پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080306

    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات Empty گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات

    پست  admin

    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات ریاست جمهوری امریکا (30 جنوری 2008)


    نویسندگان این گزارش با این انتقاد از جامعه جهانی و امریکا آغاز کرده اند که: ایالات متحده و جامعه بین المللی سعی کرده اند که جنگ در افغانستان را با نیروی نظامی بسیار کم و کمک های اقتصادی ناچیز ببرند. این گروه معتقد است دستیابی به موفقیت ها به مساعدت دوام دار چندساله ایالات متحده و قراردادن افغانستان در اولویت بالاتر سیاست خارجی امریکا ممکن است. زمان آن رسیده است به تلاش های مان برای آوردن ثبات در افغانستان دوچندان جان دوباره ببخشیم.

    در مقدمه گزارش از گسترش ناامنی، حکومت ضعیف، فساد رو به گسترش و اقتصاد ضعیف و بیکاری که در افکار عمومی افغانها باعث کاهش مشروعیت دولت افغانستان و در بعضی از کشورهای غربی به کم شدن تمایل افکار عمومی برای تمدید ماموریت های نظامی شده است؛ اضهار نگرانی شده است. در این گزارش در شش موضوع: هماهنگی در میان جامعه بین المللی، امنیت و حکومت قانون، مبارزه با مواد مخدر و افغانستان و همسایگان پرداخته شده است.

    برای توجه عمیق تر و بیشتر به مسایل افغانستان در ایالات متحده امریکا، سه پیشنها ارایه شده است:

    1. حکومت و کنگرس باید در پروسه های قانونی و اجرایی موضوع عراق و افغانستان را از هم تفکیک کنند.

    2. یک نماینده خاص برای افغانستان که همه ی جنبه های پالیسی های ایالات متحده امریکا درمورد افغانستان را رهبری کند. (در پی نوشت به موضوع پدی اشداون اشاره شده است.)

    3. یک سند بین المللی لازم است تا یک استراتیژی جدید را فرمول بندی کند.

    در این گزارش به سیاست دو گانه و کم کاری دولت پاکستان در مبارزه با تروریسم اشاره نشده است. اما از افغانستان خواسته شده است که "دیورند" را به مثابه مرز بین المللی میان دو کشور به رسمیت بشناسد و از سیاست دولت پاکستان در مورد گسترش اداره خود به مناطق قبایلی حمایت کند. و همچنین از جرگه امن منطقه یی نیز به عنوان یک مکانیسم خوب ارتباط میان دو کشور بحث شده است. و تاکید شده است که نقش کشورهای همسایه (پاکستان و ایران) و قدرتهای منطقه یی: چین، هند و روسیه در ثبات افغانستان باید جدی گرفته شود.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الخميس 6 مارس 2008 - 11:39  admin

