پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    در بارهء کنفرانس نهضت (منتخب نوشته ها)

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20070627

    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Empty در بارهء کنفرانس نهضت (منتخب نوشته ها)

    پست  admin

    دوکتور محمد سليم مجاز


    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Salimmojaz

    به پاسخ رفيق گرانقدر نجيب الله عظيمی





    قبل از پاسخ به شما لازم است که مطلب ذیل به عرض رسانیده شود:

    ما اطمینان داریم که شاخه هایی که از تنه« ح د خ ا »جدا شده اند دو باره در داخل افغانستان با هم یکجا خواهند شد بنا برین نهضت فراگیر نیرو مند به نفع جنبش متحد چپ آینده است. تلاش های اخیر سایت مابا نیات نیک در همین جهت سازمان داده شده اند .حالا میپردازیم به پاسخ محترم نجيب الله عظيمی:

    سپاس بی پایان ازین که سوالات ما را جدی گرفتید. نوشته های دلسوزانه شما دایم نوشته های جامع ، دقیق و مفید اند. شمابه پاسخ سوالهای سایت ما بقرار ذیل پاسخ دادید:

    «جواب آنهمه سوالات در مصوبه یی مجلس موسسان نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان مورخ 16ر 1 1385 تحت شماره یی نمبر سوم در باره طرزالعمل تشکیلاتی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در خارج کشور تسجیل و در جلسات شهری در اختیاری همه اعضا نهضت قبلآ قرار داده شده است.»

    این پاسخ شما بخشی از سوالها را حل می کند اما یک سلسله سوالهای مهم دیگر طرح می شوند اینکه:

    خود مقام مجلس موسسان نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در کجای اساسنامه پیشبینی شده است؟ و کدام ماده اساسنامه به مجلس موسسان صلاحیت داده است تادر مورد طرزالعمل تشکیلاتی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در خارج کشور مصوبه صادر کند؟ اینست متن کامل اساسنامه:

    متن کامل اساسنامه

    همچنان در اساسنامه ساختار تشکیلاتی به قرار ذیل تنظیم شده است:

    « ساختار تشکیلاتی

    11- ساختار تشکیلاتی نهضت فراگیر دموکراسی وترقی افغانستان عبارت است از، واحد های اولیه ، واحد های محلی ( ولایتی، شهری، ناحیوی ، ولسوالی) هیئت رئیسه ، هیئت اجرائیه ، شورای مرکزی و کنگره.

    نوت 3- حد اقل تعداداعضای یک واحد توسط شورای مرکزی و یا ارگان که شورای مرکزی بان صلاحیت میدهد تعین میگردد.

    12- مسئول وهر مقام وارگان واحد های محلی در اجلاس عمومی واحد ویا ارگان مسول که بان صلاحیت داده شده باشد برای مدت معین انتخاب میشود .

    13-هیئت اجرائیه که کار وفعالیت نهضت فراگیر را درفاصله بین دو اجلاس شورای مرکزی رهبری مینماید در چهارچوب مصوبات شورای مرکزی وگنگره ، برنامه فعالیت خودرا تنظیم نموده وپیش میبرد و عندالضرورت شعبات معین را ایجاد ومصارف مالی انرا مشخص میسازد .»

    در کدام حصه مواد فوق اساسنامه شورای اروپایی نهضت فراگیر پیشبینی شده است ؟

    اساسنامه حیثیت قانون اساسی را برای یک حزب سیاسی دارد. آیا آقای حامد کرزی میتواند امروزیک شخص را به حیث صدراعظم تعین نموده و برای اخذ رای اعتماد به ولسی جرگه بفرستد؟ پر واضح است که نمی تواند زیرا مقام صدارت در قانون اساسی وجود ندارد.

    به همین گونه شورای اروپایی نهضت فراگیر در اساسنامه وجود ندارد و گروپ موسسان صلا حیت ندارد شورای اروپایی را بدون حکم اساسنامه ایجاد کند همانگونه که ریاست جمهوری صلا حیت ندارد مقام صدارت را بدون حکم قانون اساسی ایجاد کند.

    همچنان در ماده 30 تسجیل شده است که:

    - گروپ موئسسان ، که ازفعالان و طرفداران نهضت فراگیر تشکیل یافته نهضت فراگیر را تاسیس ، مرامنامه واساسنامه ، بیرق ، نشان وشعار نهضت فراگیر را تصویب والی تدویرکنگره تمام امور نهضت فراگیر را رهبری میکند .

    در ماده فوق لغت «مجلس موسسان» وجود ندارد.از نظر حقوقی این بسیار مهم است.مجلس موسسان و گروپ موسسان یک معنی راافاده کرده نمی توانند . مجلس موسسان یا Assemblée constituante که از لسان فرانسوی ترجمه شده است عبارتست از یک اجتماع موقتی نمایندگان مردم که برای تصویپ یک سند عالی مانند قانون اساسی وایجاد نهادهای دایمی عرض وجود می کند و سپس از بین میرود.مثلآ در افغانستان لویه جرگه یک نوع مجلس موسسان است . چاره این نقیصه چیست؟ چاره اینست که اساسنامه باید تعدیل شود.

    همچنان برای شناخت بهتر واژه « مجلس موسسان» اینجا را کلیک کنید.

    اکنون یک سوال مهم تر طرح می شودبه قرارذیل:

    هنگامیکه نهضت فراگیر برای اخذ اجازه نامه فعالیت به وزارت عدلیه درخواست رسمی ارایه کرد ضمیمه درخواست خود متن اساسنامه نهضت راکه در فوق است سپرده بود یا کدام اساسنامه دیگر را؟

    آیا نهضت فراگیر مطابق آن اساسنامه فعالیت می کند یا نی؟ آیا نهضت فرا گیر اساسنامه خود را رعایت می کند یا خیر ؟

    امیدوارم حقوق دانان ورزید نهضت فراگیر محترمان بشیر بغلانی وزیر عدلیه سابق و نور احمد نور لیسانسیه فاکولته حقوق و کارمند بسیار سابقه دار حزبی پاسخ این سوالها رااز طریق انترنت ارایه و تدابیر موثر جهت رفع آنها در جریان بخش دوم کنفراس تهیه نمایندتا جهت تصویب به کابل فرستاده شوند.

    با عرض حرمت بی پایان

    سایت «اخبار افغانستان»



    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2center]


    اين مطلب آخرين بار توسط در الخميس 28 يونيو 2007 - 3:03 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 5:50  admin

    نجيب الله عظيمی





    درپاسخ به پرسش سايت اخبار افغانستان

    پرسش :





    مجلس موسسان نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان که رییس آن محترم شیر محمد برزگر است و شورای اروپایی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در کدام حصۀ اساسنامۀ نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان پیشبینی شده اند؟دارای چه صلاحیت ها و وظایف اند و روابط متقابل بین آنها چگونه تنظیم می شود؟ اگر این دو نهاد مهم در اساسنامه وجود ندارند برمبنی کدام سند حقوقی فعایت می کنند؟




    رفیق نهایت عزیز و گرامی مجاز صاحب سلام!


    از توجه و لطف نهایت شریفانه و وطن پرستانه یی شما در باره یی انعکاس کنفرانس اروپایی نهضت در سایت وزین تان تشکر نموده و خواهان همکاری ها و موفقیت های فراوان شما انسان ترقی خواه و تجدد طلب را در آینده ها نیز خواهانم.اینک در مورد اصل مطلب ، طوریکه شما در صفحه پر محتوا و ارزشمند تان گوشه یی را غرض تبادل نظر و طرح نظریات برای نماینده گان کنفرانس و سایر علاقه مندان به سرنوشت سیاسی وطن عزیز افغانستان اختصاص داده اید من در آنجا ضمن مطالعه یی همه موضوعات در اخیر صفحه به طرح سوالی مهمی برخوردم و اینک خیلی کوتاه به جواب آن پرداخته و معلومات دست داشته را طوری موجز در اختیاری شما و سایر هموطنان عزیز علاقه مندان به سرنوشت سیاسی نهضت و سیاست های شفاف در افغانستان تقدیم می دارم.در انجا سوالات چنین مطرح گردیده بودند:
    اول: شورای اروپایی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی روی کدام اساس و سند فعالیت می نماید؟
    دوم: دارای چه صلاحیت ها و وظایف اند؟
    سوم: روابط متقابل بین آنها چه گونه می باشد؟چهارم: اگر این دو نهاد در اساسا نامه وجود ندارند مبنی بر کدام سند حقوقی فعالیت می نمایند؟
    جواب آنهمه سوالات در مصوبه یی مجلس موسسان نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان مورخ 16ر 1 1385 تحت شماره یی نمبر سوم در باره طرزالعمل تشکیلاتی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در خارج کشور تسجیل و در جلسات شهری در اختیاری همه اعضا نهضت قبلآ قرار داده ش است. من فکر نمی نمایم که اعضای نهضت از ان اگاهی نه داشته باشند و یا در موجودیت آن شک داشته باشند اگر چنین است من حاضرم کاپی آن را در اختیاری آنانی که علاقه به خصوص در آن مورد داشته باشند، ذریعه ایمیلی و یا فاکسی آن را در اختیاری شان قرار بدهم. در ضمن انکه از جد و جهد و کار و فعالیت وطنپرستانه و روشنگرانه شما قلبآ سپاسگذاری می نمایم موفقیت های فراوان شما را در آن را خواهانم.
    عظیمی






