خاک افغانستان بشود.

    وزیر خارجه افغانستان به بی بی سی گفت: "می توانیم صلح کنیم اما چنین توافقی باید از موضع قدرت باشد؛ نه اینکه صلح جداگانه ای را انجام دهیم و این امکان را به ستیزه جویان دهیم تا خود را برای مقابله با جامعه جهانی، سربازان و همچنین غیر نظامیان آماده کنند."

    آقای اسپنتا در عین حال سعی کرد که بر روابط حسنه کشورش با دولت غیر نظامی پاکستان تاکید کند.

    اما وزیر خارجه پاکستان درخصوص عواملی در پاکستان که ممکن است بخواهند از تروریسم بعنوان ابزار سیاست خارجی استفاده کنند، هشدار داد.

    او تاکید کرد: "این (تفکر) اشتباه و خطری جدی برای ثبات افغانستان است."

    مارتین پیشنتز، خبرنگار بی بی سی در کابل می گوید مقامات افغان درگذشته سازمان اطلاعات
    نظامی ارتش پاکستان (آی اس آی) را متهم کرده اند که در امور داخلی افغانستان دخالت می کند.

    به گفته خبرنگار بی بی سی اظهارات آقای اسپنتا می تواند در راستای این نگاه تعبیر شود.

    دولت پاکستان اخیرا با برخی از ستیزه جویان حامی طالبان در این کشور وارد مذاکرات صلح شده است. این مذاکرات بر برخی از انتقادات مواجه بوده است.

    اظهارات آقای اسپنتا پس از آن اعلام شد که دیوید مک کییرنن، فرمانده جدید آیساف در افغانستان، اعلام کرد که برای گفتگو با مقامات پاکستانی در مورد وضعیت امنیتی مرزهای دو کشور، بزودی به پاکستان سفر می کند.

    ژنرال مک کییرنن در نخستین کنفرانس خبری خود در کابل، تاریخی را برای این سفر مشخص نکرد اما گفت می خواهد با مقامات ارتش پاکستان در این مورد گفتگو کند که چگونه ممکن است مناطق مرزی میان دو کشور بیشتر تحت کنترل قرار گیرد.



    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الجمعة 6 يونيو 2008 - 6:21 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 5:29  admin

    وزير خارجۀ پاکستان يک روز قبل از سفر به افغانستان از مذاکرات صلح کشورش با تندروان طرفدار طالبان مدافعه کرد.
    شاه محمود قريشي طي يک بيانيه در محضر پارلمان کشورش انتقادات افغانستان، ايالات متحده و ناتو را از توافق صلح با تندروان که حاکي بود بجنگ عليۀ طالبان و القاعده ضرر ميرساند، رد کرد.
    وزير خارجۀ پاکستان همچنان ميگويد پاکستان نبايد همۀ مسؤليت شورش طالبان را متحمل گردد. اين تبصره ها يک روز قبل از بازديد قريشي از افغانستان و ملاقات با رنگين دادفر سپنتا و حامد کرزي، رئيس جمهور افغانستان بعمل آمد.
    يک نطاق حکومت پاکستان ميگويد قريشي همچنان موضوع حملات راکت از فراز سرحد بر مناطق قبايلي پاکستان را در جريان مذاکرات با مقامات افغاني مطرح خواهد کرد.
    در سال هاي اخير، پاکستان و افغانستان همديگر را بعدم اقدام کافي در جهت جنگ با تندروان طالب متهم نموده مانع رشد همکاري بين دو جانب ميشدند.
    صدای امریکا
    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 5:39  admin


