پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    مصاحبهء نورالحق علومي با هفته نامهء جبههء ملي

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080827

    مصاحبهء نورالحق علومي با هفته نامهء جبههء ملي Empty رد: مصاحبهء نورالحق علومي با هفته نامهء جبههء ملي

    پست  admin







    نور الحق علومی در خانواده ای روشن فکر چشم به جهان گشود. او تحصیلات خود را در کابل به اتمام رساند وبعد از دوران مکتب به تحصیلات نظامی پرداخت. وی کارش را با تدریس برای افسران نظامی آغاز کرد ودر سال 1358 به حیث سرپرست قوای مرکز تعین گردید. بعد از آن، مدتی را به عنوان قوماندان قول اردو در قندهار ورئیس تنظیمی سمت جنوب افغانستان ایفای وظیفه نمود. علومی همزمان با از بین رفتن حکومت وقت، از کشور خارج گردید و مدتی را در خارج زنده گی گرد؛ اما در همان جا نیز ارتباطات گسترده ای با مردم کشورش داشت. بعد از سقوط رژیم طالبان ، وی به کشور بازگشته وبار دیگر در کنار مردمش ایستاد و با اعتماد واطمینان همان مردم به ولسی جرگه ی افغانستان راه یافت. اکنون علومی در جایگاه نمایندگی از ملت خود در پارلمان مسؤلیتی را بر دوش می کشد.نور الحق علومی همچنین عضو شورای رهبری جبهه ی ملی افغانستان است که در تهداب گذاری جبهه نیز تقش اساسی داشته است.

    - مهمترین ویژگی های این جبهه چیست؟

    مطرح نبودن مسأله ی قومی، سمتی، لسانی و مذهبی مهم ترین چیزیست که در جبهه به چشم می خورد و بعد این که اندیشیدن به مصالح و منافع ملی.

    - جبهه ی ملی ادعا دارد که یک مدل وحدت ملی و یک محوریت سیاسی قوی و بینظیر در کشور به وجود آورده، آیا این ادعا درست است؟

    جای شهید کاظمی در بین مان خالیست، پیش از تشکیل جبهه ی ملی ما و شمار دیگری از شخصیت ها حرکتی را شروع کردیم. اساسات بسیار قوی در طرح ها و اساس نامه ی جبهه مطرح شده و امروز من به یقین میتوانم بگویم که جبهه ی ملی یگانه نهاد سیاسی است که توانسته است ممثل وحدت ملی در افغانستان باشد، از تمام اقوام، سمت ها، مذاهب و احزاب وحتی گرایش های سیاسی که دیروز وامروز بودند صادقانه دست دوستی و برادری را به سوی هم دراز کردند و حالا می خواهیم جبهه به یک اکثریت مطلق از گام های سالمی که بر می دارد واز طرح های سالمی که می دهد برسد.

    - گفته می شود جبهه ملی از هماهنگی وتفاهم درونی لازم برخوردار نیست وبه همین خاطر بعضی ها اذعان به شکنند گی جبهه دارند و رقبای جبهه نیز همین ویژگی را برجسته ساخته وبه آن چشم امید دوخته اند؟ شما چگونه به این موضوع می نگرید؟

    کسانی که امروز در درون حاکمیت و مسائل کشور دست وسیع دارند به نوعی کوشش کردند که به نام این وآن فاصــله ها یی ایجاد کنند، هر مســأله ای که وجود داشتـــه باشد و درجلسـات.

    - چه شد که دست به تأسیس جبهه ملی زدید!

