پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    جنبش ملي اسلامي اففانستان و وضع موجود

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20130301

    جنبش ملي اسلامي اففانستان  و وضع موجود Empty جنبش ملي اسلامي اففانستان و وضع موجود

    پست  admin

    محمد الله وطندوست
    جنبش ملي اسلامي اففانستان و وضع موجود
    همه مي دانيم که جنبش ملي اسلامي افغانستان در مقطع معين تاريخ که حوادث سير شتابنده داشت و وظايف مبرم و جديدي در برابر نيروهاي سياسي و اجتماعي قرار گرفته بود پايه گذاري شد. عده يي از جوانان با تمايلات مختلف سياسي تحت رهبري الحاج سترجنرال عبدالرشيد دوستم بمنظور سهمگيري تاريخي در پروسه صلح و آشتي ملي اساس تشکلي را پي ريزي کردند که بعدا در ماه جوزا 1371 به جنبش ملي اسلامي افغانستان مسمي گرديد و با اشتراک سازمانهاي مذهبي، شخصيت هاي موثر سياسي،علما،روحانيون و قومندانان جهادي به سازمان بزرگ و سراسري تبديل شد. اين سازمان نظم اداري،اجتماعي و فرهنگي موجود،شمال را از تخريب و نابودي نجات داد و صلح عام و تام را در شمال تامين کرد.
    جنبش ملي اسلامي افغانستان با درايت و کفايت، شمال افغانستان را از جنگ هاي تنظيمي بدور نگهداشت و به چور و چپاول دارايي هاي عامه و خصوصي اجازه داده نشد. ادارات دولتي نه تنها به روال عادي به کار خود ادامه دادند بلکه اين ادارات با استخدام کادر هاي مجربي که از کابل آمده بودند بيشتر از پيش تقويت گرديدند و ادارات جديدي بنابر ضرورت ايجاد گرديد.
    خدمات تاريخي ج.م.ا.ا به بيجا شده گان کابل و مهاجرين تاجکستاني و نجات جان صد ها و هزار ها کادر سياسي،اداري و نظامي رژيم قبلي که از جنگ هاي کابل و انتقام گيري نيروهاي جهادي فرار نموده و در شهر هاي مزارشريف،شبرغان و پلخمري پناه آورده بودند بهيچ صورت قابل اغماض نيست.
    با وجوديکه بنابر روحيه تسلط گرايي و يکه تازي حکومت جهادي کابل، جنگ هاي ميان ج.م.ا.ا و يک بخش جهادي ها صورت گرفت اما در اين جنگ ها به مال و جان مردم و دارايي هاي عامه هيچ گونه دستبردي صورت نگرفت و شمال منحيث جريره صلح و آرامش در زمان جنگ هاي تنظيمي افغانستان شمول مصئونيت باشنده گان خود را بدون در نظر داشت مليت،مذهب و عقايد سياسي حفظ نمود.
    جنبش ملي اسلامي افغانستان به تعليم و تربيه و تحصيلات عالي توجه جدي مبذول مي داشت و تامين حقوق زن را از وظايف جدي خود مي دانست. در زمان تسلط ج.م.ا.ا مطبعه فريغونيان ايجاد شد و نشرات در فاز جديد قدم گذاشت. روزنامه ها،جرايد و مجلات غير دولتي به نشر مي رسيد. کنفرانس ها،سيمينار ها و محافل به منظور بزرگداشت از شخصيت هاي تاريخي و علمي تدوير مي يافت و فرهنگيان به خلاقيت هاي فرهنگي مي پرداختند. در حدود صد مکتب جديد در زمان تسلط جنبش در شمال ايجاد و در حدود دوصد و پنجاه مکتب ترميم اساسي شد. چاپ کتب درسي و تهيه ميز و چوکي به شاگردان مکاتب اقدامات افتخار آميزيست که در تاريخ جنبش ثبت است. درست است که دستآوردها با دوام حالت جنگي در کشور و مصروفيت هاي محاربوي در شمال کابل و در سالنگ ها و نقاط ديگر کشور و بعدا در مقابله با طاعون طالبي در حد آرزو نبود، اما اگر دستآوردهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي و اداري جنبش با ديگر مراکز قدرت در کشور مقايسه شود اهميت اين اقدامات و دستآوردها بخوبي مشخص شده مي تواند.
    در همه دستآورد ها و موفقيت هاي ياد شده طبعا نقش کادر ها، صفوف و باشنده گان شمال قابل توجه جدي است. اما نقش سترجنرال عبدالرشيد دوستم منحيث رهبر جنبش ملي اسلامي افغانستان و ريئس شوراي عالي نظامي صفحات شمال چنان برجسته، چشمگير و مهم است که ناديده گرفتن و چشم پوشي از اين حقيقت آفتابي بهيچ صورت ميسر نيست. با وجوديکه جنبش بنابر توطيه خائنانه ملک و شرکا قدرت را موقتا در شمال از دست داد و بهترين کادر هاي نظامي با وسايل و تخنيک حربي نابود شد اما نجات دوباره مزارشريف و شمال از تسلط مجدد طالبان در خزان 1376 و مقاومت جانانه جنبش در دوراهي حيرتان و گريز طالبان تا کندز از کار روايي هاي تاريخي جنرال دوستم است که بهترين نظاميان کشور و حتي منطقه بدون تمجيد و تحسين نمي توانند آنرا يادآور نشوند. مقاومت قهرمان مردان جنبش در کوهستانات سرپل و مناطق کوهستاني سنگچارک از آغاز تسلط طالبان در شمال تا حوادث يازدهم سپتمبر و اشتراک مستقيم و جانبازانه جنرال دوستم در جبهه بلخاب و سنگچارک و نقش جنبش در نجات مزارشريف از طالبان بعد از يازده سپتمبر که طبعا ديگر نيرو ها نيز درين حرکت سهم داشتند افتخارات بزرگيست که تاريخ هيچگاه فراموش نمي کند.