    طالبان - قرارداد صلح با پاکستان - ادامه حملات برافغانستان
    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان 0,,2717516_1,00
    "تحريک طالبان پاکستان" در اين مذاکرات از پيش روشن ساخته اند که آنان مي خواهند به حملات شان بر سربازان خارجي در افغانستان، بعد از بستن قرارداد با حکومت پاکستان نيز همچنان ادامه دهند
    حملۀ راکتي بر رهبران طالبان در منطقۀ قبايلي پاکستان که به جنگجويان ضد دهشت افگني ايالات متحده امريکا نسبت داده مي شود، تظاهرات خشمگينانه اي ضد امريکايي را در آن مناطق برانگيخت. بعد ازمراسم دفن هشت نفرازکشته شدگان اين حمله ، امروزپنج شنبه تظاهر کنندگان شعار هاي "مرده باد امريکا"، "مرگ بر بوش" را سر مي دادند.
    مولوي عمر، سخنگوي "تحريک طالبان پاکستان" (TTP) به خبرگزاري مجلۀ "گيو" گفت:
    "اين حمله به صورت قطعي توسط امريکاييان صورت گرفته است؛ آنان مي خواهند که تلاش هاي صلح را در مناطق قبايلي بي ثمر سازند."
    او علاوه کرد که اما "تحريک طالبان پاکستان" به مذاکرات صلح با حکومت پاکستان ادامه مي دهد.
    از منابع امنيتي نقل مي شود که راکت ها در چهار شنبه شب، خانۀ يک فرمانده طالبان محل به نام مولوي عبد الله از منطقۀ قبايلي باجور را ويران کرده است. مولوي عبد الله خود توانسته است که از اين حمله جان سالم برد، اما برادرش در ميان کشته شدگان بوده است. جنگجويان طالبان به زودي محل حادثه را مسدود ساختند و جسد کشته شدگان را از زير آوار ها بيرون کشيدند.
    اين منطقه به پناهگاه و قرار گاه شورشيان محلي و نيز دهشت افگنان خارجي القاعده شهرت دارد؛ آنان در آنجا بسيار فعال هستند. آنها از آن محل هميشه افغانستان را مورد اهداف حملات دهشت افگني شان قرار مي دهند.
    انتقاد اسپنتا از مذاکرات صلح پاکستان با ستيزه جوِيان 0,,3141971_1,00حکومت جدید پاکستان در تلاش بستن قراداد صلح با طالبان "پاکستانی"

    حکومت جديد پاکستان در اسلام آباد سعي مي کند تا با يک قرار داد صلح با طالبان پاکستاني، سربازان خود را قسماً از مناطق قبايلي بيرون کشد و درعوض طالبان نيز به حملات شان بر نيرو هاي امنيتي پاکستان خاتمه مي دهند.



    اما "تحريک طالبان پاکستان" در اين مذاکرات از پيش روشن ساخته اند که آنان مي خواهند به حملات شان بر سربازان خارجي در افغانستان، بعد از بستن قرارداد با حکومت پاکستان نيز همچنان ادامه دهند.
    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 5:44  admin

    مذاکره با طالبان؛ تحکیم صلح يا شعار؟!
    مرضیه جعفری

    (يك شنبه > 5 جوزا 1387)

