پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    از گپ هاي پيش پا افتاده

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080429

    از گپ هاي پيش پا افتاده Empty از گپ هاي پيش پا افتاده

    پست  admin

    داکتر حمیدالله مفید
    از گپ های پیش پا افتاده

    باد در غیاب نویسنده از پنجره به درون خزید و یک دسته کاغذ ها را از روی میز برداشت وروی زمین پراگنده کرد .
    روی کاغذ ها یک خامه ( مقاله) کوبنده وجدی نوشته شده بود .
    مردی بیگانه ی وارد اتاق شد . یکی از کاغذ ها را برداشت وخواند . چیزی نفهمید . یکی دیگری از کاغذ ها را برداشت وخواند . باز هم چیزی نفهمید . ابروها را درهم کشید . سرش را شور داد وشانه هایش را بالا انداخت واز اتاق بیرون شد .
    ماشین دوخت که روی میز نشسته بود ، به کاغذ های پراگنده گفت :« شما به همین گونه که هستید به درد هیچ چیز نمی خورید ، پراگنده وپیش پای افتاده معلوم می شوید .»
    یکی از کاغذ ها گفت : شما چی کاره هستید که ما را نصیحت میکنید؟
    ماشین دوخت گفت: « ما برای وصل کردن آمدیم !»
    کاغذ ها چون کاغذ های خوبی بودند ، حرف او را قبول کردند .
    ماشین دوخت ، همه ی آنها را به تر تیب روی هم دوخت .
    باز همان مرد بیگانه وارد اتاق شد ، این بار همه ی کاغذ ها را یک جا وبه ترتیب مطالعه کرد . وبه فکر فرورفت ...
    نشست مورخ 19.04.2008 نیروهای چپ ودموکراتیک افغانستان در شهر اندهوفن کشور هالند, بیانگر اینست که نیروهای چپ وملی ودموکراتیک افغانستان در اروپا که با بینش ها وگرایش های گوناگون پی افگنده شده اند . مانند برگ های همین طنز هستی دارند که با خوشبینی در کنار هم بخاطر نجات کشتی نیروهای چپ گرد هم امدند . اگر سازمانها ونیروهای چپ اندیش همگون می اندیشیدند مانند برگ های همگون می ماندند که روی هم جا گرفته اند . در آنصورت به برگ های همگون وتکراری می ماندند ، به خواندن نمی ارزیدند .
    نتیجه ی دومی اینکه هر سازمان سیاسی ولو هرقدر هم درست بیاندیشد چون پراگنده رود بی معنی می تپد .
    این پرسش مطرح می شود که آیا نیاز به اتحاد ویکپارچگی نیروهای دموکراتیک چپ وجود دارد؟
    مهنداس کرم چند گاندی پیشوای سیاسی مردم هند . همیشه ترجمه شعر پر بار وخرد آفرین مولا نا جلال الدین محمد بلخی را که چنین است :
    ما برای وصل کردن آمدیم
    نی برای فصل کردن آمدیم
    به انگلیس چنین میخواند :
    To unit that is why we came to divide that is not our aim
    زمانیکه سد نا لرز واستوار اتحاد جماهیر شوروی سوسیالستی از اثر نفوذ اجنت های ا نتلجنس سرویس انگلیس ونفوذ در مغز کشور شورا ها فرو ریخت . وبگفته ی مولانا ی بلخ که: ماهی زسر گنده گردد نی زدم فتنه ز میخانه خیزد نی زخم
    این لرزش بر شانه های ح.د.خ.ا نیز پدیدار گشت وصفحهء زرین تاریخ آنرا با خط چتلنویس سیاسی معاوضه کرد . در نتیجه چون تار وپود تشکیلاتی حزب با سازش های مصلحتی تنیده شده بود ، نه گزینشی بر این بنا ریسمان پیوسته ی آن نیز از هم گسلید و نیروهای دجال سیاسی موقع یافتند تا هست و بود کشور را به تاراج ببرند. وتاریخ را نیز سرچپه بنویسند.و دراین میان تشکیل وسازمان سیاسی ح.د.خ.ا« چون شهید بیکسی بر دوش های خسته ی تاریخ در راه نا شناخته ی روان شد» .
    از آن زمان ده سال سپری گردید . از همان آستان سقوط خسروان گردن فرازی کشتی بی بادبان سیاسی حزب را نا خدا گشتند وتشکیلات ستیهندهء را که در زیر لایه های سیاست برروی آن غبار فراموشی نشسته بود تا پای جان نگهداشتند . هر باری
    که با ایشان مطرح میکردند که بیائید تا تشکیلات خویش را بر ملا سازیم . میگفتند : رفقا زمان آن فرا نرسیده است . وماجرا جویان را به آرامش فرا میخواند . مگر یک لحظه هم نمیخواست تا این گردان رزمنده از هم متلاشی شوند .
    تا آنکه به کمک نیروهای جهانی آخرین میخ در تابوت نیروهای طاغوتی ارتجاعی پا ئین اندیش ومرگ افزا کوبیده شد . وشرایط جدید رونما گردید .
    از نشست های پیهم خردورزان درست بین وسالم اندیش حزب وحاکمیت دموکراتیک افغا نستان ونیروهای چپ خوش خط وخال به ابتکار رفیقی که سالیان دراز کشتی خالی حکومت جمهوری دموکراتیک افغانستان را پر نان وآب ساخته بود نخستین سیاههء نهضت میهنی پی افگنده شد . وبه کمک خردورز خسرو خوش اندیشی که سالهای دراز از آب چشمه سار زلال معرفت چپ دموکراتیک ، تشنگان حزب را سیراب ساخته بود . نخستین همایش پر شکوه این اندیشه به شگوفه نشست .
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الثلاثاء 29 أبريل 2008 - 4:29  admin

