پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    مژده و مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    مژده و  مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون Empty مژده و مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون

    پست  admin السبت 14 فبراير 2009 - 14:35

    مژده و  مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون Arton2831 مژده و  مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون Raziq_mamoun
    از روزيکه در افغانستان دولت "دموکراسی " آمد و "آزادی بيان" رواج یافت . چند فردی به عنوان قهرمانهای تحلیل سیاسی در افغانستان ِ بیسواد و کمسواد معرفی میگردند.

    همین مردم و همان تحلیلگرانش
    پرداخته های آقای وحید مژده و رزاق مامون را میتوان هرچیزی خواند به جز از تحلیل سیاسی.
    حرفهاییکه آنها میگویند ، گپهایی است که در محفلهای شخصی و در مباحثات بین افرادی تبادله میگردد که از سرچوک تا ارگ در گشت و گذارند.
    مثلا تحلیل آخر آنها
    روسیه قصد دارد امریکا را در کشوری شکست دهد که خودش را داد.
    آقایان این روسیه خودش همان کشور اول(شوروی) را شکست داد و روسیه امروز شوروی دیروز نیست.
    در مناسبات و در رویارویی امریکا و روسیه دیگر آن سیاستهای دوران جنگ سرد مطرح نیست.
    ازجاده های کابل به سمت کتابها ، مطبوعات و انترنت بروید.

    ژاله ، دانشکده ادبیات ، دانشگاه کابل




    این هم تحلیلی که یک ژورنالیست نظامی روسی داده است:


    http://www.mashal.org/home/main/bainenmelal.php?id=00161


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در السبت 14 فبراير 2009 - 18:54 ، و در مجموع 6 بار ويرايش شده است.
    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    مژده و  مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون Empty رد: مژده و مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون

    پست  admin السبت 14 فبراير 2009 - 14:42



    مژده و  مامون ؛ تحليلگريا فانتازيستهاي جاده نادر پشتون 3w

    19سال قبل از امروز، ‍‍‍‍‍پس از ده سال مبارزه و جهاد مردم مسلمان افغانستان در برابر ارتش سرخ شوروی سابق، سرانجام خروج نیروهای این کشور از افغانستان در ۲۶ دلو سال ۱۳۶۸آغازشد.
    درجريان خروج نيروهاي شوروي، نجیب الله حاكميت افغانستان را به د ست گرفت، كه سرانجام دوره حاكميت نجيب الله دركشور چهار سال دوام کرد.
    شماری از کارشناسان امورسياسي و کسانی که در جهاد علیه نیروهای شوروی سابق سهم داشتند در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان ۲۶ دلو سال ۱۳۶۸ را روزی بزرگ و مهم در تاریخ افغانستان خواندند.
    وحید مژده کارشناس امورسیاسی كشورمی گوید: پس از ده سال مبارزه خونین و جهاد خستگی ناپذیر مردم مسلمان افغانستان در برابر نیروهای شوروی، برای اولین بار اتحاد شوروی مجبور شد از یک کشوری که در آنجا لشکر کشیده بود عقب نشینی کند.

    آقای مژده موضوعات معنوی و روانی را از عواملی می داند که باعث پیروزی جهاد و شکست رژیم شوروی سابق در افغانستان گردید.
    در همین حال سید حسین عالمی بلخی عضو مجلس نمایندگان می گوید: مردم افغانستان پس ازمبارزات طولانی در 26 دلو سال 1368 توانستند ابر قدرت آن زمان" شوروی" را شکست دهند.

    آقای عالمی توکل مردم به خدا برای دفاع از دین، اتحاد و هماهنگی مردم افغانستان، بی معنی بودن مکتب کمونیزم و حمایت های بین المللی از جهاد مردم افغانستان را از عوامل پیروزی مردم اين كشور در برابر نیروهای شوروی سابق می خواند.

    در عین حال نورالحق علومی عضو مجلس نمایندگان می گوید: نيروهای شوروی سابق به اثر در خواست دولت آن وقت و نظر به توافقاتی که با این دولت داشت، به افغانستان آمدند.

    به گفته آقای علومی درمدت استقرارنيروهاي شوروي درافغانستان دولت و نیروهای مسلح اين كشورتوانمند شدند و زمینه تحصیل برای تعدادی زیادی از جوانان در داخل و خارج کشور مهیا گرديد.

