پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    سخني چند در ارتباط به تدوير اجلاس نيروهاي ملي ، مترقي

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080416

    سخني چند در ارتباط به تدوير اجلاس نيروهاي ملي ، مترقي Empty سخني چند در ارتباط به تدوير اجلاس نيروهاي ملي ، مترقي

    پست  admin


    سخني چند در ارتباط به
    تدوير اجلاس نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات افغانستان در اروپا
    دستگير صادقي
    قرار است به زودی ( 19 اپريل سال روان ) ، اجلاس نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات افغانستان در اروپا ، در شهر ايندوفن کشور هالند داير گردد. بر اساس اطلاعيه های کمسيون تدارک و برگزاری اجلاس متذکره ، بخش اصلي اين اجلاس را هم اکنون گفتمان سياسي در جهت بيرون رفت از حالت بحراني کشور ، نقش و تآثير گذاری اين نيروها در مسايل سياسي ، اقتصادی ، اجتماعي و فرهنگي کشور، و چگونگي کار مشترک در زمينه ، تشکيل ميدهد. در اطلاعيه از تمام احزاب و سارمان های سياسي ، نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات ، شخصيت های مستقل سياسي و اجتماعي افغانستان دعوت بعمل آمده است تا در کار اجلاس فعالانه اشتراک نمايند.
    قبل از آن ، در اطلاعيه مورخ 17 مارچ سال 2008 کمسيون تدارک و برگزاری اجلاس ، بعد از يک نتيجه گيری کلي و آنهم اين که: بحران در تمام ابعاد زنده گي سياسي ، اجتماعي ، اقتصادی و فرهنگي کشور گسترده تر و عميق تر شده است و از اثر آن موج نارضايتي و جنبش دادخواهانۀ اجتماعي و ملي مردم نيز رو به افزايش است ، آمده است که: چنين وضعيت ، وظايف مبرم و خطيری را در مقابل نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات قرار ميدهد. و در چنين وضعيت ضرورت تشکل ، همسويي ، همگرايي ، همکاری و عمل مشترک نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات هر چه بيشتر احساس ميگردد. بر علاوه در آن اعلاميه ميخوانيم که:
    «این وظیفه و وجیبهً ملی همه نیروهای ترقیخواه است تا دراین لحظاتی که بازهم بود و نبود کشور عزیز ما مطرح است ، صرف نظر از اختلافات سیاسی ، سلیقوی، قومی و گروهی به خاطر تأمین حاکمیت ملی، وحدت ملی ، منافع ملی، دموکراسی واقعی ، حاکمیت قانون، عدالت اجتماعی، تساوی حقوق و اعمار مجدد کشور، بمثابه یک نیروی قوی تاثیر گذار درسیاست ها ، بدور هم جمع گردیده وبا ارائه طرح های سازندۀ ابتکاری و اقدامات موثر و مشترک در امر نجات کشور از بحران موجود و ساختن مجدد آن ، نقش و رسالت تاریخی و وطنی خویش را ایفأ نمایند.»
    بايد خاطر نشان ساخت که اجلاس اروپايي در پيوست با همايش وسيع نيروهای ملي ، دموکرات و ترقي خواه افغانستان در کابل ( مورخ دهم عقرب سال 1386 ) برگزار ميگردد.
    درهمایش کابل ، کلی ترین ومبرمترین مسایل مربوط به حیات سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، و چگونگی تامین امنیت پایدار وحکومت داری سالم ودموکراتیک ، ضرورت همبستگی نیروهای ملی ، دمکرات و وطندوست ، چالش ها ، ضرورت ها ، امکانات وراهکارهای برون رفت ازوضعیت موجود کشور ، در فضای همبستگی صمیمانه مورد بحث دسته جمعی وهمه جانبه قرارگرفت .
    در قطعنامه همایش وسیع نیروهای ملی ، دموکرات وترقی خواه افغانستان در کابل امده است که:
    اشتراک کننده گان همایش بعد ازبحث سازنده و وسیع بادرک وتحلیل عمیق از حساسیت وضعیت کنونی با تفاهم پیرامون مسایل مورد بحث ، بدین گونه به توافق رسیدند:


