پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080607

    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Empty توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است

    پست  admin

    وزير امور خارجه پاكستان:
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است
    داكتر اسپنتا: پاکستان به تروریست ‏ها پناه می‏دهد

    (شنبه > 18 جوزا 1387)
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Mahmood-qoraishi
    گروه سياسي راه نجات/ حسيني: محمود قريشي وزير امور خارجه پاكستان روز جمعه پس از ديدار با داكتر اسپنتا بر حمايت كشورش از تحكيم صلح و ثبات در افغانستان تاكيد كرد.
    به گزارش گروه سياسي راه نجات به نقل از ايرنا، قريشي در نشست مشترك مطبوعاتي با رنگين دادفر اسپنتا در كابل خواهان توسعه روابط دو كشور در عرصه هاي مختلف بر پايه اعتماد متقابل شد.
    وي گفت : افغانستان با ثبات و توسعه يافته به نفع صلح منطقه اي است و اين كشور پل ارتباطي براي انتقال انرژي از آسياي ميانه به جنوب آسيا است.
    وي به ادامه همكاري هاي پاكستان اطمينان داد و اظهار داشت : پاكستان در حال توسعه است و در بازسازي افغانستان مشاركت دارد و گسترش روابط را به سود دو ملت مي داند.
    وي بر همكاري پاكستان در اجراي پروژه هاي كوچك در افغانستان تاكيد كرد و از تشكيل كنفرانس همكاري منطقه اي در اوايل ماه سپتمبر (ميزان) در اسلام آباد خبر داد.
    قريشي گفت : پاكستان در نشست پاريس كه در مورد افغانستان برگزار مي شود، شركت خواهد كرد.
    وزير امور خارجه پاكستان با اشاره به نگراني افغان ها از صلح ميان اسلام آباد با طالبان پاكستاني ، گفت : افراط گرايي و تندروي به ضرر دو كشور است .
    وي در عين حال گفت : تروريسم چالش منطقه و جهاني است كه نياز به راهكار منطقه اي و جهاني نيز دارد.
    وي افزود: دولت متبوعش با كساني كه خواهان صلح باشند، مذاكره خواهد كرد و با كساني كه در جست وجوي مقاومت و افراط گرايي باشند ، مبارزه نمي كند و در صورت ضرورت هم از اقدام نظامي استفاده خواهد كرد.
    وزير امور خارجه پاكستان تصريح كرد: براي مبارزه با تروريسم بايد مردم را در جريان قرار داد كه به همين علت براي فعال ساختن نشست صلح منطقه اي ميان دو كشور، افراد اين نشست به زودي معرفي خواهند شد.
    قريشي گفت كه دولت جديد پاكستان از حمايت مردمي برخوردار است و توافق نامه صلح ، نشانه قدرت اين كشور است و از اين رو نسبت به استقرار يك صد هزار نيروي نظامي در مناطق مرزي با افغانستان اقدام كرد.
    وي افزود: دولت جديد ، سياست هاي قبلي را كه مفيد نباشد ، مورد بازنگري نيز قرار خواهد داد.
    وي كه روز جمعه وارد كابل شد با اشاره به مرز دو هزار و‪ ۴۳۰‬ كيلومتري دو كشور اظهارداشت : براي اولين بار پاكستان ايجاد موانع مرزي را آغاز كرد، زيرا كنترول مرز طولاني ، مشكل است .
    رنگين دافر اسپنتا هم در اين نشست گفت كه موضع حكومت كابل نسبت به نصب موانع مرزي تغيير نكرده است .
    وي افزود: بايد مردمان كشورها را به هم نزديك كرد، نه باعث جدايي آنان شد كه با گسترش همكاري مي توان مانع رفت و آمد تروريست ها به افغانستان شد.
    وي اظهار داشت : دو كشور نبايد اجازه دهند به خاك ديگري تجاوز شود.
    اسپنتا يادآور شد: در ديدار با وزير امور خارجه پاكستان در مورد نشست پاريس ، فروش ۵۰‬ هزار تن گندم ، توسعه روابط ، مبارزه با تروريسم ، مسايل تجاري و اقتصادي گفت و گو كرده است .
    وي تاكيد كرد كه بايد با تروريسم مبارزه كرد، نه اين كه پاداش دريافت كند، اين كار تبعات خطرناكي در بر دارد.
    داكتر اسپنتا بر علاقه مندي افغانستان به توسعه روابط با پاكستان تاكيد كرد و گفت كه صلح جداگانه وزيرستان پاكستان و موسي قلعه افغانستان با شورشيان در گذشته نتايج تلخي داشت و كابل از قرارداد صلح با طالبان پاكستاني نگران است .
    وي بر آماده گي كشور در مبارزه مشترك با تروريسم تاكيد كرد و گفت : بايد منابع مالي ، آموزشي و انساني شورشيان كه در خارج افغانستان قرار دارد، نابود گردد.
    اين در حالي است كه داكتر اسپنتا قبل از سفر وزير امور خارجه پاكستان به كشور در گفت وگويي با بي بي سي، از تلاش های صلح دولت پاکستان با ستیزه جویان طرف دار طالبان در این کشور، انتقاد کرد.
    اسپنتا گفت که پاکستان به تروریست ها پناه می دهد. به گفته وي، این سیاست می تواند منجر به افزایش حملات ستیزه جویان در داخل خاک افغانستان شود.
    وي گفت: «می توانیم صلح کنیم، اما چنین توافقی باید از موضع قدرت باشد؛ نه این که صلح جداگانه ای را انجام دهیم و این امکان را به ستیزه جویان دهیم تا خود را برای مقابله با جامعه جهانی، سربازان و همچنین غیرنظامیان آماده کنند.»
    اسپنتا در عین حال سعی کرد که بر روابط حسنه کشورش با دولت غیرنظامی پاکستان تاکید کند.
    اما وي در خصوص عواملی در پاکستان که ممکن است بخواهند از تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجی استفاده کنند، هشدار داد.
    او تاکید کرد: «این (تفکر) اشتباه و خطری جدی برای ثبات افغانستان است.»
    مقامات افغان در گذشته سازمان اطلاعات پاكستان (آی اس آی) را متهم کرده اند که در امور داخلی افغانستان دخالت می کند.
    به گفته خبرنگار بی بی سی، اظهارات اسپنتا می تواند در راستای این نگاه تعبیر شود.
    اين در حالي است كه قبل از سفر وزير امور خارجه پاكستان به افغانستان، كارشناسان مسائل كشور، نسبت به نتيجه بخش بودن اين مذاكرات ابراز ترديد نموده بودند.
    همچنين اسپنتا در كنفرانس مشترك خبري خود با وزير امور خارجه پاكستان در مورد درخواست اخير وزير امور خارجه پولند كه در سفر به كابل خواهان محاكمه گلبدين حكمتيار رهبر حزب اسلامي شده بود و او را جنايتكار ناميد، گفت : اين ، سخنان شخصي رادوسلاو سيكورسكي است .
    اسپنتا گفت كه سيكورسكي روزنامه نگار است و يك هموطن او در ولايت نورستان كشته شده بود.
    وي تاكيد كرد: دولت در چارچوب قانون اساسي از مذاكراه با مخالفان براي تامين صلح و بازگشت آنان به زنده گي غيرنظامي حمايت مي كند.

