پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080329

    دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن Empty دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن

    پست  admin

    افغانستان: دستاوردها وناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن
    والنتینا پاسکواله- واشنگتن پریزم

    روز ١٤ ژانویه (٢٤ دی) شبه نظامیان طالبان "هتل سرنا" در کابل را مورد حمله قرار دادند، که یکی از نادر اماکن امن برای خارجی ها و ثروتمندان افغانی محسوب می شد. این رخداد آخرین موردی بود که یادآوری می کرد شرایط ایمنی در این کشور همچنان بی ثبات می باشد.

    هفته گذشته "دکتر عبدالله عبدالله" وزیر امور خارجه پیشین افغانستان به منظور کوشش برای جلب ادامه پشتیبانی آمریکا و سایر کشورها به بازسازی زادگاهش، به واشنگتن دی سی سفر کرد. وی در خلال این سفر با هدف روشن کردن دیدگاه های خود در مورد دستاوردها و ناکامی های سالهای پس از "موافقتنامه بن" که در ۵ دسامبر ٢٠٠١ (١٤ آذر١٣۸٠) به امضاء رسید، در مراکز پژوهشی و سازمان های غیردولتی سخنرانی کرد.

    دکتر عبدالله که پس از برکناری از مشاغل دولتی در سال ٢٠٠٦ (١٣۸۵) اینک ریاست "بنیاد مسعود" در کابل را به عهده دارد، روز جمعه ٢۵ ژانویه (۵ بهمن) در "بنیاد خیریه کارنگی برای صلح جهانی" سخن گفت. این برنامه با حمایت مالی "آکادمی خط مشی آمریکا" و "شورای امور جهانی" برگزار کردید.

    وی که برای نخستین بار در خلال دو سال گذشته از واشنگتن دیدن می کرد، سخنان خود را با این جمله آغاز نمود: "در حالی که به نظر می رسد از آخرین باری که من به واشنگتن آمده بودم تغییر چندانی در اینجا رخ نداده، اما در افغانستان خیلی چیزها عوض شده است. دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن 874-1 "رونالد نیومن" که اخیرا در پایان دوران دو ساله مأموریت خود به عنوان سفیر آمریکا در افغانستان به ایالات متحده بازگشته: "امنیت (در افغانستان) از بد به سمت بدترین می رود."


    " ولی در ادامه گفت که متأسفانه همه این تغییرات خوب نیستند.

    او همچنین اظهار داشت: "در بینابین یک ماجرای غمبار، شانسی به وجود آمد." چراکه به سبب حملات تروریستی ١١ سپتامبر ٢٠٠١ (٢٠ شهریور ١٣۸٠)، توجه جهان به افغانستان جلب شد. لذا این کشور از موقعیتی برخوردار گردید، که از دهه ها جنگ رها شود. اما بنا به اظهارات دکتر عبدالله به رغم پیشرفت ها و اصلاحات صورت گرفته در افغانستان، این کشور در جایی قرار ندارد که باید باشد.

    نبود امنیت همچنان در سراسر کشور مانعی دیرپا برای وجود حکومتی با اقتدار، و ایجاد ظرفیت جهت ساخت و ساز سریع به شمار می رود. کمااینکه عالیجناب "رونالد نیومن" که اخیرا در پایان دوران دو ساله مأموریت خود به عنوان سفیر آمریکا در افغانستان به ایالات متحده بازگشته و ناظم کفرانس به میزبانی شورای امور جهانی بود نیز، با بدبینی تأکید کرد: "امنیت از بد به سمت بدترین می رود."


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در السبت 29 مارس 2008 - 6:35 ، و در مجموع 3 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست السبت 29 مارس 2008 - 6:19  admin

    دکتر عبدالله در عکس العمل به این اظهار نظر، به چند نکته مثبت اشاره کرد. از جمله اینکه در ماه گذشته طالبان کنترل بر دو پایگاه مهم خود و برخی از فرماندهان بسیار پرنفوذشان را از دست داده اند. وی همچنین پیشرفت ها در عملکرد ارتش ملی کشورش را نیز، در راستای همین نکات مثبت دانست. با این حال تأیید کرد که طالبان در پاکستان بسیار قوی تر گشته اند و همزمان این برداشت در بین مردم افغانستان به وجود آمده، که اوضاع بدتر و خرابتر شده است.

    دکتر عبدالله همچنین اظهار داشت که مردم افغانستان در مورد نیات جامعه بین المللی دچار سر درگمی گشته اند. چراکه براساس گزارش ها عده ای از آنها متقاعد شده اند که نیروهای آمریکایی و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان می مانند، و ساخت و ساز پایگاه های نظامی دائم را پیگیری می کنند. اما برخی دیگر درست برعکس گروه نخست، از این می ترسند که همه این نیروها ناگهان کشورشان را ترک، و آنها را به حال خودشان رها کنند.

    با اینهمه وی مجددا به حضار اطمینان داد که به رغم نگرانی های فزاینده، افغان ها آشکارا برنامه طالبان را رد می کنند. او در این پیوند گفت: "اکثریت مردم هنوز پشتیبان روند دمکراتیک هستند. چرا که آن را به عنوان تنها راه پیشرفت برگزیده اند. دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن 874-2 هندوستان تا به حال ۷٠٠ میلیون دلار به افغانستان پس از جنگ کمک کرده، و رابط دو کشور محکم می باشد. با این حال روابط دوجانبه با هندوستان اغلب با روابط با پاکستان و تنش های فیمابین گره می خورد

    " ولی در عین حال خاطرنشان کرد که عدم عملکرد پیوسته و توأم با همکاری، همچنان به قوت خود باقیست.