    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2


    اين مطلب آخرين بار توسط در الأربعاء 27 يونيو 2007 - 21:46 ، و در مجموع 6 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 5:55  admin

    نجيب الله عظيمی



    رفیق نهایت محترم و گرامی مجاز صاحب سلام!

    طوریکه برای شما نیز هویدا می باشد، که نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان بتاریخ 10 ر 10 ر 1384 در وزارت عدلیه جمهوری اسلامی افغانستان ثبت گردیده و مطابق به قوانین جاری در کشور فعالیت می نماید.

    من فکر می نمایم، که برای شما این مطلب نیز روشن می باشد، چنانکه در صفحهء اول سطر پانزده هم گزارش اساسی هیات اجرائیه موقت کمیسیون اروپایی نهضت فراگیر به کنفرانس اروپایی تذکر داده شده، که « مجلس موسسان» و « هیات اجرائیه» نهضت فراگیری دموکراسی و ترقی افغانستان با وقف و فداکاری فراوان راه مبارزه ترقی خواهان وطن را که با سقوط حاکمیت مردمی ظاهرآ " دچار وقفه" شده بود، تحت رهبری رفیق « شیر محمد بزگر» ادامه می دهد.

    چنانچه شما نیز مطالعه نموده باشید، که در صفحه ششم سطر بیستم گزارش اساسی چنین آمده ، که: "مرحله بعدی تکامل نهضت را جلسه تاریخی 25 فبروری 2006 شهر Castricum کشور هالند تشکیل میدهد، که در آن کمیسیون تفاهم و تدارک نهضت میهنی ترقی و دموکراسی افغانستان با در نظر داشت تشابه برناموی و اندیشوی با نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان تصمیم گرفت در این سازمان مدغم گردد. از این تاریخ به بعد برای تضمین تداوم فعالیت های بعدی تا ایجاد سازمان اروپایی نهضت فراگیر هیات اجرائیه کمیسیون تفاهم و تدارک نهضت میهنی و سکرتریت آن به مثابه هیات اجرائیه موقت کمیسیون اروپایی نهضت به فعالیت های خویش ادامه دادند، که امروز این دور وظیفه و رسالت آن به پایان میرسد و رفقای نماینده گان سازمانهای کشور های مختلف اروپایی در بخش دوم کار جلسه امروز دعوت خواهند شد، تا رهبری آینده را با رای سری و مستقیم انتخاب کنند."

    در ماده 24 اساسنامه نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی تذکر داده شده، که: ترتیب و تنظیم مقررات و طرزالعمل ها، لوایح و سایر اسناد ضروری مربوط به فعالیت نهضت فراگیر در صلاحیت هیت اجرائیه می باشد. یعنی همان هیت اجرائیه که در کابل مقر آن می باشد.

    اینرا نیز شما میدانید، زمانیکه نهضت فراگیر غرض طی مراحل قانونی به خاطری ثبت به وزارت عدلیه افغانستان سپرده شده بود، هنوز سوالی ادغام این دو سازمان برای اعضای هیات اجرائیه آن در کابل بکلی روشن و هویدا نه گردیده بود، بنآ نمی توانست، که موقف و مقامی را بنام مجلس موسسان در اساسنامهء آنروز شان پیش بینی نموده و یا کدام ماده و یا پاراگرافی را برای آن در اساسنامه شان اختصاص بدهند.

    سوال ادغام تشکیلاتی در اجلاس وسیع کمیسیون های تفاهم و تدارک نهضت میهنی ترقی و دموکراسی افغانستان و نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان بعدآ در جلسه یی مورخ 6 ر 12 ر 1384 خورشیدی باعث فسخ اساسنامه نهضت میهنی و مفاهیم حقوقی مربوط با آن شد، که در فیصله یی مشترک بعدی آنها چنین تذکر داده شد. "نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی فعالیت اعضای خود را در خارج کشور مطابق اساسنامه و این طرزالعمل تنظیم، سمت دهی و پیش می برد."

    اکنون فکر می نمایم، که توانسته باشم به سوالات بعدی شما پیرامون اساسنامه، هنگام اخذ اجازه از وزارت عدلیه جواب نیز ارائه نموده باشم، یعنی آنکه نهضت همین اساسنامه را که همین اکنون در اختیاری همه قرار دارند، هنگام ثبت و اخذ اجازه بدسترس داشته و آنرا در اختیاری وزارت عدلیه جمهوری اسلامی افغانستان نیز گذاشته بود، اینهم برای شما بکلی هویدا می باشد، که یک کاپی از همه اسناد یک سازمان سیاسی بعد از ثبت و راجستر در ادارت دولتی باقی می مانند.

    اکنون به جواب آخرین سوالی شما می پردازم، که آیا نهضت فراگیر مطابق آن اساسنامه فعالیت می کند یا نی؟ آیا نهضت فراگیر اساسنامه خود را رعایت می کند یا خیر؟

    طوریکه در بالا نیز تذکر دادم، که مجلس موسسان در جلسه یی تاریخی شان در 6 ر 12 ر 1384 فیصله به عمل آوردند، که کار و فعالیت شانرا از آن به بعد مطابق اساسنامه تنظیم و سمت دهی نمایند.

    و از همان لحاظ بود، که مجلس موسسان در جلسه مورخ 16 ر 1 ر 1385 شان مصوبهء را در باره طرز العمل تشکیلاتی نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان در خارج کشور به تصویب رسانید، که اکنون سازمان های خارج کشور مطابق آن کار و فعالیت خود را تنظیم و سمت دهی می نمایند.

    این را نیز شما به بسیار خوبی دانسته و درک می نماید، که هیات اجرائیه موقت کمیسیون اروپایی نهضت فراگیر در خارج کشور، یعنی یکی از کمیته های عادی حزبی نهضت فراگیر در خارج از کشور بوده، که همه فعالیت های خود را در جنب نهضت فراگیر تنظیم نموده و همه هدایات را از مرکز اخذ نموده و از همان مرجع هدایت و رهبری میگردد. طوری مثال کمیته های حزبی نهضت در خارج از افغانستان، مثلآ ایالات متحده و کانادا و سایر کشور های آسیایی و اروپایی.

    اینکه اینجا و آنجا حرفهای از جانب دوستان و رفقا در باره یی عدم هماهنگی با مرکز و غیره مطرح نموده و بیان می نمایند، تا حد جا دارند، زیرا مانند سایر احزاب و گروه های پراگنده در خارج کشور هنوز همه کار ها طوریکه شاید و باید تنظیم نه گردیده است.

    ولی همه تلاش ها در همان عرصه جریان دارند، تا همه چیز سر براه گردند، باید با حوصله و تحمل حوادث و انکشافات را تعقیب نمود و اطمینان داشت، که آن روز نیز دور نه خواهد بود، که کار ها سر براه گردند.

    برای شما پیروزی و موفقیت های فراوان در همه عرصه های زنده گی خواهانم. از همکاری ها و دلسوزی های وطن پرستانه و مشوره های مفید و ارزنده یی شما رفیق عزیز در زمينهء تشویق و ترغیب نسل جوان نهضت فراگيردر قبال سرنوشت سیاسی کشور اظهار سپاس فراوان و بی پایان می نمایم.

