پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    تجاوز جنسي به اطفال

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080810

    تجاوز جنسي به اطفال Empty تجاوز جنسي به اطفال

    پست  admin

    بزودی

    تجاوز جنسي به اطفال 1f7l3c
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:09  admin

    تجاوز به 14 كودك در بيغوله هاي ورامين توسط دو افغاني
    عاملان تعرض به 14 كودك در منطقه ورامين پس از تحقيقات فراوان از سوي پليس دستگير شدند.

    جنايات اين دو مرد افغان يك هفته پيش و زماني آشكار شد كه خانواده كودكي 10 ساله به پليس مراجعه كردند و مدعي شدند پسرشان از سوي دو مرد مورد تعرض قرار گرفته است. وضعيت اين كودك آنقدر آشفته بود كه بازپرس كشيك ورامين بلافاصله او را به پزشكي قانوني معرفي كرد. پسرك 10 ساله كه به شدت وحشت كرده و شوك زده شده بود تا چند روز اول نتوانست آنچه برايش اتفاق افتاده بود را براي پليس توضيح دهد. مراقبت چند روزه از كودك 10 ساله وي را تا حدودي به حالت عادي بازگرداند و بازگويي واقعه را برايش ممكن كرد. پسر 10 ساله گفت؛ من در خيابان بازي مي كردم كه مردي به سراغم آمد و گفت؛ اگر به او كمك كنم تا از بيابان لاستيك جمع آوري كند به من چندين هزار تومان پول مي دهد، من هم قبول كردم. وقتي به بيابان رفتم، مردي كه قرار بود به من پول بدهد به اتفاق مرد جوان ديگري مرا در جايي خلوت مورد آزار قرار دادند. اين مردان به التماس هايم توجهي نكردند. من به شدت از آنها ترسيده بودم و نمي دانستم چطور بايد از آن اتفاق هولناك نجات پيدا كنم. دو مرد كه به نظر مي رسيد افغان هستند پس از اينكه مرا مورد تعرض قرار دادند، با دعوا و فحاشي من را از محل دور و تهديدم كردند اگر به كسي چيزي بگويم، بلايي بدتر بر سرم مي آورند.

    از آنجايي كه محل دقيق زندگي يا كار متهمان مشخص نبود پليس تحقيقات خود را به صورت پراكنده آغاز كرد، اما اين تنها شكايت نبود، كه عليه دو مرد افغان مطرح شد مدتي بعد والدين پسربچه ديگري به پليس مراجعه كردند و مدعي شدند فرزندشان از سوي دو مرد مورد آزار قرار گرفته است. اين پسربچه به پليس گفت؛ متجاوزان او را در حمام عمومي مورد آزار قرار داده اند.

    وي گفت؛ آنها به من گفتند چون فكر مي كنند من پسر خوبي هستم مي خواهند برايم خوراكي هاي خوشمزه بخرند، من هم همراه شان رفتم. در راه به من گفتند قبل از خريد قصد دارند حمام كنند. اول قرار شد من بيرون حمام منتظر باشم و آنها زود برگردند، اما وقتي به حمام عمومي رسيديم همه چيز عوض شد. پسرك ادامه داد؛ دو مرد افغان اجازه ندادند من صحبت كنم و به كسي كه در حمام پول مي گرفت گفتند من پسر يكي از آنها هستم، مرا با خود به داخل حمام بردند و بعد شير آب را باز كردند و با به راه انداختن سر و صدا اجازه ندادند صداي من به بيرون برود و مرا مورد آزار قرار دادند، بعد هم خيلي سريع مرا از حمام خارج و در خيابان رهايم كردند.

    هر چند اين بار هم سرنخ مهمي از متجاوزان در دست نبود اما پليس متوجه شد اين متهمان همان هايي هستند كه پيش از اين كودك 10 ساله را مورد آزار قرار داده بودند. بنابراين پليس به سراغ حمامي رفت كه پسرك در آن مورد تعرض قرار گرفته بود. مرد صندوقدار به ماموران گفت؛ من چهره اين پسر را به خوبي به ياد دارم. دو مردي كه همراه وي بودند مدعي شدند از اقوام او هستند و پسرك هم چيزي نگفت و من هم متوجه رفتار مشكوكي نشدم. فقط فهميدم دو مرد از ضايعات جمع كن هاي همين اطراف هستند چراكه مقدار زيادي ضايعات همراه شان بود و سر و وضعي بسيار كثيف داشتند.

    با توجه به اينكه چند شكايت مشابه ديگر به پليس ارائه شد، تحقيقات به صورت گسترده در مناطق بياباني ورامين و اماكني كه ضايعات در آن ريخته مي شد، توسط پليس تحت كنترل درآمد و در حالي كه پليس به صورت نامحسوس منطقه را زير نظر داشت يك شاكي ديگر كه پسري 12 ساله است، هراسان به سمت ماموران رفت و گفت دقايقي پيش دو مرد افغان متجاوز را در همان محل حادثه ديده است. دقايقي بعد اكيپ ويژه ماموران به محل اعزام شدند و دو مردي را كه مشغول جمع آوري ضايعات بودند، دستگير كردند.