    1. دفاع از ارزش های دموکراتیک قانون اساسی وتامین حاکمیت قانون ومساعی مشترک درراستای استقرارونهادینه ساختن دموکراسی ، ایجاد اداره سالم ، مسوولیت پذیر، دموکراتیک ، فساد ناپذیر وخدمتگذارمردم .
    2. پشتیبانی وتلاش به خاطرتامین امنیت پایدار، تقویت اردو و پولیس ملی ، و تشدید مبارزه ء گسترده علیه مافیای مواد مخدر ، تروریزم وافراطیت درکشور .
    3. دفاع ازافغانستان متحد ویک پارچه ، مبارزۀ پیگیردر زمینه ء تحکیم وحدت ملی مبتنی بر اصل حفظ تعادل مرکزیت وتفویض صلاحیت به محلات طبق قانون اساسی کشور ، اصول دموکراسی و رشد متوازن اقتصادی ، اجتماعی وفرهنگی محلات .
    4. تلاش و مبارزه در زمینه توسعه ء دموکراسی ، تساوی حقوق شهروندی ، کثرت گرایی ، حقوق بشر ، قانون گذاری مدنی و دموکراتیک درکشور .
    5. حمایت ازمساعی جامعه بین المللی درراستای بازسازی کشوراعم ازاقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی وامنیتی .
    6. پشتیبانی ازمبارزات سیاسی ، اجتماعی و صنفی اقشارمختلف مردم به خاطربهبود شرایط زندگی وکار ، تامینات مادی واجتماعی انان .
    7. پشتیبانی از تلاش هايی به سود بازسازی اقتصادی ازطریق سرمایه گذاری های دولتی ، مختلط وخصوصی اعم از داخلی وخارجی .
    8. مبارزه به خاطرفقرزدایی و ازمیان برداشتن شگاف های اجتماعی ، فاصله های فقروثروت از طریق توزیع عادلانه عواید ملی , ایجاد سیستم بیمه های اجتماعی وتامین عدالت اجتماعی .
    9. مبارزه به خاطر برابری حقوق زن و مرد ، به ویژه ایجاد فرصت های مناسب برای مشارکت گسترده زنان در مدیریت سیاسی واقتصادی کشور .
    چنانچه ملاحظه ميگردد ، برخي نکات اساسي و کلي که به مسايل عمومي کشور ارتباط ميگيرد ، در اين قطعنامه بازتاب دارد و موجب تائيد تعداد زيادی از سازمانهای سياسي و روشنفکران ملي و ترقي خواه که نماينده گي از طيف وسيع نيروهای وابسته به چپ دموکراتيک مينمايند ، نيز قرار گرفته است. بنابران مي بايست در وافع به برداشتها و توافقات آناني که در داخل کشور قرار دارند و بصورت منظم و هميشه گي ، جريانات و تحولات کشور را زير نظر دارند و همچنان توانايي ها و امکانات خويش را نيز بخوبي ميدانند ، بهأ داده و به آنها توجه جدی معطوف گردد. در اين صورت يک بخش کلي زمان تدوير جلسه که بي جهت مصروف بحث های طولاني در اين عرصه خواهد گرديد را ميتوان به ساير مسايل و عرصه ها ، بخصوص به کار در اروپا تخصيص داد.
    در شرايط کنوني ، آنچه از نظر نگارنده از اهميت استثنايي برخوردار ميگردد اين است که چگونه ميتوان نيروهای ملي ، دموکرات و ترقي خواه را ، و يا به عباره ديگر سازمانهای سياسي پراگنده يي را که شامل بقايای حزب دموکراتيک خلق افغانستان ( حزب وطن ) و متحدين سياسي آن ميگردد و در اروپا اقامت دارند به دور يک سازمان واحد سياسي و يا حد اقل يک جبهه واحد سياسي متشکل ساخت. همين سازمانهای که همين اکنون به نحوی فعال اند ، پذيرفته اند که به تنهايي مصدر کدام کار عمده شده نمي توانند و در حقيقت با همين پذيرش راه را برای همسويي ، همکاری و اتحاد باز نموده اند. پس بايد بيشترین فرصت را به اين امر و بازگشايي اين مساله تخصيص داد. اين نيروها بيش و پيش از همه با در نظرداشت وجوه اشتراک ، بايد در ارتباط به