    پس از دورهای رنگین زمان ، در شهر کابل انجائیکه بابرش کاسه معرفتی خوانده که درآن قوم های گوناکون گردهم آمده ند. بنیاد نهضت فراگیر دموکراسی وتر قی افغانستا ن پی ریزی شد .
    این نه آغازبود ونه انجام آن . پیشتر بر این نیز نیروهای گوناگون چپ اندیش به نام های مختلف در کوره گاه سیال سیاسی پدیدار گردیده بودند . مگر چون تکتازی را بر همه گرایی فراتر می پنداشتند . نهایتآ نه نهضت فراگیر ونه سایر احزاب وسازمانهای همخوان نتوانستند . تا مروارید های پراگنده ی چپ دموکراتیک را در یک امیل زرین سیاسی جیل کنند .
    در همایش گسترده شهر کابل که ، با سهمگیری یکپارچه نیروهای ملی ، دمو کراتیک وترقی پسند، برخی از هموندان پارلمان، گردانندگان ونمایندگان سازمانهای سیاسی واجتماعی و فرهنگی، شخصیت های مستقل سیاسی وفرهنگی، نمایندگان نهاد های جامعه مدنی ، علما و روحانیون ، نویسندگان ، شعرا وهنر مندان؛ به میزبانی نهضت فراگیر دموکراسی وتر قی افغانستان در شهر کابل برگزار گردید ، نخستین سنگپایه همآهنگی ویکپارچگی نیروهای چپ گذاشته شد . که در این مورد در سایت های انترنیتی و در نشریه های سیاسی بار ها روشنی انداخته شده است . ومن نمیخواهم تا وقت زرین و گرانبهای شما را به تکرار نا احسن خود به مس نا گداخته مبدل کنم . اما آنچه را که من میخواهم تا با کمال ادب واحترام دودسته بشما پیشکش کنم اینست « ایا لازم وبایستی است که نیروهای پراگنده چپ ودموکراتیک در اروپا نه در برابر هم بل که در کنار هم برزمند ؟ »
    درست هنگامیکه گرد باد تند حوادث با خشم ستیزنده اش مارا لوله ولوپان به کشور های اروپایی افگند . برای مدت زیادی سر گیچه شده بودیم . سردرگمی ناشی از این پرتاب برای سالیان زیادی ما را بخود مصروف ساخته بود . در این تمدنستان خارجی کش ، هروز به تحلیل می رویم بیدون آنکه بدانیم کی هستیم وچی هستیم ؟
    در اینجا به یاد شعری از شاعر بند گسل ( هلدر لین ) می افتم که در طرح آغازین شعر زیبایش بنام« نشانه» گفته است :
    ما نشانه یی هستیم که خوانده نشدیم »
    وسپس با دوبیت دیگر ادامه میدهد که
    « بی دردانی هستیم ؛
    که به زودی زبان خود را در سر زمین بیگانه گم می کنیم »
    شعر (هلدرلین) جایگاه مار ا در این اروپای ناز پرور خارجی کش برراستی بیان می دارد .
    برای اروپایی ها، ما افغانها : آسیایی پس مانده ، مسلمانان تروریست ، سیاه موهای کثیف و.... هستیم .
    در تبلیغات افغانهای که پیش از ما یعنی در دوران حاکمیت ما به اروپا آمده اند، اعضای پیشین ح.د.خ.ا : کمونیست های بی دین ، نوکران کی-جی-بی ومزدوران روس که به دامن امپریالیزم پناه آورده اند مطرح می شوند.
    برای سازمانهای جاسوسی غرب وامریکا وبرای نوکران وابسته به آنها ناقضین حقوق بشر وطنفروشان جنایت کار که گویا باید دستجمعی به دادگاه ها کشانیده شویم هستیم .
    اکنون به این پرسش برمی خوریم :نیروهای چپ کی هستند ؟ چی هستیتند؟و کی بودند ؟