    بررسي هاي اوليه حكايت از آن داشت كه دو مرد كه نظير احمد 36 ساله و محمد 34 ساله نام دارند، سال ها پيش و از زمان سلطه طالبان در افغانستان به ايران آمده و مشغول به كار شده اند، آنها از مدت ها قبل در بيغوله هاي ورامين ضايعاتي همچون كاغذ و پلاستيك جمع آوري مي كردند و مي فروختند. نظير احمد و محمد وقتي در برابر اتهام تجاوز به عنف قرار گرفتند همه چيز را انكار كردند، اما رويارويي آنها با شاكيان پرونده حقايق را برملا كرد، اين در حالي بود كه پليس براي جمع آوري مدارك بيشتر نظيراحمد و محمد را با صندوقداران چند حمام عمومي كه در آن اماكن به كودكان تجاوز شده بود مواجهه حضوري داد و آنها هم تاييد كردند دو متهم به حمام آمده اند. سرانجام پس از جمع آوري مدارك زياد دو مرد افغان لب به اعتراف گشودند و گفتند جمعاً به 14 كودك تجاوز كرده اند كه همگي آنها بين 10 تا 12 سال سن داشتند. نظيراحمد در اعترافات تكان دهنده اش گفت؛ خانواده من و محمد در افغانستان هستند و ما دو نفر با هم در ايران زندگي و سال ها است كه در اطراف ورامين ضايعات جمع آوري مي كنيم. اين اطراف محيط بسيار باز است و كودكان زيادي مشغول بازي هستند كه كسي هم از آنها مراقبت نمي كند.

    وي افزود؛ با بهانه هاي مختلف اين بچه ها را سمت خودمان مي كشيديم و در جايي خلوت كه اطمينان داشتيم كسي ما را نمي بيند آنها را مورد آزار قرار مي داديم. گاهي هم اگر كودكي را مي ديديم كه خوش مان مي آمد به بهانه خريد خوراكي او را به حمام مي كشانديم و مورد تعرض قرار مي داديم.

    گفته هاي نظيراحمد از سوي محمد نيز مورد تاييد قرار گرفت و پرونده به صورت مستقيم براي رسيدگي به شعبه 77 دادگاه كيفري استان تهران فرستاده شد. تاكنون 6 پسربچه دو متهم افغان را شناسايي كرده اند و به دستور قاضي ساعي رئيس شعبه 77 پليس بررسي هاي خود را براي شناسايي ساير قربانيان آغاز كرده است. اين فرضيه كه مردان متجاوز، كودكان بيشتري را قرباني كرده باشند براي قضات قوت گرفته است.


    اين مطلب آخرين بار توسط گرداننده در الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:14 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:15  admin

    افزایش تجاوز جنسی بر کودکان نگران کننده است

    اخیراً گزارش هایی از تجاوز جنسی بر کودکان در کشور منتشر شده تجاوز بر يک دختر هشت ساله در ولایت تخار و کشتن وی پس از انجام عمل و همچنان تجاوز یک افسر اردوی ملی بر یک دختر خردسال بیانگر چنین وحشتی است. ظرف ماه جاری گروهی از افرادی که به تجاوز جنسی بر کودکان و فیلم برداری از آنان متهم بودند، از سوی افراد امنیتی در ناحیة هفتم کابل دستگیر شدند.

    بدون شک شنیدن خبر تجاوز جنسی بر کودکان قلب هر شنونده را منزجر می سازد. از نظر افرادی که ایمان و وجدان سالم دارند چگونه ممکن است انسانی کودکی را مورد استفادة جنسی قرار دهد و بازوحشتناکتر این که چگونه می توان کودکی را پس از تجاوز به قتل رساند؟ ادامه در ص6

    قانونگذاران برقراری هرگونه رابطة نامشروع جنسی ـ به عنف و یا به رضایت ـ را با کودکی که به سن رشد قانونی نرسیده باشد، تجاوز جنسی می دانند. این مقوله در این حد به پایان نمی رسد، کارشناسان حتی آموزش زود هنگام رابطة جنسی را که از طریق نشان دادن فیلم ها و عکس های مستهجن و یا لمس کردن بدن کودک به منظور لذت بردن و یا وادار کردن کودک به کاری که باعث لذت بزرگسال شود، نیز در این تعریف قرار داده اند.

    باید دانست که در قانون مدنی کشورما کودک به دختر و پسری گفته می شود که به سن بلوغ نرسیده باشد، سن بلوغ دختر، تکمیل 16 سالگی و از پسر تکمیل 17 سالگی می باشد.

    تجاوز جنسی بر کودکان و یا زنان پديده یي جديد نيست. این جرم کما بیش همیشه وجود داشته است اما هیچگاه در جامعة ما عوامل آن مورد بررسی قرار نگرفته است. در بررسی این عوامل می توان از مهمترین آن به ترتیب ذیل یاد کرد:

    1- انحطاط اخلاقی، يكي از مشکلات فرهنگی نظام کنونی، فروپاشي و انحطاط فرهنگي است. اين موضوع را امروزه در بسیاری از محصولات فرهنگي اعم از تولید فيلم ها، موسيقي و آهنگ، برنامه های رسانه های تصویری و شنیداری و حتي عملكردها و رفتار‌هاي ظاهري بسیاری از نوجوانان مي‌توان مشاهده كرد. بی تردید پیامد چنین وضعیتی همانا از دست رفتن معناي زندگي براي بسياري از جوانان است كه آنها را به سوی بی بند و باری هایی مانند دروغ گفتن، خیانت در امانت، قانون شکنی، ارتکاب جرم و جنایت، ارضای غرایز شهوانی و لذت هاي آني جسماني و برقراری روابط جنسي حتی با کودکان و... می کشاند.