    ما احساس کردیم که باید جلوی نفاق را بگیریم و به سمت اتفاق پیش برویم. برای هر کاری اول باید نفاق را از بین برده التبه عامل این نفاق را نه عدم فهم مردم خود بلکه خود خواهی هایی موجود در رهبری دانستیم. نفاق پدیده است که از بیرون سرما تحمیل شده است و ما در شرایت فعلی میدانیم که نفاق به وجود آورنده ی حسادت هاست و همین حسادت ها نمی گذارد که اصل شایسته سالاری رشد کند، ما با هدف از بین بردن تصادم، تقابل و خشونت با هدف ایجاد تفاهم وفکر کردن بالای منافع ملی نه منافع سمتی ، شخصی وقومی دست به ایجاد این ساختار هازدیم . شرایط فعلی در افغانستان ایجاب میکرد که ما به خاطر اهداف بزرگی که در پیش رو داشتیم مرزهارا بشکنانیم و این را دانستیم که بدون اتحاد ملی به اهداف خود نمیتوانیم برسیم به خاطر همین مسأیل بود که ما دست به تأسیس جبهه زدیم. افغانستان یک کشور بزرگ است و مشکلاتش از خودش بزرگتر است، بیرونی ها همیشه فکر میکند که مردم افغانستان متحد نیستند وهیچ گاه متحد نشدند و آنها مسائل تاریخی چند صباح گذشته را همیشه به رخ مردم می کشند. اگر ما بخواهیم که سلامت، حاکمیت ملی و استقلال سیاسی کشور حفظ شود باید این را بدانیم که حل پرابلم های افغانستان از عهده ی یک نفر ساخته نیست. ما احساس کردیم که در افغانستان قانون تطبیق نمی شود و ضعف عدالت در داخل کشور وجود دارد به خاطربه وجود آمدن یک اداره ی سالم وبه خاطر این که افغانستان را نجات بدهیم وصلح، امنیت،قانون و دموکراسی در کشور بیاید ما دست به هم دادیم ودرراه تشکیل جبهه گام برداشتیم.



    بخواهند ذهن و اعتماد مردم را نادیده بگیرند، ما با مردم خود هم نوا هستیم، جبهه زمانی می خواهد که جرگه برگزار شودکه لوی جرگه بتواند تغییراتی در ساختار کشور و رهبری به وجود بیاورد و همین طور ثبات و حاکمیت قانون را تضمین کند.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأربعاء 27 أغسطس 2008 - 6:37  admin





    - اگر انتخابات ریاست جمهوری در موعد قانونی برگزار نشود و فعالیت ها روی فراخوان لویه جرگه متمر گز گردد، اقدامات شما چه خواهد بود؟ آیا در لویه جرگه شما به طرح خواسته ها و تحقق برخی اهداف اعلان شده جبهه موفق خواهید شد.
    جبهه به عنصر زمان معتقد است که در کدام زمان، چه گامی را بردارد. سیستمی که فعلاً در کشور حاکمیت میکند نتایج مثبتی را بار نیاورده است و جبهه در طرح های خودش خواستار سیستم پارلما نی است. یعنی دولت جدا شود، حکومت جدا شود، صدر اعظم، پارلمان وقوه ی قضائیه




    ما می خواهیم دروازه های سعادت را برای نسل های آینده باز کنیم و از خشونت وتقابل و تصادم نفرت داریم.




    داشته باشیم. این یکی از خواست های جبهه بوده و اگر بشود با برگزاری لویه جرگه چنین تغییراتی را در قانون اساسی به وجود آورد، جبهه هم مشارکت خواهد کرد.

    - تحلیل شما از وضع امنیتی کشور چگونه است؟ بنظر شما آیا واقعاً گروههای مسلح مخالف قوی شده اند یا نهاد های دفاعی و امنیتی کشور ضعیف مانده اند؟

    من معتقدم نیروهایی که علیه دولت می جنگند قوی نیستند بلکه ضعف در دولت و اداره است، ضعف در نیروهای امنیتی است در این مدت نیروهای امنیتی ما هم از نگاه کیفیت و هم از نظر کمیت پرورش نیافته اند که بتوانند جلوی مخالفین را بگـــیرند. همــین باعث شده دولت به طرف ضــعف و ناتوانی

    برود ونیروهای دهشت افگن عرض اندام کنند. دلیل همه این مسائل عدم اجرای قانون، فساد، رشوت در دستگاه، قاچاق وزرع مواد مخدر، فقـــر و بیــکاری است. وقتی قانون اجـــرا نمی شــود،

    عدالت اجرا نمی شود ووقتی که عدالت اجرا نشد مردم مأیوس می شوند، در ظــرف شش سال گذشته گــــراف مردمی که بادولت همـــکاری نمی کنــند بالا رفته و مـــردم ازدولت آزرده خاطر هستند و این عدم همــکاری و آزرده گی را باید مخالفت هیئت رهبری جبهه مطرح می شود و در همه مسائل علیای کشور و در سیاست هایی که سرنوشت کشور را تعیین میکند همه ی ما متفقا تصمیم میگیریم و من فکر میکنم که جبهه یگانه ساختار سیاسی است که تا امروز توانسته سر مسائل موجود متفق الرأی باشد به همین خاطر بسیاری از رقبای جبهه به هیمن اتفاق درونی جبهه حسادت می برند که چه طور این جبهه دوام کرده و خودش را حفظ کرده است و به دلیل احترام متقابلی که در جبهه وجود دارد تا امروز هیچ یک از اعضای جبهه کوچک ترین رنجشی از یکدیگر نداشته اند.