    روزنامهء راه نجات


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الأحد 8 يونيو 2008 - 5:52 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 5:00  admin

    پاكستان از صلح و ثبات در افغانستان حمايت مي‌كند خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۱۷/۰۳/۸۷‬

    كابل - محمود قريشي وزير امور خارجه پاكستان روزجمعه پس از ديدار با همتاي افغان خود بر حمايت كشورش از تحكيم صلح و ثبات در افغانستان تاكيد كرد.
    قريشي در نشست مشترك مطبوعاتي با رنگين دادفر اسپنتا در كابل خواهان توسعه روابط دو كشور در عرصه‌هاي مختلف بر پايه اعتماد متقابل شد.
    وي گفت : افغانستان با ثبات و توسعه يافته به نفع صلح منطقه‌اي است و اين كشور پل ارتباطي براي انتقال انرژي از آسياي ميانه به جنوب آسيا است وي به ادامه همكاري‌ها اطمينان داد و اظهار داشت : كشورش در حال توسعه است و در بازسازي افغانستان مشاركت دارد و گسترش روابط را به سود دو ملت مي‌داند.
    وي بر همكاري پاكستان در اجراي پروژه‌هاي كوچك در افغانستان تاكيد كرد و از تشكيل كنفرانس همكاري منطقه‌اي در اوايل ماه سپتامبر(مهر) در اسلام آباد خبر داد.
    قريشي گفت : كشورش در نشست پاريس كه در مورد افغانستان برگزار مي‌شود، شركت خواهد كرد.
    وزير خارجه پاكستان با اشاره به نگراني افغان‌ها از صلح ميان اسلام آباد با طالبان پاكستاني ، گفت : افراط گرايي و تندروي به ضرر دو كشور است .
    وي در عين حال گفت : تروريسم چالش منطقه و جهاني است كه نياز به راهكار منطقه‌اي و جهاني نيز دارد.
    وي افزود: دولت متبوعش با كساني كه خواهان صلح باشند، مذاكره خواهد كرد و با كساني كه در جستجوي مقاومت و افراط گرايي باشند ، مبارزه مي‌كند و در صورت ضرورت هم از اقدام نظامي استفاده خواهد كرد.
    وزير خارجه پاكستان تصريح كرد: براي مبارزه با تروريسم بايد مردم را در جريان قرار داد كه به همين علت براي فعال ساختن نشست صلح منطقه اي ميان دو كشور افراد اين نشست به زودي معرفي خواهند شد.
    قريشي گفت كه دولت جديد پاكستان از حمايت مردمي برخوردار است و توافق نامه صلح ، نشانه قدرت اين كشور است و از اينرو نسبت به استقرار يكصد هزار نيروي نظامي در مناطق مرزي با افغانستان اقدام كرد.
    وي افزود: دولت جديد ،سياست‌هاي قبلي را كه مفيد نباشد ، مورد بازنگري نيز قرار خواهد داد.
    وي كه روز جمعه وارد كابل شد با اشاره به مرز دو هزار و ‪ ۴۳۰‬كيلومتري دو كشور اظهار داشت : براي اولين بار پاكستان ايجاد موانع مرزي را آغاز كرد، زيرا كنترل مزر طولاني ، مشكل است .
    رنگين دافر اسپنتا وزير خارجه افغانستان هم در اين نشست گفت كه موضع حكومت كابل نسبت به نصب موانع مرزي تغيير نكرده است .
    وي افزود: بايد مردمان كشورها را بهم نزديك كرد نه باعث جدايي آنان شد كه با گسترش همكاري مي‌توان مانع رفت و آمد تروريست‌ها به افغانستان شد.
    #‪ ;۱۶۰‬وي اظهار داشت : دو كشور نبايد اجازه دهند به خاك يكديگر تجاوز شود.
    اين مقام افغان يادآور شد: در ديدار با همتاي پاكستاني خود در مورد نشست پاريس ، فروش ‪ ۵۰‬هزارتن گندم ، توسعه روابط ، مبارزه با تروريسم ، مسايل تجاري و اقتصادي گفت و گو كرده است .
    وي تاكيد كرد كه بايد با تروريسم مبارزه كرد نه اينكه پاداش دريافت كند، اين كار تبعات خطرناكي در بر دارد.
    وزير خارجه افغانستان بر علاقه مندي كشورش به توسعه روابط با پاكستان تاكيد كرد و گفت كه صلح جداگانه وزيرستان پاكستان و موسي قلعه افغانستان با شورشيان در گذشته نتايج تلخي داشت و كابل از قرار داد صلح با طالبان پاكستاني نگران است .
    وي بر آمادگي كشور در مبارزه مشترك با تروريسم تاكيد كرد و گفت : بايد منابع مالي ، آموزشي و انساني شورشيان كه در خارج افغانستان قرار دارد، نابود گردد.
    همچنين اسپنتا در مورد درخواست اخير وزير خارجه لهستان كه در سفر به كابل خواهان محاكمه گلبدين حكمتيار رهبر حزب اسلامي شده بود و او را جنايتكار ناميد، گفت : اين ، سخنان شخصي رادوسلاو سيكورسكي است .
    اسپنتا گفت كه سيكورسكي روزنامه نگار است و يك هموطن او در ولايت نورستان در شرق افغانستان كشته شده بود.
    وي تاكيد كرد:دولت متبوعش در چارچوب قانون اساسي از مذاكراه با مخالفان براي تامين صلح و بازگشت آنان به زندگي غيرنظامي حمايت مي‌كند.
    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 5:26  admin