    2- آزاد گذاشتن کودک در برقراری روابط با دیگران، اغلب والدین ترجیح می دهند فرزندان خویش را در برقراری روابط با دیگران آزاد بگذارند و در مورد این که فرزندان شان دارای دوستان سالم هستند و یا خیر؟ بی توجهی اختیار می کنند. بناءً بسا امکان دارد که آزار کودک توسط همین دوستان ناسالم صورت بگیرد. والدین بایداز دوستان پسران نوجوان خود مراقبت لازم را به خرچ دهند و از شخصیت و رفتار آنان آگاهی کامل داشته باشند.

    3- ترس کودک از تهدید اعضای خانواده، بسیاری از کودکان در گفتن بسیاری از حقایق حتی زمانی که مورد آزار و اذیت جسمی قرار می گیرند، از ترس این که مورد لت و کوب والدین و یا اعضای خانوادة خویش قرار نگیرند، این موضوع را از آنان پنهان می نمایند که این خود باعث می شود تا موضوع کودک آزاری از نظر والدین پنهان بماند.

    4- موجودیت فقر اقتصادی، باعث شده که برخی به منظور دست یافتن وضع معیشتی بهتر و به دست آوردن پول بیشتر به سوء استفاده از کودکان ـ هرچند جنسی ـ روی آورند.

    5- بی سرپرستی کودکان، بدون شک دوران كودكي مستلزم مراقبت و مساعدت ویژه از کودک است. كودك براي رشد كامل و همآهنگ شخصيت خود بايد در محيط خانوادگي و در فضايي مملو از خوشبختي و تفاهم و محبت رشد نماید. اما متأسفانه بسیاری از کودکانی که به دلیل فوت پدر، معلول بودن پدر، عدم تمکن مالی خانواده و... بی سرپرست هستند و در نتیجه آنان در معرض استفادة جنسی قرار می گیرند. به گونه یی که بسیاری از کودکانی که در مرحلة تعلیم و تربیت قرار دارند و نیازمند به آغوش گرم خانواده هستند، به ولگردی، اشتغال به کارهای شاقه مانند موتر شویی، پنجرمینی و دست فروشی اقدام کنند و رفته رفته در اثر هم صحبت شدن با انسان های بداخلاق، طعمة سوء استفاده جنسی می گردند.

    6- ترویج عادت همجنسگرایی، متأسفانه در برخی از مناطق کشورما، بسیاری از افراد ذی نفوذ و پولدار علاقمند به همجنسگرایی هستند و از پسران نوجوان کام می جویند که بیشترین آنان را کودکان تشکیل می دهند.

    7- عدم موجودیت دستگاه قضایی سالم، برخی ها، عدم موجودویت دستگاه قضایی سالم و عدم قانونمندی را از جملة عوامل عمدة افزایش تجاوز جنسی بر کودکان می دانند و بر این باورند که عدم تطبیق قانون بر مجرمین باعث گردیده که چنین خشونت هایی روز به روز در افغانستان ازدیاد یابد. اما اخیراً اصدار حکم اعدام بر مردی که مرتکب تجاوز جنسی بر یک دختر هشت ساله و قتل او شده بود، این امیدواری را برای مردم داده است که مسؤولان دولتی متوجه این پدیدة ظالمانه شده اند و عاملان آن را مجازات می کنند. امیدواریم قوة قضاييه نسبت به اين مسأله هرچه بیشتر حساس شود.

    به امید روزی که با طرح مسائل مربوط به کودکان و آشنایی افراد به خصوص والدین کودک تعداد کودکان آسیب دیده کاهش یافته و نظام کار آمدی برای پیشگیری از کودک آزاری به وجود آید.


    afghanpen
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:19  admin

    واقعیتها و ارقام در مورد خشونت علیه کودکان در افغانستان



    وضعیت حقوقی شکنجه جسمی کودکان در افغانستان



    کشور

    ممانعت در خانه

    ممانعت در مکاتب

    ممانعت ها در سیستم جزائی

    ممانعت در مراقبت های متناوب

    به حیث محکوم

    به مثابه اقدام تادیبی

    افغانستان
    1NO


    2NO

    بلی

    3NO

    4NO


    (منبع: ابتکار جهانی برای پایان بخشیدن به هرگونه مجازات جسمی کودکان، ٩ سرطان ١٣٨٥)





    مجازات جسمی منع شده

    منع جزئی یا، تعهد دولت در اصلاح یا قانون گذاری این جریان

    هیچگونه ممانعت یا نشانه یی از اصلاح







    • در سال 2005 میلادی وزارت عدلیه اعلام نمود تا به هرگونه خشونت علیه کودکان پایان میبخشد.
    • در سال 2005 وزارت معارف یک نامه را به تمامی مکاتب کشور ارسال نمود که در آن " هرگونه رفتار خشونت آمیز، شکنجه و تحقیر کودکان بشدت منع شده" این مسئله تا هنوز منتظر تصویب قانونی میباشد.
    • موانع اعلام شده از سوی پالیسی و کاربرد آن در مرکز تربیوی کودکان و همچنان مقررات برای این مرکز تحت غور و بررسی قرار دارد.
    • در سال 2005، وزارت عدلیه تعهد خود در پایان بخشیدن به هرگونه خشونت علیه کودکان را اعلام نمود.






