پندار نو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
پندار نو

سایت مستقل و غیر وابسته به احزاب و گروه های سیاسی


    ویکی‌ لیکس

    avatar
    admin
    Admin


    تعداد پستها : 7126
    Registration date : 2007-06-20

    ویکی‌ لیکس Empty ویکی‌ لیکس

    پست  admin الثلاثاء 7 ديسمبر 2010 - 14:58

    ویکی‌ لیکس 183207251515017711565117562361841740131

    سازمانی بین ‌المللی است که در سوئد پایه‌ گذاری شده‌ است که نقد‌ها و فاش‌ سازی‌ های اینترنتی از مدارک حساس سازمان‌ های دولتی را با نام مستعار منتشر می ‌کند و نام و نشان منبع آن‌ ها را فاش نمی‌ کند. وب‌ گاه ویکی‌ لیکس در سال 2006 توسط انتشارات "سان شاین" راه‌ اندازی شد. پس از یک سال از راه‌ اندازی این سایت اعلام کرد که آرشیوی بالغ بر 1.2 میلیون مدرک دارد.
    وب‌ گاه جنجالی ویکی‌ لیکس وابسته به یک سازمان غیر دولتی است.
    ویکی‌ لیکس سازمانی متشکل از گروه‌ هایی با هدف واحد در سراسر جهان است که توسط "ژولین آسانژ"، یکی از طرفداران آزادی اطلاعات که زمانی هکر بود، بنیانگذاری شده‌ است. او و همکارانش که اغلب وکیل هستند برای حفظ هویت افشا کنندگان از راهنمایی کارشناسانی مانند "بن لوری" که از پیشگامان تعریف پروتکل امنیتی "اس ‌اس‌ ال" (لایه سوکت‌ های امن) برای انتقال امن اطلاعات از طریق اینترنت است، بهره می‌ برند.
    اولین بار که ویکی‌ لیکس در دسامبر سال 2006 در اینترنت قرار گرفت، باعث برانگیختن دیدگاه‌ هایی متفاوت شد. بعضی ضمن تمجید از عملکرد این پایگاه از آن به عنوان پدیده ‌ای در عرصه روزنامه‌ نگاری تحقیقاتی یاد کردند، این در حالی است که گروهی دیگر عملکرد این پایگاه را خطری در زمینه روزنامه‌ نگاری دانستند.
    توانایی ویکی لیکس در بدست آوردن حجم وسیعی از اسناد طبقه بندی شده و انتشار آنها باعث شده است، این سازمان از یک افشاگر نسبتا ناشناخته به یک سازمان مطرح جهانی با هزاران دشمن قدرتمند تبدیل شود.
    افشاگری های این گروه با ارایه شواهدی که نشان دهنده دروغگویی ارتش آمریکا درباره وضعیت افغانستان و نیز لاپوشانی شکنجه های صورت گرفته در عراق است، در تعداد زیادی از موارد موجبات شرمساری و ننگ ارتش آمریکا را فراهم کرده است، افشاگری های مربوط به عراق حاوی تقریبا 40 هزار فایل بوده است،‌ بر همین اساس، افشاگری بعدی شامل نزدیک به سه میلیون فایل خواهد بود.
    ویکی‌ لیکس 238136197137272181451521371882184214711326240
    افشای هزاران سند طبقه ‌بندی شده از جنگ افغانستان
    افشای بیش از 92 هزار سند سری ارتش آمریکا درباره جنگ افغانستان خشم مقامات واشنگتن را برانگیخت. مدیران وب‌ گاه ویکی‌ لیکس که اخبار پشت پرده را افشا می ‌کنند، این اسناد را از طریق روزنامه‌ های "نیویورک تایمز" آمریکا، "گاردین" بریتانیا و مجله "اشپیگل" آلمان در اختیار عموم قرار دادند. اسناد منتشر شده حاوی جزئیات دقیق جنگ افغانستان در سال 2004 تا 2010 بود.
    با این حال در حالی که وزارت دفاع آمریکا ادعا می کرد، ارزیابی خسارت‌ های ناشی از انتشار هزاران سند سری درباره جنگ افغانستان توسط وب‌ گاه ویکی‌ لیکس به هفته‌ها زمان نیاز دارد، ویکی‌ لیکس مدعی شد که هنوز 15 هزار سند محرمانه دیگر در اختیار دارد. "رابرت گیتس"، وزیر دفاع آمریکا انتشار این اسناد توسط وب‌ گاه ویکی ‌لیکس را برای جان سربازان آمریکایی و متحدان و طرفداران این کشور در افغانستان بطور بالقوه خطرناک دانست و هشدار داد که انتشار این اسناد به اعتبار آمریکا در جهان لطمه خواهد زد. مقام‌های آمریکایی از وب‌ گاه ویکی ‌لیکس خواسته‌ اند، پانزده هزار سند محرمانه دیگر را که در مورد جنگ افغانستان در اختیار دارند، منتشر نکند. این اسناد غیر از هفتاد و پنج هزار سندی است که از طریق سایت ویکی لیکس به رسانه ‌ها درز کرد.
