پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    پيشنهادات به همايش نيروهاي ملي و مترقي در اروپا

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080407

    پيشنهادات به همايش نيروهاي ملي و مترقي در اروپا Empty پيشنهادات به همايش نيروهاي ملي و مترقي در اروپا

    پست  admin

    پيشنهادات به همايش نيروهاي ملي و مترقي در اروپا

    نجیب الله عظیمی
    تا کی از جور و ستم شکوه و فریاد کنید

    سعی بر هم زدن منشاء بیداد کنید

    ننگ دارد بشریت ز چنین کهنه رژیم

    طرح ویرانی این بنگهء بیداد کنید

    کریم نزیهی (جلوه)



    درین روز ها تلاش جریان دارد تا نیرو های ملی و مترقی خارج کشور برای اولین بار زیری یک سقف جمع گردیده و پیرامون اوضاع نظامی و سیاسی کشور به تبادل نظر دوستانه و صمیمانهء شان بپردازند.

    به نظرم که هنوز هم نا وقت نه گردیده، اگر چند نکتهء لازم و قابل توجه را برای گرداننده گان و اشتراک کننده گان همایش آینده بیان بدارم.

    اکنون دیگر بعد از گذشت اضافه از هفت سال حاکمیت نیرو های مختلف سیاسی در کشور و دوام بحران اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در داخل کشور و اطراف آن، می توان بدون تنگ نظری تک گروه یی و خود محوری و با نگاهء ژرفی سیاسی به وضعیت آشفتهء حاکم اجتماعی و اقتصادی و سیاسی آن سرزمین چند نکتهء لازم را به رهروان راه آزادی و عدالت اجتماعی بیان نموده و توجهء آنانرا به نکات آتی معطوف بدارم و فشردهء آنرا نیز خدمت آنانیکه دست به چنین یک ابتکاری شجاعانه و وطندوستانهء سیاسی زده اند تقدیم نمایم.

    نیروهای ملی و دموکرات در همایش شان مطالب زیرین را باید مورد جر و بحث خویش قرار بدهند.

    وضعیت عمومی در داخل کشور:

    همایش باید با دقت و نگرانی عمیق دوام وضعیت اسف انگیز داخلی(اجتماعی، اقتصادی و سیاسی) کشور و اطراف آنرا مورد مطالعه تحلیلی خویش قرار داده و نتایج آنرا خدمت دعوت شده گان و شنونده گان قرار بدهد.

    همایش باید سوال تاکنون لاینحل سیاسی را پیرامون اقدام یک جانبه و تنگ نظرانهء دولت حاکم امروز، یعنی نفی و به حاشیه راندن کتلهء وسیع از روشنفکران و کادرهای با تعهد ملی(دولت دموکراتیک افغانستان) را که از آنها در امری بازسازی کشور به شکل عمدی چشم پوشی گردیده است مطرح سازد.

    همایش باید از سایر تکروی و کجروی های گروه های حاکم سیاسی در کشور از قبیل (اسلامیست ها، بنیاد گرایان و تکنوکراتهای محافظه کار) انتقاد به عمل آورده و جوانب مختلف اقدامات خصمانهءآنان را از قبیل چشم پوشی از آزادی بیان، اجتماعات و قلم و غیره را به تحلیل گرفته و نتایج منفی چنین تکروی ها را غرض تفکر مجدد را در اختیار همه حاضران و روشن نگران کشورقرار بدهد.

