پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    اضمحلال نا تو درافغا نستان !

    avatar
    admin
    Admin

    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20
    20080216

    اضمحلال نا تو درافغا نستان ! Empty اضمحلال نا تو درافغا نستان !

    پست  admin

    اضمحلال نا تو درافغا نستان !
    در طول هفتههای گذشته روند اختلافات میان اعضای ناتو به گونهای باور نکردنی افزایش یافته استاین روند به دنبال وخیم تر شدن اوضاع افغانستان در طول سال 2007 که از آن به عنوان خونینترین سال برای کشور پس از سقوط حکومت طالبان یاد میشود، شدت گرفته است.مهم ترین این اختلافات میان آمریکا و انگلیس است که از سالهای قبل وجود داشت و به دنبال آن، اختلاف جدید میان آمریکا و آلمان است که نوعی دو دسته گی را میان اعضای ناتو به وجود آورده است.سیاستهای یک جانبه آمریکا و انگلیس بر اساس منافع این کشورها در طول سالیان گذشته در افغانستان و نادیده گرفته شدن منافع افغانها سبب شده تا اوضاع کلی کشور از سویی با وخامت چالشها و بحرانهای قبلی روبهرو باشد و از سویی دیگر، شاهد به وجود آمدن چالشها و بحرانهای جدید و هزار و یک رنگ جدید باشد.
    وخامت اوضاع افغانستان تنها در بخش امنیتی نیست، بلکه رویکردهای جامعه جهانی و در کنار آن ناتوانی دولت واوضاع سایر بخشها، به وی‍ژه بخشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را نیز با وخامت روبهرو ساخته است.
    در همین حال موسسات و سازمانهای بینالمللی-تحقیقاتی، هشدارهای جدیای را در مورد ناکامی و شکست جامعه جهانی به وی‍ژه آمریکا و ناتو در افغانستان دادهاند. البته در کنار این سازمانها، خود این کشورها با اقرار کردن به مشکلات فراوانی که در افغانستان وجود دارد و آنها نتوانستهاند در طول شش سال آنها را برطرف سازند و چه بسا بر وخامت آن افزودهاند، بر ناکامی خود در افغانستان صحه گذاشتهاند.
    در این بین بیشتر توجهات به سوی نیروهای ناتو در افغانستان است. این نیروها در اولین حضور خارج از خانه خود به دلیل نبود هم گرایی میان اعضای آن، در آستانه اولین شکست و شرم ساری بزرگ قرار دارند
    به گزارش سایت اینترنتی روزنامه گاردین چاپ انگلیس، موسسه مطالعات استراتژیک لندن هشدار داده است سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در حالی که بزرگ ترین عملیات نظامی‌اش را در افغانستان به اجرا گذارده، در این کشور در آستانه شکست قرار دارد.
    موسسه مطالعات استراتژیک لندن در گزارش سالانه خود آورده است: «این مساله اعتبار ناتو را در بزرگترین عملیات نظامی‌اش از بین خواهد برد»
    با باز شدن پای ناتو در افغانستان در سال 2006، انتظار میرفت با افزایش تعداد نظامیان خارجی در کشور و همچنین تعهدات بیشتر جامعه جهانی، مشکلات و بحرانهای کشور یکی پس از دیگری به سوی حل شدن کامل پیش رود، اما همانطور که گفته شد، اوضاع با وخامت بیشتری روبرو شده و این امر چیزی است که کسی انتظار آن را نمی داشت
    مهم ترین دلیلی که باید برای ناکامی ناتو در افغانستان ذکر کرد این است که این نیروها هدفی مشترک درافغانستان نداشته اند و گرچه نام «افغانستان» یک موضوع مشترک برای آنها بوده، اما آنها هر کدام از اعضای این سازمان با حضور در افغانستان، هدفی جداگانه را پیموده و راهی جداگانه را دنبال کرده اند .