    نظری بر سیاست، اردو و موسسات استخباراتی پاکستان




    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Ap_Shaheen_II_missile_pakistan_nuclear_195_eng_30dec071
    پس از آنکه پاکستان در ۱۹۴۷ از هند جدا و منحيث يک کشور مستقل اعلام شد، اردو بسرعت در ميان جميع موسسات سياسي اعلام شده کسب قدرت و نفوذ کرد.
    اینکشور از وظايف تعاملي بسرعت خارج شده و با حکومت های نظامی جنرال ايوب، يحي و ضيا الحق و پرويز مشرف، اين روند استحکام یافت. مثال این البته عزل قضات محکمه عالي، سرکوبي تظاهرات صلح آميز، قيد حقوق دانها و اعلام حالت اضطرار توسط جنرال پرويز مشرف، رئيس جمهور نظامی تا همين اواخر در پاکستان است.
    مشرف از اثر فشار های بين المللي، نقض را که در قانون اساسي توسط خودش وارد شده بود، اصلاح کرده و خواست با لباس ملکي از انتخابات ملکي، بر پايه ديموکراسي دفاع و حمايت کند.
    جنرال طلعت مسعود، مبصر سياسي پاکستان دلايل عروج قواي نظامي و ساير قواي غير ملکي در پاکستان را در چند عامل ميبيند:
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Afp_pakistan_military_soldiers_29dec07_eng_19511
    Pakistani troops stand alert in Karachi, 29 December 2007
    «اردو در پاکستان که تازه تشکيل يافته بود، يگانه موسسه يک پارچه بود که ساختار اش را بکلي از اردوي بريتانيا به ارث برده بود. دولت جديد پاکستان، و موسسات دولتی ضعيف بودند، دستگاه اداري آن نا توان بود.
    در اين بين بود که اردو پاه در ميان نهاد و در احياي مجدد حيات هزاران مهاجر و تامين امنيت شان نقش مزیدی را ايفا کرد. جنگ با هند بر کشمير عامل ديگر بود که نقش اردو را بارزتر و مهمتر ساخت.
    جنرال طلعت مسعود ميگويد جنگ سرد بين دو ابر قدرت: ايالات متحده و اتحاد شوروی سابق، برای پاکستان عامل موثر ديگری بود: «
    پيمان های دفاعي منطقوی «سنتو» و« سيتو» که پاکستان را وادار ساخت جانب امريکا را بگيرد و شامل آنها گردد، به اردو اهميت و حيثيت بيشتری داد. صرفنظر از مساعي براي توليد سلاح هاي ذروي که نه تنها سطح نيرو و سلطه اردو را در پاکستان بلند برد، بلکه حتي موجب تزئيد بنيه اقتصادي خاص و مستقلانه اردو در جامعه اکثر غريب پاکستان شد.
    شگفت آنکه نيرو و نفوذ داخلي اردو منحيث يک ارگان مستقل در قانون اساسي پاکستان پيش بيني نشده بود، چه رسد به اينکه قدرت آن روز بروز قويتر شده برود و موسساتي که در قانون اساسي پاکستان پيش بيني گريده بود، بطور فزاينده جاي شانرا در برابر آن خالي کنند:
    «اين نيروي نظامي نه تنها در قانون اساسي پاکستان پيش بيني نشده بلکه اردو با احراز ممتد قدرت که پديده بسيار نادر است، از قانون اساسي تخلف کرده است. و حتي با تصاحب قدرت عمل خيانت آميزي را مرتکب شده است؛ بخصوص هنگاميکه امروز اين امر يک عرف و تعامل شده است.»
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Afp_pakistan_musharraf_troops_27nov07_210
    جنرال طلعت مسعود، تحليل گير سياسي در پاکستان ميگويد نظاميان اکنون نه تنها اين را توجيه مينمایند بلکه با زياده روي هاي خود بار ديگر از خط پا برون نهادند.