    احتمال انقسام پاکستان



    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات Wana_tribal_leaders

    واشنگتن پست: احتمال انقسام پاکستان به سه کشور؟
    14/02/2008
    پشتونهای مناطق قبايلی شمالغرب پاکستان با پشتونهای داخل سرحدات افغانستان جمعاً در حدود ۴۰ مليون نفر تخمين میگردد.در مطبوعات جهان مقاله بقلم سلگ هريس، تحليلگر امور سياسي در مورد پاکستان و مقالۀ رونامۀ واشنگتن پوست، در مورد ابو ليث الليبي.
    تحليلگر هريس در مقاله ای تحت عنوان يکپارچه ساختن دوبارۀ پاکستان مينويسد:
    صرف نظر ازينکه از انتخابات هژدهم ماه فبروری چه نتايجی بدست آيد، پاکستان با نفوس اقليتهای مختلفه شايد نتواند مدت زیادی به شکل فعلی اش باقی بماند؛ مگر اينکه در ساختمان آنکشور تغیيرات عميقی را روی کار آورد.
    با آوردن فشار کافی از جانب ايالات متحده، یک پاکستان متشکل از کانفدراسيون نيمه متحد را، با دوباره قايم نمودن وعملی کردن قانون اساسی متروک سال ۱۹۷۳ که حکمروايان نظامی يکي بعد ديگر آنرا در طاق بالا گذاشته اند، ایجاد ساخت.
    اما طوريکه ديده ميشود، رژيم مشرف که تحت تأثير پنجابي ها قرار دارد، بصوب يک برخورد خونين با پشتونها، بلوچها و سنديهای آنکشور در حرکت است، و اين مسئله ميتواند سبب در هم پاشيدن پاکستان، به سه کشور عليحده گردد.
    در آنصورت، پشتونهای مناطق قبايلی شمالغرب پاکستان با پشتونهای داخل سرحدات افغانستان که جمعاً در حدود ۴۰ مليون نفر تخمين ميگردد، کشور مستقل پشتونستان را بوجود خواهند آورد.
    ۲۳مليون سندی در جنوب شرق آنکشور، با قبايل بلوچ در جنوب غرب که در حدود شش مليون نفوس را احتوا مينمايد، يکجا شده فدراسيونی را بوجود خواهند آورد که از هند تا ايران امتداد خواهد داشت. و پاکستان به کشوری مسلح با سلاح ذروی متشکل از پنجابي ها مبدل خواهد گرديد.
    از نگاه تاريخی، اينگونه از هم پاشی احتمالی، واقعۀ تعجب آوری نخواهد بود. گرفتن استقلال از حکمروائی استعمار گران براي پشتونها، سندي ها و بلوچها، خاطرات ناگواری را برجا گذاشت.
    شهری در جنوب وزیرستان آنها بعد ازانکه برعليه تسلط پنجابی ها،

    واشنگتن پوست: ما شاهد يک اغتشاش گسترده، بدون مرز در کمر بند قبايلی هستيم
    واشنگتن پست: احتمال انقسام پاکستان به سه کشور؟
    گیتس: عدم علاقه ناتو در مسله افغانستان، بالاخره منجر به از بين رفتن این اتحاد خواهد شد
    مصاحبه با اولین مسلمان در کانگرس ایالات متحده
    گيتس از کشور هاي اروپائی خواست تا از ماموريت ناتو در افغانستان حمايت نمايند
    بیانات کاندالیزا رایس در قندهار
    در آئينۀ مطبوعات جهان گزارشی در رابطه به افغانستان
    نامه سرگشاده کميتۀ حفاظت از ژورناليستان عنوانىِِِِ حامد کرزى












    قلمروی طالبان



    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات 99860774

    قلمروی طالبان
    1386 / 12 / 15

    / "امرالله صالح" رئیس اداره امنیت ملی افغانستان اطلاعات اداره جاسوسی آمریکا را تکذیب کرد که در آن گفته می شود دولت "حامد کرزای" رئیس جمهور این کشور بیش از 30% از خاک افغانستان را کنترل نمی کند. این مطلب را خبرگزاری باختر اطلاع می دهد.
    پیشتر "مایک مک کانل" رئیس اداره امنیت ملی آمریکا ضمن سخنرانی در کمیته نیروهای مسلح سنا اعلام کرده بود
    که جنبش طالبان یک دهم خاک کشور را کنترل می کند و بیش از نیمی از خاک کشور توسط رهبران قبایل و یا
    فرماندهان محلی کنترل می شوند.
    صالح طی کنفرانسی مطبوعاتی گفت، طالبان 8 منطقه را کنترل می کند که 5% خاک افغانستان است و در این مناطق تنها 2% از جمعیت کشور زندگی می کنند.
    پیشتر در دفتر ریاست جمهوری کرزای نیز این اطلاعات آمریکا را رد کرده و در عین حال خاطر نشان داشتند که سفارت آمریکا در افغانستان و فرماندهان ناتو نیز با این موافق نیستند.
    به گفته رئیس سازمان جاسوسی افغانستان در مقایسه با سال گذشته تعداد مناطقی که تحت کنترل مقامات کشور هستند، افزایش یافته است.
    پیشتر وزارت دفاع افغانستان نیز ارزیابی آمریکا را رد کرده بود. در وزارت دفاع معتقدند که ارزیابی های مک کانل بسیار دور از واقعیت هستند و تاکید کردند که دولت افغانستان تمامی کشور را تحت کنترل دارد
    نوستی.