    عظیمی



    28 جونی 2007





    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2[/


    اين مطلب آخرين بار توسط در الأربعاء 27 يونيو 2007 - 21:46 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 5:57  admin








    سياست تفنن نيست؛ دموکراسی انارشيزم نيست.
    يادداشت کوتاه به اطلاعيه نگار ، آقای جليل پرشور
    محترم جليل پرشوراطلاعيه ايرا از نام جمعی از نماينده گان به نشر رسانيده است که با تمام اصول ، موازین و ضوابط پذيرفته شدهء سازمانی و سياسی در مغايرت است.
    حقيقت جلسهء باشکوه نهضت در هالند همچو خورشيد درخشان است. جناب پرشور با سوء استفاده از سکوت ظاهری هميشگی (لاقيدی واقعی) هيات رهبری اروپايي نهضت و سايت آن ( مشعل ) دست به چنين تفنن بی ثمر ميزند. آنهاييکه سرود کذايي وحدت جزاير پراگنده حزب دموکراتيک خلق را زمزمه ميکنند ، چرا تلاش ميورزند تا سازمان بزرگ مترقی و چپ دموکراتيک کشور ( نهضت فراگير دموکراسی و ترقی افغانستان ) را درگیر بحران درونی سازند. چپ آیندهء افغانستان بدون نهضت فراگيرغیر قابل تصور است. انسانهاييکه مايل به تداوم مبارزات هدفمند سیاسی در مسير ترقيخواهی ، عدالت پسندی و همبستگی چپ اند به این نکته واقف و باورمند اند که خصومت با نهضت فراگير ، خصومت با مبارزه برای آرمانهای انسان تهيدست جامعهء افغانی است.
    محمولهای تفنن بیشمارند . کسانيکه مایل به تفنن اند، نميتوانند نهضت فراگير را محمول تفنن سازند. اطلاعيهء آقای پرشور تفنن و فراخوان به عصيانگری است.
    اگر اين جمع وجود دارد ، در پايان اطلاعيه اسامی مبارک شانرا درج نمايند . درغير آن ، این هم بازی بيهودهء جناب پرشور قبل از رخصتی های تابستانی و عزیمت قریب الوقوع شان به افغانستان است.
    کميته انتخابات موظف به پيشبرد انتخابات شورای آیندهء سازمان اروپايي نهضت بود نه رهبری سازمان و هدايت شما مبنی برتحميل و تعميل تصاحب برق آسای زمام اموراز جانب اين کميته و خلع کميتهء اجراييهء اروپايي .این اطلاعیهء شما شباهت به فراخوان کودتا دارد.
    سايت پندار حقيقت جلسه را در اولين واکنش خود بازتاب داد. چون در اخير جلسه ، ازبین اعضای کميته 9 عضوی تنها محترم شفيق الله توده يي طالب تمديد صلاحيت شد ، اعضای کنفرانس به او رای دادند تا امور کميته را رهبری کند. اينکه مشعل خبر را بگونهء ديگری نشر کرده ، من با آن کاری ندارم . من حقيقت را بازتاب دادم. با وجود انکه کمیتهء اروپايي هيچگاه روی انتخاب فردی بعنوان رييس به موافقه نرسيده بود اما امور نهضت ازجانب محترم توده يي رهبری ميگرديد. فقدان رييس درکميتهء اروپايي مستعفی یکی از خلا های جدی سیاسی در يک سازمان محسوب ميگردد که طبعا مسووليت آن به عهدهء اعضای همان کميته 9 عضوی است. اما این خلا ديگر به تاريخ سپرده شده است. شما فراموش کرديد یا در جلسه حضور نداشتيد. چنين پيشنهاد از جانب محترم توده يي صورت گرفت و پس از او محترم نوراحمد نور رشتهء سخن را بدست گرفت و از اشتراک رفقا سپاسگذاری نمود و به همه آرزوی موفقيت کرد. درينجا جلسه پايان يافت.
    در صحبتهای تلفونی که من با محترم نظر محمد سرمند و محترم نجيب الله عظيمی داشتم ،آنها از اظلاعيهء شما اظهار بی خبری کردند. چنين فراخوانها و اظلاعيه ها بحران آفرین اند. ما وشما در صدد حل معضلات هستيم نه اينکه آب را گل آلود و ماهی بگيريم. آب شفاف و ماهی ها رنگه اند.
    با عرض حرمت بی پايان به همه رهروان راه دشوار مبارزه برای بهروزی انسان تهيدست


    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2


    اين مطلب آخرين بار توسط در الخميس 28 يونيو 2007 - 8:21 ، و در مجموع 5 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 5:59  admin

    نجيب الله عظيمی

    پشنهادات غرض تدوين يك استراتيژي منسجم



    رُفقا و دوستان عزيز!

    در باره يي تفكُر جمعي و دموكراسي داخل حزبي:

    جاي خيلي ها مسرت است، كه اصل تفكُر جمعي نُهضت فرا گير را نيز دموكراسي داخل حزبي و تكيه بر نظريات سالم اعضاي آن و ساير روشن فكران كشور تشكيل مي دهد، بنآ غرض بر آورده شدن اين مامول لازم مي شماريم، چند نكته يي تكميلي راخدمت رُفقا و هموطنان عزيز رده بندي نموده و تقديم بداريم. اميد واريم، كه با تحريري اين چند سطر، دين وجداني خود را منحيث انسان هاي علاقه مند به سرنوشت سياسي افغانستان ادا نموده و از جانب ديگر سهم انساني خود را درتكميل اين پروسه سالم سياسي گرفته باشيم.

    قرار دادن اجنداي در اختياري اعضا و علاقه مندان:

    در صورت تدوام اين پروسه و موضوعات مربوط به آينده يي حزبي و سياسي، بايد كه موضوع چند روز قبل در اختياري اعضا و علاقه مندان نُهضت قرار داده شود، كه ابراز نظر كُننده از قبل بداند، كه بالاي كدام موضوعات انديشيده و يا در مورد كدام مسايل نظريات خويش را جمع بندي نموده و در اختياري ديگران قرار بدهد.

    ضرورت تداوم نظر خواهي:

    اين پروسه بايد شكل دوامدار و يا وقتآ و فوقتآ را به خود به گيرد، تا نه تنها اعضاي نُهضت، بلكه ساير روشنفكران كشور نيز بلا استثنا به توانند در تكميل و غنا مندي آن، سهم انساني و روشنفكرانه يي خود را به گيرند.

    در مورد استقلاليت حزبي:

    نهضت را نه بايد از خارج كشور اداره و كنترول نمود، بلكه استقلاليت كاري را براي آنهاي سپُرد، كه در داخل كشور كار و فعاليت دارند، تا كه آنها به توانند فعاليت خود را مطابق به شرايط داخل كشور تنطيم نمايند.

    ـ براي بهبود كار حزبي ـ سياسي و تقسيم بهتر وظايف روزانه، بايد كه هيت ريئسه نُهضت فراگير را طبق اساسنامهً آن انتخاب نمود، تا آنها هرچه زود تر به توانند به كاري شان آغاز نمايند.

    در باره يي مشوره و كارديناسيون:

    كارديناسيون با مركز را، البته كه بايد پيوسته مورد نظر داشت و در موارد مُختلف آنها را مشوره هاي لازم سياسي داد. نه آنكه به آنها هدايت داد، كه چه بايد نمايند؟ و يا آنكه آنها چگونه كار و فعاليت سياسي شانرا تنظيم نمايند؟

    ـ غرض همكاري موثر به رُفقاي داخل كشور،آنعده از رُفقاي با تجربه يي سياسي را كه در خارج كشور زنده گي دارند، البته در قدم اول آنهاي را كه در اروپا زنده گي داشته و اكثرآ هم ديگر نفقه آور نيز براي فاميل هاي شان نمي باشند، بايد كه طبق يك پروگرام منظم غرض كُمك و همكاري به افغانستان فرستاد.

    ـ رُفقاي داخل كشور نه تنها در مركز، بلكه در ولايات نيز اشد ضرورت به كُمك و همكاري رُفقاي با تجربه يي بزُرگ سياسي در عرصه يي باز سازي و تحكيم حلقات حزبي خارج كشور دارند.