    ادارات استخباراتي پاکستان بخصوص اداره استخباراتي « آي اس آي » ، عناصر ديگری اند که وزنه شانرا بيش از پيش در حيات سياسي و اجتماعي پاکستان انداخته اند. و از دير زمان از آنها در مسايل مربوط به آزادي خواهي در کشمير ومبارزه عليه دهشت افگني، بيبشتر نام برده مي شود:
    جنرال مسعود میگوید: « آي اس آي» که يک اداره استخباراتي درجه اول پاکستان و بيش از ديگران موظف به مراقبت از تهديدات از خارج است. این اداره بطور فزاينده به تهديدات داخلي پاکستان نيز توجه کرده و حايز نقش عمده درین رابطه میباشد.
    و اما اين اداره با تاسف بعد از سالهاي ۱۹۷۰ به دست بازي و دخالت در سياسيات پاکستان پرداخت و چون اردو ي پاکستان پايه سياسي نداشت، بر « آي اس آي » وسيعاً اتکا کرد - بحديکه آی اس آی براي اردو حکم گوش و چشم را پيدا کرد. و اين در حاليکه ساير ادارات استخباراتي نيز در ساحه وسيعتر شروع بکار کردند و وظايف محوله استخباراتي خود شانرا فراموش نمودند.
    تزئيد نيروي ادارات استخباراتي بخصوص « ي اس آي » بزودي باعث رقابت و برهم خوردگي همکاري در بين شان شد.
    جنرال مسعود ميگويد: «بين اردو و «اي س آي» نه تنها همبستگي وجود نداشت بلکه رقابت و خصومت بين شان زیاد مشهود گشت. اردوي پاکستان که مدت ها در پاکستان به تنهائي حکمراني میکرد و حيثيت يک حزب سياسي را اختيار کرده بود، با گذشت زمان، مورد انتقاد قرار گرفت و عروج «آي اس آي » سبب شد با آن با روابط بسيار خصمانه شروع بکار کند.
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است National_assembly_12
    سوال اين است که اين رقابت و خصومت در بين« آس آي اي» و اردو چه هنگام توقف خواهد کرد و آيا اردو حد اقل تواسته است تا حدي آن اداره مبهم را تحت کنترول درآورد.
    جنرال طلعت مسعود ميگويد تا حدي اردو به اين امر موفق شده، اما نه بطور کامل و از جانب ديگر آس اس آي چه بسي قوي شده و کنترول آن هم ناممکن گشته است.
    و در ارتباط به وضع جاري در پاکستان: همه از خود مي پرسند که انتخابات به تاريخ ۱۸ فبروري صورت خواهد گرفت و آيا اردو باز هم سعي خواهد کرد بنحوي در حيات سياسي پاکستان اعمال نفوذ کند.
    جنرال طلعت مسعود ميگويد اگر اردوي پاکستان باز هم بخواهد به سلطه اش ادامه بدهد، اين عمل آن بر پاکستان اثرات بسيار سوء وارد خواهد کرد. و نه تنها سد راه پيشرفت ديموکراسي شده، بلکه قواعد آن را نیز نقيض خواهد نمود.
    جنرال مسعود بتعويق افتادن انتخابات را امر دردناک براي حزبي مي خواند که دچار غم و اندوه زياد شده است - بخصوص هنگاميکه اين حزب يعني حزب مردم پاکستان بهوتو توام با حزب مسلم ليگ نواز شريف خوستار برگذار شدن انتخابات در سر موقع معينه بودند.
    و اما در برابر اين سوال که نظاميان پاکستان باز هم سعي به ماندگار شدن در قدرت خواهند کرد، جنرال طلعت مسعود میگوید: «فکر نميکنم پاکستان ديگر آماده پذيرش سلطه اردو باشد و اردو نيز اين امر را درک کرده است. از جانب ديگر جنرال « کياني » يک رهبر بسيار معقول است و ما انتظار داريم که او توقعات ما را برآورده سازد ...»
    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 8:58  admin



