پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    در اثر مشکلات ولادي در کشور؛..

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080610

    در اثر مشکلات ولادي در کشور؛.. Empty در اثر مشکلات ولادي در کشور؛..

    پست  admin

    در اثر مشکلات ولادی در کشور؛
    سالانه 19 هزار مادر می‏میرند

    (سه شنبه > 21 جوزا 1387)

    روز گذشته، مسئول بخش باروری وزارت صحت عامه در محفل پیشواز از روز جهانی مادر (24 جواز) با نام «روز مادر مصون» در مقر آن وزارت، گفت: هر 27 دقیقه، یک مادر، در اثر اختلالات ولادی، جان خویش را از دست می دهد.
    به گزارش گروه اجتماعی راه نجات، داکتر سعدیه با اظهار مطلب فوق گفت: در افغانستان سالانه بیش از 19 هزار مادر جان شیرین خود را از دست می دهند.
    مسئول بخش باروری وزارت صحت عامه، در ادامه گفت: صحت مادر در جریان حامله گی، ولادت فرزند و 40 روز بعد از تولد، یک امر مسلم برای حفظ سلامتی وی می باشد که از نظر پزشکی، مادر مصون تلّقی می گردد و با وجود آن که حامله گی یک حالت طبیعی و خوش آیند است ولی تمام خانم ها در جریان آن و یا بعد از آن، معروض به خطر مرگ می باشند به طوری که حتی بعضی از آن ها در اثر حالات قابل درمان، به دلیل عدم آگاهی، فوت می کنند.
    داکتر سعدیه بر عوامل عمده مرگ مادران در دوران حامله گی پرداخته و گفت: از عوامل عمده مرگ مادران می توان به جست وجوی ناوقت درمان گاه، عدم آگاهی به دلیل بی سوادی و هم چنین فواصل زیاد راه برای رسیدن به درمان گاه ها، اشاره کرد.
    به گفته سعدیه، در آگاهی بخشی مردم در مورد موجودیت درمان گاه ها، نقش رسانه های صوتی و تصویری و حتی نشریات چاپی، بسیار حائز اهمیت است، به طوری که در بعضی موارد، خانواده هایی به دلیل عدم آگاهی از موجودیت کلینیک صحی در محل شان، مادر حامله را به محل دوری انتقال داده اند که در اثر نرسیدن به موقع در شفاخانه، مادر در بین راه جان خود را از دست داده است.
    در ادامه، وی با اشاره به این که 14 درصد از زنان کشور، باسواد هستند، گفت: یکی دیگر از عوامل مهم مرگ مادران، عدم آگاهی خود مادران از وضعیت صحی شان و تشخیص آن که آیا به داکتر نیاز دارند و یا نه، می باشد که عدم همین آگاهی و تشخیص و هم چنین، وضعیت اقتصادی بد، باعث مرگ شان می گردد.
    هم چنین، داکتر انصاری، یکی از مسئولین وزارت صحت عامه با خاطرنشان کردن این که وضعیت صحت در افغانستان در حال بهبود است به طوری که مراکز جامع عاجل ولادی در سطح کشور از 10 مرکز به 82 مرکز در سال 87 رسیده است، گفت: سطح آگاهی مردم نیز نسبتأ بالاتر رفته است، به طوری که مراقبت های قبل از ولادت از 12 درصد در سال 1999 به 3/23 درصد در سال 87 رسیده است.
    انصاری در مورد اسباب عمده مرگ مادران گفت: خون ریزی یکی از اسباب عمده مرگ مادران است، به طوری که 37 درصد مادران از این علت، جان شان را از دست می دهند.
    و هم چنین باید خاطرنشان کرد که عنعنات غیر اسلامی هم چون، ازدواج در سنین پایین، باعث ولادت انسدادی «تنگی لگن خاصره»، به دلیل عدم رشد کامل استخوان های بدن، می گردد، به طوری که در ارزیابی ها، 25 درصد مادران بر اثر همین عامل از بین می روند.
    در اخیر، وی، نشر و پخش پیام های صحی را از سوی رسانه ها در داشتن جامعه ای با مادران مصون بسیار حائز اهمیت دانست، گفت: هرچند که در مراکز، ما تقریبا از نظر داشتن پرسونل زن در بخش ولادی، بی نیاز می باشیم، امّا مشکل عمده ما در داشتن مادرانی صحت مند، امنیت می باشد، به طوری که بیش تر فارغان از دانشگاه های طبی، حاضر به خدمت در ولایات دوردست نمی باشند که این خود سکته گی را به بار می آورد.
    قابل ذکر است که مرگ و میر مادران در اثر اختلالات حامله گی و ولادت، 1600 در 100 هزار ولادت زنده در سطح کشور می باشد که بعد از سرالئون، بلندترین ارقام را در سطح جهان دارد.

    راه نجات
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 5:32 ميباشد