پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد Empty گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد

    پست  admin الجمعة 13 فبراير 2009 - 14:57

    گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد Afghanistan.bmp2222
    گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد


    نتايج آخرين نظرسنجى‌ها حاکى از آن است که مردم افغانستان اميد خود را براى داشتن آينده‌اى بهتر در افغانستان از دست داده‌اند. دوران رياست جمهورى باراک اوباما نيز به دليل وخامت شرايط افغانستان به‌ويژه در هندوکوش با ريسک بالايى همراه شده است.



    نتايج آخرين نظرسنجى‌ها حاکى از آن است که مردم افغانستان اميد خود را براى داشتن آينده‌اى بهتر در افغانستان از دست داده‌اند. دوران رياست جمهورى باراک اوباما نيز به دليل وخامت شرايط افغانستان به ويژه در هندوکوش با ريسک بالايى همراه شده است.

    روزنامه‌ زوددويچه‌ آ‌لمان در گزارشى با اشاره به اوضاع نابسامان افغانستان و از دست رفتن چشم‌اندازهاى آتى دراين کشور نوشته است، افغانستان کشور حداقل‌هاست. روز به روز در اين کشور شاهد کاهش امنيت و ثبات سياسى هستيم و مردم اين کشور اميدوارى خود را براى بهبود شرايط از دست داده‌اند.

    طبق گزارش زوددويچه، باراک اوباما، رئيس جمهوری ا‌مريکا نيز هم عقيده با مردم افغانستان ضمن اعتراف به اشتباه سياست آمريکا در افغانستان، معتقد است که شرايط در اين کشور و به ويژه هندوکوش بهبود نيافته است.

    طبق گزارش زود دويچه تنها يک سوم مردم افغانستان عملکرد ناتو و امريکا را در افغانستان مثبيت ارزيابى کرده‌اند. زوددويچه در ادامه می­نویسد، شايد بتوان گفت که ديگر هيچ يک از عاملان و بازيگران افغانستان در بين مردم اين کشور از اعتماد کافى برخوردار نيستند و تعداد افغان‌هايى نيز که به موفقيت نهايى نظامى ایالات متحد عليه طالبان در کشورشان اميدوارند، به حداقل کاهش يافته است.

    اين در حالى است که حامد کرزاى، رئيس جمهوری افغانستان نيز محبوبيت خود را از دست داده است. هنوز اکثريت مردم افغانستان ارتشاء را بزرگترين مشکل کشورشان مى‌دانند واز آن رنج مى برند.

    طبق گزارش زوددويچه با گذشت هفت سال از جنگ عليه ترور، مردم افغانستان ديگر خسته شده‌اند. در سرتاسر اين کشور، 43 درصد از غيرنظاميان توسط طالبان، 34 درصد توسط نيروهاى امريکا و ناتو و 24 درصد نیز توسط ارتش افغانستان يا پليس این کشور کشته شده‌اند
    .

    مردم افغانستان حملات هوايى ناتو را محکوم مى‌کنند. از هر 10 افغان که در نظرسنجى‌هاى اخير شرکت کرده است، چهار تن معتقد است که سربازان خارجى مسئول قربانى شدن غيرنظاميان هستند. ضمن اینکه تنها 30 درصد همين پرسش شوندگان گناه اين واقعيت را به گردن طالبان مى‌اندازد.

    زوددويچه در قسمت پايانى گزارش خود آورده است، اکثر مردم افغانستان در شرايط فعلى ايجاد و بهبود زير ساخت‌ها و شرايط کارى در کشورشان را نخستین خواسته خود در بازگشت به شرايط آرام و طبيعى مى‌دانند. برخى از آنها نيز اعتقاد دارند که تنها از طريق سهيم کردن طالبان در قدرت مى‌توان شرايط افغانستان را بهبود بخشيد. در هر صورت آنچه مسلم است این است که امروزه حدود 70 درصد افغان‌ها خروج و عدم دخالت نيروهاى امريکا را به نفع شرايط کشورشان مى‌دانند و از آ‌ن دفاع مى‌کنند.

    از سوی دیگر بر اساس اعلام يک کارشناس نظامى برجسته امريکا، جنگ عليه شبه نظاميان طالبان و القاعده در افغانستان بدون تغييرات چشمگير تا پايان تابستان آتى با شکست روبرو خواهد شد.

    ارزيابى جان نگل يک مقام نظامى امريکا که به دولت اين کشور در چهار بازبينى سياسی در قبال افغانستان مشورت داده است در حالى اعلام شده که اين نگرانى وجود دارد که اگر جلوى پيشروى‌هاى شبه نظاميان گرفته نشود، افغانستان به ويتنام ديگرى براى رئيس جمهوری جديد امريکا تبديل خواهد شد.

    آدميرال مايک مولن نيز اعلام کرده که وى انتظار دارد موضوع استقرار بيش از 30 هزار نيروى امريکايى در افغانستان هر چه سریعتر اعلام شود. این در حالی است که دولت باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا هنوز در حال ارزيابى هيات کاخ سفيد در قبال افغانستان است.