    پس از سقوط طالبان و حکومت ایشان در افغانستان، این نیروها از هم پاشیده شده و با درصد بالای از دست دادن قوا، تسلیحات، نیروی انسانی و حتی فکری خود به چند فراری تبدیل شدند که با باخت در جنگ یا به خارج از مرزهای کشور گریختند یا برای پنهان شدن در کشور، دورافتاده ترین غارها را در ولایات برگزیدند، اما با وجود حضور نیروهای خارجی حافظ صلح در کشورمان که آمریکا در رأس آن ها قرار دارد و هم چنان تشکیل پولیس و اردوی مجهز ملی، طالبان با حمایت شبکه های تروریستی دیگر چون القاعده و... یک بار دیگر تجدید قوا نموده و با استفاده از ضعف های دولت افغانستان تشکل خود را برای بار دوم مقوی و قابل مقایسه با اردوي کشور نمودند.
    این نیروهای مخالف دولت که حمایت شبکه ترویستی القاعده را نیز با خود دارند، بار دیگر چنان که ذکر شد با نفس هایی تازه تر و نیرویي قوی تر در برابر دولت افغانستان صف آرایی نموده و اکنون پس از شش سال برقراری ثبات نسبی در کشور، هنوز هم با راه یابی به شهرهای این دیار، قربانیان خاص خود را می گیرد.
    در کنار این ها، طالبان افغانی با تأسی از گروهک های تروریستی تبدیل به جنبشی افراط گونه تر از سابق شده و بیش تر خود نیز به قربانیانی مبدل گشته اند که فدایی اهداف و خواسته های شبکه های بزرگ تروریستی شده و برای رسیدن آنان به اهداف تروریستی جهانی شان، مهره قرار گرفته اند.
    دولت افغانستان نیز به دلایلی چون فساد موجود در ارگان ها، عدم شفافیت و صداقت سیاست اش در قبال مردم و جامعه جهانی راجع به اوضاع افغانستان و... تاکنون نتوانسته به جایگاهی که باید دست یابد، بدین لحاظ جنبش طالبان نیز با استفاده دقیق از این موقعیت، اخلال گری در نظام کشور را آغاز نموده و می توان گفت تا حدود بسیاری امنیت در کشور و حتی پایتخت را نیز با خطرات جدی مواجه ساخته و خود را یک بار دیگر به عنوان گروه مخالف دولت در جهان مطرح ساخته است.
    گرچند انتظار می رفت با حملات نظامی آمریکا و متحدانش به افغانستان و سرکوب رژیم طالبان، این نیروها دیگر توانایی رویارویی با دولت را به دست نیاورند، اما علی رغم این باور، این گروه به خوبی توانستند با تجهیز دوباره نیروهای خود، امنیت کشور را مختل ساخته و حتی حملات انتحاری خود را تا چند قدمی ارگ ریاست جمهوری تدارک دیده و عملی سازند، اگرچه این حملات رو در رو نبوده و با انتحارها و انفجارات انجام می پذیرد، اما با آن هم گویای تجهیز این جنبش بر علیه دولت افغانستان و نظام این کشور است.
    در این میان دولت افغانستان پس از گذار از شش سال برقراری ثبات در کشور، با به وخامت گرائیدن اوضاع امنیتی کشور در صدد مذاکره با گروه های مخالف دولت برآمده است.
    جدا از این مسئله دولت باید در صدد این مسئله باشد که بحران طالبان یک بحران پیچیده و لاینحل نیست، ایشان نه یک مشکل نظامی بلکه یک مشکل سیاسی هستند که دست خوش خواسته‌های تروریستی و تخریبی گروه‌های بزرگ تروریسم جهانی قرار گرفته و تا حدودی نفوذناپذیر می‌نمایانند، در حالی که مقاومت نظامی آنان نیز به راه‌هایی که ذکر خواهد شد، از راه مذاکرات صحیح و مکانیزم مشخص آن قابل حل است.
    به عبارت دیگر طالبان بیش از آن‌که یک مشکل نظامی بیافرینند، یک چالش بزرگ سیاسی را آفریده‌اند که راه برخورد با آن نیز یک راه حل سیاسی می‌تواند باشد و بس.