    ـ درين مسله نبايد استثنا به ميان آورد، زيرا سيل بين هميشه عقل چهل وزير را داشته، و طوريكه براي شما نيز هويدا مي باشد، كاري فراواني سياسي به از خود گذري بي پايان ضرورت اشد دارد.

    در باره تعين معياد خدمت حرفه وي حزبي براي كادر ها:

    هيات رهبري نُهضت را، نه تنها در داخل كشور، بلكه در خارج از آن نيز، نه بايد اضافه از دو دور براي يك مقام انتخاب نمود. مثلآ معياد يك دور خدمت ريئس نُهضت چهار سال مي باشد.

    در باره يي انتخاب كادر ها:

    در انتخاب كادر ها اصل شايسته گي حزبي ـ سياسي بايد جدآ مد نظر گرفته شود. تلاش صورت گيرد كه كادري مورد نظر داراي حد اقل دانش علمي، صداقت سياسي، تقواي حزبي، اسقلاليت كاري، قوه ابتكار، مبرا از ايگويزيم(خود محوري و خود پرستي) ماجراجويي و غيري قابل خريد باشند. از نورم هاي گذشته بايد جدآ صرف نظر ورزيد، زيرا برخورد سطحي در گذشته ها نتايج مطلوب را به دست ندادن. طوريكه تجربه نشان مي دهد، اصل انتخاب به مراتب بهتر از اصل انتصاب بوده و با در نظر داشت تجارُب گوناگون جهان بايد به طرف انتخابات پيش رفت.

    در باره يي جلوگيري از محافظه كاري:

    از احتياط و محافظه كاري اضافي، كه نُهضت را به يك سازمان يا گروه يي محافظه كار تبديل نمايد، بايد جدآ جلوگيري ورزيد. كار و فعاليت و تبليغات سياسي را مطابق به اساس نامه و برنامه يي حزبي تنظيم نمود و اصل خدشه ناپذير دموكراسي داخل حزبي را به صورت عام و تام اجرا و عملي نمود.

    در باره يي تعين يك سخن گو در داخل و خارج كشور براي نُهضت:

    يك سخن گو را براي نُهضت در داخل و خارج كشور براي يك مدت دو سال تعين نمود، تا سخن گوي موصوف به تواند به موقع و زمان آن حرف ها و مرام هاي نُهضت را به سمع ساير گروه ها و جهانيان به رساند.

    ـ سخن گو بايد داراي دانش وسيع، شناخت همه جانبه از جامعه افغاني، سياست منطقه و جهان، نُهضت هاي منطقوي و جُنبش هاي ملي و بين المللي در جهان باشد.

    ـ سخن گو بايد كه داراي كركتر عالي انساني بوده و از اهليت و لياقت ادبي ـ ژورناليستي برخوردار باشد.

    ـ سخن گو نه تنها از اتوريته يي لازم سياسي ميان نيرو هاي طرفدار عدالت اجتماعي در داخل كشور، بلكه در خارج از آن نيز برخوردار باشد.

    ـ سخن گو بايد به نماينده گي از نُهضت صحبت نموده و سياست نُهضت را در داخل و خارج كشور انعكاس به دهد.

    در باره يي تبليغ سياست نُهضت:

    غرض تشريح و توضيع،تحكيم و توسعه يي سياست نُهضت و رسانيدن به موقع موضيع گيري هاي سياسي نُهضت ضرورت عاجل به يك روز نامه يا هفته نامه يي سياسي در داخل افغانستان مي رود.

    ـ صفحه يي انترنيتي " مشعل " نيز ضرورت به كُمك و همكاري جدي دارد. اينرا نبايد فراموش نموده و تذكُر نداد، كه رفيق روزبه تاكنون به تنهايي توانسته كارهاي فوق العاده فراوان را انجام بدهد. ولي اين را بايد واضع نمود، كه آيا سايت انترنيتي مشعل رسمآ متعلق به نُهضت فراگير ميباشد يانه؟

    اگر چنين است، پس بايد وظايف ذيل بايد برايش محول گردانيده شود.

    ـ اخبار مشعل را نه از طريق پُست، بلكه از طريق انترنيت به افغانستان فرستاد و بعدآ آنرا در افغانستان به چاپ رسانيد. در آن صورت مشعل امكانات زياد را بدست خواهد آورد و انعكاس دهنده يي سياست جاري نُهضت نه تنها در داخل كشور، بلكه در خارج كشور نيز خواهد گرديد.

    ـ جدآ تقاضا مي گردد كه مسله از طريق هيات رهبري مركز با رفيق روزبه مطرح و راه حل مالي و تخنيكي آن جستجو گردد.

    ـ ضرورت عاجل به ايجاد يك كميسيون يا بودر تبليغاتي ـ ژورناليستي نه تنها در داخل كشور، بلكه در خارج نيز مي رود، كه رفيق روزبه را در زمينه كُمك و همكاري نمايند. كميسيون مذكور بايد گزارشات منظم شان را به جلسات عمومي و هيت رهبري داخل كشور به دهند.

    در باره يي چگونگي تدوير جلسات:

    از سانسور و فلتر گذشتاندن جلسات مُختلف از قبيل (عمومي، شهري و گروپي) بايد جدآ جلوگيري نموده و صرف نظر ورزيد. فضاي جلسات را بايد طوري گذاشت، كه هر فردي به تواند آزادانه ابراز نظر نمايد، در غيري آن، جلسات ما مانند گذشته ها شكل فرمايشي و از قبل تعين شده را به خود خواهند گرفت، و اين چيزيست كه به درد كس نمي خورد، از زنده نمودن دوباره يي چنان جلسات، همين اكنون صرف نظر نموده و دوري جُست، زيرا كه زنده نمودن آن چنان جلسات، نه تنها هيچكس را كُمك نه خواهد كرد، بلكه هيچ دردي را نيز مداوا نه خواهد نمود.

    ـ نبايد نود فيصد از تصاميم را در عقب در هاي بسته و صرف ده فيصد آنرا درجلسات باز حزبي گرفت، از گوشكاني(به گوش گفتن) از بيرون كشيدن رفيق به بيرون و پوس، پوس كردن در گوش، از به تنهايي مطرح نمودن موضوع به رفيق و مجبور نمودن رفيق به اجراي كاري حزبي و صدا كردن بالاي رفيق به حساب رفاقت شخصي بايد جدآ صرف نظر ورزيد. اين مطالبات امتحان خود را دادند! نبايد آزموده را باري ديگر آزمود! بايد آزادانه به رفيق وظيفه سپُرد و گزارش روشن تقاضا نمود. اين است شيوه درُست و دقيق كار حزبي ـ سياسي نبايد از آن عدول ورزيد.

    ـ رُفقا بايد در نظر داشته باشند، كه وظيفه فعلي همه رُفقا تحكيم و گُسترش نُهضت فراگير ميباشد. طوريكه همه ميدانند، نُهضت داراي اساس نامه و برنامه يي عمل قبول شده مي باشد، ما مي توانيم كار و فعاليت خود را در چوكات آن عيار نمايم، زيرا تغيرات در اساس نامه از صلاحيت هاي كنگره يي نُهضت مي باشد. انرژي خود را نبايد به جر و بحث هاي اضافي ضايع نموده، بهتر است خود را مصروف كار عملي براي نُهضت نمايم، زيرا نُهضت به كار عملي فراوان ضرورت جدي دارد.

    در باره چگونگي انتقال گزارشات:

    گزارشات جلسات در اروپا از قبيل(عمومي، شهري و غيره ) به بالا و سايت انترنيتي " مشعل" تاكنون رسانيده شده، آن صورت را نداشته، كه اعضاي آن جلسات شاهد آن بوده اند. اين ديگر بدان معني مي باشد، كه صورت جلسات بعد از فلتر گذري به سايت انتقال داده مي شود. درين مورد البته صحبتي با رفيق مسول نيز صورت گرفت، كه رفيق موصوف نيز تذكُر داد، كه نمي داند چرا چنين شده است؟

    در باره يي گزارش دهي به اعضا:

    گزارش مفصل و كامل تحريري، ابتدا شش ماهه و بعدآ يك ساله يي نُهضت را از كار و فعاليت آن در اختيار همه اعضاي آن بايد قرار داد، تا همه از كار و فعاليت دقيق آن آگاهي لازم را حاصل نمايند. در اختيار قرار دادن گزارش كامل كاري، از ايجاد سوالات اضافي در نزدي رُفقا جلوگيري به عمل مي آورد.