    خلاصه شاخص های حمایت از کودکان ( افغانستان)


    کار کودکان ( فیصدی کودکان شاغل بین سنین 5 –14)

    مجموع : 26

    شهری: 28

    روستائی:22

    ازدواج کودکان (فیصدی زنانی که زیر 18 سال ازدواج نموده)

    مجموع: 43

    شهری: ندارد

    روستائی: ندارد

    ثبت ازدواج (فیصدی کودکان زیر 5 سال که ثبت شده اند)

    مجموع: 6

    شهری: 4

    روستائی 12


    ( منبع: MICS سال 2003)
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:20  admin

    خلاصه پس منظر حقوقی خشونت علیه کودکان در افغانستان


    قوانین بین المللی

    CRC



    به تاریخ 28 مارچ 1994 تصویب گردید

    پرتوکول اختیاری در مورد فروش کودکان، فحشای کودکان و فلم های غیر اخلاقی کودکان سال 2002

    به تاریخ 19 سپتمبر امضاء گردید

    پرتوکول اختیاری در مورد مشارکت کودکان در درگیری های نظامی، متمم کنوانسیون حقوق کودکان سال 2002

    به تاریخ 23 سپتمبر 2003 امضاء و تصویب گردید
    کنوانسیون محو هر گونه تبعیض علیه زنان سال 1981



    به تاریخ 6 مارچ تصویب گردید
    کنوانسیون 182 سازمان جهانی کار تحت عنوان منع و اقدام سریع برای محو اشکال بد کار کودکان سال 1999


    امضاء نشده


    قوانین داخلی
    ( ازدواج زودهنگام)


    ( ماده 70 و 71) قانون مدنی 1976



    سن تعیین شده برای ازدواج پسران 18 و برای دختران 16 سالگی میباشد. هر گونه ازدواج زیر 15 سالگی بر اساس قانون منع میباشد. بر اساس مقررات اخذ رضایت والدین برای عقد هر گونه ازدواج زیر 16 سال برای طرفین و نه کمتر از 15 سال ضروری میباشد.
    قانون شریعیت



    طبق آن سن ازدواج برای دختران 14 سال و برای کودکان 16 سال میباشد. همچنان ذکر گردیده که سن بلوغ برای دختران دوره قاعدگی (حیض) و برای پسران رشد موی صورت میباشد.
    ( قاچاق)


    ( ماده 420 و 421) قانون جزاء



    این قانون اکثرأ با آدم ربائی و اختطاف کودکان معامله مینماید. این قانون برای تحفظ کودکان در برابر تهدیدات جنایات سازمان یافته ملی و بین المللی که در آن مسئله فروش کودکان در داخل و خارج از کشور تحت عناوین مختلف مانند ازدواج و کار برای دختران و پسران مطرح است، کافی نمی باشد.


    (تجاوز جنسی)

    قانون جزا(ماده 426-430)

    قانون مذکور زنان و اطفال را در برابر تجاوز، سوء استفاده و استثمار جنسی محافظت مینماید. این قانون دختران، افراد پایینتر از 18 سال و زنان و دخترانیرا که نسبت اعمال خشونت آمیز حامله میگردند مطلقا محافظت مینماید. در جاهایکه معلمان، استادان خصوصی و افرادیکه دارای امراض جنسی ساری مرتکبین سوء استفاده جنسی هستند، آنها محکوم به اشد مجازات میگردند. برای کارمندان صحی و نظارت کنندگان این حتمی نیست که قضایای سوء استفاده های جنسی ایکه با آن بر میخورند گزارش دهند. قوانین بخصوصی در مورد زنا با محارم وجود ندارد، زیراکه هیچ نوع شناخت قانونی مبنی بر اینکه والدین و برادر یا خواهر میتواند مرتکب سوء استفاده جنسی گردد، وجود ندارد.


    (هرزه نگاری اطفال)

    قانون مطبوعات 2002 (نمبر.81)

    این قانون نشر مقالات و تصاویر مغایر با اخلاقیات و ارزشهای سنتی را ممنوع قرار میدهد.


    (مجازات فزیکی و روانی)

    قانون جزا (ماده 407-412)

    این قانون صرف از خشونت شدید که باعث جراحت شدید چون لت وکوب و مجروح کردن میگردد محافظت مینماید. قرار تفسیر های ارایه شده از شریعت، مجازات فزیکی در بسیاری موارد منحیث حق پدر پذیرفته شده است. قوانین متعارف معمولا با اقدامات تادیبی ایکه در فامیل اتخاذ میگردد، مداخله نمینماید.



    قانون اساسی افغانستان 2004 (ماده 29)

    ماده 29 صراحت دارد که هیچ فردی حتی به قصد افشایی حقیقت نمیتواند متوصل به شکنجه گردیده و یا امر شکنجه یک شخص دیگر را که تحت پیگرد قانونی، دستگیری، توقیف یا محکوم به جزا قرار دارد صادر نماید. مجازات مغایر با کرامت انسانی ممنوع قرار داده شده است.


    (بکار گماشتن اطفال)

    قانون کار 1999 (ماده 15: استخدام و قرار داد کار)

    قانون مذکور توضیح میدهد که در شرایط بخصوص طفل ایکه سن 14 را تکمیل کرده، میتواند به حیث خدمتکار تعیین گردد. اگر یک طفل سن 13 سال را تکمیل کرده باشد میتواند به حیث آموزنده شامل گردیده و به کار گماشته شود. ولی کارهای مستقل نمیتواند به طفل واگذار گردد.