    - یکی دیگر از مواردی که رقبای جبهه بدان امید بسته اند، ناتوانی احتمالی جبهه در معرفی یک کاندید واحد ریاست جمهوری است. نظر شما دراین مورد چیست؟

    جبهه از ابتدا هوشیارانه وبا درایت نیست به این موضوع بر خورد کرد؛ البته که جبهه باید که به اتفاق آرا تصمیم بگیرد ویک کاندید واحد را معرفی کند؛ اما باید زمانش برسد تا جبهه کاندید مورد نظر خود را اعلان کند در جلساتی که ما داشته ایم همیشه تأکید بر این بوده که یک کاندید واحد معرفی شود اما در حال حاضر خود انتخابات زیرسؤال است حالا اگر کسی دست وپاچه شده و کاندیدی خودش را اعلان کرده به خودشان مربوط است اما تا هنوز زمان تعیین شده فرا نرسیده است، ما در وقت معین حتماً کاندید خود را معرفی خواهیم کرد و متیقین هستیم که حتماً برد با کاندید جبهه است.

    - به نظر شما ویژگی های یک نامزد ریاست جمهوری کدام ها اندو آیا چنین شخصیتی در داخل جبهه ملی وجود دارد؟

    رئیس جمهور رئیس رهبر منتخب یک کشور است ووقتی که مردم به رهبر خود اعتماد میکنند این رهبر به درجه ی اول در پهلوی این که باید فهم و درایت داشته باشد، باید اعتماد به نفس داشته باشد. رئیس جمهور باید که در قدم اول صداقت و ایمان داری و دوم کاردانی داشته و صادق باشد و در اداره از شهامت بر خورد ار باشد من فکر میکنم رئیس جمهور اگر در کار خود ضعف داشته باشد مهم نیست به خاطر این که ایمان داری و صداقتش باعث این می شود که اصل شایسته سالاری به میان بیاید واطرافیان وساختار کاری خود را طوری بسازد که به درد کشور بخورد وهم چنین رئیس جمهور باید قانون را

    بفهمد وآن را تطبیق کند و دارای یک وسعت نظر هم باشد و در سطح ملی فکر کند نه در سطح کوچک قومی، سمتی و یا سیاسی.

    - گفته می شود که دست های در درون حکومت می کوشند تا با نا امن جلوه دادن اوضاع، کشور را به طرف حالت اضطرار پیش برده ولویه جرگه را فرابخوانند. واکنش جبهه در این خصوص چه است؟

    جبهه ممکن در مورد تصمیم بگیرد البته هیچ چیز قلابی جایی را نمی گیرد و جبهه علیه هر چیز قلابی وهر چیزی که در آن توطئه باشد مبارزه خواهـــد کرد ولو این که از طـــرف دولت

    اما در بین شورای ولایتی کسانی هستند که نماینده گی از مردم خود می کنند و باید بکنند ما هم نماینده ی مردم هستیم و باید حرفی که می زنیم انعکاس دهنده ی دردها وخواست های مردم باشد و اختلافاتی هم که به وجود آمده به خاطر این است که عده ای از این نماینده گان می خواهند که حقیقت بیان شود ولی تعداد دیگری می خواهند که حقیقت را کتمان کنند و همین باعث می شود که اداره ضعیف شود و زمینه ها برای دشمنان ایجاد شود که بیایند و گلی را به آب دهند.