    گفت و شنود ویژه
    از باری سلام با ملک ستیز
    «کمبود امنیت های اقتصادی- اجتماعی، بستری برای گسترش تندروی»

    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Barry%20Salaamهمایش بین المللی پژوهشی «تندروی، چالش بزرگ در برابر توسعۀ بشری» در شهر دوشنبه کشور تاجکستان دایر گردید. درین همایش، نمایندگان سیزده کشور جهان، بیست و هفت مقالۀ پژوهشی خویش را پیشکش کردند. قرار است که این نبشته ها به زودی به نشر برسند. میزبان این همایش، حکومت تاجکستان بود. تندروان اسلامی، یکی از مهمترین چالش ها در برابر ثبات و امنیت درین کشور به شمار می‌رود. درسال های 1993 -1994 تاجکستان شاهد جنگ های داخلی ناشی ازین بابت بوده است که قربانیان زیادی جانی و خسارات فراوان مالی را به‌بارآورده است. هدف ازین همایش را، دستیابی به تحلیل‌ها و پژوهش‌های کارشناسانه پیرامون عوامل ایجاد تندروی و شیوه‌های پرداخت با آن شکل می‌داد. توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است Malik%20Sitez
    کارشناس‌های کشورهای ایالات متحده، روسیۀ فدراتیف، اوکراین، روسیۀ سفید، ترکیه، قزاقستان، قرقزستان، تاجکستان، ارمنستان، آزربایجان، ملداویا، افغانستان، دنمارک و آلمان، تندروی را یکی از عوامل تشنج و مانع عمده در بابر توسعه و پیشرفت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دانستند.
    درسهای افغانستان،
    درین همایش ملک ستیز، محقق ارشد در مرکز مطالعات جهانی وحقوق بشر، مقالۀ پژوهشی را پیرامون «درس‌های افغانستان از تندروی‌های ایدیولوژیک» ارایه نمود که در جمع بهترین آثار این همایش شامل گردید. باری سلام مدیرمسوول صبح بخیر افغانستان صحبتی را با آقای ستیز انجام داده که حول مهمترین نکات مقاله آقای ستیز و مسالۀ تندروی در افغانستان می چرخد.
    باری سلام،
    فکر می ‌ کنم راه اندازی همچو مباحثات سازنده، از اهمیت فراوانی در سطح بین المللی برخورداراست وآن ‌ هم در منطقۀ ما. آسیای میانه در کل، شاید یکی از قربانی ان مهم تندرویهای ایدیولوژیک است. بنابراین این برنامۀ جالب می ‌ تواند، دستاویزهای جالبی را نیز در پی داشته باشد. شما در مقالۀ تان کدام عوامل را به عنوان خالق تندروی ‌ ها در افغانستان برشمردید؟
    ملک ستیز،
    نبود میزان درحقوق سیاسی و حقوق اقتصادی، باعث ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی گردیده و باعث ایجاد نخستین پیش زمینه‌های تندروی می‌گردد. درین حالت دولت‌ها بجای رفع تندروی، ناخودآگاه باعث ایجاد تندروی می‌گردند و ارزشهای حقوق سیاسی و شهروندی قربانی بی‌تفاوتی و بی‌اعتمادی شهروندان در برابر دولت می‌گردند. در افغانستان امنیت‌های اقتصادی و اجتماعی قربانی برنامه‌های سیاسی به بهانۀ حقوق سیاسی و شهروندی گردیده است که با تأسف از اعتبار نظام کاسته است و مشروعیت ارزشی آن‌را زیر پرسش برده است. این نا‌بسامانی‌ها، سبب آن گردیده است که هویت حقوق بشر و نهادهای مدنی نیز خدشه‌دار گردد و نقش بااهمیت دولت در حمایت شهروندان فقط به افسانه مبدل گردد.
    باری سلام،
    بدین ترتیب شما به این باور هستید، که نبود امنیت ‌ ها یا مصونیت ‌ های اقتصادی و اجتماعی سبب تندرویِ چالش ‌ زا در برابرعناصر ارزشی دولت می ‌ گردد. این درحالیست که تندروان در افغانستان زمینه ‌ های بیشتر بدست می ‌ آورند . به نظر شما این بستر چگونه برای توسعۀ عملیت ‌ های تندروان میسر می ‌ گردد.
    ملک ستیز،
    سربازگیری از میان جوانان،
    نبود برنامه های مستمر اقتصادی از سوی دولت باعث کمبود دسترسی‌های شهروندان به صحت عامه، آموزش و اطلاعات گردیده است. دولت نتوانسته است کار خلق کند. ما با یک دولت مصرفی مواجه هستیم که اجناس کشورهای همسایۀ خودرا نوشخار می‌کند و خود چیزی و دستگاهی برای تولید ندارد که خود زمینه‌های لازم را برای سربازگیری دهشت‌افگنان از میان جوانان بیکار و گرسنه میسر می‌سازد. البته نقش کمک‌های دولت‌ها و نهادهای تندرو این گسترده‌گی را وضاحت بخشیده است.
    باری سلام،
    جالب است، شما تندروی را با دهشت افگنی پیوند ناگستنی می ‌ دهید.
    ملک ستیز،
    بلی، تندروی نخستین پیش زمینۀ دهشت افگنی است. تندروی خود باعث ایجاد دهشت افگنی می‌گردد. چه، تفسیر های ناسالم از ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماعی از یک سو و فقر، بیکاری و گرسنگی از سوی دیگرباعث خشونت می‌گردد وحس انتقامجویی در برابر دولت را فراهم می‌آورد.
