پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    موضع‌گيري طاهر اشرفي رييس شوراي علماي پاکستان

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20130220

    موضع‌گيري طاهر اشرفي رييس شوراي علماي پاکستان Empty موضع‌گيري طاهر اشرفي رييس شوراي علماي پاکستان

    پست  admin

    چند ماه پيش شماري از اين ملاها و مفتي‌ها تحصيل و آموزش در نظام آموزشي و تحصيلي افغانستان را ناروا خواندند و از پيروان‌شان خواستند که کودکان و جوانان‌شان را از رفتن به مکتب‌ها و دانشگاه‌هاي افغانستان، منع کنند.اين نشان مي‌دهد که حتا روند مکتب‌سوزي و قتل معلمان و شاگردان مکتب، در افغانستان به فتواي همين ملاهاي پاکستاني صورت گرفته است.

    موضع‌گيري طاهر اشرفي رييس شوراي علماي پاکستان Udklip11

    طاهر اشرفي، رييس شوراي علماي پاکستان، به بي‌بي‌سي و ديگر رسانه‌هاي بريتانيايي گفته است که ملا‌ها و مفتي‌هاي پاکستاني در کنفرانس سراسري علما در کابل شرکت نمي‌کنند. آقاي طاهري گفته است مفتي‌ها و ملاهاي پاکستاني در صورتي در کنفرانس کابل شرکت مي‌کنند که نمايندگان طالبان نيز در آن کنفرانس حضور داشته باشند و عليه فعاليت‌هاي آنان، فتوايي صادر نشود.
    طاهر اشرفي در حالي خبر از تحريم کنفرانس کابل از سوي ملاها و مفتي‌هاي پاکستاني مي‌دهد که قبلا شوراي عالي صلح و مقام‌هاي حکومت، با شور و شعف اعلام کردند که «علماي پاکستاني» در کنفرانس کابل شرکت مي‌کنند و هم‌صدا با شوراي عالمان افغانستان، عليه جنگ و کشتار، موضع مي‌گيرند. به‌نظر مي‌رسد که در نشست سه‌جانبه لندن نيز ميان رهبران افغانستان، پاکستان و بريتانيا، روي برگزاري همايشي از عالمان ديني در کابل صحبت شده بود. رييس‌جمهور کرزي و وزارت خارجه کشور نيز تاکيد کرده بودند که پاکستاني‌ها در کنفرانس علما در کابل شرکت مي‌کنند و رسما از تريبون آن کنفرانس، جنگ و خشونت را در افغانستان و پاکستان نکوهش مي‌کنند.
    اما موضع‌گيري طاهر اشرفي، آب سردي به دستان مقام‌هاي افغانستان ريخت. مقام‌هاي افغانستان از وعده شرکت ملا‌ها و مفتي‌هاي پاکستاني در کنفرانس کابل چنان ذوق‌زده بودند که حتا حالا هم سخنان طاهر اشرفي را باور نمي‌کنند.
    وزارت خارجه افغانستان در واکنش به اين اظهارات گفت که به افغانستان در مورد شرکت عالمان پاکستاني در کنفرانس کابل وعده قطعي داده شده است. هم‌چنين شوراي علما و شوراي عالي صلح کشور نيز سعي کردند، سخنان طاهر قادري را کم‌اهميت جلوه دهند و از شرکت ملاها و مفتي‌هاي پاکستاني در کنفرانس کابل، اظهار اطمينان کردند. اطمينان اين مراجع در حالي است که سخنان آقاي طاهر اشرفي واضح بود، او گفت، در صورتي به کابل مي‌آيند که نمايندگان طالبان نيز در کنفرانس حضور داشته باشند. اطمينان کابل از شرکت علماي پاکستاني با وجود سخنان روشن طاهر اشرفي، چيزي نيست جز ذوق‌زدگي و خوش‌باوري.