    - و ضعیف در کشور ظاهرا نا بسامان به نظر می رسد و حکومت در نازل ترین سطح اعتبار واقتدار خود قرار دارد، در چنین وضعی سخن از ترمیم کابنیه و دعوت از برخی شخصیت های عضو جبهه ملی برای پیوستن به کابینه چه مفهومی می تواند داشته باشد؟

    اگر تغییرات اساسی در سیاست و پالیسی هایی که در افغانستان تطبیق می شود صورت نگیرد، تغییر افراد و اشخاص جایی را نمی گیرد، بسیاری از چیزهایست که باید در آن تغییرات اساسی صورت بگیرد وبا چنین سیستمی ما نمی توانیم بگوییم که آرامش می آید. وقتی ادامه ی این افسانه خواهد بود چرا که باید انتظار کشید وزیر نو چه می کند وحالا که چند ماهی بشیتر به انتخابات نمانده است، البته جبهه طرح های زیادی داشت که از سوی دولت مورد بی اعتنایی قرار گرفت مگر باز هم ما طرح هایی را داریم و اگر دولت چنین طرح هایی را در نظر بگیرد و همه ی ساختار ها، جامعه ی مدنی، همه ی نهاد های سیاسی، مردم، نهاد های اجتماعی را در نظر بگیرد، پروسه ی خوبی برای بیرون رفت از حالت فعلی خواهد بود.


    avatar

    پست الأربعاء 27 أغسطس 2008 - 6:38  admin





    - در یک چنین شرایطی که فرصت های کشور در حال فوت شدن است، به نظر شما راه حل اساسی چیست؟

    متأسفانه که زمان را بسیار از دست دادیم، وقت بسیار ضایع شده و ما نتوانستیم ممثل درست حاکمیت در کشور باشیم اما اگر حال هم جامعه ی بین المللی، دولت افغانستان و نهاد های سیاسی اقدام کنند که چی باید کرد من یقین کامل دارم که راه حل مسائل به خوبی پیدا می شود.

    - جامعه بین المللی سخن از افزایش نیروی نظامی وهدف گیری مراکز هراس افگنی در آن سوی مرزهای کشور می زنند آیا این تنها راه حل فایق آمدن برناامنی هاست؟

    هیچ وقت ازدیاد قوت های خارجی راه حل مسأله نیست و تنها دقت کردن در مسأله ی نظامی جایی را نمی گیرد اگر مادر مسأله ی نظامی دقت میکنیم باید کوشش کنیم که افغان ها به پای خود ایستاد شوند تا قابلیت های امنیتی ودفاعی در این کشور بالا برود اردو و پولیس افغان باید تجهیز شوند. از سطح بین المللی هم باید توقع داشت که کوشش کنند جلوی مداخلاتی که از بیرون علیه افغان ها صورت می گیرد را، بگــیرند و فشار اقتصــادی ، سیــاسی ونظامی را وارد کنند بر کشور هایی که تروریزم در آن جا شکل میگرد نه این که به ازدیاد نیرو در افغانستان بپردازند.

    با دولت دانست و همین ها سبب شده که ضعف دولت رشد کند و زمینه برای فعالیت های خرابکارانه در کشور زیاد شود.

    - نا امنی ها چقدر واقعی و تا چه اندازه ساختگی اند؟

    به هر فیصدی که ساختگی در نظر بگیریم نتایجش عملاً دیده می شود، فرزندان ما به خاک وخون کشیده می شوند، وافغان ها زنده گی مصون در کشور شان ندارند. ما سیاست های بزرگ ودر استراتژی هایی شامل هستیم که شفافیت ندارد و هر قدر که استراتژی های در حال تطبیق در افغانستان و منطقه شفاف نباشد ما به چنین معضله ای گرفتار هستیم. جامعه ی جهانی وایالات متحده زمانی که خواسته اند استراتژی خود علیه مبارزه با تروریزم و دهشت افگنی در افغانستان پیاده کند به جای این که فعالیت های خود را متمر کز کند بر مراکز تروریزم به افغانستان می بینند وبرای مبارزه با تروریزم فشار اقتصادی، سیاسی و نظامی بالای مراکز تروریزم نمی آورد.

    این چنین سیاست های بزرگ و چنین استراتژی ها باید شفاف پیاده شود که در آن فهمیده شود این بحران عملاً دامن زده می شود یا به گونه ای دیگر است.

    - گفته میشود که بیشتر ناامنی ها و خشونت ها به نظام خویش خوری و سطله طلبی یک عشیره خاص براقوام وعشایر دیگر برمی گردد تا به گروههای مسلح سازمان یافته طالبان والقاعده، آیا این درست است؟

    من معتقد نیستم که جنگ ها و بحران هایی که در افغانستان دامن زده میشود ریشه ای قومی داشته باشد بلکه ریشه های این نا امنی ها و خشونت ها در سطح خارج از جغرافیای افغانستان وجود دارد و این مشکلات نتیجه ی استراتژی هایی است که در افغانستان پیاده می شود.