    بنا به اعلام سازمان غیردولتی موسوم به گروه بینالمللی بحران در آمریکا، جامعه بینالمللی برای برقراری ثبات در افغانستان هدف مشترکی ندارد و تنشهای محسوس در میان اعضای سازمان ناتو به شورشها در کشور دامن میزند. این سازمان در گزارش روز چهارشنبه خود آورده است جامعه جهانی بیش از پیش دچار انشعاب و پراکندهگی و اختلاف نظر شده است و این مسئله قطعا افزایش میزان شورشها را در منطقه در پی دارد.
    -آمریکا و انگلیس در صدر این کشورها قرار دارند. این دو کشور نه تنها از بدو ورود، بلکه از سالیان بسیاردور تنها به دنبال منافع خویش در منطقه و افغانستان و تحت فشار قرار دادن کشورهای منطقه بودهاند و بحرانها و چالشهایی که امروز افغانستان با آن مواجه است، نتیجه سیاستها و منافع این کشورها است که افغانستان را قربانی اهداف خویش ساختهاند.
    منافع این دو کشور که در تضاد و تقابل با یکدیگر قرار دارد، پس از ورود به افغانستان و هم پیمان شدن با یکدیگر بیش از هر زمان دیگری اوضاع کشور را رو به وخامت برده است. انگلیس با حضور در جنوب افغانستان به ویژه در ولایت هلمند، صرف سیاست و منافع خویش را دنبال کرده و با دست زدن به معامله و مذاکره با طالبان، فرصت بیشتری برای حضور خود و همچنین قدرتمندتر شدن طالبان و مخالفین دولت افغانستان به وجود آورده است، چنانچه در هفته گذشته طرح این کشور برای ایجاد کمپ آموزشی برای طالبان افشا شد و دولت هم اعلام کرد که اخراج دو دیپلومات انگلیسی و ایرلندی از هلمند نیز بر همین اساس بوده است.
    وضعیت هلمند و تک روی انگلیس در این منطقه، اختلافات این کشور را بیش از پیش با آمریکا تشدید ساخت، به گونهای که آمریکا مجبور شد با فشار بر دولت افغانستان، مسئولین دولتی این ولایت را تبدیل کرده و کسانی را روی کار بیاورد که بیش از انگلیس، به آمریکا تمایل داشته باشند.
    گرچه در سالهای گذشته اختلافات میان انگلیس و آمریکا به صورت پوشیده بود، اما در این اواخر این اختلافات به صورت علنی دنبال شده است که به عنوان نمونه می توان به اظهارات مقامهای آمریکایی در مورد ناتوانی ناتو و انگلیس در مبارزه با دهشت افکنان در جنوب افغانستان اشاره کرد.
    در این میان به نظر میرسد رد شدن انتصاب لرداشدوان، دیپلومات برجسته انگلیسی به عنوان نماینده فوقالعاده جامعه جهانی و سازمان ملل از سوی رئیسجمهور کرزی، ریشه در اختلافات میان انگلیس و آمریکا داشته باشد، زیرا گرچند در ظاهر به نظر میرسد آمریکا از این شخص حمایت می کرد، اما قبل از آن نخستوزیر انگلیس دراواسط ماه اسد سال جاری اشدوان را به عنوان هماهنگ کننده کمکها در افغانستان انتصاب کرده بود.
    در همین حال و به دنبال وخیم تر شدن اوضاع افغانستان، پنجشنبه هفته گذشته وزرای امور خارجه آمریکا و انگلیس در سفری غیرمنتظره پس از دیدار با یکدیگر در لندن وارد افغانستان شدند و با رئیسجمهور کرزی دیدار و گفتوگو نمودند. به نظر میرسد این دیدار آخرین «به این در و آن در زدن» آمریکا و انگلیس برای رفع اختلافات میان خودشان بوده است که به دنبال به خطر افتادن منافعشان، نه اوضاع افغانستان، روی دست گرفته شده است.
