پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    اجلاس پاريس و آينده افغانستان

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080610

    اجلاس پاريس و آينده افغانستان Empty اجلاس پاريس و آينده افغانستان

    پست  admin

    اجلاس پاريس و آينده افغانستان


    خبرگزاري انتخاب : در حالي كه قرار است هفته آينده كشورهاي كمك كننده به افغانستان در اجلاس پاريس گرد هم آيند، اين كشور از زمان اشغال روسها تا خروج آنها و پس از آن تحت اشغال نيروهاي خارجي به طور مستقيم يا غير مستقيم و نيز درگير اختلافات داخلي بوده است.


    در حالي كه قرار است هفته آينده كشورهاي كمك كننده به افغانستان در اجلاس پاريس گرد هم آيند، اين كشور از زمان اشغال روسها تا خروج آنها و پس از آن تحت اشغال نيروهاي خارجي به طور مستقيم يا غير مستقيم و نيز درگير اختلافات داخلي بوده است.

    جنگ ناتو عليه طالبان با حضور نظامي 40 كشور در افغانستان در حالي آغاز شد كه عملاً پيروز ميدان، مافياي پول، اسلحه و موادمخدر بود و هيچ گونه دستاورد ديگري براي مردم نداشته است. آمارها نشان مي دهد كه در سالهاي اخير 14 هزار و 960 بمب در افغانستان منفجر شده كه 10 برابر بيشتر از تعداد بمبهاي منفجر شده در سالهاي قبل از 2004 مي باشد. 8 هزار و 950 حمله نيروهاي شبه نظامي عليه مردم عادي و غيرنظاميان انجام شده كه 12 برابر بيشتر از سه سال قبل است.

    در اين ميان اروپا و آمريكا بدون برنامه ريزي و فقط با يك دور نماي بي محتوا و غير منطقي و انتزاعي وارد افغانستان شدند و بدون اينكه واقعاً شيوه موثر و سازنده اي را براي كمك به افغانستان در نظر داشته باشند، حتي متوجه تأثيرات منفي دخالتهاي خود در اين كشور نبودند؛ به عنوان مثال ناتو هر چه تلاش مي كند كه افغانستان را از انبوه سلاحها پاك كند، اما سريعاً مهمات و سلاحها از سوي پاكستان به اين كشور سرازير مي شود.

    چند برابر شدن توليد خشخاش از زمان جديد اشغالگري تاكنون از عمده دستاوردهاي منفي حضور نيروهاي اشغالگر ناتو بويژه آمريكا در اين كشور جنگزده است. ظهور دوباره طالبان كلاف سردرگمي را در مبارزه با تروريسم به وجود آورده است. اين خود نيز ضمن آنكه از دلايل بارز اشغالگريها و نتايج منفي آنها مي باشد، نشان از شكست ناتو در اين كشور است.
    روسيه و چين هم از دايره و حيطه مداخله در افغانستان دور نمانده اند. روسيه به علت نيروهايي كه از دوره شوروي سابق در افغانستان داشته و هنوز جاي پاي شوروي و اتحاد ضد سرمايه داريش در افغانستان وجود دارد. چين كه همسايه شرقي افغانستان است ضمن آنكه به دنبال جلوگيري از نفوذ تروريسم بداخل مرزهاي خود مي باشد، در پي حصول حداكثر منافع خود از آشفته بازار افغانستان مي باشد.

    افغانستان در پي عضويت در گروه شانگهاي به عنوان همسايه چين، روسيه از موقعيت استراتژيكي برخوردار شده است، لذا اجلاس پاريس در حالي قرار است برگزار شود كه آليستر مك كنچي، مدير امور كشورهاي آسيب پذير و مسؤول برنامه هاي بانك جهاني در افغانستان از پيشرفت برنامه هاي بازسازي در اين كشور ابراز ناخرسندي كرده است. بانك جهاني اقدامات دولت افغانستان در زمينه مبارزه با فساد را ناكافي دانسته و با توجه به اينكه اقتدار دولت مركزي با چالشهايي از سوي افراد با نفوذ مواجه است، لازم است بهبود در نحوه ارائه خدمات در اولويت قرار گيرد
    .
    حال آنكه اقداماتي مانند اصلاح نظام مالياتي و دريافت ماليات بيشتر و مبارزه با فقر از سوي دولت براي دريافت كمك بيشتر و استفاده بهتر از آن ضرورت دارد، لذا بانك جهاني ضمن آنكه خواستار ادامه كمكهاي خارجي همراه با هماهنگي بيشتر كشورها و سازمانهاي كمك كننده به افغانستان شده، قرار است در اجلاس پاريس 50 ميليارد دلار براي بازسازي اين كشور اختصاص دهد.

    با توجه به اينكه بخش اعظم بودجه دولت افغانستان از طريق دريافت كمكهاي خارجي تأمين مي شود و دولت افغانستان خواستار آن بوده است كه تمامي كمكهاي خارجي مستقيماً تحت نظر دولت هزينه شود، مشكلاتي را در روند نحوه هزينه ها به وجود آورده است. در عين حال، ادامه فساد در تشكيلات اداري در افغانستان مانع از تمايل شماري از كشورهاي كمك كننده خارجي به افغانستان شده است. هر چند دولت بارها اعلام داشته كه مسؤوليت استفاده صحيح از كمكهاي دريافت شده را بر عهده مي گيرد.

