پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    نتجه نا كا م جلسه بخا رست براي نا تو!

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    نتجه نا كا م جلسه بخا رست براي نا تو! Empty نتجه نا كا م جلسه بخا رست براي نا تو!

    پست  admin السبت 12 أبريل 2008 - 0:39

    نتجه نا كا م جلسه بخا رست براي نا تو!
    اجلاس سران ناتو در بخارست

    اجلاس سران ناتو در بخارست پايتخت رومانيا با تمام شورو دبدبه اي كه در مورد آن گفته مي شد و رسانه هاي غربي آن را اجلاس فوق العاده مهم و حساس به خصوص در مورد اوضاع افغا نستان خطاب مي كردند، پايان يافته و رئيس جمهور كرزي بعد ازختم اين كنفرانس بدون کدام نتجه ودست اورد به كشور بازگشته است..
    با توجه به ناكامي هايي كه جامعه جهاني به خصوص ناتو در سال گذشته ميلادي در افغانستان داشتند، اين انتظار وجود داشت كه سياست هاي ناتو و كشورهاي كمك كننده به افغانستان با تغييرات شگرفي مواجه شوند و انتظار اين امر وجود داشت كه در نشست سران ناتو، چنين تغييرات شگرفي ديده شود و اعضاي اين پيمان كه اكنون توان مبارزه با طالبان و مخالفين در افغانستان را از دست داده و در اولين حضور خارج از خانه خود در سراشيبي سقوط قرار گرفته اند، سياست واحد و هماهنگي را در پايان اين نشست ارائه دهند، اما گويا از چنين سياستي خبري نيست و همه انتظارها بر باد رفته است.
    مردم افغانستان در انتظار اين مسئله بودند كه در پايان نشست سران ناتو كه با حضور رئيس جمهور كرزي تدوير يافته بود، نتايج محسوسي به دست آيد و به جهانيان ابراز گردد، اما اين نشست چنان بي خبر و خاموش پايان يافت و دست آوردهاي آن انعكاسي نيافت كه گويا چنين نشستي اصلا برگزار نشده است.
    سكوت مطبوعاتي در مورد دست آوردهاي نشست سران ناتو و عدم انعكاس نتايج آن در مورد افغانستان، بيان گر اين مسئله است كه اين نشست دست آورد خاصي براي بهبود اوضاع افغانستان نداشته و صرف تكرار گفته هاي گذشته بوده و هيچ سند و يا قطعنامه اي كه خبر از استراتژي جديد و الزام براي رعايت آن بدهد، وجود ندارد.
    وزير دفاع آلمان در مورد دست آوردهاي نشست سران ناتو به دست يافتن به راهبردی همه جانبه درباره افغانستان اشاره كرده كه بر اساس آن ناتو محتاج تأمين امنیت در کنار تلاش برای توسعه و بازسازی افغانستان است و اتخاذ اين راهبرد مشخص برای دست یابی به این مقصود، بزرگ ترین دست آورد اجلاس اخیر سران ناتو در شهر بخارست بوده است، اما خبري از اين راهبرد مشخص و توافق همه جانبه بر سر آن شنيده نشده و در واقع اين راهبرد، چيزي جز وعده هاي پوچ براي اعزام نيروهاي بيشتر كه به زمان و محل ارسال آن اشاره اي نشده است.
    توسل و تأكيد به راه حل هاي سياسي و بازسازي در افغانستان كه از سوي برخي سران كشورهاي عضو ناتو و غالبا اتحاديه اروپا در مورد اوضاع افغانستان بيان شده، چيزها تازه و جديدي نيستند و مواردي هستند كه قبل از اين نيز بارها بر آن تأكيد شده، اما فقط در حد حرف باقي و تبليغات باقي مانده اند.
    در واقع مسائل مربوط به افغانستان كه بايد موضوع محوري بحث در اجلاس سران ناتو قرار مي گرفت، تحت الشعاع قدرت نمايي ها و جنگ هاي لفظي رئيس جمهور روسيه و آمريكا و همچنين اعضاي داخلي ناتو در اين اجلاس قرار گرفت و در نهايت سبب شده تا نتيجه محسوس و قابل لمسي را به دنبال نداشته باشد.