    در باره مسايل مالي:

    غرض دستيابي به شفافيت كامل، بايد از ارائه گزارش مفصل و به موقع و زمان آن از صورت جمع آوري حق العضويت ها و انتقال آن به كابل و ارايه سندي رسيد آن به مركز، دريغ نه ورزيد، زيرا اين موضوع يكي از موضوعات سوال بر انگيزي مي باشد، كه بايد به حل و فصل به موقع آن اقدام لازم را به عمل آورد(گزارش مالي بايد جُز حتمي گزارش شش ماهه و يك ساله باشد)

    ـ گزارشات مفصل مالي نه تنها از اروپا به افغانستان، بلكه برعكس نيز، يعني گزارشات مصارفات افغانستان نيز بايد داده شود.

    ـ شفافيت را درين عرصه همين اكنون مراعت و آنرا بدون تآمُل دوام داد.

    در مورد وحدت نُهضت با ساير گروه ها و سازمانهاي سياسي:

    طوريكه براي اكثريت از شما حاضرين محترم هويدا مي باشد، كه بعد از فروپاشي حزب دموكراتيك خلق افغانستان بعدآ (وطن) نيرو هاي گوناگون، كه در آن تجمع نموده بودند، به راه هاي متفاوت روان گرديدند.

    درين مورد بايد با صراحت و صداقت موضيع گيري خود را روشن نمايم. در شرايط فعلي ايجاد هر نوع وحدت با ديگر نيرو ها به نفع نُهضت نه بوده به دليل آنكه:

    اول: نُهضت در پروسه يي تحكيم سازماني و سياسي خود قرار دارد واين مسله به وقت و زمان ضرورت دارد.

    دو: ناگفته نيز نبايد گذاشت، كه سوال مربوط به وحدت از صلاحيت كنگره حزب مي باشد و كنگره عادي به فاصله هر چهار سال و فوق العاده يي آن به در خواست دو سوم اعضاي نُهضت و يا شوراي مركزي بايد تشكيل گردد، كه اين خود نياز به وقت و زمان فراوان دارد.

    رُفقا و دوستان عزيز!

    اين هم براي شما روشن مي باشد، كه تمركُز نيرو هاي گوناگون را تحت بيرق يك حزب واحد، در شرايط حاضر به عنوان نماينده يي مدافع منافع طبقه يي معين كشور، كاريست نه عادي و نه قابل تطبيق، بنآ غرض تحكيم جبهه يي چپ ضرورت به تفاهم و همگرايي ميان نيرو هاي ملي و مترقي ميرود. غرض تعميم اين معمول بايد منحيث يك نُهضت پيشتاز ابتكار عمل را بدست گرفت.

    ١ـ نُهضت بايد طرح تفاهم و همگرايي را تهيه و آن را از طريق ارگان نشراتي خود در اختياري همه روشنفكران و نيرو هاي ملي و مترقي داخل و خارج كشور قرار بدهد.

    ٢ـ نُهضت فراگير بايد دعوت را در جهت دستيابي به اتحاد ها، ايتلاف ها را براي مدت هاي معيني معين تاريخي به عمل آورده و اولتر از همه در آن راه قدم هاي ثابت خود را بردارد، يعني آنكه( نه دعوت به وحدت هاي سازماني، بلكه همكاري هاي مشترك در مقاطع معيني تاريخي در جهت دفاع از منافع زحمتكشان كشور) ما با گذشت هر روز وقت و زمان برگشت ناپذير را از دست مي دهيم و زحمتكشان كشور با گذشت هر روز در زيري فشار دولت مثلثي مجاهد ـ طالباني و جمع از محافظه كاران ارتجايي آقاي كرزي خورد و خمير گرديده و نيروي وجود ندارد، كه به دفاع از آنها آواز رساي خود را بلند نمايد. اين سكوت ننگين را بايد شكست.

    اتخاذ تدابير غرض تفاهم و همگرايي ميان نيرو هاي پراگنده يي سياسي:

    گرچه در برنامه هاي كاري اكثرآ از جريان هاي جديدآ به ميان آمده، چنين كلمات وضاحت كامل خود را دارند كه:(براي تقويت و تحكيم تفاهم و همگرايي در ميان شاخه هاي تاكنون موجود حزب در داخل و خارج كشور بايد فعاليت شود.) ولي با تاسف فراوان، كه هيچ يك از نيرو هاي پراگنده يي امروزي در اين راه تلاش واقعي شان را به خرچ نمي دهند.

    همچنان يك تعدادي فراواني از اعضاي سابق همان حزب، پيوسته داد و واويلاي دوامداري يكجا شدن دوباره يي تمام شاخه هاي آنها را سر داده و يا پيوسته خرمن ها كاغذ هاي سفيد را در آن باره سياه نموده و چيز هاي را مي نويسند، بدون آنكه كدام نسخه يي لازم را غرض تفاهم و همگرايي به دست بدهند. مثلآ:

    ١ـ تفاهم و همگرايي براي كدام منظور و چه هدفي؟

    ٢ـ تفاهم و همگرايي براي كدام راه و چه آينده يي؟

    براي آنكه براي آنهمه هلهله ها و تبليغات هنوز ميان تهي سياسي براي بسياري از گروه ها جنبه عملي، واقعي و تحقُقي را بخشيد، توجه يي تان را به نكات زيرين جلب مي نمايم.

    در باره يي برنامه يي براي تفاهم و همگرايي:

    غرض اثبات صداقت نُهضت در باره تحقُق مفكوره يي اتحاد ها، ايتلافات و جبهه ها براي مدت هاي معيني تاريخي بايد، كه كميسيون تفاهم و همگرايي را تحت برنامه يي واحد دفاع از(منافع ملي، تماميت ارضي و عدالت اجتماعي) به وجود آورده و تشكيل داد.

    در باره يي پيشبُرد مذاكرات غرض تفاهم و همگرايي:

    غرض تحقُق اين برنامه كميسيون را متشكل از چند نفر را در جنب هيت رهبري حزبي در داخل و خارج كشور به وجود آورد و موظف گردانيد، كه فعاليت جدي و صادقانه شان را ميان گروه ها و تجمع هاي گوناگون سياسي آغاز نمايند.

    در باره يي وظايف كميسيون تفاهم و همگرايي:

    كميسيون مذكور وظيفه خواهند داشت، كه گزارشات پيوسته يي كاري شان را به هيت رهبري در داخل و خارج كشور بدهند، تا صداقت كاري و فعاليت پيوسته يي نُهضت را در آن عرصه، نه تنها براي اعضاي آن، بلكه براي ديگر گروه ها و تجمع هاي گوناگون سياسي درين باره به اثبات رسانيد.

    ـ شوراي مركزي و هيت اجراييه نُهضت فراگير موظف به اجرا، كنترول و گزارش دهي به اعضاي نُهضت غرض تداوم اين پروژه يي دوامدار سياسي مي باشد.

    ٣ـ عقد پروتوكول هاي تفاهم و همكاري از صلاحيت هاي شوراي مركزي و هيت اجراييه نُهضت فراگير در داخل كشور مي باشد.

    رُفقا و دوستان عزيز!

    بالاي نكات نظر، كه در بالا تذكُر داده شد، بايد كه جدآ انديشيد، ابتكار را همين اكنون بدست گرفت و تا ديگر از اين هم دير نه شده نخُستين قدم هاي واقعي را در آن زمينه برداشت. به اميد موفقيتهاي بي پايان همه نيرو هاي ملي و مترقي در جهت خدمت صادقانه و وطن پرستانه براي ملت رنجديده يي افغانستان عجالتآ به سخنان خويش خاتمه مي دهم.