    به باور این عضو مجلس نمایندگان پس از آن که دولت از سوی قوت های شوروی در تمام عرصه ها توانمند شد، فشار خود مردم شوروی وخواست مردم افغانستان باعث شد تا رژیم شوروی سابق نیروهایش را از افغانستان بیرون کند.
    وی تصریح کرد: بر اساس معاهده ژنو که در آن جدول زمانی خروج نیروهای شوروی تهیه شده بود قوت های شوروی قدم به قدم از افغانستان بیرون شدند.
    ولی اکنون که در سالروز فرار ارتش سرخ از کشور قرار داریم خاطرات تجاوز وحشیانه این ارتش به خاک افغانستان زنده می شود وحالا هم که نیروهای نظامی وسیاسی نزدیک به چهل کشور درافغانستان حضوردارد این سوال همواره در اذهان خطور می کند که چه تفاوت است میان آن اشغال و این حضور؟ واگرچه برخی معتقداند که نیروهای شوروی برخلاف نورم های بین المللی و بدون اطلاع سازمان ملل متحد وارد افغانستان شد تا جایی که
    در قطع نامه ی اجلاس اضطراری 4 جنوری 1978 مجمع عمومی سازمان ملل با 104 رای موافق، 18 رای مخالف و 18 رای ممتنع، با اشغال افغانستان توسط شوروی مخالفت صورت گرفته و این اشغال در قطعنامه محکوم گردید.
    اما آمریکا و برخی کشور های دیگر با موافقت شورای امنیت سازمان ملل متحد به منظور مبارزه با تروریزم، بازسازی و محو کشت و تولید کوکنار در ختم سال 2002 در افغانستان حضور یافتند.
    ولی عده ای دیگر این نظریه را رد نموده می گویند به هرحال همانگونه که افغانستان درگذشته توسط شوروی اشغال شده بود حالا هم به وسیله دیگر کشورها تحت اشغال است.
    آقای مژده تاکید می کند:"امروز هم افغانستان یک کشور آزاد نیست و اگر این کشور اشغال شده نیست و مردم آن آزاد هستند چرا زمانی که رئیس جمهور از نیروهای بین المللی می خواهد افراد ملکی را نکشند این نیروها بیشتر از گذشته دست به کشتار افراد ملکی می زنند؟"
    وی تصریح کرد:"تنها فرق در حضور نیروهای شوروی و آمریکا در افغانستان در آن است که شورای امنیت سازمان ملل حضور شوروی در افغانستان را رد کرده بود، اما در حال حاضر این شورا که تحت کنترول آمریکا مي باشد حمله این کشور به افغانستان را مجاز دانسته است."
    آقای عالمی می گوید: نیروهای شوروی سابق با فیصله کمیته مرکزی کمونیست هاي اتحاد شوروی با مخالفت سایر کشور های جهان به صورت اشغالگرانه وارد افغانستان شدند. اما حضور فعلی آمریکا وسایر کشور های جهان در افغانستان با فیصله شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفته است. ولی مردم افغانستان در ابتداء از حضور جامعه جهانی اسقبال کردند، اما جامعه جهانی به تعهدات شان عمل نکرده، خواسته های مردم، ارزش های حاکم به ویژه ارزش های دینی مردم افغانستان را در نظر نگرفتند.
    به گفته این عضو مجلس نمایندگان، اصل حضور جامعه جهانی در افغانستان مشروعیت بین المللی دارد ولی عمکرد آنان قانومند نبوده ونیروهای جامعه جهانی برخلاف قوانین افغانستان عمل کرده که این خود باعث شده تا اکثر مردم افغانستان خواستار پایان یافتن حضورآنان در كشورگردند.
    به باور آقای عالمی در حال حاضر رفتار جامعه جهانی در افغانستان بدتر از زمان شوروی است، زیرا در آن زمان روس ها مردم افغانستان را دستگیر و محاکمه نمی کردند، اما در حال حاضر نیروهای بین المللی مردم افغانستان را دستگیر، محاکمه وزندانی می کنند.
    با این حال وی می گوید: در صورتی که حضور جامعه جهانی در افغانستان قانونمند شود همه مشکلات رفع خواهد شد.
    آقای علومی می گوید: شوروی به اساس درخواست دولت آن وقت افغانستان که از سوی بیش از 70 کشور به رسمیت شناخته شده بود به اين كشور آمد و در حال حاضر آمریکا و سایر کشور های جهان هم به اساس فیصله شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد افغانستان شده اند.
    به گفته آقای علومی شوروی در آن زمان به فکر بیرون كردن نيروهايش وتوانمند ساختن افغانستان بود، اما در حال حاضر پس از گذشت هفت سال از حضورجامعه جهاني دركشور، افغانستان درهیچ عرصه ای نتوانسته خود کفا باشد.
    این در حالیست که مقامات روسیه از چندی به این سوء بر کمک های نظامی و ... به افغانستان تمایل نشان داده است.
    آقای مژده می گوید: روسیه میل دارد از امریکا انتقام سخت بگیرد و می خواهد آمریکا را در کشوری شکست دهد که خود در آنجا شکست خورده بود.
    این کارشناس مسایل سیاسی کشور هشدار می دهد "در صورتی که آمریکا راهبرد های گذشته و روش های سخت افزاری و کشتار افراد غیر نظامی را ادامه دهد با سرنوشت رژیم شوروی سابق در افغانستان مواجه خواهد شد."

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الإثنين 20 مايو 2024 - 16:37 ميباشد