    (عدالت برای نوجوانان)

    قانون جزا

    این قانون اطفال تحت سن 20 سال را از مجازات مرگ و حبس ابد محافظت مینماید.
    قانون نوجوانان 2005



    این قانون در ماه فبرری سال 2005 به تصویب رسید. قانون مذکور اقدامات و طرزالعملهای قابل اجراء ایرا برای اطفال در تعارض با قانون، اطفال در معرض خطر و اطفال محتاج به مراقبت و محافظت برای حفظ حقوق شان در جریان تحقیق و محاکمه ارایه میدارد. حد اقل عمر ایکه اطفال میتواند از نقطه نظر جنایی مسئول قرار بگیرند بجایی 7 سال 12 است. این همچنان قوانینی را برای سرعت بخشیدن پروسه دوسیه های اطفال وضع مینماید. از وقت دستگیری تا محاکمه هیچ طفلی نمیتواند بیشتر از دو ماه از آزادی های خود محروم قرار گیرد. قبل ازمحاکمه تا حد ممکن اطفال باید توسط فامیلها و یا سرپرستهای شان نگهداری گردند.



    (منبع:گزارش مشوره منطقوی در مورد خشونت علیه اطفال در جنوب آسیا، 2005 یونیسف، ROSA)
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:22  admin

    افزایش خشونت علیه کودکان افغان



    گزارشگران : حنیفه غزنوی، مژگان شفا و ناهید قاضی زاده


    قرار تحقیقات انجام یافته در مورد اعمال خشونت علیه اطفال و زنان از طرف سرمنشی سازمان ملل متحد، دریافت شده است که خشونت علیه اطفال در هر کشوری بوقوع میپیوندد.

    این خشونت میتواند درعرصه های مختلف فرهنگی، طبقاتی، تعلیمی و قومی صورت گیرد.

    بسیاری از خشونت ها بطوری نهانی اند و در اجتماع به دلایلی تایید میگردد. اما اکثراً بدرفتاری ها درعقب درهای بسته و از سوی والدین،اعضای خانواده، وسایر اقارب نزدیک صورت میگیرد.

    اما تجاوز جنسی بالای اطفال که یک نوع خشونت نابخشودنی وکاملاً غیرانسانی شمرده میشود، نظر به پوشیده ماندن آن در جامعه سنتی واسلامی افغانستان از تحقیقات و بررسی باز مانده است.

    تجاوز جنسي به اطفال 0_WomenVoteAfghanistan-ad1edدر این میان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان بر اساس موافقت نامه بن با صدور فرمان مورخ 16 جوزای 1381 حامد کرزی ریس دولت انتقالی اسلامی افغانستان تاسیس گردیده است.

    کمیسیون درکل در پنج بخش اساسی فعالیت میکند که از جمله آن یکی هم "حمایت از حقوق طفل" است.

    قاضی سید محمد سامع، از مسئولان کمیسیون حقوق بشر افغانستان در بلخ، وضعیت اطفال افغانستان را نابهنجار خوانده ومیگوید که در زمینه باید کار زیاد صورت گیرد.

    "اطفال در جوامع با انواع خشونت ها از قبیل تجاوز جنسی، آزار و اذیت روحی و روانی، برخورد نامناسب در مراکز تربیه اطفال، ترافیک، و نیز ازدواج های زیر سنین و جبری، لت و کوب و... روبرو استند."

    او می افزاید: "پس میتوان گفت که اطفال ازجمله کسانی اند که در اجتماع نسبت به سایر اشخاص آسیب پذیرتر استند واز این حقیقت تلخ درجامعه سنتی افغانستان نمیتوان چشم پوشی کرد. اما بعضاً اعمال بسیاری از خشونت ها انجام گرفته تاحدی نگران کننده بنظر میرسد که نمیتوان میزان بلند بودن آنرا حتی تخمین زد."

    اما به گفته وی، دراین اواخر تجاوز جنسی در چند ولایت شمال به مراتب بلند رفته که آثار آن تا پایان عمر کودکان را رنج میدهد.

    بررسی جدی

    به گفته این مدافع حقوق بشر، این دست از خشونت ها ضرورت به بحث و بررسی جدی دارد.

    خاطره دختری است 17 ساله. او شکار این نوع حادثات خشونت آمیز شده است.

    وی قصه زندگی غمبارش را به آتش چنین بیان نمود.

    "در کارته سه شهر کابل زندگی میکردیم، پدر و مادرم بخاطر مشکلات فامیلی از هم جدا شدند ما سه خواهران بودیم و پدرم زن دیگری گرفت و بعد خواهر کلانم را به مادرم داد و من و خواهر کوچکم را به ماما اندرم داد و خودش همراه با مادر اندرم به ایران رفتند." خاطره می گوید: " وقتی پدرم مرا به مامایم داد برای بار اول مامایم بالایم تجاوز نمود."

    او دختر غمزده با چشمان اشک آلوده دیگر ناچار بود.