چگونگي همکاری مشترک و در نهايت تامين وحدت ارگانيک آنها به دور يک سازمان واحد سياسي تبادل نظر نموده و راه های عملي و کوتاه برای رسيدن به اين مامول را جستجو نمايند. تصميم و اراده جدی سياسي و وطن پرستانۀ رهبران سازمان های سياسي در جهت همسويي و همکاری ، و همچنان سهمگيری فعالانه با شجاعت و صراحت کادر های سياسي در سمت دادن اين گفتمان سياسي و دموکراتيک ، برای رسيدن به همسويي وهمکاری مشترک ، خيلي ها موثر ارزيابي ميگردد. بايد در اين راستا از همه وسايل ممکن استفاده بعمل آيد.
    همه به اين باوريم که هدف مشترک ما را خدمت صادقانه به مردم زحمتکش کشوری بنام افغانستان تشکيل ميدهد. با دريغ و درد ، اين کشور سخت غارت شده است و در نازلترين سطح وضعيت اقتصادی ، اجتماعي ، سياسي و فرهنگي قرار دارد. هم اکنون بيش از شصت در صد نفوس کشور در زيرمرز وخط فقرقرار دارد. اين فقر صرفا اقتصادی نيست ، بل اين که تمام عرصه های زنده گي مردم را در بر ميگيرد. اين فقر هم اقتصادی هست و هم اجتماعي ؛ هم سياسي هست و هم فرهنگي. اين فقر جان سوز و تاريخي را ، مصيبت های عظيم ناشي از جنگ فرسايشي طولاني ، تجاوز و غارت هستي مادی و معنوی مردم ، مضاعف ميسازد. بنابران آنهایي که در حال و هوای اروپا سياست ميکنند ، بايد در گفتمان خويش همه يي اين مشخصه ها را که در وطن عزيز و مشترک ما وجود دارد ، در نظر داشته باشند. صرف با طرح شعار های دهن سوز و جان سوز ، هيچ دردی از اين مردم فلاکت زده درمان نميگردد. به عوض تئوری پردازی ها و غرق شدن در تعريف های واژه ها و اصطلاحات سياسي ، بهتر است با درنظرداشت اولويتها ، هرچه بيشتر به عملي بودن طرح ها در شرايط ويژه افغانستان ، توجه گردد. جای شک نيست که بايد يک خط فکری قابل قبول و مشخص برای همه بوجود آيد و در يک سلسله اصول کلي و بنيادی توافق بعمل آيد. بر بنياد همين اصول کلي ، کار و بازهم کار عملي در جهت گسترش و تحکيم پيوند های سازماني و تشکيلاتي ، دور از بلند پروازی ها و خود محوری ها ، با يک برخورد رفيقانه ، صميمانه و صادقانه ، سازماندهي گردد ، و در نتيجه همه دست به دست هم داده با متانت و درايت به پيش رويم.
    البته قابل ياد آوری است که يک سلسله واژه ها و مقوله های سياسي معمول به شمول دموکراسي ، حقوق بشر و عدالت اجتماعي از جانب همه سازمانهای چپ و راست با مفاهيم و افاده های متفاوت ، مورد استفاده فراوان قرار دارد و بطور عموم سوء تفاهماتي را در شناخت و کار مشترک به بار مي آورند. چرا نبايد در تعيين خط فکری فارغ از تناقض ها و پارادوکس ها ، اين مقوله ها را مشخصتر توضيح ننماييم ؟ بگونه مثال: اگر ما دموکراسي ميگويم ، منظور ما دموکراسي سکولار است و يا دموکراسي « افغاني » ؟ منظور از حقوق بشر آن حقوقي است که در اعلاميه جهاني حقوق بشر بازتاب يافته است ، و يا آنچه علمای کرام مي فرمايند؟ منطور از عدالت اجتماعي حق اشتراک مساويانه در زنده گي اجتماعي ، سياسي و اقتصادی و فرهنگي و برخورداری از نعمات اوليه زنده گي و سهمگيری عادلانه از ثروتهای ملي است و يا آنچه که امروز بنام بازار آزاد و در حقيقت سرمايه داری بسيار ليبرال و لجام گسيخته ، جامعه را به شدت به طرف دو قطبي شدن ميراند؟ بوجود آوردن يک اقليت بسيار کوچک و فاسد ( مليونرها و ملياردرها ) و يک اکثريت بسيار عظيم فقرا و توده های مردم. کمي دقت در توضيح همچو مفاهيم ، موضيع فکری ما را مشخصتر ساخته ، در درک و شناخت يکديگر و در نهايت تعيين مشي سياسي ياری ميرساند. اگر برخي سازمانها و اشخاص ، با چنين يک خط فکری مشخص نميتوانند با ما باشند ، بگذار نباشند !! و اين حق مشروع آنهاست ؛ ولي هرگز نبايد گذاشت تا اصول بنيادين يک سازمان سياسي مورد معامله قرار گيرد. در غير آن در زير ريش آخوند های متعصب نشستن و حرف از دموکراسي ، حقوق بشر و عدالت اجتماعي زدن است که موجب آبروريزی و شرم ساری ميگردد.
    در اين فرصتي که گروه بزرگي از ياران جمع ميگردند ، ممکن است تعدادی از سازمانها و اشخاص و حتا آنهایي که تصور مينمايند که خودشان به تنهايي يک سازمان سياسي اند و همواره از نام هزاران عضو حزب دم ميزنند و گاهي چنين وانمود مينمايند که گويا از آنها نماينده گي ميکنند و بنام آن اعضای با شرف دست به معاملات شرم آور نيز ميزنند ، در تلاش باشند تا از اين گردهم آيي استفاده سوء برده و نگذارند که اجلاس بر اساس آرزوها و آرمانهای هزاران انساني که هنوز عشق وطن و مردم زحمتکش افغانستان در سينه های شان ميجوشد ، به ثمر نشيند. آنهايي که در معاملات پنهان و زد و بندهای گروهي و شخصي صرف به مقام های دولتي مينگرند و در تلاش اند ، به هر قيمتي که شده در چپن چرکين اين رژيم بيکاره ، فاسد و مافيايي چنگ اندازند و بهره برند ، اشتباه بزرگي را مرتکب ميشوند. اشتراک در کار اجلاس با چنين مقاصد ، به گونه يي آن را به يک نمايش و مانور سياسي مبدل ميسازد و از اهداف اصلي آن منحرف ميگرداند. چنين ماجراجويي ها ، به سرعت افشا ميشود و مورد پيگرد قرار ميگيرد. حزب و سازمان سياسي صرف با کار با مردم و در ميان مردم است که نيرو و توان ميگيرد و به قوام ميرسد.
    نبايد اجازه داد که تعداد بزرگي از فعالان و روشنفکران سياسي ما به هيزم تنور تبليغاتي رسانه يي ، بخاطر تامين اهداف و مقاصد و منافع گروهي معيين و مشخصي مبدل گردند. اگر سازماندهي کار تدوير اجلاس با درايت و هوشياری تنظيم نگردد و به بيراهه رود ، در آنصورت تعداد بزرگ اشتراک کننده گان ، يکبار ديگر خسته و کوفته با سر افگنده و شانه های خميده ، هي ميدان و طي ميدان ، بدون دست آورد ملموس به کشورهای مربوط و خانه های خويش برخواهند گشت و نفرين خواهند فرستاد.
    نگارنده به اين باور است که فعالان سياسي ما ـ با اينهمه تجارب گرانبها و درک دقيق از وضعيت کنوني ـ اين مسايل را بيشتر از آنچه که گفته شد درک مينمايند. اگر چگونگي پيشبرد کار جلسه ، دقيق سازماندهي گردد و با درايت ، حسن نيت ، اعتماد و يکرنگي به پيش برده شود ، مايه سرافرازی و استقبال وسيع هواخواهان آزادی ، ترقي و عدالت اجتماعي ميگردد.
    پيروزی و بهروزی نيروهای ملي ، مترقي و دموکرات افغانستان در اروپا را صميمانه و رفيقانه آرزو مينمايم و اميدوارم نتايج کار اجلاس برازنده و ملموس باشد و روز تا روز به مرحله های هر چه متکاملتری دست يابد.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الأربعاء 16 أبريل 2008 - 14:40  admin

    سخني چند در ارتباط به تدوير اجلاس نيروهاي ملي ، مترقي Pendar_home2

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 20:42 ميباشد