    جان نگل يک کهنه کار جنگ عراق که به طرح‌ريزى استراتژى موفقيت ‌آميز تحت نظارت ژنرال ديويد پترائوس کمک کرد به روزنامه ديلى تلگراف گفت: «دستاوردهاى به دست آمده از سوى شبه نظاميان طالبان طى دو سال گذشته لازم است تا پايان فصل سنتى درگيرى در افغانستان تغيير جهت بدهد. اگر اين اتفاق روى ندهد طالبان يک پايگاه پايدارى که براى نيروهاى بين‌المللى به شدت خطرناک خواهد بود ايجاد مى‌کند.»

    جان نگل همچون ديگر متفکران امور نظامى معتقد است که تغييرات در تاکتيک‌هاى نظامى همچنان يک امر لازم محسوب مى‌شود
    .
    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد Empty رد: گسترش ناامنى و نااميدى آفت افغانستان جديد

    پست  admin الجمعة 13 فبراير 2009 - 15:02



    مميز‌هاي كنگره‌ي آمريكا اعلام كردند كه هزاران قبضه از سلاح‌هاي اين كشور در افغانستان به علت كنترل نامناسب در حال حاضر در دست نيروهاي طالبان و القاعده است.
    به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دفتر پاسخگويي دولت آمريكا اعلام كرد كه پنتاگون تا كنون نتوانسته است اثري از 87 هزار قبضه سلاح، در واقع يك سوم از مجموعه 242 هزار قبضه را كه از ماه دسامبر سال 2004 تا ژوئن 2008 دولت آمريكا به نيروهاي امنيتي افغانستان داده، پيدا كند.
    به گزارش خبرگزاري فرانسه، در گزارش 46 صفحه‌اي دفتر پاسخگويي دولت آمريكا، بازوي تحقيقاتي مستقل كنگره‌ي آمريكا، آمده است كه در خصوص 35 هزار قبضه اسلحه‌اي كه توسط ناتو به ارتش و پليس افغانستان اهدا شده است نيز نظارتي وجود نداشته است.
    برايان ويتمن، سخنگوي وزارت دفاع آمريكا نيز اظهار كرده است كه پنتاگون در پي اين گزارش اقداماتي را براي رديابي شماره سريال‌هاي اسلحه‌هاي تحويل داده شده آغاز كرده ست.
    وي در جمع خبرنگاران گفت: ما مسووليت رديابي سلاح‌ها را بر عهده گرفته و اين امر را به طور جدي پيگيري خواهيم كرد. البته با توجه به سوابق ثبت شده عملكرد ما در طول زمان پيشرفت چشمگيري داشته است.
    در اين گزارش كه روز پنجشنبه به مجلس نمايندگان آمريكا تقديم شد، همچنين آمده است: با توجه به شرايط بي‌ثبات امنيتي در افغانستان، احتمال گم شدن و يا دزديده شدن اين سلاح‌ها نيز بسيار بالاست.
    چارلز جانسون، مدير امور بين‌الملل دفتر پاسخگويي دولت آمريكا در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اين امر كه آيا ممكن است سلاح‌هاي آمريكا در حال حاضر در دست القاعده يا طالبان باشد، گفت: احتمال دزديده شدن و يا فروش احتمالي سلاح‌ها به دشمن وجود دارد.
    جان تييرني، رييس كميته‌ي امنيت ملي و امور بين‌الملل مجلس نمايندگان آمريكا، نيز در اين خصوص گفته است: ما نه تنها بايد دليل حضورمان را در افغانستان به خانواده‌هاي سربازان توضيح دهيم بلكه بايد به آنها بگوييم كه چرا پسر يا دخترشان به دست شورشيان و با استفاده از سلاح‌هايي كه با پول ماليات دهندگان آمريكايي خريداري شده كشته شده‌اند.
    اين گزارش در حالي منتشر شده است كه در ماه اوت سال 2007 دفتر پاسخگويي دولت آمريكا در (GAO) گزارش مشابهي اعلام كرده بود كه حدود 200 هزار قبضه اسلحه در وزارت دفاع آمريكا در عراق مفقود شده است.
    همچنين بر اساس گزارش GAO، فساد و بي‌سوادي در ارتش افغانستان از موانع اصلي در رديابي سلاح‌ها به شمار مي‌رود.
    همچنين تدابير امنيتي نامناسب از ديگر دلايل گم شدن سلاح‌هاست و به عنوان مثال در يكي از ايستگاه‌هاي پليس در شمال افغانستان سلاح‌ها در اتاقي با در چوبي كه با قفلي بسيار كوچك بسته شده است نگهداري مي‌شوند و حتي ناظران GAO برخي نگهبانان انبارهاي سلاح در كابل را مشغول خواب بر سرپست‌هاي خود ديده‌اند


    .

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الإثنين 20 مايو 2024 - 15:52 ميباشد