    نیروهای چپ ودگر اندیش، بگفته «نیچه» فیلسوف در دو مرحله قرار دارند: در مراحل « گم کردن و« از دست دادن » .
    باید این دو مرحله را پشت سر بگذرانند، تا در مرحله ای « پیدا کردن » برسند .لازم ا ست تا رابطه میان کشف کردن ، یا فتن ورها کردن را دریابند . در غیر آن به تحلیل می روند .
    هنوز برخی ازاعضای پیشین حزب در میان این سه مرحله گیر کرده اند . مرحله نخست : « گم کردن» را بدیده نمی نگرند . به این باور اند که، حاکمیتی داشتند ، حزبی داشتند ، که همه چیزآنها خوب بود ومیپندارند که بهتر است ،تا با همان خوبی دوباره ادامه بدهیند . یعنی به تغییر وتکامل کم باور اند . در این،بد گمانی پدیدار نیست کهحاکمیت نیروهای چپ ودموکراتیک در افغانستان در همان زمان درست وپسندیده بود. مگر اکنون آنرا باید بدیده داشت که زمان تغییر می پذیرد .وپیشروی وتکامل را مهر هستی میزند .
    اکنون که زمان آن فرا رسیده تا سردرگمان سراسیمه نیروهای چپ ودموکراتیک در یک امیل زرین سیاسی گردهم آمده وفرازین شوند بحیث یک دموکرات درست اندیش پیشنهاد میکنم تا بخاطر بارور شدن این نشست؛ صمیمانه وصادقانه درپهلوی هم قرار گیرند و دلهره گان سیاسی را از چشمه سار وحدت وهمآهنگی سیراب بسازید . در این راستا رویکرد ویا توجه گردانندگان نشست را به پیشنهاد های زیرین خواهانم :
    1-ایتلاف ها وحدت ها وحتا پی افگنی یک سازمان یگانه ی سیاسی شاید در کشور ما تازه باشد .اما در این گیتی بی پهنا همواره سازمانهای سیاسی روی برخی موارد ویا روی پرنسیب های کلی ویا بخشی با هم سازش میکنند و تشکیلات ویا رژیم های ایتلافی را بار می آورند . به گونه ی نمونه . در کشور پاکستان بنا بر نیاز زمان دو حزب رقیب ومخالف همدیگر یعنی حزب مردم وحزب مسلم لیگ پاکستان در برابر رئیس جمهور مشرف دولت ایتلافی را پی افگندند.
    ویا در شهر هامبورگ آلمان ، اتحادیه ی دموکرات مسیحی با رقیب ومخالف سرسخت خود سبز ها دولت ایتلافی را ایجاد کردند
    اتحاد سازمانهای چپ دموکراتیک افغانستان که چندان اختلاف بنیادی نیز در میان آنها بدیده نمیرسد . میتواند بسیار بسادگی سازماندهی گردد.
    2-آیا نشست گسترده ی نیروهای چپ دموکراتیک که به تاریخ 19.4.2008 در شهر انتویرفن کشور هالند برگذار گردید کار درستی بود ؟ آیا دست آوردی داشت ؟ ویا کار بی بهره وضیاع وقت بود ؟
    من میپندارم که ؛ این نخستین باری بود که نیروهای دگر اندیش ونا همگون سیاسی که طی دوران پدید آیی تا نشست وسیع، همیشه در برابر هم قرار داشتند برای نخستین بار در کنار هم نشستند ویک دیگر را شنیدند .
    بحث وگفتمان آزاد سیاسی در نشست وشنیدن حرف های یکدیگر یکی از بهترین دست اورد های این نشست بود . سازمان های نا همگون وبرخی همگون سیاسی دید گاه ها ، اهداف و در دل های شانرا با دید روشن بیان کردند . وآنانیکه در ظاهر با بینش ها واهداف مطروحه همآوا نبودند . با آنهم مخالفت نکردند .