    باری سلام،
    درین صورت نقش نهادهای دیگری مثل جامعۀ مدنی و سایر سکتورهای اجتماعی درین زمینه چگونه اند؟
    ملک ستیز،
    تندروی، مانع توسعۀ جامعۀ مدنی نیز می‌گردد. درشرایطی که نقش شهروند در جامعه تنها منحصر به آزادی‌های سیاسی بدون حد و مرز تعریف می‌شود و پیش‌زمینه‌های اقتصادی آن متزلزل می‌گردد، تعهد در برابر نهادهای مدنی به صورت خاص و اعتماد به جامعۀ مدنی بصورت کل، شدیدأ متضرر می‌گردد. در واقع نقش شهروند به‌صورت کل تضعیف می‌شود و نهادهای مدنی و سایر سکتورهای اجتماعی از جمله سکتور خصوصی و سیاسی نمی‌توانند پیام رسان خوبی برای شهروندان گردند.
    باری سلام،
    شما به عنوان کارشناس مسایل حقوق، دراینجا نقش هنجار ‌ های اجتماعی را چگونه ارزیابی می ‌ نمایید؟ شما قبلا گفتید که تندروان ایدیولوژیک بر ارزشهای مقدس پافشاری می ‌ کنند و در برخی حالات آن ‌ ها را تفسیر سوء می ‌ نمایند. درین صورت، پس حقوق و قوانین از نگاه کاربردی ‌ شان در چه سطحی قرار می ‌ گیرند؟ آیا این قانون نیست که همۀ این ناهنجاری ‌ های اجتماعی را نقطۀ فرجام گذارد؟
    ملک ستیز،
    سوگمندانه باید گفت که تندروی باعث تضعیف حاکمیت قانون نیز می‌گردد و سبب ایجاد فساد اداری و سایر جنایات سازمان‌یافته مانند قاچاق مواد مخدر، ترافیک انسان و ده‌ها جنایت علیه بشریت می‌گردد. تندروان، در وجود هماهنگی‌ها با سایر گروه‌های سیاسی سبب ایجاد فرهنگ ارجحیت‌دهی خواست‌های خود در برابر قانون می‌شوند. در برخی حالات با استفاده از این هماهنگی سبب ایجاد قوانینیِ به نفع خود می‌گردند و در اکثر اوقات، قانون را به عنوان اسباب در خدمت خویش قرار می‌دهند. پس تندروی خود باعث تضعیف حاکمیت قانون می‌گردد و این خطرناکترین پدیده‌ یی است که می‌تواند حضور دولت را به چالش بکشاند ونهادهایش را نخست بی‌اعتبار و سپس به نابودی سوق دهد.
    باری سلام،
    آقای ستیز، درین صورت تندروی جوهر نظام ‌ های معاصر را می ‌ مکد. درین مدتی که ما دوران گذار پس از طالبان را شاهد هستیم، میکانیزم ‌ های مردم ‌ سالاری یا دموکراسی از ویژگی ‌ های نظام به شمار می ‌ رفته است. شما دموکراسی را چگونه درین چهارچوب مطالعه می نمایید؟
    ملک ستیز،
    تندروی چالش مهم در برابر دموکراسی است.
    زمانی‌که نقش شهروند در استفاده از حقوق اجتماعی و اقتصادی‌اش محدود می‌گردد و دیدگاه‌های سیاسیش بی‌معنی و میان‌تهی یعنی بدون بستر حمایت‌های اقتصادی و اجتماعی میگردند، تندرویهای ایدیولوژیک دامنۀ رشد سریع باز می‌نمایند. این نوع تندروی‌ها سبب تعضیف نقش و علاقمندی شهروندان در اقتدار می‌گردند و دموکراسی پدیدۀ تحمیل شدۀ خارجی تصور می‌گردد.
    باری سلام،
    و سرانجام این‌که تندروی، چالش مهمی برای دولت سازی است.
    ملک ستیز،
    دولت یعنی رهبر عینی و سیاسی در جامعه. دولتی‌ که ارزش‌های مشروع خودرا از دست دهد، نقش جامعۀ مدنی در آن محدود گردد، حاکمیت قانون تضعیف شود و دموکراسی جوهرش را از دست دهد، پس دولت چطور می‌تواند رهبری اجتماعی را عهده‌دار باشد؟ چنین می‌توان برداشت کرد که تندروی تهدید بزرگی در برابر نظام به شمار می‌ رود.
    باری سلام
    در افغانستان تندروان اصلی کی ‌ ها هستند؟ چگونه آن ‌ها را شناخت و چگونه باید به آنان پرداخت؟
    ملک ستیز،
    تندروان اصلی در افغانستان طالبان هستند. ولی نباید فراموش کرد که طالبانیزم در پس چهره‌های مختلفی نیز پدیدۀ خطرناکی برای امروز و فردای افغانستان به شمار می‌رود. باید تندروی را به‌صورت جدی کالبدشگافی کرد. ما نیاز به پژوهش‌های عمیق درین زمینه داریم. افغانستان، بیشترین خسارات را ازین بابت متقبل گردیده است. هویت ملی افغان‌ها صدمه دیده است، فرهنگ ملی ما به تاراج رفته است. راه‌های گفتمان‌های سازندۀ تمدنها بسته شده و ده‌ها معضله دیگر اجتماعی از برخوردهای تندروانۀ ایدیولوژی‌ها در افغانستان ظهور کرده است. افغان‌ها مردم متدین و مسلمان‌های صادق و باوقاری هستند. باید گفتمان‌های ملی براساس پژوهش‌های دقیق دینی و ارزشی و برمبنای هنجارهای اجتماعی راه اندازی گردد. این گفتمان‌ها و پژوهش‌های ناشی از آن باید به اذهان عامه برسند و مردم به تساهل و تسامح دعوت گردند. دولت باید خطرات ناشی از تندروی را به‌خوبی شناسایی کرده نگذارد تا مردم افغانستان بار دیگر قربانی ایدیولوژی های مغرضانه گردند.
    پایان
    avatar

