پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    نظراستادپوهنتون مريلندامريکا درموردافغانستان!

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080703

    نظراستادپوهنتون مريلندامريکا درموردافغانستان! Empty نظراستادپوهنتون مريلندامريکا درموردافغانستان!

    پست  admin

    رحمت الله روان
    نظراستادپوهنتون مریلندامریکا درموردافغانستان!
    دكتر "فاروق حسنات"، استاد دانشگاه مريلند آمريكا و رئيس سابق گروه سياسي دانشگاه "پنجاب" در گفت‌و‌گو يي ضمن اشاره به شكست نيروهاي آمريكايي در افغانستان گفت: بهترين گزينه براي برون‌رفت از بحران حاضر، خروج نظاميان ناتو و آمريكايي از افغانستان و تشكيل دولت وحدت ملي در اين كشور است. با خروج نظاميان ائتلاف از افغانستان، حامد كرزي رئيس جمهوري افغانستان بايد با گفتگو و مذاكره با طرف‌هاي مختلف، دولتي متشكل از محافل مختلف اجتماعي را تشكيل دهد تا همه در تعيين سرنوشت كشور خود سهيم باشند. در كل من معتقدم كه تنها راه حل مشكل كنوني بيرون كردن نظاميان بيگانه از افغانستان است.
    وي افزود: دولت "حامد كرزي"، رئيس جمهوري افغانستان به خاطر عدم كنترل لازم، افغانستان را به صحنه در‌گيري بين گروه‌هاي قبائلي با نيروهاي ناتو و آمريكايي تبديل كرده است. دولت كنوني بشدت به آمريكايي‌ها وابسته است، به همين دليل توانايي تاثيرگذاري در روند ناآرام افغانستان را ندارد.
    حسنات ادامه داد: نكته مهمي كه در اين زمينه مطرح مي‌شود اين است كرزي در شكل‌دهي راهبردها در كشور جنگ زده خود، بخش‌هاي مختلف اجتماعي را ناديده مي‌گيرد يا دست كم به آنها كم توجهي مي‌كند. اين امر باعث اعتراض نه تنها نيروهاي طالبان بلكه گروه‌هاي قبائلي مختلف در اين كشور شده است. اين گروه‌ها كساني جز مردم افغانستان نيستند.
    كارشناس مركز مطالعات خاورميانه واشنگتن با اشاره به افزايش درگيري‌ها بين نيروهاي طالبان با نيروهاي ائتلاف و امنيتي افغان گفت: نيروهاي طالبان دوباره در افغانستان قدرت گرفته و در حال حاضر به مقاومت خود در برابر نظاميان ناتو و آمريكايي ادامه مي‌دهند. به نظر من افرادي كه ما به آنها طرفداران طالبان مي گوييم، همان گروه‌هاي قبائلي و از مردم افغانستان هستند. آنها ضمن اينكه خود را جزو گروه القاعده نمي‌دانند، معتقدند كه نيروهاي بيگانه كشور آنها را اشغال كرده‌اند. آنها با اين باور از كشور خود در برابر نيروهاي آمريكايي و ناتو دفاع مي‌كنند.
    استاد خاورميانه دانشگاه مريلند آمريكا افزود: تاريخ نشان مي‌دهد كه گروه‌هاي افغان با نيروهاي انگليسي و شوروي سابق در كشورشان و منطقه جنگيدند و به نظر مي‌رسد كه آنها اين سياست را در قبال نيروهاي آمريكايي و ناتو نيز در پيش گيرند. با اين وجود مي توان گفت كه وضعيت موجود همچنان ادامه خواهد يافت و ما نمي‌توانيم انتظار داشته باشيم گروه‌هاي قبائلي كه تعداد آنها به ميليون‌ها نفر در افغانستان مي‌رسد، به يكباره ناپديد شوند.
    رئيس سابق گروه سياسي دانشگاه پنجاب پاكستان در ادامه اظهار داشت: حضور آمريكا در منطقه به افزايش چالش‌ها دامن زده است. جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا به جاي حل مسئله فلسطين-اسرائيل، به حمايت يكجانبه‌گرايانه از تل‌آويو پرداخته و نتوانست معضل بين اين دو را حل كند. او همچنين با سياست‌هاي غيرمسئولانه خود زمينه كشتار بسياري از مردم بي‌گناه فلسطين را فراهم ساخت.