    او می گوید: "مرا به مرد دیگری در پاکستان فروخت و او مرد مرا به کسی دیگری داد تا بلاخره به مزار شریف دست به دست رسیدم و حالا در امور زنان استم و از دولت میخواهم که آنها را جزا بدهد. "

    قاضی سامع در مورد علت این نوع خشونت می گوید: "زنان در فامیل ها به رنگ رنگ قربانی میشوند و علت و عوامل مختلفی دارد یکی این که مصارف عروسی ها بلند رفته بسیاری از جوانان نمیتوانند که عروسی کنند و بخاطر که توانسته باشند غریزه شهوانی شان را محیأ بسازند، دست به چنین اعمال میزنند."

    وی همچنان اضافه نمود." بیکاری، مریضی روانی،عقده های فامیلی ، بی خبری از قانون، ناآگاهی از شریعت اسلامی و همچنان در بین بعضی از فامیل ها روابط باز وجود دارد که اینها هم سبب خشونت میشود "

    ناکاری ارگانهای قضایی در زمینه مجازات این افراد و شکایت از دولت هم افزون بر آن.

    فقط ثبت شده: 12 تجاوز در 6 ماه

    با درنظرداشت آمار بدست آمده از دفتر سی پن یا شبکه عملکرد محافظت اطفال، سال گذشته تجاوزات جنسی و سو استفاده جنسی اعم از پسران ودختران در6 ولایت شمالی تا نیمه سال به 12 تن میرسد.

    اما در بسیاری موارد به دلایل "اخلاقی" قربانیان جرائت به ثبت خشونت علیه خود نمی شوند.

    برعلاوه خانم سونیتا احمدی، مسؤل بخش حقوقی ریاست امور زنان ولایت بلخ میگوید"اطفال مانند همه افراد جامعه دارای حقوق مساوی اند و با درنظر داشت قوانین بین الملل و قوانین موجود در افغانستان باید با اشخاصی که دست به خشونت های غیر انسانی از قبیل تجاوز جنسی بالای اطفال درخانواده ها میزنند، آنها مجرم شناخته میشوند، باید برخورد قانونی صورت گیرد."

    اما به گفته وی، عدم تطبیق قانون در دوایر قضای کشور باعث گردیده که این دست از خشونت ها روز بروز در افغانستان ازدیاد یابد و از آن پرده پوشی شود.

    او میگوید"درحال حاضر بسیاری از اشخاصی که این فعل را انجام میدهند، با ضمانت رها شده، باز با پرداخت مشت پولی مبرا شناخته می شوند. یا هم عدم نارسایی آنی به دوسیه چندی بعد شکل ظاهری آن دوسیه کاملاً تغیر میکند وبلاخره به نفع متخلف به تصویب میرسد."

    اما وی از گرفتن قضیه مشخصی و یا هم گرفتن نامی درزمینه خود داری کرد.

    اما قاضی سامع خبر خوش هم دارد: "تا حال چند مورد تجاوز که در سمت شمال یکی در ولایت جوزجان و دیگرش در ولسوالی گوسفندی سرپل ودیگری آن در بلخ رخ داده تمام این مجرمین گرفتار شده اند و دوسیه های آنها تحت تحقیق و بررسی قرار دارد."

    وی همچنان افزود."ما به دوسیه پسر یکی از وکالای ولسی جرگه که وی با دوستش بالای یک دختر تجاوز نموده بود و بعداً فامیل مجرم میخواست که با دادن دختر شان به بد به فامیل متضرر ، مجرم برائت حاصل نماید جلوگیری کردیم و دوسیه او به ارگانهای قضائی در مرکز و حتی به پارلمان کشور نیز رسانیدیم."

    اما روشن نیست از آنجا چه خواهد شد.

    قرار آمار بدست آمده از ریاست امورزنان ولایت بلخ دو سال پیش یک قضیه از تجاوز بالای اطفال ثبت و راجستر این ریاست میباشد. اما سال گذشته درحدود 4 قضیه تجاوزجنسی بالای اطفال و 5 قضیه لواط بالای اطفال ثبت این ریاست گردیده است.

    برعلاوه به گفته خانم فریبا مجید، ریسه امور زنان بلخ شاید صدها دختر و یا طفل وجود داشته باشد که قربانی خشونت های غیر انسانی مانند تجاوز و لواط درخانواده ها از طرف اقارب و یا هم نزدیکان خود قرار گرفته باشند، اما بسیاری از خانواده ها بخاطر "حفظ آبرو"در جامعه از آشکارا ساختن این موضوع خودداری میکنند.

    اشخاصی که قربانی خشونت های لواط و تجاوز در خانواده های شان و نامهای شان در اختیار ما قرار داده شده، اینهاست.

    1_ شگوفه دختری بود که توسط پدرش تجاوز شده بود. 2_ عایشه 4 ساله دختری است که شاید به گفته سونیتا احمدی توسط پدرش فعل لواط بالایش صورت گرفته باشد. 3_ خاطره 17 ساله توسط مامایش برای اولین بار تجاوزشده است.