    بانك جهاني عمليات خود را در افغانستان از سال 2002 ميلادي از سر گرفته و تاكنون بيش از يك و نيم ميليارد دلار به اجراي برنامه هاي خود در افغانستان اختصاص داده است.

    اكنون دولت حامد كرزاي چشم به اجلاس قريب الوقوع پاريس دارد تا كشورها كمكهاي لازم را به اين كشور اختصاص دهند.

    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الثلاثاء 10 يونيو 2008 - 21:57  admin

    مسوده انگليسی گزارش افغانستان به كنفرانس پاريس فروخته شده است



    نویسنده: امین الرحمن کاکر( پشاور)
    دو شنبه 9 ژوئن 2008

    يك منبع آگاه اخيرا افشا كرده است كه متن انگليسي مسوده طرح جديد حكومت جمهوري اسلامي افغانستان درمورد بازسازي و عمران اقتصادي كه هم اكنون دركنفرانس پاريس براي ده ها نماينده كمك كننده بين المللي داده مي شود ،‌ دو هفته قبل از شروع كنفرانس پاريس درمقابل چهارلک كلدار به دست عمال استخباراتي پاكستان افتاده است. از شخصی به نام وحیدالله ویسی به مثابه نفراصلی درین قضیه نام برده شده است. يكي از خبرنگاران پاكستان درروزنامه نيوز تائيد كرده است كه اين سند قبلا دراختيار مقامات پاكستان قرار گرفته است.وي زماني به اين قضيه اشاره كرده بود كه درجريان صحبت با ديگران تاكيد داشت كه بانك جهاني از مديريت دولت افغانستان دركارهاي عمراني راضي نيست و اين نظر قوت مي گيرد كه نبايد دركنفرانس پاريس براي افغانستان كمك هاي زيادي تعهد شود. او با اشاره به اسناد محرمي كه وجود داشته ،‌صحبت كرده است.

    در همین راپورغير رسمي كه وجود دارد گفته مي شود كه يكي از مقامات دفتر استراتيژي انكشاف ملي افغانستان به نام وحيد ويسي اين مسوده و گزارش هاي سال هاي 2007 و 2008 را به فروش رسانيده است. اين اسناد برنامه هاي موقت حكومت افغانستان را در باره استراتيژي امنيت ،حكومت داري ، رشد اقتصادي و فقر زدايي تشريح كرده است. علاوه بر آن يك كتاب چاپي با جلد سياه كه اهداف انكشافي افغانستان را در پانزده سال آينده مشخص كرده، جز همين اسنادي است كه آقاي وحيد ويسي به افراد حكومتي پاكستان تحويل داده است.

    اجلاس پاريس و آينده افغانستان Pakistan-d33c6

    همين منبع با اشاره به عكس مستند از اسناد دولتي افغانستان اضافه كرده است كه وي عكس بيشتر اين اسناد را نزد روزنامه نگاران هم پاكستان مشاهده كرده است. درعكس ها نام هاي دكتر اسحق نادري مسول دفتر اي، اين ،دي ،اس امين فرهنگ ، انورالحق احدي ،احمد ضياء مسعود ،‌آقاي سپنتا،‌ زلمي رسول و وزير احيا و انكشاف دهات ديده مي شوند كه امضاء كرده اند. راپور دیگری که من از ریاست ای این دی اس گرفتم حاکی از آن بود كه ويسي از طريق نزديكان خود با مقامات پاكستاني رابطه دارد و چندي پيش آخرين ملاقات خود را در كشور چين با اين افراد انجام داده است. همچنان مامورين بلند پايه اي اين دي اس مي گويند كه واقعا وحيد ويسي چند ماه پيش براي پانزده روز به چين سفر كرده بود. يكي از مامورين همين اداره حتي ادعا كرد كه وحيد ويسي در سفرش به چين،‌ امضاي دكتر اسحق نادري رئيس اي اين دي اس را جعل كرده و بدون آن که اسحاق نادري را درجریان بگذارد، امضایش را از کمپیوتر کاپی کرده و درپای درخواست ساخته گی خودش پیست کرده بود. همين افراد مي گويند كه وحيدويسي درچين با چندين نفرناشناس ملاقات هايي را انجام داده بود.

    درهمين رابطه يك منبع مهم از داخل رياست اي اي دي اس گفت كه وحيد ويسي از اختيارات زياد برخورد دار است وهمچنان با شماري از مشاروان ومسئولان خارجي نيز روابط تنگاتنگ دارد. اين افراد ازشناختن ماموران غربي كه با وحيد ويسي رابطه دارند اظهار بي اطلاعي كرده اند. معلوم نيست که آیا شخص وحيد ويسي درجمله هيات دولتي افغانستان كه عازم پاريس شده اند،‌شامل است و یا خیر؟

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 23:51 ميباشد