    پست الأحد 8 يونيو 2008 - 9:12  admin

    ناتو ازتوافق صلح حکومت پاکستان با طالبان احساس خطرمي کند


    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است 0,,1656285_1,00 با توجه به حضور فعال امریکا درمنطقه توافقات با طالبان محلی نمی توانند پایدارباقی بمانند



    توافقات تازه صلح حکومت پاکستان با جنگجويان طالب درمناطق قبايلي آن کشوربه طور نسبي لحظات آرامي را درداخل تامين نموده است ، اما درخارج چالشهاي دپلوماتيک جديدي را برانگيخته است.

    حکومت ملکي جديد پاکستان درهفته گذشته درسوات ، نخستين توافق صلح را با افراط گراياني که مي خواهند حاکميت اسلامي به سبک طالبان به وجود آورند، منعقد ساخت. همچنان گفته مي شود که توافقات مشابهي با سايرگروههاي جنگجو درکمربند قبايلي نزديک به مرزهاي افغانستان صورت خواهد گرفت .
    اين توافقات درمقامات ناتو ناقوسهاي خطر را به صدا در آورده اند، زيرا چنين توافقات صلح تنها مي توانند حملات را دردرون پاکستان متوقف سازند، اما نمي توانند جلو حملات ازطريق مرزها را برنيروها بين المللي بگيرند.
    دراخيرهفته مارک ليتي؛ سخنگوي ناتو درافغانستان به اسلام آباد هشدارداد که اطمينان بدهد که چنين توافقاتي " منجر به افزايش خشونتها درافغانستان نمي گردند".
    وي گفته است که " ما آرزومندي آنها را براي رسيدن با توافق صلحي با جنگجويان درک مي کنيم، اما درصورتي که مشکل ازيک جانب مرز صرفاً به جانب ديگر انتقال داده شود، درآن صورت راه حل واقعي اي نمي تواند وجود داشته باشد".
    نيروهاي نظامي پاکستان براي رسيدن به صلحي با بيت الله محسود قوماندان ترس آفرين قبايلي بايد حدود 100000 سربازش را قسماً ازمناطق نا آرام قبايلي بيرون بکشد.
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است 0,,3196297_1,00
    آنچه روشن است اينکه ؛ چنين توافقات صلحي درگذشته ها منجربه شکست شده اند. توافقاتي که درسالهاي 2005 و2006 با ولسواليهاي قبايلي دروزيرستان جنوبي وشمالي منعقد گرديده اند، به جنگجويان فرصت داد تا هم تسهيلات آموزشي شان را افزايش بدهند وگروههاي شان را سر از نو متشکل گردانند.
    تحليلگران امور امنيتي براين نظراند که پيمانهاي جديد به جنگجويان فرصت خواهد داد تا توجه شان را بيشتر متوجه نيروهاي بين المللي درافغانستان بسازند.
    محمود شاه مسوول پيشين بخش امنيتي درمناطق قبايلي دراين رابطه مي گويد:" اکنون آنها مي توانند حملات انتحاري بابمب را درحالي که هدف آنها امريکاييان باشد، دردرون افغانستان انجام بدهند".
    ازنظرمحمود شاه سلاحها ومهماتي که جنگجويان محلي عليه نظاميان پاکستاني مورد استفاده قرارمي دهند، مي توانند به داخل افغانستان برده شوند وبدين ترتيب يک وخامت خطرناک را درمنازعه جاري دراين کشورمعروض به جنگ دامن خواهند زد.
    رحيم الله يوسف زي تحليلگر وخبرنگاري که مرکزفعاليتهاي وي شهرپيشاورمي باشد، دراين رابطه مي گويد:" امريکاييان به هيچصورت نمي توانند تحمل بکنند که جان سربازان آنها درمعرض خطربيشترازآنچه قرارگيرد که اکنون با آن مواجه اند.بنابراين آنها نمي توانند که آرام بنشينند وناظرخراب شدن کارها باشند".