    avatar

    پست الخميس 6 مارس 2008 - 11:41  admin

    دبيركل پيشين ناتو: غفلت نكنيد القاعده بدنبال شماست ! اين اظهارات پس آز آن وارد مطبوعات جهان شد كه برخي اعضا ناتو ، نسبت به ادامه فعاليت هاي دراز مدت خود در افغانستان ترديد كرده و از حضور در مناطق جنوب امتناع كرده اند؛
    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات Mosharekat_news25245611
    لارد رابرت سون، دبير کل پيشين سازمان ناتو مي گويد؛ اگر اين اتحاديه در مأموريت افغانستان شکست بخورد، بدون شک حملات يازدهم سپتامبر سال 2001 دوباره در کشورهاي غربي تکرار خواهد شد.
    اين مقام پيشين ناتو که درحضور شماري از اعضاي ناتو در لندن سخن مي گفت اظهار داشت که اگر همکاران بين المللي ناتو، راه آسان خروج از افغانستان را پيش بگيرند، به زودي شبکه القاعده و تروريستان بين المللي، به دنبال آن ها در کشورهاي غربي خواهند آمد.
    رابرت سون که در زمان آغاز مأموريت ناتو در افغانستان، فرماندهي کل پيمان آتلانتيک شمالي ناتو را به عهده داشت گفت که او هرگز در مورد انتخاب تصميم اين مأموريت پشيمان نيست.
    به گفته رابرت سون، اين مأموريت نياز بود و بايد هم به سرعت آغاز مي شد؛ زيرا ناتو تنها سازماني بود که مي توانست از عهده اين مسؤوليت بيرون شود.
    او همچنين اظهار داشته است که اعضاي ناتو مي دانستند که تعهداتي را بايد متقبل شوند و هم مي دانستند که اگر امنيت آنان در گرو شکست تروريزم باشد، مردم شان آنها را نخواهند بخشيد. به گفته او آن زمان راه همين بود و حالا هم راه همين است.
    به عقيده منشي اسبق ناتو، کشورهايي چون بريتانيا و همکاران بين المللي افغانستان، در اول براي تأمين امنيت خودشان در اين کشور حضور دارند.
    وي همچنين دو دستگي ميان صفوف ناتو در افغانستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده گفت بسيار بجاي خواهد بود تا بار مسؤوليت اين مأموريت را تمام اعضاي سازمان مساويانه به دوش بکشند.
    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات _39452622_troops203
    اظهارات اين مقام پيشين ناتو پس از آن ابراز مي گردد که آمريکايي ها از احتمال دو دسته گي ميان اعضاي ناتو در تأمين امنيت افغانستان و مبارزه با تروريزم ابراز نگراني نموده و هشدار داده است که احتمالاً اين دو دستگي مأموريت ناتو در افغانستان را به دشواري مواجه خواهد ساخت.
    دولت مردان امريکايي که مدعي هستند،بخش اعضم مسوليت مبارزه با طالبان درافغانستان به عهده سربازان امريکايي مي باشد، ازکشور هاي عضو ناتو منجمله آلمان خواسته بودند تابه افزايش سربازان خود درافغانستان اقدام نمايد، درخواستي که تا هنوز آلمان به آن پاسخ مثبت نداده است.
    گزارش گروه مطالعات افغانستان در مرکز مطالعات 405nato
    فرانسه نيز از جمله کشورهاي عضو ناتو است که در افغانستان حضور نظامي دارد؛ اما سربازان اين کشورها بيشتر در مناطق آرام مستقر هستند و در مبارزات رويارو با طالبان قرار ندارند. کشورهايي چون آمريکا و بريتانيا بارها از ساير اعضاي ناتو خواسته اند تا بار مسؤوليت مبارزه با طالبان در افغانستان مساويانه روي دوش همه اعضاي ناتو گذاشته شود.
    اين در حالي است که کانادا نيز هشدار داده است که اگر کشورهاي عضو ناتو يک هزار سرباز ديگر به ولايت قندهار اعزام نکنند، اين کشور نيروهايش را از افغانستان بيرون خواهد کرد.

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون السبت 27 أبريل 2024 - 10:35 ميباشد