    اظهارنظر طاهر اشرفي بخشي از توافقات نشست سران کشورهاي افغانستان، بريتانيا و پاکستان را ابطال مي‌کند. همان‌طور که گفته شد در نشست سه‌جانبه لندن نسبت به برگزاري کنفرانس علما در کابل ابراز خوش‌بيني و اطمينان شده بود. يک ديپلومات بريتانيايي در کابل نيز در گفتگويي با بي‌بي‌سي، نسبت به برگزاري کنفرانس عالمان در کابل و شرکت پاکستاني‌ها در آن، ابراز اطمينان کرده بود. علاوه بر اين در نشست سه‌جانبه رهبران افغانستان، پاکستان و بريتانيا، توافق شده بود که کابل و اسلام‌آباد، تمام توان‌شان را به خرج مي‌دهند تا تلاش‌هاي صلح، در شش‌ماه آينده، به يک نتيجه مشخص برسد.
    گرچه در همان روزي که اين خبر اعلام شد، نسبت به معياد شش‌ماه، از سوي بسياري از کارشناسان و رسانه‌ها ابراز ترديد شد و 8صبح در سرمقاله‌اش آن را غيرواقع‌بينانه خواند، اما موضع‌گيري اخير رييس شوراي علماي پاکستان، ديگر شکي باقي نمي‌گذارد که در شش‌ماه آينده، حتا گشايش کوچکي هم رخ نخواهد داد. ملاها و مفتي‌هاي پاکستاني نمي‌خواهند، عليه جنگ افغانستان، موضع‌گيري کنند. اين مفتي‌ها و ملاها در طول ده‌سال گذشته، جنگ افغانستان را توجيه مذهبي کرده‌اند. بسياري از ملاها و مفتي‌هاي عضو شوراي علماي پاکستان، در ده‌سال گذشته، در انظار عمومي، در رسانه‌ها و در خطابه‌ها و موعظه‌هاي مذهبي‌شان، از جنگ طالبان در افغانستان، به‌عنوان جنگ مقدس ياد کرده‌اند.
    بسياري از اين ملا‌ها و مفتي‌ها، استادان طالبان افغانستان هستند و از همين جايگاه در شعله‌ور کردن جنگ، استفاده کردند. فتواي راه‌اندازي حملات انتحاري در محل‌هاي مزدحم در کابل و ديگر شهرهاي افغانستان، از سوي همين ملاهاي پاکستاني داده شده است. اين ملاها به اين هم بسنده نکرده‌اند. چند ماه پيش شماري از اين ملاها و مفتي‌ها تحصيل و آموزش در نظام آموزشي و تحصيلي افغانستان را ناروا خواندند و از پيروان‌شان خواستند که کودکان و جوانان‌شان را از رفتن به مکتب‌ها و دانشگاه‌هاي افغانستان، منع کنند.
    اين نشان مي‌دهد که حتا روند مکتب‌سوزي و قتل معلمان و شاگردان مکتب، در افغانستان به فتواي همين ملاهاي پاکستاني صورت گرفته است. پيش از سفر رييس‌جمهور کرزي به لندن، شورايي موسوم به «شوراي علماي سني پاکستان» جنگ را در پاکستان بد و حرام و جنگ افغانستان را حلال خواند. اين آخرين فتوا از سلسله فتوا‌هاي شيطاني‌اي است که از طرف مفتي‌ها و ملاهاي پاکستاني عليه افغانستان صادر مي‌شود. همان‌طور که گفته شد، سال‌ها است که ملاها و مفتي‌هاي پاکستاني عليه افغانستان فتوا صادر مي‌کنند.