    شهر ليونين مورخ ٢٠٠٧ر٢ر١٩


    اين مطلب آخرين بار توسط در الأربعاء 27 يونيو 2007 - 21:55 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 6:00  admin

    نهضتی که فراگير شد، ميهنی است و دموکراتيک ميماند.
    به بهانهء همايش با شکوه وآموزندهء نماينده گان سازمان اروپايي نهضت فراگير دموکراسی و ترقی افغانستان
    ديروز کنفرانس اروپايي نهضت فراگير دموکراسی و ترقی در کشورهالند تدوير گرديد اما پاين نيافت. پس از بازگشت از همايش نهضت ، نگاهی به تارنما های افغانی انداختم و بر طبق عادت ، نخست سايت اخبار افغانستان را باز کردم و نوشته های محترم دوکتور سلیم مجاز و آقای هارون امير زاده را در پيرامون نهضت خواندم. در مولفهء دومی واقعيت در پيرامون نهضت وارونه جلوه داده شده است که با آن کاری ندارم . اين حق هر نگارنده است تا برداشتهای خود را در بارهء واقعيتهای موجود بازتاب دهد. اما نوشتهء کوتای نخست بازتابگرديدگاه و حسن نيت محترم مجاز به نهضت فراگير به عنوان يکی از سازمانهای سیاسی مترقی وچپ دموکراتيک کشور است.در تارنمای اخبار افغانستان چنين نگاشته شده است:





    عنقریب شورای اروپایی « نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان » دایر می شود. درین جلسه مهم نه تنها مقامات رهبری اروپا، بلکه رهبران واقعی نهضت برای اولین بار با رای سری انتخاب خواهند شد.ما امید واریم رهبران آینده نهضت فراگیر واجد صفات ذیل باشند:
    1- داشتن باور قوی به وحدت وداشتن آمادگی کامل به از دست دادن احتمالی مقام حزبی بعد از تامین وحدت
    2- داشتن آمادگی به بازگشت به افغانستان و اعلان این آمادگی قبل از انتخابات
    3- داشتن سن کمتر از شصت سال

    پیروز باشید. سایت «اخبار افغانستان»
    درينجا ، درپاسخ به اين نوشته و يا یادداشت کوتاه ميخواهم تا جناب مجاز ، حقوقدان شناخته شدهء کشور ديدگاه و مشورهء خود را در پيرامون حل معضله ای ابراز بدارد که ما با آن ديروز در جريان انتخابات واقعا دموکراتيک برای گزينش رهبری نهضت دراروپاي برخورديم. محترم مجاز در نوشته های متعدد خود در تارنمای اخبار افغانستان بر رعايت اکيد ضوابط دموکراسی و بويژه براصل انتخابات سری اشاره های معينی داشته اند که بحث برانگیز نیز بوده است.
    - درهمايش ديروز بايد هیات رهبری نهضت در اروپا برگزيده ميشد نه'' رهبران واقعی'' آن. اعضای کميته اجراييه ء مستعفی نهضت در اروپا خود را ''رهبران واقعی'' نميپنداشتند. تمام اعضای نهضت در اروپا روی اين نکته توافق کامل دارند که نهضت فراگير دموکراسی وترقی بوسيلهء مجلس موسسان آن در کابل و رييس آن محترم شير محمد بزرگر رهبری ميگردد.
    - اعضای نهضت در اروپا به وحدت نيروهای همگرا و همطراز سياسی سخت باورمند اند و به آن ارزش ويژه ميدهند . هر بيانيه دهنده در همايش ديروزی بر ضرورت و اهميت وحدت تاکيد ميورزيد. انسانهاييکه زنده گی خود را وقف آرمانهای سترگ ساخته اند نميخواهند ابقا ی شان درمقام حزبی ويا کرسی های دولتی منتج به تداوم پراگنده گی نيروهای مترقی گردد. درین رابطه نبايد تنها به اعضای نهضت اشاراره های تلويحی صورت گيرد . این خواست نبايد تنها در برابر محترم شير محمد بزگر مطرح گردد بلکه محترم علومی و رهبران ساير سازمانهای سياسی همطرازنيز ازآن مستثنا نگردند.
    - اعضای نهضت در اروپا نه برای تفنن بلکه برای خدمتگذاری به مردم افغانستان و بويژه انسان تهيدست آن درين سازمان سياسی گرد آمده اند. بازگشت برای ايفای نقش در امر نوسازی و عمران کشور در صدر آرزوها و آميال انسانی و ميهنی هر مبارز رسالتمند ،بويژه اعضای برون مرزی نهضت قرار دارد.


    - نميدانم ، چرا سن شصت؟مگر ده ها و صدها رهبر سیاسی اروپا و امريکا سن پايين تر از 60 دارند؟

    و اکنون حقيقت در پيرامون همايش اروپايي نهضت:سايت وزين مشعل در نشرات این هفتهء خود،جریان مکمل کنفرانس و بيانيه های محترم سلطانعلی کشتمند و محترم بشير بغلانی را به نشر رسانيده است. آنچه مشعل نگاشته است ، بازتاب يک حقيقت روشن در پيرامون اين همايش با شکوه است.
    برای مطالعهء گزارش ، بالای پيوند زير کليک کنيد!
    کنفرانس شورای اروپايي نهضت فراگير دموکراسي و ترقي افغانستان (سايت مشعل)
    محترم فضل احمد ظغيان و محترم شفيق الله توده ای توانستند کنفرانس را بگونهء عالی رهبری نمايند. هرگاه کميته ايکه پس ازاستعفای کميتهء اجراييه انتخاب گردید برنامه ء منظم برای پيشبزد بعدی جلسه ميداشت، شايد کار کنفرانس تمديد نمی يافت. پيشنهاد محترم توده ای در اخير جلسه مبنی بر رفع خلای زعامت در سازمان اروپايي یکبار ديگر نشان داد که او هر پديده و معضله حيات درونی نهضت را با ديد ژرف مينگرد و تدبير سنجيده شدهء سیاسی را بموقع اتخاذ مينمايد.ازينرو، در پايان جلسه نمايندگان کنفرانس به اتفاق آرا او را موءظف به رهبری امور سازمان اروپايي نهضت وتداوم تامين ارتباط با رهبری نهضت در کابل تا زمان انتخاب کميتهء اجراييهء جديد ساختند .
    ااکنون که حقيقت جريان کنفرانس به همه روشن گرديد، به معضله ای اشاره ميکنم که نماينده گان کنفرانس با آن مواجه گرديدند.
    انتخاب شدن و انتخاب کردن حق مسلم هر نماينده است. اما آیا مکانيزمی برای تعميل این حق وجود دارد؟
    در کنفرانس اروپايي از جملهء160 نمايندهء کنفرانس ، 125 نماينده خود ويا نمايندگان دلخوای خود را برای اخذ کرسی عضويت شورای اروپايي نهضت نامزد کردند.اما اکنون اين پرسش طرح ميگردد:
    آیا در پیشنهاد نامزد ها تنها شناخت شخصی کافی است و یا به ارزشهای ديگری مانند شایستگی سیاسی واخلاقی نامزد، پيشينهء خدمت در سازمان سیاسی ،دانش و صلاحیت و...او نيز اولويت داده شود؟
    من در جريان اقامت خود در" دنيای دموکرات و متمدن" اقبال آنرا یافته ام تا شاهد جريان انتخابات در درون سازمانهای چند حرب سياسی آلمان باشم. عمدتا، لست نامزدها بوسيلهء کميسيون تدارک همايش پيشنهاد ميگردد و در معرض انتخابات سری گذاشته ميشود. به ندرت شاهد پيشنهاد نامزد از جانب اعضای جلسه بوده ام . با آنکه هیچکس نميتواند اين حق را از نماينده سلب کند.
    کميسيون موءقت که پس ازاستعفای جمعی و انحلال کميتهء اجراييه قبلی "زمام امور را بدست گرفت"، ازهر نمايندهء حاضر درجلسه خواست تا خود و يا نامزد دلخوای خود را معرفی کند. تقريبا همه خود و يا نماينده های دلخوای خود را کانديد کردند. این ديگر دموکراسی نيست. چنين عمل ما را به سمت انارشيزم ميبرد.فقط در نتيجهء مساعی جمعی از بروز انارشی بازگيری گرديد. کميتهء موقت پنج عضوی ، شورای قبلی اروپايي نهضت و کادرهای 12 کشوربايد در تفاهم و تساند با همديگرلست پيشنهادی نامزد ها را تدوین میکردند. درينجا هيچ اصل و ضابطهء دموکراتيک نقض نميگرديد. اين درس آموزنده برای ما بود.
    "دنيای دموکرات" هنگام بروز چنين معضلات به صاحب نظرانی مراجعه ميکند که در زمينهء مسايل حقوقی حيات درونی احزاب تخصص دارند. محترم دوکتور سليم مجاز که بارها در سايت اخبار افغانستان ما را به رعايت موازين دموکراسی و اصل انتخابات سری فراخوانده است ، اکنون ميتواند با ارايه دیدگای خود نه تنها بما بلکه به ساير سازمانهای سياسی دموکراتيک ياری رساند تا درآ ينده مانع ظهور چنين معضله ویا معضلات مشابه آن گردند.