    در شرایطی که افغانستان با آن روبه‌روست، هر یک از سردم داران کشور به نوعی از مذاکره سخن می‌گویند، اما...
    طرح مذاکره با طالبان از سوی حکومت افغانستان
    چنان که ذکر شد دولت افغانستان با رسیدن به این باور که طالبان در افغانستان، همواره مشکل ناامنی را به وجود خواهند آورد، بارها موضوع مذاکره با طالبان و گروه های مخالف دولت را پیش کشیده و از باز بودن دروازه های مذاکره با آنان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار سخن رانده است تا به زعم خویش، با تفاهم و صلح با یک دیگر، جنگ ها خاتمه یافته و در فضای آشتی همه زیر چتر یک نظام با یک دیگر قرار گیرند.
    اما مسئله ای که دولت از آن غافل مانده یا نخواسته که آن را برجسته سازد، موضوع عدم پذیرش نظام فعلی کشور از سوی طالبان است. بدون شک همه واقف اند که اصل تفاهمات و مذاکرات بر پایه پذیرش نظام از سوی دو طرف مذاکره کننده قرار داشته و در غیر آن مذاکره یا ممکن نیست و در صورت امکان نیز نتیجه بخش نمی باشد.
    احمد بهزاد نماینده هرات در مجلس نماینده گان با ذکر این که مذاکره و نشستن بر سر یک میز که در دو سوی آن دولت افغانستان و طالبان حضور داشته باشند، در شرایط فعلی کشور امری بعید است، می گوید: موضوع مذاکره با طالبان که در این اواخر از سوی دولت و دیگر سیاسیون مطرح می شود، یک طرح خام و ناسنجیده است، به این معنا که اصل موضوع مورد پذیرش دو طرف که بخواهند مذاکره کنند، نبوده و طرح یک جانبه (از ناحیه دولت) فایده و نتیجه ای نیز ندارد، چرا که طالبان اصل مذاکره با دولت را نمی پذیرند، مشروعیت نظام کشور را قبول ندارند و حضور نیروهای خارجی در کشور را بهانه خود برای به اصطلاح جهاد خویش می دانند، بنابر این مذاکره در چنین شرایطی امکان پذیر نبوده و طرح آن از سوی دولت، یک اقدام ناسنجیده و انحراف اذهان عمومی است.
    بهزاد دلایل شکست این طرح را شرایط خاص زمانی و مکانی عنوان کرده و می افزاید: دولت بدون در نظرداشت شرایط کشور موضوع مذاکره را در حالی بیان می کند که فشارهای امنیتی بر وی افزایش یافته و این بیش تر به تقویت روحیه مخالفین منجر شده و آنان هرچه بیش تر با تجدید روحیه، حملات خود را گسترده نموده اند.
    وی ضمن آن که مشخص نبودن طرح دولت در قبال مذاکره با طالبان را مهم ترین مسئله ای می داند که نباید این موضوع طرح می شد، معتقد است که گویا موضوعات چنان میان نظام فعلی افغانستان و گروه های مخالف دولت حل و فصل شده که فقط و فقط بر سر میز مذاکره نشستن و توافقات نهایی باقی مانده، در حالی که هیچ گونه توافق و اشتراک نظری میان این دو طرف وجود نداشته و ندارد. با اين وجود چه گونه ممکن است طالبان با کسانی بر سر میز مذاکره بنشینند که مشروعیت نظام ایشان را نپذیرفته اند؟ چه طور ممکن است به نظامی بپیوندند که خود آن را زیر سوال برده و حتی به شدت رد می کنند؟
    میراحمد جوینده نماینده کابل در مجلس نیز با تاکید بر این موضوع می گوید: متاسفانه حکومت افغانستان علی رغم آن که طی دو سال اخیر از موضوع مذاکره با طالبان و دیگر گروه های مخالف سخن می راند، اما مکانیزم مشخصی را که بر اساس آن بتوان طالبان را شناخت و آنان را که جزئی از این خاک هستند و دیگر گروه های تروریستی که اکثریت خارجی هستند، از یک دیگر تفکیك نمود، ارائه نکرده است.