    همایش باید مواضع نیرو های حاکم در کشور و کشور های حمایه کنندهء آنها در برابر سایر نیرو های ملی ولی به به حاشیه رانده شدهء سیاسی را مورد نگرش خود قرار داده و حرفهای قاطع و روشن خود را پیرامون دوام چنین وضعیت در کشور بیان بدارد.
    حضور نیرو های خارجی در کشور:
    همایش باید موقف روشن خود را در مورد چگونگی حضور نیرو های نظامی کشور های مختلف جهان در راس آنها امریکا در افغانستان بیان داشته و پیشنهادات لازم خود را پیرامون چگونگی دوام ماموریت آنها، حضور و اقامهء بعدی آنها در افغانستان به سمع حاضرین در همایش برساند.
    بنیاد گرایی و جهان متمدن سرمایه:
    همایش باید پیرامون این موضوع نیز به جر و بحث نشسته و برای حاضرین نشان بدهد، که جنبیش بنیاد گرایی در واقعیت امر چگونه و در اثر عمل کرد های پیهم و سیستماتیک چه کشور های و از آن جمله جهان سرمایه و خصوصآ پشتیبانی ها و کمکهای وسیع و همه جانبهء مالی و لوژیستیکی آنها قوت گرفته و به پا ایستاده شده است.
    همایش باید به این موضوع دقیقآ توجه نموده و روشنی لازم به اندازد، که بنیادگرایی نه تنها با کمکهای منظم جهان سرمایه در سه دههء اخیر قرن بیستم، که در راس آنها نیو کانسرواتیو های امریکا قرار داشتند؛ تقویه گردیدند.
    همایش توجهء حاضرین در این گردهمایی را به این نکته نیز باید جلب نماید؛ که نیرو های اسلامی در افغانستان چگونه و با حمایت چه نیرو های ارتجاعی و تاریک اندیش یکتعدادی از کشور های عربی و منطقه از مخالفت مسالمت آمیز به سلاح رو آورده، چگونه به تعرض پرداخته و به چه شکلی و با چه تخطی علنی از موازین بین المللی به حاکمیت رسانیده شده اند.
    همایش این سخن جالب و روشن را به سمع اشتراک کننده گان برسانند که بنیاد گرایی در اصل در بطن جوامع اسلامی و نظام های ستمگر و غیر دموکراتیک کشور های آسیایی چگونه به ذریعهء جهان سرمایه پشتیبانی و تقویه گردیده اند.
    همایش نباید از اظهار این واقعیت که حاکمیت امروزی اسلامیست ها و بنیاد گرایان در افغانستان در نتیجهء پشتیبانی بی شایبهء جهان سرمایه و نیرو های حمایه گر کشور های خارجی بوده اند، که آنها به قدرت رسانیده شده اند و از همان لحاظ تلاش های بیهراس شانرا دارند؛ تا به هر شکلی که شده باشد، به حیات عقب روانهء شان در جوامع اسلامی دوام داده و آنرا قابل پذیرش برای همه نمایند.
    پیرامون ماهیت واقعی بنیاد گرایی:
    همایش باید در افشای ماهیت اصلی جنبش های بنیاد گرایی و اسلامی، یعنی(جنبش های ضد ملی و ضد ترقی در مجموع) سهم گرفته و تلاش نماید که جوانب منفی رشد، تحکیم و گسترش روز بروز آنرا در افغانستان به حاضرین توضیح نموده و مخالفت خود را با پروسهء پشتیبانی آنها از جانب امریکا اعلام نماید.
