پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    افغانستان؛ عصر تمدن يا قرون وسطي؟

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080328

    افغانستان؛ عصر تمدن يا قرون وسطي؟ Empty افغانستان؛ عصر تمدن يا قرون وسطي؟

    پست  admin

    افغانستان؛ عصر تمدن یا قرون وسطی؟



    از اولین مقولاتی که همراه با بی پنجاه و دو به کشور ما صادر شد، آزادی بیان بود. گوش ها را بخاطر تبلیغ آن کر ساختند و در تمامی کنفرانس ها و سیمینارها و سفرهای داخلی و خارجی از آن به عنوان دستاورد بی نظیر و چشمگیر یاد می شد، ولی واقعیت موجود در افغانستان به گونۀ دیگری است. آزادی بیان (دموکراسی) از خود اصول و پرنسیپ هایی دارد که شاید نتوان هیچکدام آن را در کشور بنیادگرا زده و اسیر فاشیزم مذهبی پیاده کرد.

    یکی از مضامینی که در اکثریت فاکولته های پوهنتون تدریس می شود، ثقافت اسلامی است و هر استاد این مضمون در هر لکچر خود حتماً از گالیله و قرون وسطی و حاکمیت کلیسا یاد می کند و آن را با آزادی در اسلام مقایسه می کند و هیچ محصلی جرئت ندارد درین رابطه از استاد محترم(!) سؤالی کند و قرون وسطای جهادی ها و طالبان (نمونه های تیپیک اسلام) را به او گوشزد نماید. و اگر محصلی به خود حق سؤال کردن در مورد چندوچون اسلام و قرآن و پیامبر آن بدهد، سرنوشتی جز سرنوشت پرویز کامبخش در انتظارش نیست.

    کامبخش را هم به جرم مطالعه به بند کشیده اند. چه فرق ماهوی بین به بند کشیدن گالیله توسط کلیسا و کامبخش توسط ملاها وجود دارد؟ در تعلیمات کلیسا نیامده بود که زمین می چرخد، و در تعلیمات ملاها هم ذکری از انترنت و گرفتن مطلبی از آن نیامده است. پس هر دو در یک کشتی سوار اند. در قرون وسطی که علوم پیشرفت نکرده و جهان تا این حد به تکنالوژی و وسایل دست نیافته بود، به کلیسا می توان حق داد، اما در عصر تمدن و تکنالوژی و انترنت، به بند کشیدن جوانی به جرم گرفتن مطلبی از انترنت، کشور ما را و جاهلانی به نام قاضی و مفتی و ملا را در کدام عصر نشان می دهد؟ چه فرقی بین قرون وسطای هفت، هشت قرن قبل با وضعیت امروزی افغانستان وجود دارد؟

    ستم و مقاومت دو روی یک سکه اند. هر جایی که ستم است، مقاومت است. اگر امروز در افغانستانِ اسیرِ فاشیزم مذهبی، یک کامبخش بپا می خیزد، فردا به یقین کامبخش هایی پیدا خواهند شد که آزادی بیان اهدایی را به دهن مدافعان آن بکوبند و برای آزادی بیان واقعی، بی هراس از قاضی و مفتی به پیش بروند.



    وبلاگ عشق و آزادی



    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الجمعة 18 أبريل 2008 - 3:18 ، و در مجموع 2 بار ويرايش شده است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الجمعة 28 مارس 2008 - 2:33  admin

    دکتر لورنس بریت با بررسی رژیم های فاشیستی هیتلر (آلمان)، موسولینی (ایتالیا)، فرانکو (اسپانیا) و بسیاری از رژیم های آمریکای لاتین، 14 مشخصه برای رژیم های فاشیست تشخیص داده است:


    1. خاک پرستی و ملیت پرستی قدرتمند: رژیم های فاشیستی گرایش به این دارند که شعارها، نمادها، آهنگ ها، سرودها و دیگر مشخصه های کشور خود را عمده کنند و برای مردم تکرار کنند که بهترین مردم جهان هستند. در این حکومت ها نمادهای حکومتی در همه جای شهر دیده می شوند و پرچم ها و عکسهای حاکمان در جای جای ساختمان ها به چشم می خورد.
    2. بی ارزش شمردن حقوق بشر: به علت ترس از مخالفان رژیم و حفظ امنیت نظام، رژیم های فاشیستی تبلیغ می کنند که به هنگام «مصلحت» می توان حقوق بشر را زیرپا گذاشت. حکومت های فاشیستی سعی می کنند به مردم بقبولانند که شکنجه، اعدام، ترور، زندان طولانی مدت، زندان انفرادی، مجزا کردن افراد از جامعه و موارد مشابه در مواردی لازم است.