    حسنات در ادامه به تشريح هزينه‌هاي جنگ عراق و افغانستان براي آمريكا پرداخت و گفت: بيش از 4 هزار نيروي آمريكايي در عراق و بيش از يك هزار نفر ديگر در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند. اين در شرايطي است كه حدود 35 هزار نفر ديگر نيز به شدت زخمي شده‌اند به طوريكه ديگر قادر به بازگشت به ميدان جنگ نيستند. البته اين‌ها گوشه‌هايي از خسارات جنگ براي آمريكا به شمار مي‌روند.
    وي افزود: اين كشور در بخش اقتصاد نيز ضربه‌هاي فراواني را به واسطه جنگ عراق و افغانستان متحمل شده است به ويژه اينكه خدمات اجتماعي در اين كشور دچار مشكلات جدي شده‌اند. بنا بر آمار ارائه شده امروز در آمريكا 146 ميليون نفر به دليل بالا بودن هزينه‌هاي درمان نمي‌توانند از خدمات پزشكي و سلامت بهره ببرند. بخش آموزش و كيفيت و استاندارد زندگي نيز در اين كشور دچار افت شديدي شده است.
    استاد دانشگاه مريلند آمريكا ادامه داد: علت پديده‌هاي فوق را مي‌توان در صرف هزينه‌هاي بسيار بالا براي جنگ در عراق و افغانستان جستجو كرد. عده كثيري از مردم و سياستمداران آمريكا بارها مخالفت خود را با اين روند و سياست اعلام كرده‌اند. آنها علاوه بر اين معتقدند كه جنگ افروزي‌هاي آمريكا اعتبار و آبروي ايالات متحده را نزد جهانيان از بين برده است.
    كارشناس مركز مطالعات خاورميانه واشنگتن در ادامه وجهه مخدوش آمريكا را عاملي براي كاهش نفوذ و تاثيرگذاري اين كشور در بسياري از معادلات جهاني عنوان كرده و گفت: همانطور كه ديديم آمريكا نتوانست راه چاره‌ايي را پيش رويي احزاب سياسي در لبنان قرار دهد و در نهايت اين قطر بود كه با پيشنهاد خود به معضل چند ماهه لبنان خاتمه داد. اين روند نشان از شكست راهبردهاي آمريكا در خاورميانه و جهان داشته و نياز به يك بازنگري در سياست خارجي ايالات متحده را تبيين مي‌كند.
    حسنات اقدام دولت پاكستان در مذاكره با گروه‌هاي قبائلي در پاكستان را اقدامي مثبت و سازنده در مسير صلح دانست و تصريح كرد: از آنجايي كه گروه‌هاي قبائلي جزئي از مردم پاكستان هستند، دولت مركزي براي رسيدن به صلح ناچار به مذاكره با اين گروه‌هاست. من معتقدم كه مذاكرات دولت ائتلافي جديد در پاكستان با گروه‌هاي مختلف مي‌تواند اوضاع را در اين كشور و منطقه آرام‌تر كند.
    وي در ادامه به مخالفت كاخ سفيد با مذاكره با گروه‌هاي قبائلي اشاره و تاكيد كرد: آمريكا به دولت پاكستان اعلام كرده است تا به جاي مذاكره با گروه‌هاي قبائلي آنها را سركوب كند. به نظر مي‌رسد هدف از اين موضع كشاندن جنگ افغانستان به پاكستان باشد. از طرفي، واشنگتن با اين اقدام مي‌خواهد نيروهاي طالبان و قبائلي را عامل وضعيت نابسامان در افغانستان و شكست‌هاي خود معرفي كند.
    استاد دانشگاه مريلند آمريكا در پايان با اشاره به اتهامات مقامات آمريكايي عليه ايران گفت: آمريكايي‌ها براي فرار از شكست‌هاي خود در عراق مدام اتهاماتي را عليه ايران روانه مي‌سازند ..
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 3:42 ميباشد