    یک نگاه به تاریخ به همه می رساند که بنیاد گرایی در طول تاریخ همیشه و پیوسته همگام با نظام سرمایه داری بوده و دشمن اصلی نیرو های ملی و مترقی در جوامع عمیقآ عقب گذاشته شده بوده اند. بنیاد گرایی در حقیقت دشمن همه آنانی میباشد؛ که در راه رهایی انسان زحمتکش و خصوصآ قشر زن مبارزهء صادقانه می نمایند.
    گسترش بنیادگرایی:
    فعالین جنبش های ملی و مترقی، نماینده گان احزاب و سازمانهای مترقی سیاسی در داخل و خارج کشور، در همایش شان نباید گسترش، تحکیم و استحکام جبری پایه های اجتماعی و سیاسی این پروسهء عقب گر را در افغانستان و سایر کشور ها نادیده گرفته و به آن کم بها بدهند.
    گسترش بنیاد گرایی در این همایش باید از جانب همه سازمانها و نیرو های ملی و مترقی محکوم گردیده و به نظر یک چرخش عقب گرایانه نه تنها برای افغانها و افغانستان مطالعه شده و به عنوان یک استراتیژی مخوف و خطرناک برای کشور ها و مردم جهان سوم در آسیا مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
    دعوت از طالبان و شمولیت آنها در قدرت:
    همایش باید پرده از لغزش شدید نیرو های حاکم در کشور را به سوی طالبان برداشته و نرمش با آنها و دعوت از آنها را غرض اشتراک در قدرت جدی گرفته و آواز مخالفت خود را با دوام آن پروسه باید ابراز بدارد.
    دعوت از طالبان، اشتراک آنها در رهبری در کشور به معنی کم بها دادن به فریاد زنان و مردان افغانها و مردم افغانستان ایام امارت آنها و نادیده گرفتن نفرت و انزجار آنها از بنیاد گرایان فوندامنتالیست بوده و می باشد.
    همایش باید آیدهء پذیرش طالبان، سهیم نمودن مجدد آنها در قدرت را؛ منحیث نیروی که بتواند در رقم زدن سرنوشت آیندهء مردم افغانستان رول را به عهده گیرد؛ به مفهوم نادیده گرفتن همه آنانی بوده و میباشد، که از سال ها به این طرف مبارزهء عادلانهء شانرا در جهت سقوط و سرنگونی فوندامنتالیزم نموده بودند، می نمایند و در آینده ها نیز خواهند نمود.
    موقعیت فعلی زنان در کشور:
    اشتراک کننده گان گروه های مختلف سیاسی در همایش شان باید به این نکته توجهء جدی نماید، که بنیادگرایان و اسلامیست ها مخالفان آشتی ناپذیر و دشمنان سوگند خوردهء زنان و جنبش آنها بوده طوریکه تاکنون از اعطای جزی ترین آزادی ها به آنان سر زده اند در آینده نیز چنان خواهند نمود.
    امروز هیچ یک از روشنفکر و اهل سیاست نمی تواند، از وقوع چنین یک چرخش هولناک عینی برای افغانستان و زنان آن کشور؛ که مقابل چشمان هریک آنها به وقوع پیوسته چشم پوشی نموده و انکار ورزند، باید آواز مشترک خود را مقابل چنین یک چرخش خطرناک مشترکآ بلند نموده و نگاه داشت.