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الجمعة 6 يونيو 2008 - 5:45 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 5:44  admin

    جوینده معتقد است: «نظامی که با دشواری های فراوان در این کشور روی کار آمده و قانون اساسی ترتیب داده و... باید مورد پذیرش کسانی باشد که قصد پیوستن به دولت را دارند، اما حتی اگر طالبان افغانی بخواهند که به نظام فعلی کشور بپیوندند، با آن هم باداران خارجی آن ها، ایشان را از این کار باز داشته و یک بار دیگر با اعمال نفوذ از برقراری ثبات در کشور جلوگیری می کنند.»
    با این وجود، در رابطه به مکانیزم و چارچوبی که در قالب آن بتوان موضوع مذاکره را طرح ریزی نمود، باید گفت تا حال چنین مکانیزمی نه از سوی دولت ارائه شده و نه از سوی اپوزیسیون آن (جبهه ملی)، در حالی که حتی جبهه ملی تا حدود هفت ماه گذشته با طرح مذاکره با طالبان مسلح و گروه های مخالف دیگر مخالفت می ورزید، اما اکنون پیشنهاد داده که حاضر است نقش میانجی را میان دولت و نیروهای طالبان ایفا کند، حتی سخنگوی این جبهه چندی پیش از آغاز چند دوره مذاکره با طالبان و گلبدین حکمتیار سخن راند، ولی این ادعا از سوی طالبان به طور قاطع رد شد.
    این قضیه نیز نشان دهنده ضعف حکومت و جبهه ملی و هر آن کس که تا به حال در صدد مذاکره برآمده، می باشد، چرا که بدون برنامه و طرح مشخص و چارچوبی که مورد پذیرش منطقی دو طرف باشد، سخن از مذاکره و مفاهمه به میان می آید.
    به نظر می رسد که طرح این موضوع در شرایط حاضر نوعی کمپاین تبلیغاتی هم از سوی تیم آقای کرزی و هم از جانب جبهه ملی برای انحراف اذهان عامه باشد، چنان که محمد رحمن اوغلی، نماینده فاریاب در ولسی جرگه نیز بر این باور است که تا به حال همواره هر کس از آب گل آلود کشور ماهی ستانده و با شعار این که طالبان نیز جزیی از پیکره این ملت اند، بدون مکانیزم مشخص، اهداف پاک و صادق یا قصد تامین رفاه اجتماعی و سیاسی برای ملت، دم از مذاکره زده اند، در حالی که طرف مقابل (طالبان) از کوچک ترین فرصت ها برای تجهیز بیش تر نیروهای خود و گسترش حملات بر حکومت و ملت افغانستان استفاده نموده است، بنابر این مذاکره اولا در شرایط فعلی ممکن نیست و ثانیا بیرون از چارچوب قانون و نظام کشور، هیچ نتیجه مثبتی را به دنبال نخواهد داشت.
    رحمن اوغلی معتقد است که مذاکره با طالبان بیش تر به یک ترفند سیاسی از سوی دولت مردان تبدیل شده که هر از چند گاهی وقتی فشارها بر دولت افزایش می یابد، برای آن که انحراف توجه مردم صورت داده شود، از این ترفند استفاده می شود، یا به عبارت دیگر حکومت برای پوشاندن ضعف های خود تیترهای درشتی از موضوع مذاکره را بر سر خط اخبار حک می کند تا بدین وسیله مردم مدتی سرگرم بوده و از عدم کارکردهای صحیح دولت در قبال تامین امنیت شان دور بمانند.
    نماینده فاریاب در ولسی جرگه مذاکره در چارچوب قانون اساسی و پذیرش نظام کشور را به منظور تامین امنیت سرتاسری در کشور مفيد عنوان نمود، اما تاکید می کند که در حال حاضر نیروهایی که برای مقابله با نظام، براندازی آن و تغییر ساختار سیاسی و اجتماعی کشور طبق خواسته های خود و سازمان های وابسته به آنان در برابر دولت قرار گرفته اند، هیچ نوع انعطافی برای پذیرش نظام ما از خود نشان نمی دهند، بنابر این مذاکره با چنین افرادی بدون یک برنامه منظم و مشخص ناممکن است.
    در کنار این ها، جریان طالبان مجهزاند به باورهای افراطی که از آن سوی مرزها برای در هم کوبیدن نظام افغانستان در اذهان ایشان جای گرفته و بدون شک این اعتقادات تند و غیرمنطقی هیچ گاه نخواهد پذیرفت که مشکلات در سایه تفاهم حل و فصل گردد، بلکه این گروه ها مقاومت خود را در برابر حکومت افغانستان نوعی جهاد در راه خدا عنوان کرده و به گفته احمد بهزاد، اربابان خارجی که اینان را در مشت خود دارند، هیچ گاه اجازه همکاری با دولت افغانستان را بر ایشان صادر نمی کنند، چراکه هدف این تروریستان که اکثریت آنان پاکستانی و اتباع ديگر کشورها هستند، براندازی حکومت افغانستان و به حکومت رساندن حکومت دست نشانده خود در این کشور و تطبیق پلان های شوم و منحوس خویش در این سرزمین می باشد.