    بنابراين چگونه رييس‌جمهور کرزي، شوراي علما و شوراي عالي صلح کشور، از آنان انتظار دارند که به کابل بيايند و در کنفرانسي شرکت کنند که هدف از آن نکوهش جنگ و خشونت است. اين اميد و انتظار چه مبنا و اساس دارد؟ حتما رييس‌جمهور کرزي، حکومت و شوراي عالمان کشور فکر مي‌کنند که سياست حمايت از طالبان و خشونت مذهبي، پاکستان را ناامن کرده است و بنابراين به نفع آن کشور است که حالا عليه اين پديده قرار بگيرد.
    به‌نظر مي‌رسد که مبناي تلاش‌هاي شوراي عالي صلح، حکومت ، شوراي عالمان و رييس‌جمهور کرزي، همين نظريه ناامن شدن پاکستان است. البته اين نظريه درست که طالبان پاکستاني ديگر غيرقابل کنترول شده‌اند. طالبان پاکستاني امنيت پاکستان را برهم زده‌اند و ديگر حالا شهروندان پاکستان، در سراسر اين کشور، احساس امنيت نمي‌کنند. به همين دليل است که اقتصاد اين کشور نيز افت کرده است. سير رشد اقتصادي پاکستان در حال حاضر متوقف است. در سال‌هاي 2002 و2003 اقتصاد پاکستان رشد قابل توجه داشت. اما حالا به‌دليل ناامني‌ها، اقتصاد پاکستان با رکود مواجه است. در حالي‌که هند- کشوري که پاکستان آن را دشمن و رقيب خود مي‌داند و مي‌خواهد در هر عرصه‌اي از آن عقب نماند- رشد اقتصادي سريعي دارد و به قول نخست‌وزير بريتانيا، به‌زودي به يک اقتصاد بزرگ تبديل مي‌شود.
    علاوه بر مشکل طالبان پاکستاني، گروه‌هاي چون لشکر طيبه و لشکر جنگوي نيز، از کنترول بيرون شده‌اند. حملات تروريستي عليه شيعه‌هاي کويته، اعتماد شهروندان پاکستان را به نيروهاي امنيتي اين کشور بيشتر از پيش کاهش داده است. حالا حتا مقام‌هاي ارشد دولت پاکستان، به‌صراحت نسبت به توانايي و ظرفيت نيروهاي امنيتي کشورشان، ابراز ترديد و بي‌باوري مي‌کنند.
    ذوالفقار مگسي و قاضي افتخار چوهدري، که اولي فرماندار بلوچستان و دومي رييس قوه قضاييه پاکستان است، به‌صراحت نسبت به نيروهاي امنيتي کشورشان، ابراز ترديد کرده‌اند و اين نيروها را ناکام و ترسو خوانده‌اند. اين به‌خوبي نشان مي‌دهد که ناامني در پاکستان مشکل جدي است و اين ناامني از ناحيه طالبان پاکستاني و گروه‌هاي هم‌پيمان القاعده، متوجه آن کشور شده است. اما مشکل عمده در اين‌جا است که چهره‌هاي مهم مذهبي پاکستان، جنرال‌هاي اين کشور و شماري از سياست‌مداران پرقدرت آن، طالبان افغاني و پاکستاني را دو پديده جدا از هم مي‌دانند.
    چهره‌هاي سياسي– مذهبي پاکستان و جنرالان آن کشور، فکر مي‌کنند که جنگ طالبان در افغانستان به نفع‌شان است ولي فعاليت‌هاي تروريستي طالبان پاکستاني به ضرر آن کشور. مفتي‌ها و ملا‌هاي پاکستاني همراه با جنرالان و برخي از سياست‌مداران‌شان، طالبان پاکستاني را نه پيامد منفي سياست حمايت از بنيادگرايي ديني، بلکه، ناشي از توطيه خارجي‌ها عليه پاکستان مي‌دانند. اين نوع نگاه متضاد به طالبان افغانستان و پاکستان، سبب مي‌شود که ملاها و مفتي‌هاي پاکستاني کنفرانس کابل را تحريم کنند. مقام‌هاي افغانستان بايد متوجه اين نکته باشند.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 16:35 ميباشد