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الإثنين 7 أبريل 2008 - 4:15 ، و در مجموع 3 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الإثنين 7 أبريل 2008 - 4:10  admin

    نگاه به فاکتهای پائین میتواند، عمق بحران در وضعیت زنان در کشور را برای همه هویدا نماید:
    یک: فروش دختران خورد سال و اطفال در زمستان امسال در سراسری افغانستان
    دو: ازدواج اجباری دختران خورد سال با کهن سالان در سراسر کشور
    س: خودسوزی و آتش زنی آنان غرض جلوگیری از ازدواج های اجباری در کشور
    چهار: دوام مرگ و میر زنان ایام حمل و ولادت اطفال شان
    پنجم: دوام گدایی از جانب زنان و ازدیاد آنها در کابل و سایر شهر های بزرگ کشور
    ششم: عدم موجودیت برنامه های لازم صحیی برای زنان در سرتا سری کشور
    هفتم: عدم پروگرام لازم و موثر کاریابی برای زنان در سر تا سری کشور
    هشتم: دوام ترس و هراس و از همان لحاظ حمل چادری توسط زنان کشور در کابل و سایر ولایات
    نهم: تهدید و تخوف زنان نه تنها در پارلمان، بلکه خارج از آن و در نکات مختلف کشور
    دهم: عدم توجهء لازم به حالت و وضعیت فامیل ها و بیوه زنان شهدا و معلولین کشور
    همین نکاتی چند که در بالا تذکر داده شد کفایت می نماید؛ که حجم حالت اسف انگیز تنها زنان در کشور مشاهده گردد؛ دیگر لزومی به دوام این لست نمی رود
    نگاه به بازار آزاد اقتصادی در افغانستان:
    همایش باید با بحث وسیع(دیالوگ و گفت و گو) با همه نیرو ها مواضع قاطع خود را علیهء گسترش نظام لجام گسیخته سرمایداری در کشور اعلام نموده و جهات منفی چنین یک انکشاف یک جانبهء را باید برملا نماید.
    آواز اعتراض باید علیهء خصوصی سازی همه زیر بنا های اقتصادی و فابریکات تولیدی در کشور، گسترش اقتصاد مافیایی، تولید و صدور مواد مخدر، برداشتن همه قیودات از بازار ها و عدم مبارزه ثابت و مداوم علیهء صعود نرخ ها در بازار های کشور، نابودی و بی اعتبار سازی اتحادیه های کاگری و صنعتی کارگران در سرتا سری کشور بلند نگاه داشته شود.
    باید به دفاع از حقوق کارگران تهی دست برآمده، کارگران باید در سود فابریکات خصوصی شده شرکت داده شوند.
    مالیات بر درآمد افراد کم درآمد لغو گردانیده شود و مالیات بر دارایی افراد غنی تعین گردانیده و از آنها حصول گردانیده شود.
    از بالا بردن سطح درآمد و معاش برای کارگران و ماموران ادارات مختلف دولتی و موسسات گوناگون(مختلط و شخصی) حمایه و پشتیبانی گردد.
    همایش نباید حذف سایر نیرو ها تلقی گردد:
    همایش نباید به مثابهء گردهمایی غرض حذف سایر نیرو ها و گروه های سیاسی و یا آغاز مبارزهء مسلحانه مقابل آنها تلقی گردیده، بلکه همایش باید در افشای چهره های معلوم الحال، آنهای که از سال ها به اینطرف در خدمت ادارات استخبارتی کشور های دور و نزدیک بیگانه بودند و با به قدرت رسیدن شان به حذف دیگران پرداختند، سهم فعال خود را به گیرد.
    پرهیز از فراخوان های مصلحتی:
    همایش نباید با بزرگ بینی گویا ایجاد(گروهء فشار) و گول زنی دعوت شده گان تحت عنوانی؛ که گویا کار های فراوانی در کشور صورت گرفته و می توان اصلاحاتی اضافی دیگری را نیز وارد آورد توجهء اربابان قدرت را به خود معطوف گرداند.
    تلاش نباید صورت گیرد؛ تا باری دیگر توضیح داده شود، که نیرو های حاضر، شامل در قدرت دولتی در طی چند سال اخیر خود را نیز باز سازی نموده ، وسیع اندیشده و می خواهند خدمت به مردم انجام دهند؛ چنین نگرش سطح نگری و چشم پوشی عینی از دوام حقایق تلخ در کشور برای مردم بوده از انکشاف حوادث در کشور نباید سطحی گذر کرد.