    در این میان آن عده از افرادی که افغانی الاصل هستند، قربانی توطئه های شوم دیگر کشورها شده اند و دولت افغانستان صرفا مذاکره با این گروه از مخالفین دولت را در چارچوب یک طرح مشخص و جامعه باید روی دست می گرفت و زمینه ای را فراهم می نمود که این افراد که به دلایل گوناگون از حکومت دل بریده و به صفوف دشمن پیوسته اند، به دولت می پیوستند، چنان که بر هیچ کس پوشیده نیست که دست های بیرونی در جذب این افراد ناراضی که بدون ایدئولوژی و صرفا به دلیل مشکلاتی که داشته اند از حکومت افغانستان نارضایتی نشان دادند، بسیار فعال و موزيانه عمل نموده و بسا افراد بسیاری از این قبیل را برای انجام عملیات های تروریستی و تخریب کارانه به کار گرفته است.
    سید حسین عالمی بلخی نماینده کابل در ولسی‌جرگه بر این باور است که مذاکره با گروه‌های مخالف دولت تنها راه حل برای پایان دادن به نبرد نیروهای فعلی در کشور است، ولی این روند زمانی ممکن خواهد بود که دولت‌مردان افغانستان اراده‌ای ملی و مستقل داشته باشند، به این معنا که نفوذ خارجی‌ها و اعمال نظرهای ایشان در روند مذاکره دولت با طالبان هیچ نقشی نداشته باشد.
    عالمی بلخی عدم وجود یک چارچوب را که در قالب آن روند گفت‌وگوهای دولت با مخالفین ناراضی انجام پذیرد را در شرایط فعلی یک خلأ دانسته و تاکید می‌کند، چنانچه دولت افغانستان به واقع خواستار پایان بخشیدن به جنجال‌های جنگ است، در ابتدا باید در جست‌وجوی ایجاد یک میکانیزم باشد. قطعا برنامه‌ریزی در چنین فضایی تنها راه حل است، اما در شرایطی که دولت افغانستان تمام اوامر دول خارجی و نیروهای مستقر در افغانستان را بر مصالح کشور ترجیح می‌دهد، طبیعی است که مذاکره به جایی نمی‌رسد.
    نماینده کابل در شورا با ذکر این‌که دولت پاکستان نیز مذاکره را با طالبان آغاز نموده و به نتایجی مهمي نیز دست یافته، علاوه می‌کند: دولت پاکستان نیز به دلیل آن‌که از لحاظ وابسته گی به خارجی‌ها شرایطی مشابه با افغانستان دارد، با وجود آن‌که در مذاکره با طالبان به نتایج خوبی دست یافته، اما با نزدیک شدن به مراحل حساس و نهایی، اعمال نفوذ خارجی‌ها مانع از ادامه روند این جریان صلح شد. در افغاستان نیز همین شرایط حاکم است، زمانی که گفت‌وگوها به مراحلی حساس نزدیک می‌شود، به یک‌باره خارجی‌ها رای نهایی را صادر می‌کنند و مانع از ادامه مذاکرات صلح می‌گردند، چنان‌که بهانه اکثر طالبان نیز برای عدم مذاکره، مسئله حضور خارجی‌ها در کشور و ممانعت ایشان از افغانی‌سازی جریان مذاکره است.
    عالمی بلخی معتقد است که نباید در چنین شرایطی انتظار این را داشت که مذاکرات انجام پذیرد، حتی اگر هم انجام پذیرد، كشور به نتایجی مطلوب دست نمی‌یابد، چرا که صلاحیت کشور نه به دست دولت ما، بلکه به دست خارجی‌های منفعت‌جو در افغانستان است. مذاکره نیز مورد نظر و تایید خارجی‌ها نبوده و نیست، به عبارت دیگر عدم استقلال سیاسی کشور موجب ناکامی مذاکرات می‌شود.
    با اين وجود، چرا دولت افغانستان پیش از آن که این افراد طعمه خواست های نامشروع و تروریستی شبکه های بزرگ قرار گیرند، خود تا به حال نتوانسته از نارضایتی ایشان کاسته و بستر پیوستن آنان به گروه های تروریستی را از میان برچیند؟
    حکومت افغانستان در کنار آن که شعار مذاکره را سر می دهد، باید در صدد تقویت خویش بوده و از فساد موجود در ادارات خود بکاهد، در تامین عدالت اجتماعی در کشور از هیچ تلاشی دریغ نورزد و بستری را فراهم سازد که در قالب آن مردم این دیار از حکومت خویش رضایت مندی خاطر داشته باشند.
    بدون تردید دولت نتوانسته تاکنون طالبان افغانی را از دیگر گروه های تروریستی موجود تفکیک کند، چراکه در این صورت می توانست تا حدودی با طرف مقابل صداقت کردار داشته و آنان نیز با دل گرمی به حکومت و کشور خویش از گروه های تروریستی القاعده و دیگر گروه ها جدا شده و در چارچوب قانون به دولت بپیوندند، اما متاسفانه تاکنون طرحي این چنین از سوی دولت ارائه نشده است.
    با توجه به تمامی آن‌چه که گفته شد، چنانچه بخواهیم مذاکرات را از چارچوب شعار خارج ساخته و به طرحی برای تامین صلح مبدل سازیم، نخستین و بهترین راه حل، استقلال تصمیم‌گیری دولت افغانستان است که به دنبال آن، چارچوب و میکانیزم مشخص نیز طبعأ پدید خواهد آمد و موضوع مذاکرات صرفا بر محور منافع ملی خواهد چرخید. بدین لحاظ جدا از مقامات حکومت افغانستان هر آن کس اعم از اپوزوسيون و... نیز که اعلام آماده‌گی برای مذاکره با طالبان را بارها به گوش مردم رسانیده‌اند، «باید» در صدد تامین چنین هدفی باشند.
    منبع:روزنامه راه نجات در کابل
    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 9:16  admin