    دکتر عبدالله آشکارا بر نارضایتی خود از ارتباط موجود بین دولت رئیس جمهور حامد کرزی و مجلس افغانستان تأکید کرد. از دیگاه وی مردم این کشور دولت را آنی نمی دانند، که به نفع عموم کار می کند. چنین احساساتی سبب به وجود آمدن پیچ های خطرناک می شود. او در این پیوند اظهار داشت: "اگر مردم احساس نکنند که طریقی قانونی برای ارائه خدمات وجود دارد، این فکر ایجاد می شود که تنها راه حل دست زدن به فعالیت های غیرقانونی است."
    دکتر عبدالله در طول آن روز و به موازاتی که خواستار شدت عمل بیشتر مجریان در مبارزه با فساد داخلی و موقع شناسی بیشتر در عمل به قولهایشان می شد، این گفته خود را بارها و بارها تکرار کرد.

    پرسش های حضار دکتر عبدالله را تشویق کرد، که کوشش های جنجال برانگیز دولت برای جستجوی طالبان میانه رو جهت ادغام آنان در نهادهای قانونی را مورد بحث قرار دهد. وی اظهار داشت: "تا جایی که من می دانم، چیزی به عنوان طالبان میانه رو وجود ندارد. نقشه آنها اینست که دولت را سرنگون کنند، و دوباره امارت اسلامی افغانستان را برپا نمایند."


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در السبت 29 مارس 2008 - 6:33 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست السبت 29 مارس 2008 - 6:20  admin

    با این حال وزیر امور خارجه پیشین نیز تمایزی قائل شد و روشن ساخت که برخی از افرادی که ممکنست هنوز به طالبان وابستگی داشته باشند، به سبب این نیست که به عقاید مذهبی آنان وفادارند. بلکه از اینروست که موقعیت بهتری را سراغ ندارند. "اینها افرادی هستند که ما باید به سمتشان برویم، اما به شرطی که قانون اساسی افغانستان را بپذیرند."

    او همچنین به کرات بر چالش هایی تأکید کرد که وجودشان در اطراف افغانستان که ناحیه ای پر از تنش های مداومست، طبیعی می باشد و این کشور باید با آنها روبرو شود.
    وی گفت گزارشات اخیر حاکی از آنند که این امکان وجود دارد که این ایران باشد، که شبه نظامیان طالبان را مسلح می کند. در عین حال پناهندگان افغانی به داخل ایران سرازیر می شوند، و بر دولت تهران فشار وارد می کنند. هندوستان نیز تا به حال ۷٠٠ میلیون دلار به افغانستان پس از جنگ کمک کرده، و رابط دو کشور محکم می باشد. دستاوردها و ناکامي هاي سالهاي پس از موافقتنامه بن 874-3 دکتر عبدالله: "اگر مردم احساس نکنند که طریقی قانونی برای ارائه خدمات وجود دارد، این فکر ایجاد می شود که تنها راه حل دست زدن به فعالیت های غیرقانونی است."

    با این حال روابط دوجانبه با هندوستان اغلب با روابط با پاکستان و تنش های فیمابین گره می خورد.

    دکتر عبدالله با اشاره به اطلاعات مربوط به دادوستد و سرمایه گذاری مدعی شد، که روابط با پاکستان نیز در جای خود بهبود چشمگیری داشته است. با این حال طالبان توانسته اند پس از محو شدن از افغانستان دوباره در مناطق عشیره ای پاکستان تا مرز بین دو کشور تشکل یابند، و از طریق نقاط بی حفاظ مرزی حملات خود را انجام دهند.


    دکتر عبدالله متذکر شد که مدتهای مدیدی امید چندانی به این شانس وجود نداشت، که افغانستان با احیای مجدد به صورت کشوری در آید که در صلح و آرامش باشد. او سپس به حضار گفت: "کمک شما و جامعه جهانی تحقق این رؤیا را ممکن ساخت."
    وی سپس با اشاره به نیاز تبادل نظر مردم افغانستان و جامعه جهانی برای توافق بر سر برداشتی مشترک از پیشرفت های انجام شده و راهی که باید پس از آن در پیش گرفته شود، خواهان بازبینی کامل اوضاع شد.

    دیدگاه آقای عبدالله در مورد آینده، ریشه در موقعیت جغرافیایی ظاهرا محروم افغانستان دارد که کشوری محصور در خشکی می باشد. چراکه در سخنان روز جمعه خود با دعوت از همه برای تمرکز بر ساخت جاده به عنوان نخستین فوریت روند بازسازی، گفت: "باید از موقعیت جغرافیایی خود بهره ببریم و افغانستان را به پلی بین آسیای جنوبی، مرکزی و خاورمیانه تبدیل کنیم. در این صورت همسایگان نیز متوجه می شوند، که ثبات در کشور ما مزیت است."

    والنتينا پاسکواله از نويسندگان واشنگتن پريزم است

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون السبت 27 أبريل 2024 - 4:40 ميباشد