    همایش باید از به اصطلاح دعوت های موقتی و مصلحتی، یعنی(اصلاح دولت) در افغانستان به پرهیزد؛ زیرا حاکمیت چند سال اخیر در کشور ماهیت واقعی اکثریت به قریب حاکمان امروز در کشور را برای مردم و روشنفکران کشور ما دیگر کاملآ روشن نموده است.
    همایش باید از فراخوانهای زود گذری سیاسی دست کشد و ضرورتی به میانجی گری نه دارد، با استعمال کلمات و لغات سیاسی؛ چون پلورالیزم سیاسی، باز نگری و مصالحه و غیره و غیره حرفها نباید خود و دیگران را فریبید. در غیری آن چشم پوشی از حقایق خیلی ها بی شرمانهء جاری اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی امروز در کشور خواهد باشد.
    نیرو های حاکم در کشور:
    حاکمیت چند سال اخیر باری دگیر برای همه مردم افغانستان نشان داد، که بازی گران طراز اول سیاسی در کشور امروز نیز با هرگونه حرکتی اصلاح طلبانهء واقعی به مخالفت برخاسته و حاضر نیستند که در آنراه گام های واقعی شان را بردارند.
    همایش باید آواز رسا، هوشیارانه و بیهراس روشنفکران را به گوش آنهای برساند، که در فکر اصلاح شان نبوده و نمی باشند؛ طوریکه تاکنون از اعمال آنها دیده شده، آنها نه تنها در فکری اصلاح شان نبوده، بلکه با گذشت هر روز به ذر اندوزی و تحکیم پایه های قدرت نظامی و سیاسی خویش مصروف می باشند.
    با نمایش دموکراسی دروغین و قبول باز نگری و پذیرش پلورالیزم سیاسی نباید با آنها راهء مفاهمه و مذاکره را در پیش گرفت؛ مفاهمه و مذاکره با آنهای مجاز میباشد، که واقعآ در اندیشهء خدمت واقعی به مردم بوده باشند.
    باید متحدین واقعی و با تعهد را در راه آرمانهای والای زحمت کشان و تهی دستان پیدا نموده و با آنها به مبارزه صلح آمیز خویش دوام داد. در غیری آن قانع نمودن و فراخواندن همه به همکاری با دولت و یا به اصطلاح «اصلاح آن» فریب خود و دیگران بوده و درست خطای بزرگی خواهد باشد، که در آینده از جانب هیچ نیروی سالم و دوراندیش سیاسی مورد عفو و بخشش قرار نه خواهد گرفت.
    همایش باید خط فاصل را میان نیرو های واقعی و راستین و وفادار به آرمان های تهی دستان و آنهای که در فکر تقویه فوندامنتالیزم، ناسیو نالیزم و راسیزم قومی و قبیلوی میباشند به کشد.
    امروز قریب به اکثریت مردم افغانستان با نشان انگشت شان بسوی آنعده از روشنفکران(آنهای که در حاکمیت قبلی دولت شریک بودند) بیک صدا می گویند، که« همان مردمان خوب مردمان بودند، که مصروف ذر اندوزی شخصی نه بوده و از هیچ کدام ایشان کدام بلست هم زمین باقی نمانده است، چه رسد به قصر ها و غیره چیز ها، که ........»
    چنان کلمات برای همه روشنفکران بدون در نظر داشت تعلقیت آنها به این و یا آن جناح افتخاری بزرگ بوده و یک چیز را برای همه رسانیده و به اثبات می رساند و آن اینکه آنها در آن روز ها در راه سالم و پر افتخاری مبارزهء انسانی قرار برای انسان زحمتکش جامعه قرار داشته و دوش به دوش غربا و فقرای کشوری خویش مبارزه نموده و در غم و خوشی با آنها شریک بودند.
    نگذارید که این افتخار بزرگ سیاسی و تاریخی روشن فکران با تعهد در مقابل مردم و کشوری از آنها به ذرایع و نیرنگ های مختلف سیاسی باز واپس گرفته شود.
    دوستان و هموطنان عزیز!
    روزه های نیم قرنهء خدمتگذاری صادقانه و با صفای تانرا نباید به خاطری جلب توجهء ارباب قدرت و بدست آوری چوکی های لرزان و موقتی و و ظایفی غیری موثر و غیر قابل خدمت به مردم تهی دست و زحمتکش افغانستان شکست.
    به امید موفقیت همه شما


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الإثنين 7 أبريل 2008 - 4:16 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الإثنين 7 أبريل 2008 - 4:12  admin

    پيشنهادات به همايش نيروهاي ملي و مترقي در اروپا Pendar_home2

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 26 أبريل 2024 - 21:48 ميباشد