    دریاسالارمولن: ارتش پاکستان شجاعانه با تروريسم مبارزه می کند


    دريا سالارمايکل مولن، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا می گويد: ارتش پاکستان با رشادت با تررويسم مبارزه می کند وآمريکا آماده است در اين مبارزه به ارتش پاکستان ياری رساند.
    بيانيه درياسالار مايکل مولن پس از ديدار اواز پاکستان برای گفتگو درزمينه تلاش های مشترک در مقابله با طالبان و القاعده انتشار يافت.
    رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا افزوده است که اوضاع امنيتی درمناطق مرزی قبيله نشين پاکستان با افغانستان درحال بهبود است اما هنوزکارزيادی دراين زمينه بايد انجام شود و آمريکا آماده است نيروهای پاکستان را برای مقابله با تروريسم آموزش داده و مجهز کند.

    avatar

    پست الجمعة 6 يونيو 2008 - 9:20  admin

    وزیر خارجه پولند:
    حکومت افغانستان به جای مذاکره، حکمتیار را محاکمه کند
    سخنان وزیر خارجه پولند در کنفرانس مطبوعاتی مشترک دیروزش با وزیر امور خارجه کشور در مورد حکمتیار نشان می دهد که جامعه جهانی به ویژه جامعه اروپا میل چندانی به پیوستن آقای حکمتیار به حکومت افغانستان ندارد.
    یادآوری از خاطره قتل یک تصویر برادر پولندی و یک روزنامه نگار افغان از سوی اعضای حزب اسلامی و اشاره کردن به این نکته که حکمتیار مسوول کشتن این افراد است، هرچند بخشی کوچکی از رنجی را که مردم افغانستان از عملکرد آقای حکمتیار به جان کشیدند، به تصویر می کشد، اما در عین حال بیانگر این مساله نیز است که جامعه اروپایی نمی خواهد بر تمام تلاش های که در این کشور در چند سال گذشته انجام داده است، خط بطلان کشیده و در وسط کار پیوستن یک گروه جنایتکار را به حکومت افغانستان شاهد باشد و آن را توجیه نیز کند.
    راستی هم برای جامعه جهانی و کشورهای اتحادیه اروپا از جمله پولند مهم است تا به تعهد خود نسبت به شهروندان خود و شهروندان افغانستان مبنی بر دفاع و حمایت از ارزش های چون حقوق بشر، آزادی دموکراسی تلاش کنند، زیرا سربازان شان همین اکنون نیز به همین هدف در افغانستان مستقر اند.
    وقتی وزیر خارجه پولند می گوید که 400 سرباز تازه نفس آن کشور در آینده نزدیک وارد افغانستان شده و در گروه بازسازی ولایتی در غزنی اجرای وظیفه می کنند، این به معنای آن است که جامعه جهانی هنوز احساس می کند و واقعیت افغانستان نیز چنین حکم می کند که باید این کشورها برای تامین امنیت و بازسازی افغانستان کارهای زیادی انجام دهند.
    جامعه جهانی اگر منافع زیادی هم در افغانستان داشته باشد، حتا به خاطر حفظ ظواهر هم که شده حاضر نخواهد شد که شاهد یک معامله نامشروع میان حکومت افغانستان و یک گروه جنایتکار باشد. اگر با این حال کسی از کشورهای متحد و کمک کننده افغانستان هم حاضر شود که در خفا یک چنین معاملات نامشروعی را بپذیرد، برای آن کشور دشوار خواهد بود که جواب کشته شدن سربازان خود را به شهروندان کشورهای خود بدهد، زیرا در آن صورت مردم شان خواهند پرسید که پس این همه تلاش برای نابودی تروریزم و عوامل آن به چه خاطر بود که اکنون چنین یک معاملاتی صورت می گیرد.
    گمان غالب این است که اظهار نظر وزیر امور خارجه پولند در مورد آقای حکمتیار از یک سو بیانگر سیاست آن کشور در قبال معاملات پنهانی حکومت آقای کرزی با حزب اسلامی است و از جانب دیگر نشانگر عدم رضایت اتحادیه اروپا نیز می تواند محسوب شود.
    جامعه اروپا یک قدرت اقتصادی متحد در سطح جهان است و به عنوان یکی از عمده ترین متحدان افغانستان در عرصه بازسازی و امنیت به حساب می آید که نقش و نفوذ آن در تصمیم گیری های بالایی حکومت آقای کرزی خیلی موثر است. ممکن است که رییس جمهور کرزی به متحدان اروپای خود از جمله پولند چنین وانمود کند که گویا پیوستن حکمتیار به حکومت وی به روند صلح افغانستان کمک می کند، اما در این صورت بعید نیست که آقای کرزی حمایت اتحادیه اروپا به ویژه پولند را کاملا از دست دهد که در آن صورت اتحادیه اروپا در انتخابات بعدی بعید نیست که جانب نامزد دیگری به جز آقای کرزی را بگیرد.
    این در حالی است که وزیرخارجه پولند اعلام کرد که کشورش از سال آینده میلادی یک تیم بازسازی مستقل را در غزنی ایجاد خواهد کرد. در همین حال تعداد سربازان پولندی با آمدن 400 سرباز جدید آن کشور به 1420 تن خواهد رسید. سربازان پولند عمدتا در ولایت غزنی مستقر هستند که گفته می شود که حزب اسلامی حکمتیار در آن ولایت از نفوذ قابل ملاحظه ای برخودار است.