    تجاوز جنسي به اطفال Siteon0-ac3e6
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:25  admin


    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:31  admin

    جهاد و مجاهدین افغان و رابطهء آن با تجاوز جنسی بر کودکان افغانستان





    جهاد چیست؟



    by Daniel Pipes
    در نیویورک پست
    December 31, 2002
    واژه عربی جهاد چه معنی میدهد؟
    یک پاسخ به این واژه هفته پیش بدست آمد . در یک گردهم آئی با شرکت صدام حسین و گروهی از آیات عضام و حجج اسلام هوادار او از مسلمانان سراسر جهان خواسته شد با پیوستن بجهاد صدام با او همسنگر شده و اگر" آمریکای خبیث" بخود جرئت داد که بخاک عراق حمله کند آنرا شکست بدهند. بعد خودش هم شخصا آمریکا را تهدید به جهاد کرد.
    بنا بر این میبینیم که جهاد بمعنی "جنگ مقدس" است. بعبارت روشن تر جهاد یعنی بکار گیری همه ابزار حقوقی-الزامی- و اجتماعی برای توسعه سرزمینهای تحت اشغال اسلام و جبهه گیری بر علیه سرزمینهای تحت اشغال نیروهای غیر مسلمان .
    پس مقصود اصلی از جهاد این نیست که دین اسلام تبلیغ شود بلکه مقصود از جهاد اشغال سرزمینهای غیر مسلمانان و احداث نظام اسلامی در آنجاهاست.( دین معمولا بدنبال بیرق به صحنه وارد میشود). جهاد بنابر این علنا و طبیعتا در پی اشغال سرزمینهای دیگران و چیرگی به سراسر دنیاست.
    جهاد در طول قرنها شامل دو معنی متفاوت بوده است. یکی تند روی بیشتر و یگری تند روی کمتر. اولی بر این باور است که مسلمانان قرائتی را باید کافر دانست و واجب القتل. (اینست که میبینیم افغانها- الجزائریها- و مصریها بمانند آمریکائیها و اسرائیلیها هدف گلوله و کشتار جهاد هستند.) دومین معنی جهاد همانست که صوفیها و درویشان به آن استعان دارند. اینها معنی قانونی و واقعی جهاد را طرد میکنند - از لشکر کشی بیزارند- و از مسلمین میخواهند که از مال و منال این دنیا چشم بپوشند تا رستگار شوند.
    جهاد در معنی کشور گشائی آن همیشه از جنبه های اساسی زندگی مسلمانان بوده است. باین دستاویز بود که در هنگام مرگ حضرت محمد بسال 632 مسلمانان سرتاسر شبه جزیره عربستان را تحت تسلط داشتند. باین جهت است که مسلمانان یک قرن پس از مرگ محمد سر زمین وسیعی راکه از افغانستان تا ا سپانیا امتداد داشت باشغال خود در آورده بودند. پس از آنهم با تحریک و توجیه جهاد بود که سرزمینهای دیگری از قبیل بالکان- هندوستان- سودان- و آسیای صغیر هم بتصرف مسلمین در آمد.
    امروز جهاد مهمترین سر چشمه تروریزم بوده و مشوق حرکتهای خشونت آمیز توسط گروههای خود جوش جهادیستی میباشد. چند نمونه از این گروههای جهادیستی اینها هستند:
    جبهه اسلامی بین المللی برای جهاد علیه یهودان و صلیبیان. این جبهه مال اسامه بن لادن است.
    لشکر جهاد. این یکی مسئول کشتار بیش از 10000 تن مسیحی اهل اندونزی است.
    حرکت الجهاد اسلامی. پیش قراول خشونتهای کشمیر.
    جهاد اسلامی فلسطینی. درنده ترین گروه تروریستی ضد اسرائیلی
    جهاد اسلامی مصری. مسئول قتل انور السادات و شمار فزونی از دیگران و...
    جهاد اسلامی یمنی. مسئول کشتن سه تن از مبلغان دینی مسیحی همین شنبه گذشته.
    اما کریه ترین چهره جهاد را ما امروز در کشورهای ماتم زده افغانستان و سودان شاهدیم که تا همین چند وقت پیش گردنندگان رژیم با شعار " جهاد- پیروزی و شهادت" حکومت میکردند.الان بیست سال است که زیر سایه دولت سودان مجاهدین مسلمان سودانی دارند به مردم غیر مسلمان یورش میبرند- اموال انها راغارت میکنند- و مردان رامیکشند.
    دهها هزار زن و کودک را به بردگی میبرند آنها را بزور مسلمان میکنند انها را به پیاده روی طولانی وا میدارند و آنها را کتک میزنند و به بیگاری میکشند.زنان و دوشیزگان را تجاوز بعنف کرده و بزور ختنه میکنند و بعد وادارشان میکنند بفاحشگی.
    این جهاد دولتی سودانی بر علیه شهروندان غیر مسلمان سودان تا کنون موجب مرگ بیش از دو ملیون سیاه پوست شده و چار ملیون دیگر دست بمهاجرت داخلی زده اند. بحران کنونی سودان را میشود یکی از مصیبت بارترین بحرانها در عصرحاضر دانست.
    علیرغم جنایتهای جهاد در 14 قرن که از پیدایش اسلام میگذرد وعلیرغم رنجهای بیکران که جهاد بنوع بشر تحمیل کرده –دانشگاهیان و همدستان دلال و حرفه ای هوادار جهاد هنوز هم اصرار میکنند که جهاد صرفا یک اندیشه دفاع از خود است و یا حتی ادعا میشود که جهاد یک مفهوم غیر جنگی است. مثلا سه استاد دانشگاهی آمریکائی در مورد جنگی نبودن مفهوم جهاد چنین میگویند:
    1- ابراهیم الرابی استاد الهیات دانشگاه هارتفورد میگوید: جهاد تلاشیست علیه وسوسه های درونی و علیه همه مبانی وسوسه در اجتماع.
    2- دکتر فرید ایسک استاد الاهیات دانشگاه آبرن میگوید: جهاد یعنی مبارزه علیه ستم جنسی-اپارتهید جنسی. جهاد یعنی هواداری از حقوق زنان.
    3- بروس لارنس استاد الهیات دانشگاه دوک میگوید: جهاد یعنی دانشجوی درسخوانی باش- همکار بهتری باش- شریک بهتری باش. مهمتر از همه اینها بر خشم غریزی خودت غلبه کن.
    چه خوش میشد اگر روزی جهاد به مرحله ای از تکامل میرسید که تنها خواستش تشویق مسلمین بود برای غلبه بر خشم غریزی – اما چنین تکاملی صرفا با حاشا کردن واقعیات زشت قابل حصول نیست. بر عکس حاشا کردن واقعیات عینی جهاد تنها اثرش این خواهد بود که بحث جدی در اینباره را بعقب بیاندازد و تجدید نظر جدی در باره جهادرا به آینده ای نا معلوم حواله بدهد.
    باز گشت از بیراهه تروریزم و کشورگشائی و برده داری تنها با همت خود مسلمانان و اذعان آنها بواقعیات تلخ و انکار ناپذیر مفهوم تاریخی جهاد امکان پذیر است. از اینها گذشته مسلمانان همراه با عذر خواهی ازقربانیان جهاد دست بساختن یک زیر بنای غیر خشونت آمیز جهاد اسلامی بزنند(که البته این را باید سخت ترین مرحله دانست) و از راه اندازی جهاد فتنه انگیز دست بردارند.
    متاسفانه چنین حس پشیمانی هنوز بین مسلمانان رسوخ نکرده است: جهاد خشونت بار همچنان و تا آینده ای نامعلوم ادامه خواهد داشت تا روزیکه ماشین نظامی پر قدرتی از راه برسد و جهاد را در هم بکوبد( قابل ملاحظه آقای دانلد رمسفلد) . آنوقت است که مسلمانان قرائتی میتوانند بی دغدغه خاطر دست همت برای مدرنیزه کردن جهان اسلام از آستین بیرون بکشند.
    ادامه دارد
    avatar