    نشر زودهنگام رازهای جنگ افغانستان می‌تواند، در سمت و سو بخشیدن به این جنگ و افشای واقعیت های پشت صحنه و آگاهی افکار عمومی از آن چه می‌ گذرد، بسیار مهم و با ارزش باشد. همان گونه که گفته شد، نشر این اسناد با واکنش تند امریکا همراه شده است، اما به نظر می‌ رسد که افشای این اسناد در شرایط موجود برای بسیاری از جریان‌ های تاثیرگذار در این جنگ خالی از فایده نباشد. یکی از نکته‌ های بارزی که در گزارش جنگ افغانستان به آن اشاره شده است، نقش آشکار پاکستان در حمایت از طالبان است. بر اساس این اسناد، پاکستان رابطه‌ مستقیمی با طالبان داشته و از گروه‌ های تندرویی چون "جلال‌الدین حقانی" حمایت کرده است.
    افشای اسناد محرمانه وزارت‌خارجه آمریکا
    ویکی‌ لیکس 2361981012512341691612116514317718806863
    ویکی‌ لیکس در تاریخ 28 نوامبر 2010میلادی (۷ آذر 1389) بخش‌ هایی از اسناد و گزارش‌ های طبقه‌ بندی شده وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا را که بالغ بر 250 هزار سند محرمانه از وابسته‌ های دیپلماتیک ایالات متحده آمریکا در همه نقاط جهان می ‌شد، را منتشر کرد.
    در تاریخ 28 نوامبر 2010، سرور وب‌ گاه ویکی ‌لیکس، یک ساعت قبل از افشای اسناد محرمانه وزارت‌ خارجه آمریکا مورد حمله عدم سرویس‌ دهی قرار گرفت. اما با این وجود پنج نشریه معتبر بین‌ المللی از جمله نیویورک تایمز، گاردین، اشپیگل، ال پایس و لوموند به صورت هم‌ زمان بخش‌ هایی از این اسناد محرمانه را منتشر کردند.
    ویکی لیکس و اسناد منتشره در مورد ایران
    ویکی لیکس اسنادی هم در مورد ایران منتشر کرده است، بر اساس مدارک ویکی لیکس رهبران رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات متحده عربی، برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود دانسته و خواهان حمله آمریکا به آن بوده اند.
    این اسناد که در چند روزنامه از جمله نیویورک تایمز و گاردین منتشر شده حاکی از آن است که ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، به طور محرمانه آمریکا را به بمباران تاسیسات اتمی ایران تشویق کرده است.
    بر اساس این مدارک ملک عبدالله در جریان یک ملاقات خصوصی با منوچهر متکی، وزیر خارجه، ایران را متهم به دخالت در امور کشورهای عربی کرده است.
    مدارک منتشر شده حاکی از آن است که ملک عبدالله در گفتگو با مقام های کاخ سفید، ایران را متهم به ایجاد مشکل و بی ثباتی در منطقه کرده و از آنها خواسته اعراب را از شر ایران نجات دهند.
    بر اساس مدارک ویکی لیکس، رهبران امارات متحده عربی در ملاقات با مقام های آمریکا تهدید تهران را "46 ثانیه" توصیف کرده اند که فاصله زمانی شلیک یک موشک بالستیک از ایران و فرود آن دراین کشور است.
    شیخ محمد زائد آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات، ایران را "تهدیدی علیه موجودیت" کشورش دانسته است. مطابق مدارک منتشر شده توسط ویکی لیکس، وی به مقام های آمریکایی گفته است، اگر حمله هوایی نتواند تاسیسات اتمی ایران را نابود کند، واشنگتن باید آماده اعزام نیروی زمینی باشد.
    دکتر "محمود احمدی‌ نژاد" رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در واکنش به مطالب منتشر شده در ویكی‌ لیكس گفت که ارزشی برای آنها قائل نیستیم و آنها را شیطنت می ‌دانیم که رابطه برادرانه و دوستانه ما با كشورهای همسایه را هدف قرار داده اند و این شیطنت‌ ها در این رابطه تاثیر ندارد و این اسناد از نظر ما فاقد اعتبار است.
    افشاگری های ویکی لیکس هم چنان ادامه دارد، اما واقعا در پس این افشا گری ها چه نهفته است.
    [b]قبس زعفرانی
    [/b]

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس 28 مارس 2024 - 21:02 ميباشد