    در اين اجلاس، در شرايطي كه ناتو و آمريكا در افغانستان با ناكامي مواجه شده اند، بار ديگر و اين بار در برابر روسيه ناكام ماندند و اين كشور كه شاهد حضور پوتين به عنوان آخرين حضور رئيس جمهور خود در اجلاس سران ناتو بود، پيروز بلامنازع اجلاس ناتو باشد. تنها دست آوردي كه در اين اجلاس سران ناتو نسبت به اوضاع افغانستان به دست آوردند اين بود كه روسيه به صورت محدود اجازه داد از خاك اين كشور براي كمك به مبارزه عليه تروريسم استفاده شود.
    به هر حال، نشست سران ناتو در بخارست، كه مردم افغانستان را بار ديگر نسبت به عمل كردهاي اين پيمان در كشور و موثريت سياست هاي آنان نااميد ساخته، مهر تأييدي بر توسعه روند ناكامي هاي آنان در مورد اوضاع افغانستان گذاشته است. اوضاع افغانستان بسيار حساس، جدي و خطرناك تر از آن چيزي است كه صرف با حرف و حديث بتوان آن از مسير نادرستي كه به پيش مي رود، به صراط مستقيم سوق داد، بلكه بهبود اوضاع در افغانستان نيازمند تصميمات قاطع كشورهاي عضو ناتو و كشورهاي ديگر به خصوص آمريكاست و واقعا به سياست و استراتژي هماهنگ و واحدي نياز دارد كه مورد تأييد همه گان باشد، نه اين كه هر كشوري سياستي را براي خود برگزيند و آن را سياست و استراتژي واحد و هماهنگ ميان همه بخواند.
    با اين وجود و عدم اتخاذ يك سياست واقعي واحد و هماهنگ ميان اعضاي ناتو و نبود هيچ الزام و قاطعيتي براي تغيير راهبردها در افغانستان، اين بار و بسيار جدي تر از گذشته ناتو را به سوي فروپاشي سوق مي دهد، زيرا مي توان تفاوت و عدم وجود هماهنگي هاي لازم در سياست ها و استراتژي هاي ناتو را به خوبي از مشاجرات لفظي كه ميان سران اين پيمان درجلسه بخارست مو جود بود درک کرد.
    گروه بین الملل/ مهرنيوز: تحلیل گران در تحلیل ره دست اورد ها ی اجلا س ناتو در بخارست برای روسیه و آمریکا، پیوستن اوکراین و گرجستان به ناتو که به سبب مخالفت برخی اعضا، رد شد، کودتا علیه رئیس جمهور روسیه عنوان و وی را در مقابل بوش پیروز نهایی این اجلاس اعلام می کنند.
    اجلاس سه روزه ناتو در بخارست که از روز چهارشنبه چهاردهم حمل و با حضور سران 26 عضو ناتو شروع شد، روز جمعه شانزدهم حمل بدون این که دست آورد محسوسی برای آمریکا و غرب در مقابل روسیه جدید داشته باشد، پایان یافت .
    این اجلاس که از نظر شرکت پوتین و بوش در آن از مهم ترین نشست های ناتو بوده است و حتی به اجلاس ناتو و روسیه شهرت یافته است، چالش های جدید دنیای غرب با روسیه ازجمله گسترش ناتو به شرق، ایجاد سپردفاع موشکی در پولند و چک، برگشت روسیه به پیمان نیروهای متعارف، مسئله هسته ای ایران و بحران افغانستان را مورد بررسی قرار داد.
    روبین شفرد از موسسه تحقیقات سیاست خارجی کاتهام لندن معتقد است : «اگرچه هیچ کدام از دو رئیس جمهور آمریکا و روسیه موفق به رسیدن به تمام خواسته های شان نشدند، اما حاصل کار برای پوتین خوشایندتر بود .»
    پوتین به خانه باز خواهد گشت در حالی که موفقیت در این اجلاس را در آخرین ماه ریاست جمهوری خود برای مردم این کشور به ارمغان می برد .
    بوش که در ماه های آخر ریاست جمهوری تلاش می کند از سیاست خارجی شکست خورده خود به سبب جنگ عراق چهره مثبتی نشان دهد؛ تمام تلاش خود را برای وادار کردن اعضای ناتو به پذیرش گرجستان و اوکراین در ناتو انجام داد، اما این تلاش با شکست روبه رو شد .
    اگرچه بوش دوران جنگ سرد را تمام شده، اعلام کرد موضوع پیوستن این دو جمهوری شوروی سابق به ناتو در واقع کودتا علیه پوتین بود.