    3.دشمنان و مخالفان به عنوان یک کل نمایانده می شوند: در نظام های فاشیستی دائما تبلیغ می شود که نظام دشمنان قسم خورده ای دارد که کاری جز توطئه برای نظام ندارند و کلیه مخالفان و ناراضیان داخلی و خارجی نیز به این دشمن ارتباط داده می شوند.

    4.نظامی گری: حتی وقتی که مشکلات داخلی بسیاری وجود دارد، هزینه های نظامی بسیار بالا است و نیروهای نظامی و شبه نظامی دائما تقویت شده و در رسانه ها تحسین و تقدیس می شوند. این نیروهای نظامی هر لحظه ممکن است برای سرکوب ناراضیان به خیابان آورده شوند.


    5. مردسالاری: نظام های فاشیستی معمولا مبتنی بر عقاید مردسالارانه ای هستند که در رژیم نیز نمایانده می شوند. در اینگونه نظام ها نقش های سنتی زن و مرد تقویت می شوند و طلاق و سقط جنین و همجنس گرایی شدیدا سرکوب شده، دولت خود را مسوول حفظ نهاد سنتی خانواده می داند.






    6. کنترل رسانه های جمعی: گاهی رسانه ها مستقیما توسط خود حکومت اداره می شوند و افراد مستقل اجازه ایجاد رسانه های جمعی مستقل را ندارند. در بقیه موارد نیز رسانه ها باید دقیقا طبق مقررات وضع شده از سوی حکومت فعالیت کنند، سانسور در این جوامع امری معمول است.

    7. وسواس درباره امنیت ملی: ترس از به هم خوردن نظم عمومی، ابزار حکومت است برای کنترل توده های مردم.

    8. رابطه عمیق دین و حکومت: دولت های حاکم در سرزمین های تحت سلطه فاشیسم از دین رسمی یا دین مورد پذیرش اکثریت به عنوان ابزار دستکاری عقاید عمومی استفاده می کنند. زبان دین، زبان مورد استفاده حاکمان برای سخنرانی است و با توسل به معانی دینی، خود آزادی های دینی نیز نقض می شوند.

    9. حمایت از قدرت یکپارچه: بین قدرت های اقتصادی، صنعتی وتجاری از یک طرف و قدرت های سیاسی از طرف دیگر یکپارچگی مشاهده می شود. این قدرت ها دائما از یکدیگر پشتیبانی می کنند تا منافع هر دو طرف تامین شود.

    10. سرکوب نیروی کار: انجمن های کارگری یا اتحادیه ها و سندیکاها دائما سرکوب شده، به تعطیلی کشانده می شوند. دلیل این امر خطرناک بودن آن ها برای حاکمان است.

    11. تحقیر روشنفکری و هنر: حکومت های فاشیستی تمایل به تضاد با تحصیلات عالی و دانشگاه ها دارند. در این حکومت ها سانسور یا حتی بازداشت اساتید و دانشجویان امری غیرعادی نیست. آزادی بیان در هنر و ادبیات به شدت سرکوب می شود.

    12. پلیس و جرایم. در حکومت فاشیستی، پلیس ها و نیروهای انتظامی قدرت های بی حدی را دارا هستند. از مردم انتظار می رود که نسبت به آزارهای پلیس چشم پوشی کنند و حتی در برابر پلیس از حقوق مدنی خود نیز بگذرند. معمولا این حکومت ها چندین نیروی پلیس مختلف با قدرت اعمال اراده در کل کشور را دارا هستند.

    13. فساد خانوادگی سران نظام: رژیم های فاشیستی معمولا همیشه توسط خانواده ها یا دوستان خاصی اداره شده اند که به شکل مرتب از نفوذ یکدیگر برای حفاظت دوستان و دیگر افراد فامیل در برابر قانون استفاده کرده اند. در این حکومت ها حیف و میل و حتی دزدی اموال حکومت یا اموال با ارزش موزه ها یا منابع طبیعی غیرمعمول نیست.

    14. انتخابات نمایشی: انتخابات در رژیم های فاشیستی ریاکارانه است. این انتخابات معمولا دستکاری می شود یا اصولا به شکلی اجرا می شود که خواسته های رهبران حکومت به کرسی بنشیند. در این شیوه انتخابات معمولا سیستم های قضایی و نظارتی خاصی برای کنترل انتخابات به شیوه ای که حاکمان می خواهند به کار گرفته می شوند.


    افغانستان؛ عصر تمدن يا قرون وسطي؟ Pendar_home2

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 11:51 ميباشد