    طبيعست که ج.م.ا.ا همچون هر سازمان سياسي ديگر در حيات پر فراز و نشيب خود نواقص،کمبودي ها و کم کاري هايي نيز داشته است. عمده ترين مشکل جنبش و شخص جنرال دوستم عدم شناخت دقيق کادر ها و نصب نا بجاي کادر ها در مقامات بوده است. در زمان تسلط جنبش هر قومندان و هر روحاني و عالم فقط با يک ورق پشنهاد کادر مورد نظر خود را در جايي که لازم مي ديد نصب مي کرد و بازپرس از کادر اصلا معمول نبود. فرق ميان کادر سالم انديش، با تقوا و خدمت گذار و کادر خايئن به منافع مردم، سو استفاده جو و نا شايسته تقريبا از ميان رفته بود. کسانيکه بيشتر خود را به رخ رهبري جنبش مي زدند و کسانيکه مي کوشيدند با کاروان جنرال دوستم به تعقيب وي هرجا حاضر باشند بيشتر مورد توجه بودند تا کادرهاي خاموش و آرامي که فقط به وظيفه محوله مي انديشيد و بدون توقع و چشمداشتي وظيفه خود را اجرا مي کردند. اين امر بازار عناصر منفعت جو، چالاک، زيرک و خودخواه را خيلي گرم نموده بود. همين حالا کسانيکه از برکت جنبش به دارايي و ثروت بازآورده رسيده اند و گويا در حاکميت فساد مقامي دست و پا کرده اند، عمدتا عناصر منفعت جوي جنبش اند که براي آنان جز منفعت شخصي و مقام آنان هيچ مسله ديگري با ارزش نيست.
    بهر حال حزب جنبش ملي اسلامي افغانستان امروز نيروي بزرگ و با اهميتي است که در تصميم گيري هاي بزرگ ملي نقش و اهميت خاص خود را دارد و ممثل اين وضع نيز جنرال دوستم رهبر جنبش ملي اسلامي افغانستان است. طوريکه ديده مي شود مليون ها انسان هموطن جنرال دوستم را قهرماني بر خاسته از ميان خود مي دانند و به ندا و صداي او بيدرنگ لبيک مي گويند. چنين شخصيتي طبيعيست که از کوره داغ حوادث و جريانات و جنگ هاي سي ساله قد کشيده است و با فرمان و هدايت اين و آن بميان نيآمده است. بروز شخصيتي همچون جنرال دوستم در شرايط امروز خيلي دشوار و نا ميسر است. زيرا حوادثي که جنرال دوستم را به شخصيت مورد توجه افغان ها و جهانيان تبديل نموده دوباره نمي تواند تکرار شود. شايد شخصيت هايي با خصوصيات ديگري بروز نمايند اما تا رسيدن به قهرماني مردمي و مورد قبول شدن ملتي راه طولاني در پيش خواهد داشت.
    بنا با تقويت ج.م.ا.ا و انتخاب کادرهاي شايسته در رهبري جنبش در کنگره چهارم، نواقص و کمبودي ها بايست تقليل يابد و جنبش در حيات سياسي آينده کشور نقش خود را بتواند به شايستگي ايفا کند.
    از شخصيت ها و کادرهاييکه نام شان در لستي در فسبوک ها بروز نموده که خوشبختانه عده زيادي از آنها تقلبي بودن لست را افشا نموده اند، مصرانه تقاضا مي گردد در شرايط حساس کنوني از افتراق و دو دسته گي جدا پرهيز نمايند و همه نيرو، انرژي و ابتکار خود را در بهبود امور جنبش به کار اندازند و با فعاليت هاي خلا قانه پر نشيب هاي حيات حزبي را در داخل جنبش به کرسي نشانند.
    از کسانيکه در لست مورد نظر نام شان درج است که خوشبختانه از نخبگان و روشنفکران با صلاحيت ترکتباران اند و با عده زياد آنان از نزديک آشنايي دارم، بصورت جدي تقاضا مي کنم که به عملي دست نزنند که باعث افتراق در صف ج.م.ا.ا شوند و مسئوليت عظيم صف شکني را در تاريخ جنبش عدالت خواهي به خود اختصاص دهند.
    از دوستانيکه با نوشته هاي تخريش آميز و کلمات نا درست اشخاص و افراد را مورد هتک حرمت قرار مي دهند جدا خواهشمندم با حرکات نا بجاي خود زمينه افتراق بيشتر را بمساعد نسازند.
    وظيفه همه قلم بدستان و اعلاميه نويسان است تا تلاش خود را در فشرده گي صفوف جنبش و نزديکي عناصر ناراضي با بدنه جنبش مبذول دارند نه به افتراق و فاصله اندازي هاي بي حاصل.
    يقين کامل وجود دارد که جنبش ملي اسلامي افغانستان همچون گذشته ها نقش خود را در تحولات آتي کشور به شايستگي ادا مي نمايد و با وزنه با صلابتي که دارد در تامين صلح و قطع کامل جنگ نقش تعين کننده ايفا مي کند.
    وحدت و اتحاد ضامن پيروزي و موفقيت است
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 21:47 ميباشد