    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2


    اين مطلب آخرين بار توسط در الخميس 28 يونيو 2007 - 8:21 ، و در مجموع 4 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 6:02  admin


    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Qaderi

    احمدشاه قادری





    هرکسی کو دور ماند از اصل خويش

    بازجويد روزگار وصــــل خويش

    روند دَور تاریخی و اجتماعی همین است که هر چیزی بالاخره به اصل خود میپیوندد و بتکامل میرود.
    تکامل کائنات هم از پیوند ذرات خورد و کوچک همسان است که باهم کل را میسازند. این کل تمام موجودات را در خودش جا داده و تغذی میدارد، میآیند و میروند و لی اصل در خودش جابجا با استقامت در مقابل تعاملات و مناسبات و زدو بند ها یی دیگر مواد و حتی طوفانهای مرگزا و نیست کن به استواری مقاومت کرده ، و موجودیت خود را روز تا روز و دَور تا دَور تاریخی به ثبوت میرساند و پخته میگردد.
    این جریان که از خامی به پختگی میرسد و تکامل میکند در جریانهای سیاسی هم تطابق دارد.
    احزاب سیاسی هم در روَند تکامل در درون اجتماع در گذشت زمان به صد ها مقاومت ، مخالفت ، سد و موقعیت و زد و بند ها مواجه شده ، گراف های صعودی و نزولی را می پیمایند. ولی مهم اینست که وجود دارند و در هر دَور حادثات بالای شان اثر گذار میشوند. حتی در بغضی حادثات نا میمون دیده شده که احزاب سیاسی نزدیک به نیستی میرسند ولی در اثر تپ و تلاش اعضای آن چه از رهبران و چه از صفوف بالاخره به تشکل تازه نایل میآیند یعنی همان گفتهء فلسفی را که " هر شکست ، آغاز یک مبارزه دیگر است" ، سرمشق گرفته درقبول زحمات بالاخره ، احیای دوبارهء حزب شان ، نصیب شان میگردد.و اینکه بعد احیا ، چه سرنوشتی برای حزب تعین میگردد ، مربوط فیصلهء کنگره حزب است.
    این حالات را د ر کشور های زیادی چه در قارهء آسیا ، افریقا ، امریکای لاتین و حتی اروپا بخوبی میتوان مشاهده کرد. ولی تشکل آن احزاب نظر به بلند بودن سطح سواد و نفوذ اغراض مغرضین و استخدام شدگان ، با حالت در کشور ما که سطح پائینتر سواد در جهان را داشته و اکنون مرکز فندامنتالیستان بنیادگر و قاچاقبران هیروئین جهان گردیده و از تعرض همسایگان هم در دهشت افگنی ، بلند تلفات را نسبت به هر کشور جهان متفبل میگردد، فرق میکند.
    اما خوشبختی در کشور ما چیست؟
    خوشبختی اینست که ، اگر هم مغرضین برای جلوگیری از پیشرفت و تعالی جامعه در سدد پارچه ساختن و نفاق اندازی میان قشر روشن جامعه یعنی چپیهای دیروز و بخصوص پیشتازان شان یعنی (حزب دموکراتیک خلق افغانستان)، حزب وطن ، از بکاربردن هر نوع وسیله و دسیسه دریغ نکرده اند ، بازهم اعضای فعال همان حزب ، که از چندی به اینسو به چندین حزب و سازمان علیحده مصروف فعالیت بوده اند، بالاخره در اثر درک مسئولیت شان بمقابل وطن و اولاد وطن متوجه میشوند که در تک روی بجائی نخواهند رسید وکاری را برای همان وطن بتن زخمی ، پر از درد و الم ، مملو از رنج و تآلم و مغروق در منجلاب فساد ، به پیش برده نخواهند توانست ، بازهم هشیارانه ، مدبرانه و عاقلانه صدای اتحاد را از هر طرف بلند میکنند . که کاریست عالی، نیکو وبجا.
    بطور نمونه !
    در دیدگاه کمیسیون مؤقت تفاهم و وحدت اعضای سایق حزب وطن ( ح د خ ا) در هامبورک که در سپتمبر 2005 بنشر سپرده شد و هنوز برجاست میخوانیم:
    " ....در حال حاضر نسبت به هر روز دیگر ایجاب میکند تا بمسائل برخورد علمی و روشنگرانه نموده ، جهان و ماحول مان را ،آنطوریکه است با چشمان باز نگریسته و آن را چنان با دقت تحلیل و ارزیابی کنیم تا بعمق حقیقت ها پی برده و با گرفتن درس لازم از آن با در نظرداشت واقعیت های موجود در جادهء سیاست گام بگذاریم. تاریخ را باید پیهم و مرتبط بیکدیگر مورد بررسی قرار داد ، در غیر آن بر خورد ما با مسائل سطحی بوده و صرف آرزوهای مانرا که ممکن صمیمانه باشد ، رکلام خواهد کرد..................... و همه میدانیم که با در نظرداشت واقعیت های موجود در سطح ملی و بین المللی ، یگانه الترناتیف و راه معقول فقط بر آمد نیرومند ماست و بس ...........................این رسالت تاریخی و مسئولیت اخلاقی فرد ، فرد اعضای حزب وطن چه متشکل در سازمانهای جداشده از بدنه حزب و چه غیر متشکل است ، که عوض تبلیغات خصمانه بر علیه یکدیگر که جز آب ریختن به آسیاب نیرو های ارتجاعی نیست ، به کار سازنده روی طرح و ایجاد خط اندیشه یی و میکانیزم عملی به اصول دموکراسی کار نماید تا باشد مساعی مشترک شان را جهت نزدیک ساختن دیدگاه ها در احیای مجدد اتحاد ما ( که هنوز دیر نشده ) تآمین نمایند. "
    بلی هنوز دیر نشده " تا ریشه در آب است امیدی ثمری است " و این حقیقت را که باید متشکل و متحد شد و نیرومند در صحنه ای سیاست تبارز کرد ، همه درک کرده اند و میدانند.
    همچنان محترم علومی رئیس حزب متحد ملی در بیانیه ای تاریخی17 مارچ2007 شان که در مجمع نمایندگان اروپایی حزب متحد ملی در شهر آرنهم کشور هالند ایراد کردند و در صفحهء انترنیتی پندار نشر گردیده است ، ضرورت اتحاد را چنین بیان داشته اند:
    "..........در همچو شرائط نهایت دشوار و بحرانی سوال عمده و اساسی در برابر تمام نیرو های وطندوست ، ملی و مترقی فقط و فقط نجات وطن از نابودی و حفظ تمامیت ارضی کشور میباشد............ این کار بزرگی است و هیچکس به تنهائی قادر به اجرای این کار بزرگ نمیباشد.......... و اما به باور ما در گام نخستین وحدت خانوادهء دیروز ما یعنی تشکل همه جزائر جدا شده ازحزب وطن که یقینأ صادق ترین و وطندوست ترین افرادرا در خود متشکل ساخته بود از ضرورت های اولیه و حتمی این مرحله حساس کشور ما محسوب میگردد...." به فال نیک میگیرم.
    واقعأ اگر خوب تعمق کرده باشیم ، میدانیم که اکر ما خانوادهء خود را جمع کرده نتوانیم ، آیا امکان جمع کردن دیکر خانواده ها را خواهیم داشت ؟ که هرگز نه .
    تجربه نشان داده است آنکه مشکل خود را حل نتواند هیچ مشکلی را حلال نخواهد بود.
    خوشبختانه رفیق شیر محمد بزرگر رئیس نهضت فراگیر دموگراسی و ترقی افغانستان در بیانیهء شان در گردهم آیی مجلس مؤسسان که خلص آن همچنان در صفحهء انترنتی پندار نشر گردیده است تمایل شان را برای وحدت بیشتر تبارز داده ودیده میشود که نهضت فراگیر در پروسه ای وحدت پیشتر قدم گذاشته و حتی مواد چهار فقره یی را برای پیشبرد کار اتحاد چنین پیشنهاد نموده اند:

    الف : راه اندازی جنبش وسیع وحدت از طریق تماسهای دوجانبه به منظور تأمین مفاهیم و مسائل مربوط دعوت کنگره
    ب : ایجاد کمیسیون مشترک کاری با ترکیب شخصیت ها و اشتراک برابر و مساوی سازمانها و
    احزاب سیاسی شامل پروسه وحدت بمنظور هم آهنگ ساختن امور مربوط به تدوین اسناد
    اساسی( مرامنامه و اساسنامه ) نحوه انتخاب نمایندگان و سائر مسائل دعوت و تدویر کنگره
    وحدت.
    ج: ادغام و توحید تشکیلات نیروهای شامل پروسه وحدت بمنظور انتخاب نمایندگان قبل از تدویر
    کنگزه بر مبنای توافقات حاصله.
    د: دعوت و تدویر کنگره وحدت از جانب نیروهای شامل پروسه وحدت ، تصویب اسناد اساسی
    و ایجاد مقامات و ارگانهای رهبری سازمان واحد سراسری و بزرگ مطروحه.
    از پیشنهاد مواد فوق چنین استنتاج مینمایم ، که نهضت فراگیر دموکراسی و ترقی افغانستان کدام
    مخالفتی با اتحاد ندارند که من اینرا هم به فال نیک میگیرم.