    نارسایی های گسترده وزیادی در سازماندهی وراه اندازی نشست وجود داشت . که اکثرآ در سایت های انترنیتی بیان شده اند . من نمی خواهم تا آنها را تکرار کنم . اما آنچه را که میخواهم بیان کنم اینست که، هیچ اقدامی ولو هر قدر از پیش سنجیده باشد در آغاز بی نا رسایی بودن نمیتواند . که من میپندارم که همه نارسایی ها را آغاز این اقدام ارزنده زیر تآثیر خود قرار میدهد.
    پیشنهاد : کارکرد ها وتجارب ایتلاف ها در گیتی کنونی بما می آموزاند که ، لازم است تا از آنها استفاده کنیم وبه اصطلاح معروف نباید« بایسکل را از سر اختراع کنیم» . به این منظور پیشنهاد میکنم :
    یک- کمیسیون کاری که در نشست روی آن به توافق رسید . کار خود را ادامه بدهد . کمیسیون روی مسایلی که آنها را با هم نزدیک میکنند .به توافق برسند ومسایل را نشانی وبه مثابه طرح توافق شده به سازمانهای مربوط ارایه بدراند به گونه نمونه توافق روی طرح های :
    توافق در زمینه اینکه افغانستان یک کشور آزاد ، مستقل وتجزیه ناپذیر است .
    توافق در زمینه ایجاد یک جامعه ددموکراتیک ، مدنی ، مرفه ، وعادلانه به مثابه استراتیژی بزرگ ملی وسیاسی .
    توافق در زمینه تآمین اراده ی مردم از طریق انتخابات آزاد و دموکراتیک .
    توافق در زمینه اینکه نیروهای چپ ویا حزب یا اتحادیه نیروهای چپ ودگر اندیش افغانستان زمینه استقرار یک دولت دموکراتیک وعادلانه که اساس آنرا آزادی های سیاسی ، فرهنگی ، واجتماعی تشکیل میدهد مبارزه مینمایند ....
    وسایر مسائیل .
    از مسایلی که موجب ایجاد تخریش سیاسی میان کمیسیون گردد صرفنظر نمایند .
    دوم : اهداف به توافق رسیده نشانی شود وسپس به خاطر نظر خواهی چاپ وتکثیر گردد. ودر جلسات ویا کنفرانس های احزاب وسازمانها به جر وبحث گرفته شوند ودر نهایت پس از تصویب وتآیید دوباره به کمیسیون ارایه گردد .
    سوم: طرح به توافق رسیده، در نشست گسترده ووسیعی که بعدآ تدارک خواهد شد، مورد تصویب قرار بگیرد و در پایان یا یک حزب واحد سیاسی با تشکیل واحد ویا یکه اتحادیه نیروهای چپ مانند : ( دی – لنکی) ویا ( سبز ها ی آلمان که از ترکیب (بوندس 90) ،( گرونین) و( اومولت شوتس) تشکیل گردیده اند ایجاد شود .
    چهارم: تلاش صورت گیرد ، که با خوشبینی و امیدواری به مسایل نگریست ، از خود مطرح گرایی ، خود ویا سازمان خود را از دیگران برتر پنداشتند خود داری گردد .
    زمان آن فرارسیده است که ، خانواده دگر اندیش وچپ دموکراتیک از لجن چندین پارچگی نجات داده شود . بیاید با صداقت وباور راستین در کنار هم قرار گیریم . وبه نسل های پسین خویش درست اندیشی ، همآوایی یکپارچگی را به میراث بگذاریم . با درود های دوستانه .
    avatar

    پست الثلاثاء 29 أبريل 2008 - 4:30  admin

    از گپ هاي پيش پا افتاده Pendar_home2

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 22:54 ميباشد