    از سویی دیگر، روند اختلافات میان آمریکا با سایر اعضای ناتو به وی‍ژه آلمان به دنبال مطرح شدن اعزام نیروها و تجهیزات اضافی از سوی آمریکا به افغانستان، افزایش یافته است. آمریکا که منافع خود را به دنبال وخیم شدن اوضاع جنوب کشور که ناشی از سیاستهای خود اوست، به شدت در خطر دیده است، در تلاش است تا به اصطلاح برای «مبارزه با چالش طالبان» پای اعضای دیگر ناتو به خصوص آلمان را به جنوب باز کند، اما همه این تلاشها و فشارها تاکنون به جایی نرسیده و آلمان پاسخ «ادبیات گستاخانه» وزیر دفاع آمریکا را با رد کردن اعزام نیروهای خود به جنوب افغانستان ،داده است.
    در این حال، شرط اعزام نیروها و تجهیزات بیشتر به ولایت قندهار، مکانی که سربازان کانادیی در آنجا مستقر هستند، توسط مقامهای بلندپایه این کشورها، برای تداوم حضور خود در افغانستان، فشارها بر سایر اعضای ناتو را بیشتر ساخته است.
    دراجلاس لیتوانیا وزرای دفاع ناتو نیز با این که آمریکا تصور می کرد دست آوردها و تعهداتی در راستای اعزام نیروهای بیشتر به جنوب افغانستان به دست بیاورد، اما تعهد جدیدی برای اعزام نیروی بیشتر به جنوب داده نشد.[/
    به عقیده بسیاری از روزنامههای انگلیسیزبان در حاشیه اجلاس وزرای دفاع ناتو این کار (اعزام نیروهای بیشتر به جنوب افغانستان) کاری محقق شدنی نیست.
    روزنامه انگلیسی تایمز طی مقالهای با عنوان «خود را ملامت کنید نه هم پیمانان خود را» نوشته است که خواسته آمریکا از سایر هم پیمانانش در ناتو برای حضور بیشتر در افغانستان معقول ولی غیرواقعی و محقق نشدنی است.
    این روزنامه به نقل از دانا آلین، کارشناس امور راهبردی در مرکز جهانی مطالعات راهبردی لندن نوشت: «ناتو در افغانستان به مرحلهای رسیده است که مردم میپرسند آیا ناتو در پی آن است که با حضور بلندمدت در افغانستان موجودیت خود را به چالش بکشد؟»
    این روزنامه پیشبینی کرده که اعضای ناتو به خواهش آمریکا برای تقسیم مشکلات افغانستان میان اعضای ناتو پاسخ منفی دهند.
    روزنامه گاردین نیز نوشته است تنها خبر خوب برای آمریکا این است که رئیسجمهور فرانسه وعده داده است تاهزار نظامی جدید به افغانستان ارسال کند.به هر حال اعضای ناتو اکنون پیرامون مسئله افغانستان به دو دسته تقسیم شدهاند؛ یکی موافق افزایش نیروها در کشور (آمریکا، انگلیس و فرانسه) و دیگری مخالف اعزام نیروهای بیشتر که تقریبا بیشتر کشورهای عضو ناتو بر این عقیده پایبند هستند.
    امابعید نیست، این اختلاف نظرها، ناتویی که بر اساس یک هم گرایی به وجود آمده بود را به سوی عدم وجود هم گرایی و چه بسا فروپاشی سوق می دهد .رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا هشدار داد که آینده ناتو درافغانستان درمعرض خطر است و شاهد شکاف در اتحاد کشورهای ناتو می باشد.وی گفت: بدون تقسیم مسئولیت دربرابر شورشیان در افغانستان تمایل کشورهای داوطلب در مبارزه با تروریسم از بین خواهد رفت.
    ارچند اظهارات گیتس در مورد ناتو اهرمی برای فشار آوردن بیشتر بر روی سایر کشورهای عضو باشد، اما روند اختلافات و دو دسته گی میان آن ها، ناتو را عملا به سوی فروپاشی اتحاد پیش می برد و اکنون آن اتحاد محکم و هم گرایی که میان آنها وجود داشت، وجود ندارد و این وضعیت، زنگهای خطر را برای ناتو به صدا در آورده است.وسلا م .
    رحمت اله ( روان )
    با استفا ده از منا بع مختلف اطلا عا تی وروز نا مه ها ی معتبر جها نی وسا یت های انتر نیتی *
    15 February 2008


    اضمحلال نا تو درافغا نستان ! Pendar_home2
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 16:23 ميباشد