    پوتین در نطق خود در اجلاس، گسترش ناتو را بی توجهی به فرمول امنیتی روسیه و تامین امنیت اروپا به قیمت از دست رفتن امنیت روسیه عنوان کرده بود. دیمیتری روگزین نماینده روسیه در ناتو هم پس از اجلاس مخالفت با درخواست اوکراین و گرجستان برای پیوستن به ناتو را نشان دهنده توجه این سازمان به نظرات روسیه عنوان کرد .
    نماینده روسیه ادامه داد : «در اجلاس ناتو در بخارست، نظرات روسیه شنیده شد و با توجه به آن ها تصمیم گیری شد، اگرچه مسائل دیگری هم در این موضوع تاثیرگذار بودند .»
    این موضوع به خوبی از کلام یاپ دو هوپ شيفر، دبیرکل ناتو هم فهمیده می شود که پس از اجلاس، نتیجه آن را تبدیل موافقت به مخالفت دانست .
    این سخن دبیرکل ناتو می تواند اشاره ای باشد به موافقت اولیه سران ناتو برای دعوت از اوکراین و گرجستان به ناتو که در این اجلاس به سبب مخالفت پوتین، با آن مخالفت شد .
    فرانسیس فیون نخست وزیر فرانسه هم در این باره گفت: «ما با پیوستن گرجستان و اوکراین به ناتو مخالف هستیم، زیرا فکر می کنیم که این اقدام توازن قوا در میان کشورهای اروپایی و حتی میان روسیه و اروپا را بر هم می زند.»
    آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز پیش از برگزاری اجلاس، از سران ناتو خواست با روسیه درباره موضوعات مورد مناقشه سازش کنند . مرکل به حمایت اتحادیه اروپا از استقلال کوزوو اشاره کرد و افزود : «روابط روسیه و اروپا به اندازه کافی محدود شده است و بیشتر از این نباید روسیه را عصبانی کرد .»
    سازش اتحادیه اروپا با مسائل مورد نظر روسیه می تواند ناشی از نگاه اقتصادی این اتحادیه به منبع انرژی خود باشد و عصبانیت روسیه واقعا برای امنیت انرژی اروپا می تواند چالش برانگیز باشد .
    اما پوتین هم پیروز مطلق این مسابقه نبود؛ وی که در ساحل سوچی در دریای سیاه برای گفت وگو درباره استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا، میزبانی بوش را عهده دار شده است ؛ با حمایت تمام اعضای ناتو از انجام این طرح آمریکا در اروپای شرقی روبه رو است .
    آمریکا طرحی برای ایجاد یک سپر دفاع موشکی در کشورهای پولند و چک برای کنترول حملات احتمالی به خاک اروپا و مواضع آمریکا ارائه کرده است . این طرح که روسیه آن را تهدیدی برای امنیت خود اعلام کرده است با حمایت سران ناتو در نشست بخارست روبه رو شد.
    در همين حال ولاديمير پوتين و جورج بوش روز يك شنبه براي آخرين بار به عنوان رييسان جمهور روسيه و آمريكا با يكديگر ديدار كردند. پوتين و بوش اگرچه در رفع شكاف هاي عميق در حوزه امنيت اتحاديه اروپا و ساير مقولات ناكام بوده اند، اما اكنون مي كوشند تا به مناسبات پرتنش واشنگتن و كرملين صورتي دوستانه و صلح جويانه ببخشند.
    رييس جمهور آمريكا اواخر روز شنبه وارد تفرج گاه سوچي واقع در درياي سياه شد و پيش از ملاقات با ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه و شركت در ضيافت شام خصوصي و غيررسمي به ميزباني وي، از ماكت هاي اماكن برگزاري بازي هاي المپيك زمستاني سوچي در سال 2014 ديدن كرد.
    ولاديمير پوتين ماه آينده مسند قدرت را ترك مي كند؛ در حالي كه بوش 8 ماه بعد زمام قدرت را تحويل خواهد داد در اين ميان برخي ناظران مي گويند كه رهبران روسيه و آمريكا مايلند كه مناسبات شان به عنوان روابطي فراتر از اختلافات و مناقشات ايجاد شده در دوران تصدي شان در اذهان باقي بماند. وسلام
    با استفا ده از منا بع اطلا عا تی دا خلی وخارجی وسا یت ها ی انتر نیتی . رحمت اله ( روان) .

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 19:28 ميباشد