    حال چه باید کرد؟
    در مرحله اول نباید گذاشت که این صدا ها بیجواب مانده خموش گردند.
    باید همهء اعضای حزب که معتقد و پا بند به اصول دموکراسی و همنوع دوستی و تأمین عدالت اجتماعی هستند و علاقه یی به اتحاد همه نیرو های حزب خود دارند چه متشکل و چه غیر متشکل ، دست بعمل شده و راه های نزدیکی را دریابند.
    اکنون وظیفه یی همهء اعضای حزب است تا درین راستا دست بدست هم داده و عراده ای اتحاد راسریع تر بچرخ آرند.
    هر گاه اگر بخت یاری کرد و عقل برتری ، و ما بسوی براه اندازی کنگره اتحاد برویم از تجارب تلخ گذشته باید آموخت ودر فیصله اتحاد ، نکته زیر را باید جدأ تذکر داد.:
    ** تمام رهبران امروزی باید بدان تعهد بدارند که صادقانه بطرف انتخابات بروند و هر که در اثر انتخابات سری و مستقیم برنده شد ، او را صادقانه بپذیرند و بر ضد شخص برنده مخفی و دستوری صحبتها ی نا موزون ، بیجا و بی اساس را ، راه نیاندازند . برای یکبار هم که شده در تاریخ افغانستان نشان دهند که ما افغانها هم توان پذیرش و عمل با فکرو پایهء علمی داریم.**
    توقع من از تمام بزرگان حزب که رول خود را در اولین روز های تشکیل جریان دموکراتیک در افغانستان مردانه ، شجاعانه ومدبرانه اجرا کردند این است که دست بعمل شده و عنان اتحاد را بدست بگیرند و بکوشند تا همهء جرائر و افراد متشکل و غیر متشکل با هم در یک حرب واحد قد علم کرده و نشان دهند ، که حزبی های شان در راه خدمت به هموطن و وطن شان کمر بسته و درین راه حراسی ندارند. و این تشویش اکثریت حزبی ها را که گویا رهبران سابق اند که اتحاد را برهم میزنند ، رفع سازند.
    بامید شنیدن چنین صدایی از طرف رفقای پیشتاز ، برای رفتن در کنگرهء وحدت ، و ثبوت گفتهء مولانا که اصالت خود را بیشتر حفظ خواهد کرد و ما با همه به اصل هویت سیاسی خودبپیوندیم و با هم متحد گردیم.

    هامبورگ جون 2007



    اين مطلب آخرين بار توسط در الأربعاء 27 يونيو 2007 - 21:51 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأربعاء 27 يونيو 2007 - 6:04  admin

    خسرو خاور

    سکوت پيشين نهضت فراگير لاقيدی بود و به هويت سياسی آن آسيب رساند .

    به سايت اخبار افغانستان و تارنمای پندار



    در پاسخ به چرنديات مستعارنگار معلوم الحال نجيب آرام و جمال بامی در سايت محترم دوکتور سليم مجاز ( اخبار افغانستان)
    به رفقای عزيز نهضت فراگير ، همگرايان سیاسی و خواننده های گرانمايهء تارنما های رسالتمند و مترقی افغانی سلام بی پايان تقديم ميدارم.
    به افتراگران انترنتی با منظق کوبنده پاسخ دهیم. دگراندیشان را تحمل کنيم و با یاران و همراهان ديروز و فردای خود مباحثات سازنده را به راه بياندازيم.
    درين يادداشت ، من با نام مستعار مينويسم ؛ زيرا مخاظب من نگارندهء مستعار و مستعار نگاریست که در سايتهای متعدد زير نامهای گونه گون، گه از کابل و گه از نيمروز ، گه از ماورای قفقاز و گه از آنسوی او قيانوسها با استفاده از ميل بیتاوب به پخش چرنديات بی مايه و اکاذيب بی بنياد بر ضد نهضت فراگيردموکراسی و ترقی افغانستان ميپردازد و تصور مِکند که با نشرچنين افتراهات مواضع مطمين و مستحکم نهضت را متضرر وارادهء راسخ هواداران آنرا متزلزل ميسازد. چرنديانی از گونهء چرنديات اخير در سايت اخبار افغانستان در انترنت کم نيست و خواننده سلِم العقل و سالم انديش به آن به قدر دو نخود سياه ارزش نميدهد.هويت نگارنده و شيوهء نگارش مبتذل و نازل او حتا در زمان نشرات فاروم نگاه بمن معلوم بود. من چهره اصلی و مقاصد ضد ترقی وتعصبگرايي ضد ملی او را در فارومها برملا ساختم. نگارندهء مستعار را عادت برآنست که پس از تمجيد و توصيف گردانندهء سايت ، به نگارش حرفهای بازاری و کوچه ای در باره نهضت مبادرت ميورزد . باور کنيد ، اگر این چرند نامه ها در سایت وزین و مترقی محترم دوکتورمجاز نشر نميشد ، اصلا اين زحمت را متقبل نميشدم تا در یپاسخ به چنين فردی دو سطری هم بنويسم. آدمهای از قماش او کم نيست ...
    ادامه دارد
    و در فرجام:
    بدون شک، در بخش دوم کنفرانس نهضت، در نتيجه تغيير نسل رهبری ، کادر های جوان نهضت مسوليتهای ارزشمند سياسی و فرهنگی را پذيرا ميشوند. از مسوولين تازه نفس که ادامه دهندهء رسالت سترگ نسل پيش اند ميخواهم تا پيوند های خود را در بیان ، تبليع و دفاع منطقی از اهداف ،برنامه ، سباستها و مواضع نهضت فشرده سازند و حرف حقيقت را بگوش رهروان قافلهء بزرگ ترقيخواهی و مردم برسانند.
    با اين پیشنهاد، شما رهروان راه بهروزی انسان تهيدست جامعهء افغانی را مخاطب قزار ميدهم و از همه رفقای نهضت صميمانه تقاضا ميکنم تا برای بيان و دفاع از منافع و آرمانها ی ميهنی و انسانی نهضت فراگير دموکراسی و ترقی افغانستان به لاقيدی پيشين مسولین امور پايان دهيد و نگذاريد جعلنگاران افتراگر هويت مِهنی ، انسانی و ترقی پسندی ما را بگونهء ديگر بيان و کذب کنند.
    ادامه دارد
    يادداشت پندار:
    نوشته محترم خسرو خاور بنابر دلایل معين ويرايش گرديد.تارنمای پندار مسوليت عام وتام نوشته های نگارنده های مستعار را به عهده ميگيرد . ما با این حرف که مسولیت نوشته ها به عهدهء نویسنده گان آنست ، موافقت نداريم و آنرا نقض صريح ضوابط آزادی بیان از جانب گرداننده های معدودی از سايتها ميپنداريم.گردانندهء هر سايت مکلف است تا در صورت نشر نوشته های نگارنده های مستعار ، مسوليت آنرا به عهده گيرد و پيامد های حقوقی آنرا متقبل شود.
    ادامهء نوشته آقای خاور پس از ويرايش نشر ميگردد.
    در بارهء کنفرانس نهضت  (منتخب نوشته ها) Pendar_home2

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 12:33 ميباشد