    - اخیراً درولایت قندهار ناامنی ها افزایش یافته ، از قبیل فرار محبوسین، کشته شدن حاجی جبیب الله جان عضو مجلس نماینده گان و اتهاماتی در میان مسؤلین شورای ولایتی و برخی نماینده گان این ولایت رد و بدل گردیده ، شما ریشه ی مشکلات را در چه چیز های میدانید؟

    هر جایی که ضعف عدالت باشد قطعاً نارضایتی ها زیاد می شود. مثلاً زندانی هایی کمه در زندان قندهار دست به اعتصاب غذایی زده بودند ولب هایشان را دوخته بودند، میگفتند: ما از لحظه ای که گرفته شده ایم توهین، تحقیر ولت وکوب شده ایم، از ما رشوت خواسته شده و کسانی که توانسته اند رشوت بدهند ولو این که هر چقدر هم که جرمشان سنگین بوده حکم برائت بافته اند مگر آن عده که توانایی پرداخت رشوه را نداشته اند ختی اگر جرمشان بسیار کم هم بوده حکم سنگینی از مجازات برایشان در نظر گرفته شده است.

    در حالیکه اگر دیده شود قانون اساسی مادر تضاد با چنین اعمال قرار دارد و همین عدم اجرای قانون باعث ناآرامی و تشنجات در زندان قندهار شده بود.

    ودر مورد مشکلات بین شورای ولایتی ونماینده گان ولایت قندهار باید بگویم که باید درک و تفاهم متقابل وجود داشته باشد اگر اعضای شورای ولایتی نتوانسته یکدیگر را پیدا کنند

    - پس از یک سال همکاری بارهبران جهاد، جریانها و شخصیت هایی که در گذشته مشکلاتی با یکدیگر داشتید، اکنون چه احساسی دارید، آیا مردم افغانستان باید نسبت به فداکاری و همکاری جریانهای مختلف برای منافع ملی واز همه مهمتر تامین ثبات وامنیت در کشور مطمین باشند؟

    ما همیشه تغییرات را می پذیریم، زمان میگذرد و همه چیز تغییر پذیر است، ما انسان های دیروز هستیم اما مثل دیروز نمی اندیشیم. ما می خواهیم دروازه های سعادت را برای

    نسل های آینده باز کنیم واز خشونت وتقابل وتصادم نفرت داریم. ماهرقدر که باهم مشترکا روی مسائل کار میکنیم شناخت ودوستی واحترم متقابل ما زیاد می شود و ما تا رسیدن به اتحاد مراحل دوست شدن، تفاهم کردن، مشارکت کردن را طی کردیم ووقتی به سطح مشارکت ملی رسیدیم، متحد ملی می توانیم شویم. ما در این پروسه دوستانه خوب وتازه پیدا کردیم ودر بسیاری مسائل تفاهم کردیم. مداخلات و اعتراضات از داخل وخارج بسیار زیاد است وچنین ساختار سیاسی مورد انتقاد زیاد قرار گرفته بود. از ابتدا من یقین دارم سیل اعتراضات راجع به جبهه زیاد بود اما حالا شما یقین داشته باشید که برداشت ها روز به روز خوب تر شده است و هیمن حمایت ها سبب شده که ما رشد کیفی وکمی خوبی در این مدت یک سال داشته باشیم.

    - وبالاخره، نظر شما نسبت به هفته نامه جبهه ملی چیست وچه پیامی به خوانندگان این هفته نامه دارید؟

    جریده ی جبهه یک جریده ی جوان است و این اولین شماره هایش است که نشر شده است ومن می خواهم همه ی اعضای جبهه در قسمت انعکاس حقایقی که مردم افغانستان تشنه ی آگاهی یافتن از آن هستند سهم بگیرند و باید این جریده را غنی بسازیم که امروز در راه مردم ما مثل یک مشعل قرار داشته باشد و من امیدوارم که این نشریه رهنمودی خوب و مرکز مطالعات خوب برای همه ی مردم افغانستان باشد.


      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 17:07 ميباشد