    پست الأحد 10 أغسطس 2008 - 4:33  admin

    در نومبر 2006، يك زن 22 ساله در منطقه شاهدشت در شمال شرق بدخشان مورد تجاوز 12 نفر به سركردگي يك جنگسالار بنام مجتبي قرار گرفت. بعد از جنايت وحشيانه آنها، دو طفل خردسال زن گريه مي كردند. يكي از آن 12 نفر در دهان دو طفلي كه گريه مي كردند، ادرار كرد.


    در اكتوبر،2006 صنوبر يك دختر 11 ساله بيوه زني بي سرپرست در كندز توسط يك قومندان و جنگسالار مشهور و پرقدرت محلي مورد تجاوز جنسي قرار گرفت و سپس به ازاء يك سگ فروخته شد. مادر صنوبر گفت دخترش توسط يکتن افراد مسلح محلی ربوده شده و سپس به يک قوماندان کوچک درمقابل يک قلاده سگ جنگی تبادله شده است که البته سگ بعداً به يکتن از قوماندانان خيلی بزرگ منطقه اهدأ شده است. گلشاه مصرانه گفت که دختر وی توسط ملا نظر ولسوال علی آباد، جاييکه او با داشتن چند رأس مواشی زندگی بخور و نمير خويش را به پيش مي برد، ربوده شده است. گلشاه گفت برادر ولسوال، آمرمحمود نيز دراثنای ربودن دخترش با او بود(گزارش به زبان دري از آي. دبليو.آر). اينها فقط نمونه هايي از تجاوز جنسي عليه دختران خرسن وسال است كه در سايه حمايت حكومتهاي محلي صورت مي گيرند كه يك نمونه‌ي ديگر آن را با خواندن متن حاضر ملاحظه خواهيد كرد.

    در اين ميان وضعيت دختران خردسالي كه از فرط تنگدستي خانواده به فروش مي رسند، از دائره اينگونه بحث خارج مي شوند زيرا آن خود گستره و جهاني ديگر دارد كه از زاويه‌ي ديگر بايد به آن پرداخت.

    اين ترجمه چندي پيش انجام شده بود يعني تقريبا زماني كه گزارش اصلي نشر شده بود. بنظر من نويسندگان دردمند و روشنفكران روشن ضمير در مورد اينگونه فجايع ننگين كه در پوشش حمايتي حكومت ولسوالهاي جنگسالار صورت مي گيرد، لب بگشايند. اينگونه فجايع را به بهانه آبروي منطقه و قوم با سكوت بدرقه نبايد كرد زيرا پوشاندن تيره روزي تيره روزان تنها برشمار آنان خواهد افزود. من پيش از اين نوشته هايي داشته ام كه نشر برخي از آنها خاطر شريف عده‌اي را آزرده كرده است. اما دوست دارم نوشته هاي خود را از اين بعد غلاف نكنم و در همين صفحه تا جايي كه امكانش باشد، به تدريج منتشر كنم. متن اصلي در پيوست ترجمه هست همراه با منابع گزارش. اگر دوستاني روي شكل ترجمه ملاحظه داشته باشند دريغ نفرمايند. عنوان انگليسي متن هم كمي تغيير داده شد بخاطر آن كلمه rape كه دردسر ساز است و موجب فيلتر شدن صفحات مي شود!

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الجمعة 29 مارس 2024 - 7:25 ميباشد