    روزنامه 8صبح
    avatar

    پست الأربعاء 11 يونيو 2008 - 3:59  admin



    وزير خارجه پاکستان به منظور رفع نگرانى هاى حکومت کابل ، در يک نشست خبرى مشترک با همتاى افغانى اش ، گفت که اگر طالبان پاکستانى به تعهدات خود ايستادگى نه کنند از بين برده خواهند شد .
    مخدوم شاه محمود قريشى وزير خارجه پاکستان امروز ( ١٧ جوزا ) به کابل رسيده است .
    قريشى ، در نشست امروزى در مورد ان نگرانى هاى حکومت افغانستان اظهار نظرميکرد که از صلح حکومت پاکستان و طالبان انکشور ، برخاسته است .
    موصوف گفت که حکومتش با طالبان صلح نموده که انها صلح را پذيرفته ، اسلحه شان را به زمين گذاشته و از دهشت افگنى دست کشيده اند .
    وى افزود که اگر طالبان به تعهدات خود استادگى نکند ، ارتش توانايى نابود کردن انها را دارند .
    در اين نشست خبرى داکتر رنگين دادفر سپنتا وزير امور خارجه کشور ، در مورد صلح حکومت پاکستان و طالبان محلى ان کشور اظهار نگرانى نمود .
    سپنتا به وزير خارجه پاکستان گفت که مردم اين کشور اميد دارند تاهردو کشور در مقابل دهشت افگنى مشترکاً مبارزه نمايند .
    سپنتا، گفت که حکومت اش هيچگاه به ترورستان اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان عليه پاکستان استفاده کنند : (( ما نيز از کشور همسايه پاکستان چنين ارزو داريم . ))
    قريشى در مورد اين اظهارات سپنتا گفت که انها نيز نگرانى هاى مذکور را درک نموده و اماده اند تا غرض رفع ان گامها بلند کنند .
    به گفته موصوف پاکستان هميشه طرفدار استقرار صلح و ثبات در افغانستان است و در اينده نيز از صلح و ثبات در اين کشور حمايت خواهند کرد .
    قريشى ناامنى هاى افغانستان را خطر براى کشور هاى منطقه خواند و گفت که براى تامين امنيت بايد هردو کشور مشترکاً مبارزه نمايند .
    قريشى ، اظهار داشت که افغانستان و پاکستان منافع شريک دارند و افغانستان براى وصل کشورش به اسيا مرکزى مانند پول ارتباطى است .
    قريشى در مورد اينکه عکس العمل کشورش در مورد مذاکره بين انجينرگلبدين حکمتيار و دولت افغانستان چه است ؟ گفت که پاکستان از هر ان چيزى که به نفع افغانستان باشد حمايت ميکند و در مورد اين مذاکره نيز اعتراض ندارد .
    اما روز گذشته وزير خارجه پولند در يک نشست خبرى مشترک با سپنتا در کابل ، حکمتيار را جنايتکار جنگى خوانده بود و به محاکمه وى اصرار ورزيده بود .
    همچنان ، در نشست امروزى وزير خارجه پاکستان گفت که کشورش در اينده نزديک لست اعضاى کميسيون جرگه امن پاکستان _ افغانستان اعلام خواهد کرد .
    وزير خارجه پاکستان همچنان قبل از ظهر امروز با حامد کرزى رييس جمهور کشور در قصر رياست جمهورى ملاقات کرد .
    در اين ديدار در مورد روابط کابل اسلام آبآد ، خطرات بنياد گرايى و تروريزم به هردو کشور بحث صورت گرفت و همچنان تاکيد شد که بايد به ريشه هاى تروريزم و بنياد گرايى رسيدگى شود .

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون السبت 27 أبريل 2024 - 1:55 ميباشد