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است 0,,3012954_1,00
    جنرال دان مک نيل قوماندان نيروهاي امريکايي درافغانستان درهفته گذشته ضمن گزارشي به کنگره ايالات متحده امريکا گفته است وزارت دفاع ايالات متحده امريکا " بامذاکراتي که صورت گرفت دچارمشکلات بود واحتمالاً بايک توافق صلح ديگر درايالت شمال غربي پاکستان دوباره با آن مشکلات مواجه مي گردد". مک نيل افزوده است: " نگاه ما متوجه پاکستان است، به نظرمن ازهمين حالا چنين توافقاتي کارنمي کنند".
    اين نا اميدي مقامات امريکايي ازآنجا روشن مي گردد که به دنبال تمايل حکومت منتخب جديد براي تصحيح سياستهاي سختگيرانه پرويز مشرف با شورشيان و پيشنهاد مذاکرات صلح باطالبان، پروازهاي اکتشافي ايالات متحده امريکا ازماه مارچ بدين سو افزايش يافته اند.
    مادامي که درچهاردهم ماه مي دوراکت رهبري شده به پناهگاه شورشيان دردمه دوله واقع درولسوالي قبايلي باجور اصابت نمود، بيش ازده نفر به قتل رسيدند که دست کم برخي ازآنها افراد غيرنظامي بودند. اين امرموجب آن گرديد تا حکومت پاکستان بخواهد رسماً عليه ائتلاف تحت فرماندهي ايالات متحده امريکا اعتراض بکند.
    اما اين اقدام براي طالبان محلي که حملات انتحاري انتقامجويانه اي را درنزديکي پايگاه نظامي انجام دادند قناعت بخش نبود، زيرا آنها مدعي بودند که ايالات متحده امريکا بدون کمک نيروهاي نظامي پاکستان قادرنيستند چنين حملاتي را انجام بدهند.
    توافق ‏نامه صلح‏ با طالبان، نشانه قدرت پاكستان است 0,,3246805_1,00 این تروریست آلمانی ترکی تبارازطریق مرزهای مشترک افغانستان وپاکستان ، درخوست عملیات انتحاری را انجام داد
    يوسفزي معتقد است که" رسيدن به صلح ازطريق توافقات با مليشه هاي محلي امرممکني نيست ، زيرا هرباري که چنين توافقات صلح منعقد گردند، حملات نيروهاي امريکايي درداخل خاک پاکستان ، موجب برهم خوردن آنها مي گردند".
    يوسفزي مي گويد امريکاييان جرئت نمي کنند که نيروهاي شان را براي انجام دادن عمليات محاربوي کامل العياري به مناطق قبايلي بفرستند، زيرا چنين اقدامي مي تواند سبب تحريک نيروهاي نظامي پاکستان که با سلاحهاي اتومي مجهز اند گردد. اما به عوض آنها ازطريق انجام دادن عمليات محدودي ، پيوسته برحکومت اسلام آباد اعمال فشارخواهند نمود. امريکا تهديد خواهد نمود که کمکهاي اقتصادي اش را به پاکستان که پاکستان شديداً بدان وابسته است، قطع مي نمايد.
    يوسف زي مي گويد:" يگانه ابرقدرت جهان خودش نتوانست درجريان هفت سال طالبان رابه کلي شکست بدهد، اما اکنون مي کوشد ازطريق اعمال فشاربرارتش کوچک وبالنسبه ازلحاظ تجهيزات فقيرپاکستان ، اين کار را انجام بدهد".
    ازسال 2001 بدينسو که مبارزه عليه تروريسم مطرح شده است، پاکستان تنها ازايالات متحده امريکا يازده مليارد دالر به دست آورده است. به همين ترتيب کشورهاي ديگرغربي نيز به پاکستان جهت پيشبرد پروژه هاي انکشافي اين کشورومبارزه عليه افراط گرايي اسلامي به اين کشورمليارد ها دالرکمک نموده اند. اين پولها نقش مهمي درتثبيت اقتصاد شکنند پاکستان داشته اند.

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 2:38 ميباشد